Usuari Discussió:Oersted/2006-2

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

LLengües austronèsiques contra llengües austronèsies[modifica]

Bé, he consultat el diccionari i si, tens raó. Llavors caldria canviar la paraula que fa d'enllaç a l'entrada llengua. Abans de deixar la primera versió definitiva, vaig comprovar totes els distints tipus de grups i subgrups a aquella pàgina (mentre, per variar, vaig fer una pífia tècnica, seguint erroniament el consell d'un vikipedista expert, posant malament alló de "pàgina inacabada" entre {{}}, fet que provocà que em caiguessin clatellots per tot arreu, quan la pàgina era encara en estat de primer esbóç. Gràcies per la darrera correcció i per signar-ho (reconec que aixó darrer ho agraeixo especialment) --Florenci Salesas 11:44, 14 jul 2006 (UTC)Florenci Salesas

www.la stoa.cat[modifica]

L'usuari Cromelnordic està omplint la Viquipèdia d'enllaços cap al stoa.cat seu web. És un troll professional que argumenta qualsevol cosa encara que ja li ho hagen desmuntat amb anterioritat.

Després d'un temps d'estar explicant-li on es devia dirgir per conèixer les normes de la Viquipèdia i inclús explicar-li-les jo mateix a la seua pàgina d'usuari, amb tota la paciència del món i amb el tracte d'innocència que tothom mereix, segueix fent com si ningú s'hagués molestat en donar-li l'informació que necessita per comprendre el funcionament i la política dels enllaços.

També, quan li convé diu que no tornarà a parlar del tema, que no tornarà a posar més enllaços cap a lastoa.cat i que està sent una víctima a la que no se li respecta els seus drets, etc.

En una ocasió vaig editar una pàgina que no em deixava desar-la mentre figurara una adreça que era considerada SPAM. No sé si és cosa de demanar-ho als MediaWiki però crec que ja és hora que actuem sense cap mirament contra este usuari. –Pasqual bústia 16:18, 15 jul 2006 (UTC)

He decidit tirar en davant la meua proposta, ja que he trobat la manera de blocar eixe tipus d'SPAM. Voldria conéixer el teu parer sobre l'assumpte.
La solució és sol·licitar als administradors de MetaWiki que incloguen en la llista negra l'adreça de la web. De moment estic esperant una resposta d'un dels administradors que està actiu actualment per saber quin és el procediment. Seguiré informant, si ho vols. –Pasqual bústia 23:31, 17 jul 2006 (UTC)
LaStoa.cat ha sigut inclosa a la llista negra! –Pasqual bústia 19:52, 18 jul 2006 (UTC)
Fa un temps que faig bondat. Espero que sigui tingut en compte. A mi m'hauria agradat tenir una propaganda que no tindré sobre ja sabeu quina web. Ja que guanyeu vosaltres, sigueu bons guanyadors i deixeu-me respirar; i us ho demano de tot cor.
En tot cas, us prometo una cosa: si se m'escapa posar un vincle de La Stoa (fora de la meva pròpia pàgina d'usuari), aviseu-me i jo mateix el borro. Us prometo que es farà així... si m'aviseu amb temps.
És la vida!! Apa, salut i visca la Viquipèdia. --cromelnordic 19:55, 30 nov 2006 (CET)[respon]

Amenaces[modifica]

Company,

Escric aquest missatge a tots els administradors que conec per demanar que intercedeixin en aquest afer. Després que en Pasqual fes una petició formal d'inclusió de la pàgina web de La Stoa en una llista negra d'adreces blocades per spam, l'usuari Usuari:Cromelnordic, propietari de la web i principal artífex de l'spam de la seva web a la viquipèdia, escriu sistemàticament missatges d'amenaces a les discussions d'usuari d'en Pasqual i de mi, atès que vam ser els dos que li vam esborrar spam que posava (en realitat el meu pecat va ser fer-ho un sol cop). És impossible d'entaular cap mena de diàleg fluït. En Pasqual ho va intentar i va fracassar. Em sembla que aquest usuari ha estat prou avisat i, d'altra banda, coneixem prou bé els seus precedents a d'altres webs per demanar formalment el seu blocatge indefinit.

Moltes gràcies i fins aviat,

Vilallonga 14:57, 20 jul 2006 (UTC)

Recomane deixar-li les portes obertes, el seu llenguatge no és tan important com les possibles aportacions que puga fer en el futur. –Pasqual bústia 18:13, 20 jul 2006 (UTC)
Aquest individu ha deixat això aquesta tarda a la pàgina de discussió d'en Pasqual: "Vols que et dongui el que et mereixes, Vilallonga de la punyeta?? Si et penses que sóc un angelet de la caritat, estàs equivocat!!!". Sincerament, no m'ha fet gens de gràcia. Vilallonga 18:42, 20 jul 2006 (UTC)

WoW (bis)[modifica]

He de comunicar que l'usuari Stupids i Dabol-iu és l'estupid imitador de WoW. –Pasqual bústia 12:51, 27 jul 2006 (UTC)

