Usuari:GoodMenCat/proves/Jarks

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Jarks[modifica]

Infotaula d'organitzacióGoodMenCat/proves/Jarks
Història
Lloc de constitucióBarcelona, Catalunya Catalunya
Activitat
Activitat2015 - actualitat
Membres
Albert Bolea
Alex Martín
Iban Valero
Agustí Salvador
Edgar Martínez
Nil Bofill
Raimon Ferrer
Sergi Ferreté
Elias Ashtari
Joan Mas
Ernest Garrido
Eduard Hidalgo
Jordi Masegur
Carles Alarcón
Rafael Delgado
Jordi Taixés
Membres anteriors
Víctor Gómez
Oriol Burés
Artistes relacionatsDeuDeVeu, Quartet Mèlt
GènereVocal, Pop, Dance
Director musicalJordi Taixés, Agustí Salvador i Edgar Martínez

Jarks és un grup vocal conformat per setze nois d'entre 18 i 37 anys a Barcelona amb l'objectiu de participar al concurs televisiu de corals de TV3, Oh Happy Day.

La tardor de 2015, el grup va participar a la tercera edició del programa Oh Happy Day[1], on competien corals d'arreu de Catalunya, interpretant temes d'autors i estils molt diversos. Finalment, la formació va quedar en tercera posició durant la final del programa, quedant per darrera del Quartet Mèlt, guanyadors de l'edició, i de Giovinetto[2].

Biografia[modifica]

Oh Happy Day (2015)[modifica]

Durant la primavera de 2015, Agustí Salvador i Edgar Martínez van agrupar setze nois de diferents edats amb la intenció de formar un cor masculí per a participar a la tercera edició del programa Oh Happy Day de TV3 i Veranda. Sota la direcció musical de Jordi Taixés, la formació es va presentar els càstings que es van celebrar el juny del mateix any. Durant l'estiu, Víctor Gómez i Oriol Burés van haver d'abandonar el grup per a participar en altres projectes. Finalment, van ésser selccionats per a participar al càsting final que es celebraria a finals de setembre[3].

Un cop dins el concurs, el grup va comptar amb l'ajuda i consell de la seva coach, assignada pel programa: Michèle Alderete (directora d'Ol' Green, cor ex-concursant del programa). Durant els dos mesos següents, els Jarks van anar avançant dins el concurs amb versions de grups com Queen, Oques Grasses i OneRepublic; i de cantants com Lluís Llach Bruno Mars, Emeli Sandé i George Michael. Amb tan sols una nominació per part del jurat i havent guanyat el premi a millor cançó de la nit (que comportava la immunitat a les nominacions durant la gala següent) en tres ocasions[4], van arribar a la final, emesa en directe el 28 de novembre, on van quedar en tercer lloc amb un 20,1% dels vots del públic, quedant per darrera dels guanyadors Quartet Mèlt i Giovinetto, que van quedar en segona posició[2].

Gràcies a la fama guanyada pel programa, Jarks va actuar en llocs com el partit solidari per La Marató de TV3 al Miniestadi[5], als VII premis nacionals Special Olympics al Palau Blaugrana[6] i a la 13a Festa dels Súpers celebrada el 17 i 18 de novembre a l'Anella Olímpica de Montjuïc[7]. El 23 de desembre de 2015 van aparèixer com a convidats musicals al programa de TV3 Espai Terra, presentat per Tomàs Molina, per a tancar la temporada d'hivern[8].

4x4 (2016)[modifica]

El 29 de novembre de 2015, després de la final del programa, Jarks va anunciar el llançament del seu primer àlbum, titulat 4x4, acompanyat d'un concert de presentació d'un nou espectacle el 13 de maig de 2016 a la sala Razzmatazz de Barcelona[9].

Discografia[modifica]

Àlbums d'esudi[modifica]

  • 4x4 (2016)

Col·laboracions[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Jarks - Oh Happy Day». [Consulta: 8 març 2016].
  2. 2,0 2,1 «Quartet Mèlt guanya la tercera edició dOh Happy Day'». Núria Juanico, 29-11-2015. [Consulta: 8 març 2016].
  3. «Èdgar Martínez, integrant del grup vocal Jarks, ja és concursant de “Oh Happy Day”». Elvallen.cat, 21-09-2015. [Consulta: 8 març 2016].
  4. «Oh Happy Day - Viquipèdia». [Consulta: 8 març 2015].
  5. «Partit solidari al Miniestadi amb la Marató de TV3». [Consulta: 8 març 2016].
  6. «Homentage als esportistes catalans que van participar en els Jocs Mundials Special Olympics». [Consulta: 8 març 2016].
  7. «Jarks, amb Èdgar Martínez, emociona el públic de ‘Oh Happy Day’ i continua una setmana més». [Consulta: 8 març 2016].
  8. «L'Espai Terra us desitgem unes bones festes». [Consulta: 8 març 2016].
  9. «Jarks 4x4 - Sala Razzmatazz» (en español). [Consulta: 8 març 2016].
  10. «Oh happy day (3a temporada)». [Consulta: 8 març 2016].

Enllaços externs[modifica]