Usuari:Mariiaa2204/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaTyga
Biografia
NaixementMichael Ray Stevenson
19 de novembre de 1989 (1989-11-19) (34 anys)
Califòrnia, Estats Units
Califòrnia, Estats Units
Dades personals
Altres nomsTyga, T-Raw
Activitat
Activitat2007 – actualitat
EstilHip hop, Trap (música)
Segell discogràficGOOD Music Last King Music Young Money Cash Money Republic Records
Artistes relacionatsChris Brown Lil Wayne Wiz Khalifa Nicki Minaj Drake Justin Bieber Kid Ink The Game Rick Ross

Tyga[modifica]

Michael Ray Nguyen-Stevenson (19 de novembre de 1989), més conegut com Tyga, és un raper i productor nord-americà. És amo de la companyia Last King. El seu nom artístic prové de l'acrònim Thank You God Always.

Biografía[modifica]

Es de origen jamaicà y vietnamita, que va créixer en el sen de una família de classe mitja baixa.

Gràcies als seus contactes con El Jefe i Travis McCoy, va aconseguir un petit salt a la fama. Es un gran amic de Chris Brown amb qui ha fet múltiples col•laboracions i amb qui ha realitzat una gira. Ell diu: "Gran part de la fama i fortuna li dec al meu gran amic Chris Brown, li dono les gracies perquè gracies a ell soc qui soc ara".

En 2007 va començar obrint els concerts de Fall Out Boy i va seguir amb Gym Class Heroes. Va llençar el seu primer senzill "Coconut Juice" amb el seu cosí Travis McCoy. Desprès van sortir els seus senzills "Diamond Life" i "AIM". També va participar en els esdeveniment de "Get Wett! Entertainment" a Los Ángeles, Califòrnia. El 10 de juny de 2008 va treure el seu primer àlbum, "No Introduction", amb Decaydance Records i Young Money Entertainment. Al 2009, va aparèixer en "Wife Beater", "Bedrock", "Roger That", i "Finale" del àlbum "We Are Young Money", que inclou artistes firmats al selló Young Money. Al 2010, Tyga va tornar a col•laborar amb Chris Brown al mixtape "Fan of a Fan". Desprès en aquell mateix any, va anunciar la sortida del seu segon àlbum "Careless World: Rise Of The Last King" i en Desembre de 2013 junt amb Lil Wayne va participar al quart single del àlbum X "Loyal" de Chris Brown, que va assolir el número 9 en el Billboard Hot 100 dels Estats Units.

Va treballar para el segell discogràfic de Lil Wayne, Young Money Entertainment. A l’any de 2011 Tyga va firmar un contracte de gravació amb Young Money Entertainment Cash Money Records i Republic Records (anteriorment Universal Republic Records). El primer va rebre el reconeixement amb el seu primer single "Coconut Juice", amb Travie McCoy. El seu debut discogràfic Careless World: Rise Of The Last King, inclou els singles Rack City, Faded amb el seu company Lil Wayne, Far Away, amb Chris Richardson, Still Got It, amb Drake, i Make It Nasty. Ell va llençar el seu tercer àlbum Hotel California, el 9 d’abril de 2013, i inclou els singles Dope amb Rick Ross, For The Road, amb Chris Brown, i Show You amb Future. El seu quart àlbum del estudio The Gold Album: 18th Dynasty , va ser llençat el 23 de juny al 2015, desprès de uns quants retards.


Nominacions i premis[modifica]

En 2011 va ser nominat al millor rap/millor colaboració en els premis Grammy Awards per la cançó "Deuces", i en els premis BET Awards a la categoría Best Collaboration amb la ja nombrada cançó.

En 2012 va tenir 2 nominacions en els premis BET Awards amb la cançó "The motto"; 3 nominacions en els premis BET Hip Hop Awards en les categories Track Of The Year, Reese's Perfect Combo Award i Best Club Banger; en el mateix any de 2012 tambè va estar nominat als premis MuchMusic Video Awards a la categoria MuchVIBE Hip-Hop Video of the Year, en la que va ser guanyador del premi amb la cançó "The motto" en colaboració amb Drake i Lil Wayne; tambè va estar nominat aquest mateix any amb la cançó "Himself" als premis MuchMusic Video Awards a la categoría MuchVIBE Hip-Hop Video of the Year, i als premis MTV Europe Music Awards a la categoría Best US Act, i tambè als premis American Music Awards amb la categoría de Favorite Rap/Hip-Hop Artist.

A l'any 2014, va obtenir 3 nominacions més amb la cançó "Himself" als premis World Music Awards en les categories World's Best Male Artist, World's Best Live Act i World's Best Entertainer of the Year. 2 nominacions més als premis World Music Awards en les categories de World's Best Song i World's Best Video amb la cançó "Bubble Butt" amb la colaboració de Bruno Mars Mystic i Major Lazer. Als mateixos premis i al mateix any, tambè va obtenir 2 nominacions poer la cançó "Wait for a Minute" amb la colaboració del Canadenc Justin Bieber, a les categories World's Best Song i World's Best Video; a la categoría World's Best Album, per l'álbum "Hotel California"; Aquell mateix any als premis MTV Video Music Awards, va obtenir 3 nominacions per la cançó "Loyal" amb la colaboració de Chris Brown i Lil Wayne a les categories de World's Best Song i World's Best Video, i T-raww indivualment a la categoría de Best Collaboration.

Les influencies musicals del raper són: 2Pac, Eazy-E, Ice Cube, 50 Cent, Snoop Dogg, Jay-Z i el raper Lil Wayne amb el que ja ha tingut colaboracions.


Discografía[modifica]

  • Well Done 4
  • Young on Probation (2007)
  • No Introduction (2008)
  • The Free Album (2009)
  • We Are Young Money (con Young Money) (2009)
  • Fan of a Fan (2010)(con Chris Brown)
  • Black Thoughts 2 (2011)
  • Careless World: Rise of the Last Kings (2012)(Last Kings Music)
  • Hotel California (2013)(Last Kings Music)
  • Fan of a Fan (2015)(con Chris Brown)
  • The Gold Album: 18th Dynasty (2015)(Last Kings Music)
  • Rawwes Nigga Alive (16/01/2016) (last kings Record)