No val a blocar-li els comptes, no li fa efecte, més bé és el que busca, li fa gràcia. També em va semblar sospitós l'usuari V^2 que es va registrar després de ser blocat l'usuari V. –Pasqual bústia 12:54, 27 jul 2006 (UTC)
Un usuari que s'anomena stupids no pot vindre amb bones intencions, un altre que es diu Dabol-iu és evidentment una alegoria a la seua inicial la W de Wow, en fi si és més correcte esperar, però ja et dic que per a mi no és qüestió de blocar-li els comptes. Potser que em fique en contacte un altra vegada amb els de Meta, però supose que de moment no hi ha res a fer, siga l'autèntic o un imitador –perquè entendre el català, l'entén, d'aixó n'estic segur. –Pasqual bústia 13:01, 27 jul 2006 (UTC)
Almenys com a administrador pots saber si s'està registrant amb la mateixa IP que els dos anteriors d'avui? Aixó seria prou significatiu, oi? (les dues anteriors eren LOL i Catalinopedia) –Pasqual bústia 13:05, 27 jul 2006 (UTC)
Està clar que no pots actuar simplement per suposicions, intuicions i deduccions, però tin en compte que no demanava el seu bloqueig immediat, encara que la veritat és que de quan en quan me monte les meues històries jo a soles. Només pretenia assegurar-me que algun administrador puguera estar vigilant a eixos elements sospitosos. D'altra banda s'ha quedat en l'aire el fet de si pots averiguar la IP d'un usuari que es registra. –Pasqual bústia 19:12, 27 jul 2006 (UTC)
Estic provant... Clar que jo no tinc permissos, he demanat informació al canal IRC de vandalisme de la viquipèdia en anglès.
Prova els següent enllaços:
  1. CheckUser Dabol-iu
  2. CheckUser Stupids
  3. CheckUser LOL
  4. CheckUser Catalinopedia
No sé exactament quins són els resultats, és a dir, no sé si et mostrarà la IP.
Seguiré buscant. –Pasqual bústia 21:47, 27 jul 2006 (UTC)
Més info: en:Wikipedia:Requests for checkuser, però estan de wikibreak. –Pasqual bústia 21:50, 27 jul 2006 (UTC)
Estic pensant que esta informació tampoc és accessible pels administradors, ha de ser un check user, que en tenim ací? –Pasqual bústia 22:02, 27 jul 2006 (UTC)
La cosa es complica perquè no en tenim! –Pasqual bústia 22:17, 27 jul 2006 (UTC)
He informat al Plàcid de les meues trovalles. –Pasqual bústia 22:43, 27 jul 2006 (UTC)

Gràcies[modifica]

Gràcies. Usuari:Corretger

Plantilla:Estrella[modifica]

Les plantilles noves importen dades no sé bé de on. Aquestes dades tenen el format de les dades en anglès. Hi ha coses que no les entenc. la plantilla Estrella no conté cap dada. Plàcid Pérez Bru 18:06, 27 jul 2006 (UTC)

Es ver. Això ho he copiat des de l'anglès, i no men havia adonat, de totes maneres aquestes plantilles de la wiki anglesa estan molt bé, i permeten copiar amb un click les dades de la wiki anglesa. Plàcid Pérez Bru 18:26, 27 jul 2006 (UTC)

admin & buro[modifica]

Company,

A propòsit de l'atac d'ahir dels WoW clons', em sembla que necessitaríem algun administrador i/o buròcrata més per tal de cobrir l'espectre horari de la viquipèdia i tenir-la sempre coberta. Els usuaris registrats poca cosa podem fer davant aquests casos, llevat de revertir i revertir sense parar. Ja li ho vaig comentar a en Vriullop i ara t'ho comento a tu. D'altra banda, veig que aquest estiu és especialment "calent" en aques aspecte: cromel, ips anònimes amb mentalitat d'administrador i WoW clons... La gent té massa temps lliure.

Fins aviat,

Vilallonga 08:56, 28 jul 2006 (UTC)

Ho he estat pensant, i proposaré en Pepetps a administrador. Vilallonga 09:04, 28 jul 2006 (UTC)
Mecaguntot, no té prou antiguitat! Vilallonga 09:08, 28 jul 2006 (UTC)

Imatge amb llicència desconeguda[modifica]

Atenció; La imatge Imatge:Carondelet1.jpg que vàreu carregar a la viquipèdia, ha estat marcada amb la plantilla {{Llicència desconeguda}}. Us preguem que editeu l'informació de la imatge i i afegiu la llicència que correspongui a la imatge. Moltes gràcies. --VRiullop (parlem-ne) 23:02, 31 jul 2006 (UTC)

Perdona que sigui pessat. N'hi ha una altre: Imatge:Clave1.JPG. Si hi ha més imatges de l'estil d'aquestes dues i hi vols possar GFDL a totes, m'ho dius i amb el teu permís ja ho aniré fent i acabem abans. --VRiullop (parlem-ne) 18:03, 2 ag 2006 (UTC)

Company,

Mira què va deixar un wow's clon ahir a la nit: Usuari:List of users related to Wow

Vilallonga · (digui digui) 08:56, 1 ag 2006 (UTC)

This users (and me) are not different clons of WoW, they are the same user: The New WoW --Stupids 10:21, 1 ag 2006 (UTC)

List of users related to Wow[modifica]

Why do you deleted "Usuari:List of users related to Wow"; It can be very useful for you. --Stupids 10:19, 1 ag 2006 (UTC)

Si us plau, bloqueja l'usuari stupids, que és un Wow's clon. Vilallonga · (digui digui) 10:31, 1 ag 2006 (UTC)

Ah! i el que sospitava! Has vis t que diu l'usuari V^2 a la seva pàgina. –Pasqual bústia 12:14, 1 ag 2006 (UTC)

Vaig deixar el tema parat esperant una contestació de'n Plàcid, però crec que haurem d'actuar contra eixe individu. Jo seguiré armant-me de paciència. –Pasqual bústia 12:22, 1 ag 2006 (UTC)
Necessitem un usuari amb status de "checkuser" per a poder combatre millor el vandalisme d'usuaris clònics. El problema d'eixa mena de vandalisme és que no en podem saber la seua IP, aleshores no podem blocar-los mitjançant intervals d'IP amples. Cal votar per una persona ací, a la Viquipèdia, i proposar-ho a meta:Requests_for_permissions#CheckUser_rights. --Joanot Martorell 23:26, 4 ag 2006 (UTC)

