Usuari:Davidjgg/proves/Xavier Forcadell i Esteller

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaXavier Forcadell i Esteller
Biografia
Naixement1980 (1980-00-00) (43–44 anys)
Alcanar, Tarragonès
Dades personals
NacionalitatCatalana
FormacióUniversitat de Barcelona
Activitat
OcupacióEconomista i polític

Lloc webhttp://www.xavierforcadell.cat


Infotaula de personaXavier Forcadell i Esteller
Biografia
NaixementAlcanar, Tarragona
  Coordinador General de la Diputació de Barcelona
En el càrrec des de 2012
Dades personals
NacionalitatCatalunya
Activitat
Ocupaciólorem ipsum
Partitlorem ipsum

Lloc webhttp://www.xavierforcadell.cat

Xavier Forcadell i Esteller (Alcanar, 1980) és coordinador general de la Diputació de Barcelona des de l’any 2012. Doctor en dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (2015) i professor associat de dret administratiu del Departament de Dret Públic de la Universitat Rovira i Virgili des de l’any 2007.

L’any 2011 es va incorporar a la Diputació de Barcelona com a coordinador de Cooperació i Assistència Local i des del 2012 n’és el coordinador general.

És tècnic d’administració general de l’Administració local, i també pertany al cos de funcionaris d’Administració local amb habilitació de caràcter nacional, com a secretari d’entrada i com a secretari-interventor.

És també docent en temes relacionats amb el dret administratiu i local, l’organització territorial i l’urbanisme en diversos màsters, postgraus i altres cursos de formació; matèries de les quals com a autor, coautor i coordinador ha publicat diverses monografies i articles en revistes especialitzades.

Advocat de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona, en condició de no exercent.

En l’àmbit institucional és membre, entre d’altres, de la Comissió de Política Territorial i d’Urbanisme de Catalunya; del Consell Rector de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya; del Consell Rector de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya; del Consell Rector de l’Institut d’Estadística de Catalunya, i del Consell Executiu de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals. Ha estat el coordinador dels actes de la commemoració del centenari de la Mancomunitat de Catalunya (1914-2014). Així mateix, és membre del Consell Assessor de la Revista Catalana de Dret Públic.


Bibliografía[modifica]

L’organització territorial i el règim jurídic dels governs locals de Catalunya: alguns elements per a un ple desenvolupament institucional en clau local. Barcelona: Editorial Tirant lo Blanch, octubre 2016.

Enllaços externs[modifica]

{{oficial|http://www.xavierforcadell.cat}}