Satel.lits Saturn[modifica]

Hola, He actualitzat els temes sobre els satel.lits de Saturn amb els ultims descobriments, que no han sigut pocs, espere que te agrade con ho he fet, si no modificau per a que quede millor. Soc nou a la Viquipedia y volia aportar esta actualització que he estret de una pagina molt bona :www.ifa.hawaii.edu/~sheppard/satellites, on apareixen tots els nous satel.lits al poc de descobrir-se

Mes feina[modifica]

Hola! com saps he creat un article que es diu "carrega electria". Apart d'estar malament escrita la paraula, resulta que l'article ja existeix. Pots esborrar l'article, siusplau?. Fa molt que no hi participo gaire i es nota....Per cert, on han quedat els butons per a poder subratllar, posar en cursiva, etc les paraules? En el seu lloc apareixen ratllar text, enumeracio, etc. Gracies per avancat!

Missatges nous[modifica]

Senc molt tindre que molestar-te. He hagut de llevar una antiga signatura meua i et deixe este missatge per que sinó no sabries a la primera perquè reps un avís de missatge nou sense tindre'n. –Pasqual · bústia 21:45, 28 ag 2006 (UTC)

Quiró y altre asteroides[modifica]

Be,gracies per informar-me, ja ho se a partir d'ara, el que va passar es que camviares el nom de Quiro a Chiron quan jo estaba editant el text ,i vaig pensar que ho havia camviat jo sense voler, per aixo ho vaig tornar a camviar.Sysluky 09:26, 30 ago 2006 (UTC)

Plantilla Grans TNO's[modifica]

A aquest plantilla indica que soles es poden incloure el objectes amb magnitud inferior a 4,6,aci ve el problema, he revisat la llista de TNO's de cfa i resulata que hi han 13 objectes més per baix de eixa magnitud, alguns d'ells inclosos en la Wiki anglesa. Que fem, incloure-los tots, incloure nomes els que estiguen a la Wiki anglesa o baixar la magnitud a 4 (aixi ens quedarien nomes 4 que incloure: 2005rn43,2003mw12 amb magnitud 3,8 i 2002tc302,2003az84 amb magnitud 3,9,tots a la wiki anglesa )pero hauriem de llevar a 2004 XR190 per q no baixa de 4 ( 4,5).Ja fa uns dies que li ho vaig proposar al seu autor,Sax, pero no contesta, per aixo t'ho propose a tu. Sysluky 09:30, 30 ago 2006 (UTC)

Crísi burocràtica[modifica]

Sisplau, participa a la taverna –Pasqual · bústia 11:07, 30 ag 2006 (UTC)

Viquiestris i funcions d'en Martorell[modifica]

Bé, sí, crec que era una bona ferramenta com per poder fer l'esforç d'adaptar-la ací. Aquest joc de ferramentes inclou una per a indicar l'estat de l'usuari, com la d'en Martorell. De moment no hi he arribat, però supose que la faré tot el més similar a la d'en Martorell, per que siga una cosa més homogènia.

També hauré de associar-me amb Joanjoc que està adaptant una ferramenta per crear taules, ací, encara que no està adptada/traduïda, ja la tenim.

Ah! He vist que has copiat el meu monobook, però t'has deixat els que carregaves per al statechanger o com es diga. Bé, el que ha de fer, després de carrega ("","",viquiestris"); col·loques:

carrega ("","Martorell","init.js");
carrega ("","Martorell","util.js");
carrega ("","Martorell","comm.js");
carrega ("","Martorell","wputil.js");
carrega ("","Martorell","statuschanger.js");

Has de posar-ho després per coses de l'arrencada dels mòduls. La meua funció carrega() és una fusió entre el inclou() que em vaig apropiar de Axxgreazz, i la loadmonobook() i inc() de Martorell.

Així no deuries de tindre cap problema. –Pasqual · bústia 14:59, 10 set 2006 (UTC)

Imatge manca[modifica]

Vaja, m'ha semblat lleig el cartell allà al mig, però cap problema, no ho tornaré a fer ;). Gràcies per les modificacions que has realitzat als diferents articles d'artròpodes. Esv

Hola...[modifica]

Sí... això dels mapes no cregues que tinc gaire estudis al respecte, jo també sóc un simple aficionat pel que fa a la cartografia, hehe. El meu mètode és molt d'anar per casa, empro el Jasc Paint Shop Pro 9, un simple programa d'edició d'imatge com el famós Adobe Photoshop. Amb les dades que poden aportar-te webs com ara [1] i [2], vas sobreposant-hi capes de vectors i d'altres de colors, no té més secret.

L'article d'Arnes, bé. I és cert que no hi ha cap article sobre el massís dels Ports, ni tan sols sobre l'espai natural que a l'indret reconeix la Generalitat de Catalunya; algun dia ja el farem.

Per alguna cosa més, pots enviar-me un mail; tinc l'adreça en una etiqueta d'usuari.

Ebrenc 23:01, 22 set 2006 (UTC)


Aldebaran[modifica]

Si surt així al grec ho haurem de posar així. És que ho he trobat com a Aldebarà, i pensave que podia ser més català. Plàcid Pérez Bru 18:36, 23 set 2006 (UTC)

Barrocs[modifica]

Hola. Justament tenia el llibre sobre Pradas que he posat a Bibliografia. És curiós, perquè no és un llibre massa corrent per a tenir-lo. Sobre José de Nebra tinc també alguna informació, però no massa més; intentaré fer alguna cosa. M'agrada que algú més faça articles sobre música. Normalment el que faig és traduir el que m'interessa. Per cert, una pregunta: per a escriure ací simplement edite i dese o hi ha alguna manera diferent? Gràcies Oersted Usuari:Corretger 14:52, 25 de sembre de 2006

Plutó (planeta nan)[modifica]

Dius que has revertit una edició meva, i la que has revertit és una edició vandàlica anònima posterior a la darrera edició meva. M'has fet quedar a mi com un vàndal.--Pere prlpz 08:09, 26 set 2006 (UTC)

Perdona, ho havia entès a l'inrevés.--Pere prlpz 08:56, 26 set 2006 (UTC)

Viquiestris[modifica]

Hola!

Ja estic veent que ets dels més utilitza els Viquiestris. Hui he inclós el mòdul de canvi d'estat d'usuari, et deixe a la teua pàgina de discussió el nou codi. Ja em diràs que tal... –Pasqual · bústia 01:00, 28 set 2006 (UTC)

Bona observació, aixó et passa perquè de moment estem compartint uns mòduls que més endavant es podran personalitzar. Bé, com que crec que eixa opció no ens pot interessar a tots, la lleve, serà el més convenient de moment. –Pasqual · bústia 18:51, 28 set 2006 (UTC)

Computació articles[modifica]

Bones. Tu saps a partir de quina mida d'octets els articles computen a les estadístiques. Tampoc tinc clar quins tipus d'articles ho fan, p.e. les redireccions, les desambiguacions, les categories... Hi ha algun lloc que ho expliqui? Gràcies.--Lohen11 09:01, 28 set 2006 (UTC)

Gràcies.--Lohen11 14:52, 28 set 2006 (UTC)

Tirant lo Blanch[modifica]

Hola. Fa temps que estic pensant de penjar el Tirant a Viquitexts però no sé si nosaltres podem fer servir el text d'aquest web. M'ho podries aclarir? Moltes gràcies per endavant. Gangleri2001

Provincies romanes[modifica]

A les que el nomm es repetit poso XXXX (província romana). En algun cas, com Macedonia i Mauritània, per claretat a les desambiguacions, surt com a "Provincia romana de ...." pero hi ha una redirecció a Maùtitània (província romana) o Macedònia (província romana)--joc 13:11, 1 oct 2006 (UTC)

Proposta de modificació sobre la qualificació d'articles[modifica]

Hola! Com a viquipedista que sovint participa en la valoració de la qualitat dels articles a la nostra enciclopèdia, m'agradaria que opinares sobre una proposta que he fet per a modificar la política de valoració de la qualitat dels articles a la Viquipèdia. I, si hi tens alguna cosa per dir, comenta-ho, per favor, i així intentem fer que l'enciclopèdia puga tenir com més articles de qualitat millor, sense que això implique baixar el seu nivell. Salut! --Joanot Martorell 08:52, 3 oct 2006 (UTC)

Banderes[modifica]

Sí, ja he vist que ho havies apanyat. Doncs quan l’acabes de llegir si et sembla bé el proposes tu mateix com a article de qualitat. --Andarella 11:10, 3 oct 2006 (UTC)

Ecuador[modifica]

He carregat les banderes d'Ecuador des el 1794 al 1858. A partir del 1860 ja no s'ha modificat --joc 10:23, 4 oct 2006 (UTC)

Gràcies por el significat de reb. (Deberías incloure el gallec com a la teva llengua dins las tevas caixas d'usuari, no menys que amb nivell 2-3). gl:User talk:Sobreira

Últim blocatge blaver[modifica]

Suposo que sóc l'únic que penso així però em sembla que l'últim anònim que has blocat no s'ho mereix. Pel que ha canviat a Baix Segura em sembla que més que vandalisme blaver és un que no sap que aquí utilitzem els exònims encara que no siguin topònims oficials...--SMP (d·+) 17:06, 6 oct 2006 (UTC)

Sembla el mateix personatge que vaig trobar a commons entestat a posar noms oficials fins i tot a mapes catalans, i especialment treure tot rastre d'Oriola. Les seves maneres no em donen confiança, però cal donar-li una oportunitat per explicar-li-ho. De totes formes, t'entenc. Jo també n'estic fins al capdemunt. VRiullop (parlem-ne) 17:24, 6 oct 2006 (UTC)
Gràcies VRiullop per la teva objectivitat

No soc ningú personatge, soc "vegabajense" i mén dol llegir aquestes coses.

Soc Joaquin, la IP bloquellada:

“Oriola” : Podríeu posar el nom oficial, i després especificar tots els exonimos, doncs és políticament incorrecte canviar els noms propis d'una zona dels Paises Catalans. Estaria bé que no respectéssim la toponímia catalana que existeix en aquesta comarca?, Per què no segueixes les normes de l'AVL (Acadèmia Valenciana de la Llengua), o les recomanacions de la ICV (Institut Cartogràfic València)?, no mereix respecte les normes del nou Estatut de la Comunitat Valenciana?, no creus que ofens a pobles germans al teu?, no creus que hem de ser més objectius i no polititzar les normes locals dels Països Catalans?. De veritat aixo que vostes defendeixen es llivertat?.

Si no tens clar alguna cosa, jo no modifico, però el teu em consultes i jo et suggereixo on documentar-te.

Passa el mateix amb: Benejússer, Benijòfar, Bigastre, Coix, Daia Nova(dolenta interpretació, doncs és "Daya" del muzárabe i no del català),Daia Vieja, Dolores, Pilar de la Foradada, Redovà, Sant Fulgenci, Sant Miquel de (les) Salines, Torrevella, Xacarella.

El Institut Joan Lluis Vives i les Universitats de les Països Catalans, aconsetjan anomenar en castellà aquest noms; pero acepten els seguents exonims: Sant Isidro (i no Sant Isidre). Y no acepten Els Montesins.

Ademes: Per a acabar, el límit del municipi d'Almoradí, aquesta incorrecte, ja que diu que és de 2003, i no obstant això, l'última modificació és de 1.990 i no està reflectida.

Que aquí (Vega Baja) es parlés solament català és una teoria que no s'ha aprovat, doncs encara es dubta si era trilingüe.

Que van ser els repobladors qui van castellanitzar aquesta zona és impossible per la quantitat de repobladors i data d'arribada.

Amb el de exónimos, com a mínim, ja m'heu convençut com el d'Oriola, doncs s'usa indistintament amb Orihuela, per els catalano parlants des d'abans de l'any 1310.

No obstant això, Vega Baja del Segura és la unitat administrativa i no Baix Segura, (y su exomin es Vega Baixa), de la comarca; com a mínim poseu amb tres.

En la resta de traduccions forçades podríeu afegir-les a les denominacions tradicionals, més que gens per respecte, objectivitat i completar els articles. Us recordo, que algunes traduccions forçades, són posteriors a la creació de municipis (l'últim en 1.990).

Assec el meu mal català, però sóc de la zona que es parla panotxo i no valencià.

Disculpeu les meves maneres al editar, però és que veig la poca objectivitat; i el poc èxit en discussions anteriors, que creia que no existia gent tan objectiva i dialogant com vostè.

"Grassies", "gracias".


Per cert, jo no canviï els mapes catalans; solament vaig fer altra versió para Wipidepedia en castellà i se'm va eliminar el meu usuari, i els mapes. Quino (parlem-ne) 18:20, 6 oct 2006 (UTC)

vull plorar Ostres, el que el defensa sóc jo i després qui s'endú tots l'agraïment és en VRiullop... vull plorar (No us ho prengueu malament, eh fa l'ullet).--SMP (d·+) 11:34, 7 oct 2006 (UTC)

No es Blaverisme, es objetivitat[modifica]

Estimado Oersted, disculpa que escriba en castellano. 1º- Viquipedia, es en catalán, balear y valenciano (sean o no sean lo mismo). Y por eso, los que vivís tan lejos de una comarca, deberíais de documentaros de las cosas. Con el fin de que Viquipedia sea objetiva, intento ayudar (ya me dirás que opinas):

1.1 “Oriola” es el nombre que se da a Orihuela en Cataluña, pero no en la Comunidad Valenciana, cuyo único nombre oficial es Orihuela. Podríais poner el nombre oficial, y después especificar todos los nombres que creáis oportunos, pues es políticamente incorrecto cambiar los nombres propios de una zona de los Països Catalans. ¿Estaría bien que no respetáramos la toponimia catalana que existe en esta comarca?, ¿Por qué no sigues las normas de la AVL (Academia Valenciana de la Llengua), o las recomendaciones de la ICV (Institut Cartogràfic Valencia)?, ¿no merece respeto las normas del nuevo Estatut de la Comunitat Valenciana?, ¿no crees que ofendes a pueblos hermanos al tuyo?, ¿no crees que debemos ser más objetivos y no politizar las normas locales dels Països Catalans?.

Si no tienes claro algo, yo no modifico, pero tu me consultas y yo te sugiero donde documentarte.

1.2 Pasa lo mismo con: 1.2.1 Baix Segura, cuyo único nombre oficial es Vega Baja del Segura. 1.2.2 Benejússer, es Benejúzar. 1.2.3 Benijòfar es Benijófar. 1.2.4 Bigastre es Bigastro. 1.2.5 Coix es Cox. 1.2.6 Daia Nova, es Daya Nueva (mala interpretación, pues es Daya del muzárabe y no del catalán). 1.2.7 Daia Vella, es Daya Vieja. 1.2.8 Dolors, es Dolores. 1.2.9 Los Montesinos, son Los Montesinos. 1.2.10 Pilar de la Foradada, es Pilar de la Horadada. 1.2.11 Redovà, es Redován. 1.2.12 Sant Fulgenci es San Fulgencio. 1.2.13 Sant Isidro, es San Isidro. 1.2.14 Sant Miquel de Salines es San Miguel de Salinas. 1.2.15 Torrevella, es Torrevieja. 1.2.16 Xacarella es Jacarilla.

Para terminar, el limite del municipio de Almoradí, esta incorrecto, ya que dice que es de 2003, y sin embargo, la última modificación es de 1.990 y no está reflejada.

Por ultimo, que aquí se hablara solo catalán es una teoría que no se ha aprobado, pues aún se duda si era trilingüe. Que fueron los repobladores quien castellanizarán esta zona es imposible por la cantidad de repobladores y fecha de llegada.

Gracias.

Al leer:

Topònims. Cal fer servir quan sigui possible les versions catalanes dels topònims tant quan siguin de territori on es parla català (Lleida, Eivissa, Alacant i Perpinyà en comptes de Lérida, Ibiza, Alicante i Perpignan) com els llocs on no s'hi parla on caldrà fer servir els exònims tradicionals de la llengua (Terol, Londres i Japó i no Teruel, London i Nippon). Això de cap manera vol dir que s'admtin traduccions forçades que no siguin exònims tradicionals en català (Bons Aires, Els Àngels o La Pau en comptes de Buenos Aires, Los Angeles i La Paz) entenent que no és el mateix fer servir un nom tradicional que traduir. Cal fer notar que el que s'acaba de comentar no es contradiu que a les taules amb dades que solen acompanyar els articles d'unitats administratives, s'hi posi els noms oficials i no els catalans.

Por lo que, como mínimo, ya me has convencido com lo de Oriola, pues se usa indistintamente con Orihuela, por catalanoparlantes desde antes del año 1310. Sin embargo, Vega Baja es la unidad administrativa y no Baix Segura, de la comarca; como mínimo poned ambas. En el resto de "traduccions forçades", podriais añadirlas a las denominaciónes tradicionales, más que nada por respeto, objetividad y completar los articulos. Os recuerdo, que algunas traducciones forzadas, son posteriores a la creación de municipios (el último en 1.990.

Referent a la categoria pintors alemanys[modifica]

No ho he fet així perquè diferents usuaris m'estan bombardejant amb missatges que entenc però crec que són amb excés de cel

Botons inactius[modifica]

Gràcies per l'avís, no me n'havia fixat! Ara ho miro, efectivament, serà una d'eixes negligències ortogràfiques meues, ah! crec que ja ho tinc, he estat afegint dues funcions, per emitir els vots d'aprovació i objecció... Crec que en breu es solucionarà. –Pasqual · bústia 20:48, 8 oct 2006 (UTC)

Ups, no era sols això. –Pasqual · bústia 21:02, 8 oct 2006 (UTC)
Llavors, no estic molt encertat, el primer no era i ara sembla que hi hagi alguna cosa més, bé, me'n surtiré, però un altre colp aniré més en compte, em sap greu. –Pasqual · bústia 21:31, 8 oct 2006 (UTC)
El mal estava en les noves funcions que hi havia incorporat. No m'ho explique encara, la sintaxi estava bé des d'un primer moment. Ja veurem que està passant... De moment, els botons ja estan de nou operatius. –Pasqual · bústia 22:59, 8 oct 2006 (UTC)

És millor que no esborrem la pàgina d'usuari de Freedom, al cap i a la fi, d'aquesta manera no desapareix el seu compte d'usuari i, a menys que s'estiga insultant greument, pot posar a la seua pàgina d'usuari el que li rote. Per altra banda, no t'oblides que qualsevol vandalisme greu és recomanable de donar part d'això a Viquipèdia:Observatori del vandalisme, perquè ens puguem coordinar entre tots, com ho acabe de fer ara amb eixe usuari. --Joanot Martorell 12:44, 10 oct 2006 (UTC)

Categories, estadístiques...[modifica]

Bones, saps si s'ha mogut de lloc l'arbre de categories, les estadístiques d'usuari, etc.? Quan hi intento entrar em diu que està prohibit.--Lohen11 10:26, 16 oct 2006 (UTC)

Em refereixo a Arbre de categories. Es poden veure a algun altre lloc?--Lohen11 10:53, 16 oct 2006 (UTC)

Problema amb pàgina nova creada sense haver-me registrat[modifica]

Perdona, he fet una pàgina i no em surt des del "Vés-hi" o "Cerca". M'havia registrat en una altra finestra del navegador, però he tornat a l'anterior i m'ha quedat creada des de fora. Potser manca donar-li l'estat de Publicada -- Gabriel Riba 12:54, 16 oct 2006 (CET)[respon]

Avaluació de l'article Làser[modifica]

Acabe de llegir la teua proposta de l'article Làser com a Article de Qualitat. Encara que no és la meua especialitat, li pegaré una ullada. I també el passaré a alguns amics que sí que controlen més del tema. Ja et dic alguna cosa en uns dies. --Albert Villanova del Moral 16:34, 17 oct 2006 (UTC)

Articles de qualitat[modifica]

Bones, t'informo que les propostes de País Valencià i Bucarest per a ser elegits articles de qualitat crec que han superat tots els tràmits. Ara només falta l'aprovació d'algun administrador. D'altra banda, ja fa temps que s'ha proposat a la plana de discussió una proposta de modificació, sembla se que hi ha una certa majoria en favor de modificar les votacions, i el que no se ara mateix es quin és el pas següent, s'ha de realitzar alguna mena de referèndum, els administradors eu de decidir,...? Atentament --Baggio (missatges) 21:35, 18 oct 2006 (UTC)

Objecte astronòmic rep nou nom oficial - Caldria fer doble entrada a l'article[modifica]

El planeta nan denominat 2003 UB313 que té un article força complet ha estat rebatejat oficialment amb el nom de Eris. He afegit els detalls del nom nou a l'article. Cal crear-ne una pàg. nova ?, o fer dues entrades redireccionades segons el nom antic i el nou ?.

Potser caldria crear-ne una tercera entrada pel nom nou de la seva lluna, de nom oficial "Dysnomia" que en grafia catalana seria "Disnòmia", descrita a la mateixa pàgina. -- Gabriel Riba 01:30, 19 oct 2006 (CET)[respon]

Límit de Roche[modifica]

Hola, estic fent neteja d'imatges i he vist que aquesta imatge és extremadament semblant a aquesta de commons. Mirant l'article de Límit de Roche jo diria que es pot substituir tranquil·lament i així poder eliminar la primera. Tanmateix, voldria que tu que domines del tema astronomia m'ho confirmessis. Salut!--Xtv (que dius que què?) 13:16, 20 oct 2006 (UTC)

Mercè Pons[modifica]

Habrías tardado menos en corregirlo que en hacerte el listo Gaudio 13:51, 27 oct 2006 (CEST)[respon]


Thanks...[modifica]

For the welcome. Salutacions.--FocalPoint 16:21, 27 oct 2006 (CEST)[respon]

[edita][modifica]

A mi m'agrada la idea, de fet volia sol·licitar que com a la francesa el botó es posara a l'esquerra, o sia, només acabar el títol de la secció. L'arxiu que busques no sé quin és, es a dir, no sé on es diu que edita ha d'anar a la dreta i entre claudàtors. –Pasqual · bústia 01:07, 28 oct 2006 (CEST)[respon]

Article reanomenat recentment no apareix en cercar-lo pel nom nou vulgar que és només una part[modifica]

L'article 2003 UB313 que fa poc que vas reanomenar a (136199) Eris pel nom nou de la Unió Astronòmica Internacional no apareix quan el cerques per Eris sense l'identificador numèric precedent.

Potser és un problema d'indexat el que (136199) Eris no aparegui quan cerques Eris? - Potser caldrà crear un nou article Eris i redireccionar-lo a (136199) Eris. - Com es fa una redirecció ? Es un simple reanomenament ? --Gabriel Riba 11:24 Ds. 28 Oct 2006 (CET). --Griba2010 11:35, 28 oct 2006 (CEST)[respon]

Vós/tu[modifica]

Abans de seguir manipulant aquestes plantilles et recomano que et miris la pàgina de discussió de Viquipèdia:Recordatoris 81.36.152.92 18:21, 1 nov 2006 (CET)[respon]

Fotos velles[modifica]

Ei, Marc. Quina llicència posem a Imatge:Itchimbia1.jpg? --VRiullop (parlem-ne) 19:36, 10 nov 2006 (CET)[respon]

El que recomanen a commons en aquests casos és la multillicència {{Propi|GFDL|Cc-by-sa}}, allà commons:Template:Self2 amb els paràmetres "GFDL|cc-by-sa-2.5" El motiu és que la GFDL sola no resulta pràctica per imatges ja que exigeix la publicació del text complet de la llicència. --VRiullop (parlem-ne) 20:12, 10 nov 2006 (CET)[respon]

Noms dels asteroides[modifica]

La llista de 130.000 asteroides fa servir el format número + nom sense els parèntesis, per tant és més que discutible que la forma amb parèntesis sigui l'estàndard de la Viquipèdia en català i que sigui convenient que ho sigui. 81.33.47.95 11:04, 12 nov 2006 (CET)[respon]

Si es tradueix una plantilla d'una altra enciclopèdia és molt recomanable fer servir el mateix nom o posar una redirecció cap a la plantilla traduïda amb el mateix nom que a la versió en anglès o sinó passa això. 81.33.47.95 11:17, 12 nov 2006 (CET)[respon]

Els convenis de noms dels articles s'estableixen a Viquipèdia:Anomenar pàgines i aquest punt no apareix. Seguint la norma general, però, i el criteri de qualsevol enciclopèdia, s'haurien de fer servir els noms catalans front els científics (com passa amb els tàxons o les constel·lacions). Ho dic per què has posat en un article que hi ha una forma catalana. En les enciclopèdies sempre es primen les formes catalanes front les científiques encara que això signifiqui dir adéu a la creació fàcil d'article mitjançant copia i enganxa. 81.33.47.95 11:17, 12 nov 2006 (CET)[respon]

categories de la música clàssica[modifica]

Gràcies. De fet és una gran diversió per a mi. Respecte a les categories, sempre que hi ha discussió és que la cosa no és clara, però a mi em sona molt més bé per exemple compositor "del romanticisme" que compositor "romàntic", potser un del barroc també feia correr les dones; i em sembla millor compositor "del classicisme" que "clàssic" que porta a confusió.--Lohen11 14:40, 12 nov 2006 (CET)[respon]

Les categories sopranos, mezzosopranos i tenors ara són subcategories de cantants d'òpera en comptes de Categoria:Cantants. És correcte això?--SMP·d·+ 20:46, 13 nov 2006 (CET)[respon]

Òpera[modifica]

Gràcies pels teus comentaris i ajudes. Tot i que encara no el tinc acabat, si hi veus algun altre canvi o ampliació a fer, serà molt benvingut.--Lohen11 09:48, 16 nov 2006 (CET)[respon]

Ei, no era la meva intenció donar-te feina eh? Com gaudim de la viqui! Suposo que algun dia sortirà un estudi del que ens mou a tots per aquí. Segur que serà sorprenent.--Lohen11 15:10, 20 nov 2006 (CET)[respon]

Va, et donaré més feina, almenys de pensar, sobre un altre tema relacionat: estic a punt de posar una mica d'ordre i abans de começar m'agradaria saber la tema opinió sobre aquesta estructura, posant com a exemple Haëndel (entre parentesi les categories de les que depenen):

  • Òpera
    • Òperes (Òpera, Composicions musicals)
      • Òperes de Haëndel (Òperes, Obres de Haëndel)
  • Oratori
    • Oratoris (Oratori, Composicions musicals)
      • Oratoris de Haëndel (Oratoris, Obres de Haëndel)
  • Compositors
    • Obres per compositor
      • Obres de Haëndel

--Lohen11 17:26, 20 nov 2006 (CET)[respon]

Respecte a cantants (se m'havia passat el teu comentari), si hem de ser estrictes teniu raó i ja ho canviaré.--Lohen11 09:20, 21 nov 2006 (CET)[respon]

Nomenclatures[modifica]

No és que ningú no s'ho miri, sinó que ningú no sap què dir perquè la majoria no en sabem gaire del tema i el que tu ens proposis ja ens sembla bé...--SMP·d·+ 19:28, 21 nov 2006 (CET)[respon]

Endavant[modifica]

Ja era hora que algú s'animi a fotre-hi cullerada. Jo vaig massa a poc a poc i això ho necessitem ja. Gràcies per l'ajuda!--Xtv (que dius que què?) 16:46, 23 nov 2006 (CET)[respon]

Avís de vandalisme en curs!!![modifica]

Atenció! Passa't per la pàgina de canvis recents per a jutjar alguns canvis que poden ésser considerats com a vandalisme!--SMP·d·+ 20:31, 23 nov 2006 (CET)[respon]

Gràcies!--SMP·d·+ 17:53, 1 des 2006 (CET)[respon]

Nomenclatura astronòmica[modifica]

Hola! Perdona el retard en la resposta, però he estat inactiu a efectes viquipedistes uns quants dies. M'he mirat la teva proposta per a la nomenclatura en els articles d'astronomia i d'astronàutica i ho trobo tot molt encertat. Veuràs que hi he fet alguns petits retocs, molt de detall, que no canvien gens ni mica l'esperit del text inicial teu, senzillament perquè em semblava que era prou clar i entenedor i no calia retocar-lo gaire. Només he desenvolupat algunes abreviatures, he ampliat les dades de les referències bibliogràfiques (tot i que el servei de llengua de la UAB és ben bé una referència bibliogràfica o en línia? es referia ben bé a la UAB o a la UB? mira't http://www.ub.es/slc/assess/vocpdf.htm) i para de comptar. Pel que dius de les sigles em sembla bé, tot i que en els articles que poses com a exemple la MESSENGER està introduïda per l'acrònim (i em sembla collonut, ja que és així com es coneix, i no pel seu nom desenvolupat; potser caldria una desambiguació amb el servei del msn) mentre que la SOHO ve amb el nom desenvolupat (també hi caldria una desambiguació amb el barri londinenc, que és la paraula coneguda a què volia fer referència l'acrònim, suposo); ara bé, com que jo no hi entenc gens d'astronàutica, no sé en quins casos caldria optar per una opció o per l'altra. I finalment, el que dius dels noms russos és totalment encertat, cal transcriure'ls a la catalana, no només en aquests casos de satèl·lits i programes astronàutics, sinó que caldria fer-ho en tots els casos de noms propis russos de la Viquipèdia... Però n'hi ha un munt, i de tant en tant quan me'n trobo algun per casualitat ja en faig la transcripció adequada, amb la corresponent accentuació, que és el que més errors sol provocar (per exemple, en el programa Voskhod al·ludit, t'he tret l'accent a la primera o ja que el mot rus és agut, i significa "pujada, enlairament", no "amanecer" com diu a la versió en castellà de la Viquipèdia). Bé, després de tot aquest rotllo, només em cal dir que és una feina molt ben feta, i per als serrells que hi puguin quedar en saps molt més tu que no pas jo. Enric, 10:52, 27 nov 2006 (CET)[respon]

Hola de nou. D'això que dius de les sigles o els acrònims, penso el mateix: no cal una normativa molt estricta, ja que en alguns casos l'element determinat és més conegut per la sigla i en d'altres pel nom complet; a més, amb redireccions no hi ha possibilitat que la gent no pugui accedir a aquell article en concret. I igual com tampoc cal seguir una normativa tancada en aquest cas, pel que fa al Hubble, jo en diria "telescopi espacial Hubble" (títol descriptiu) o "Telescopi Especial Hubble" (traducció del nom oficial en anglès, del qual deriva la sigla HST), ja que és així com és conegut en català, i amb redirecció des de "Hubble" ras i curt. Pel que fa al nou paràgraf dedicat a la nomenclatura de la topografia planetària, no hi veig cap cosa a comentar, ho trobo tot molt encertat. En tot cas, com et deia l'altre dia, sempre hi entendràs més tu que no jo ;-) –Enric, 10:17, 28 nov 2006 (CET)[respon]

Neapoleònica[modifica]

No m'ho tinguis en compte eh, quina vergonya!--Lohen11 15:46, 27 nov 2006 (CET)[respon]

Sofia Vasílievna Kovalèvskaia[modifica]

Aquesta és la transcripció catalana del nom rus sencer d'aquesta senyora ;-) –Enric, 18:10, 28 nov 2006 (CET)[respon]

Correccions[modifica]

Gràcies per passar-hi una mica el drap. Ah, i espavila amb la plantilla a Händel.;-) --Lohen11 16:10, 29 nov 2006 (CET)[respon]

Pàgines a esborrar[modifica]

En el procediment per a esborrar pàgines hi ha un punt, que vaig proposar jo mateix, que diu que un administrador que hagi fet la proposta s'abstendrà d'executar la resolució. Ara em trobo que amb les propostes que faig jo passa una setmana, passa un mes, i allà es queden. És més, curiosament dues de les propostes que estan pendents es podien haver esborrat al cap d'una setmana però per votacions posteriors ja no hi ha majoria del 75%. Habitualment ja em vaig mirant les propostes que es poden tancar, però et demano que et miris les meves perquè no quedin obertes eternament.--VRiullop (parlem-ne) 20:19, 29 nov 2006 (CET)[respon]

vandalisme[modifica]

L'usuari 213.176.161.200 té un curriculum gairebé diari de vandalisme. A veure si es pot fer alguna cosa.--Lohen11 14:09, 30 nov 2006 (CET)[respon]

vàndal actiu[modifica]

hola,

a la llista posa que estàs enfeinat però no surt cap admin més com a actiu ara mateix.

que et podries mirar de prop l'usuari que connecta de la ip 213.176.161.200‎? és un reincident i sembla que està fent de les seves ara mateix (o fins fa molt poc)

gràcies!

--Guillem(Discussió) 11:32, 4 des 2006 (CET)[respon]

gràcies! --Guillem(Discussió) 09:42, 5 des 2006 (CET)[respon]

Hola! Ho han preguntat a la taverna i m'he quedat força "preocupat". Com es posa una ç en una fórmula? Per altra banda, també saber què en penses sobre, tal com he posat allà, què és preferible per a les fórmules matemàtiques, TeX o unicode.--SMP·d·+ 13:30, 5 des 2006 (CET)[respon]