Usuari Discussió:SiscoGarcia

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Us donem la BENVINGUDA
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Modifica


Hola SiscoGarcia! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure. Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició Icona per a signar, o bé amb el codi --~~~~.

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.

Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint l'esperit del projecte.


Consell del dia: Quan escriviu un article nou citeu les fonts. Així facilitareu la tasca dels companys que vulguin revisar la feina feta.

Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

Voleu comentar aquest missatge?


--barcelona (disc.) 10:19, 23 març 2011 (CET)[respon]

Re: començar a traduir la Viquipèdia[modifica]

Hola Sisco, per traduir qualsevol article d'una altra viquipèdia a la viquipèdia en català pots seguir dues vies:

  • Crees l'article com si fessis un article nou i vas afegint paràgrafs traduïts. En el cas de l'article que dius, només hauries de teclejar «El Drogas» a la caixa de cerca i prémer intro. Llavors la viquipèdia t'avisarà que l'article no existeix i et donarà l'opció de crear-lo. A partir d'allà, és qüestió d'anar afegint els paràgrafs traduïts. Recomanacions:
  • Per treballar tranquil i al teu ritme, pots fer-ho a la teva pàgina de proves i quan l'article ja tingui una certa entitat la pots reanomenar.
  • Si vols treballar directament a la viquipèdia, és bo que a la primera línia de l'article hi afegeixis el codi {{inacabat|SiscoGarcia}}. Així els usuaris que hi facin una ullada sabran que hi és un work in progress.
  • Crec que ja ho vaig dir al seminari que estem fent, però si edites en codi, no cal que pateixis a traduir les referències ni plantilles més habituals, que funcionen entre viquipèdies sense problema (i hi ha un robot que les traduirà per tu).
  • Quan hagis acabat, és recomanable (i una bona pràctica) afegir la plantilla {{traduït de}} a la pàgina de discussió. Així es pot fer un millor seguiment de les traduccions.
  • Provar la content translation tool. Crec que la vaig mencionar al seminari que estem fent, tot i que encara és una eina en una fase molt experimental. Almenys per l'experiència que jo en tinc és força potent i, si controles l'anglès, crec que t'agradarà saber-ne una mica més.

Si et cal un cop de mà en qualsevol cosa, m'avises :) Salut i fins aviat! --ESM (disc.) 11:41, 31 des 2014 (CET)[respon]

Re: dubtes[modifica]

Hola Sisco, no et pensis que m'atabales amb preguntes, jo sóc aquí per això :) Llavors, sobre el que em comentes:

  • T'he arreglat allò que et sortia de l'edat de El Drogas com un "viquipedista". Era qüestió de canviar la plantilla que hi havia (habitual a les pàgines d'usuari) per aquesta.
  • Les referències te les he posat com jo acostumo a fer-ho quan vull que es visualitzin en dues columnes, utilitzant la plantilla {{referències|2}}
  • El que dius de "catalanitzar les dates" és correcte, és la cosa que més grinyola quan s'enganxen referències d'una viqui a una altra. Ja ho faràs, no pateixis.
  • Categories… És tot un món. En teoria a la viquipèdia en català ens regim pel principi que a tota categoria hi ha d'haver un mínim de cinc articles que s'hi puguin englobar. Jo no les acostumo a remenar gaire perquè hi ha d'altra gent que té una millor visió de les categories que hi ha i tota la pesca. Si hi vols fer una ullada, a Ajuda:Categoria hi ha un munt d'info al respecte.

Ànims, que veig que li has agafat el fil ràpidament. Si et convé res més tu demana, que vagi bé el canvi d'any! --ESM (disc.) 16:46, 31 des 2014 (CET)[respon]

Portal Educació[modifica]

Hola, et contacto perquè he llegit a la teva pàgina d'usuari que ets professor. Des d'Amical Wikimedia hem creat un portal educatiu amb l'objectiu que els estudiants comparteixin el seu coneixement, tot editant articles de la Viquipèdia com a deures de classe, ensenyant al món allò que estan aprenent. Com que ets viquipedista i professor, ens agradaria demanar-te dues coses: Per una banda que li donis un cop d'ull al portal, ens diguis què et sembla i com el podem millorar, i per una altra que ens diguis si t'agradaria implementar aquest projecte a l'aula durant el proper semestre. Què et sembla?--Kippelboy (disc.) 11:55, 17 nov 2015 (CET)[respon]

Wiki Loves Wine[modifica]

Hola Sisco! Com vas? Aquest dissabte se celebra el Wiki Loves Wine al Castell del Remei i he pensat que potser t'agradaria participar, o que potser em donaries un cop de mà fent córrer la veu entre els teus coneguts. T'animes? T'hi esperem! --ESM (disc.) 16:11, 13 set 2016 (CEST)[respon]

Hola ESM, ara mateix em resulta difícil de dir però en tinc moltes ganes... em miro l'agenda i et dic alguna cosa el més aviat possible. --SiscoGarcia

Encantada d'haver coincidit, ara et volem més actiu per aquí hehe, si necessites saber coses per fer, deixa'm un missatge--barcelona (disc.) 10:30, 27 nov 2017 (CET)[respon]

Hola barcelona, a mi també m'ha agradat molt l'experiència i estic encantat d'haver conegut tanta gent tan implicada... a més d'haver-me retrobat amb gent que feia anys que no veia. Pel que fa a coses per fer de moment estic bastant embolicat en altres projectes però la intenció és participar més de la Viquipèdia i projectes germans... seguim en contacte ;) --SiscoGarcia (disc.) 08:38, 28 nov 2017 (CET)[respon]

Bon dia, Sisco! Espero que tot bé. Com a participant de la Viquitrobada 2019 a Cervera crec que et podria interessar assistir també a aquesta. Serà a Amposta, del 18 al 20 de novembre. Fes una ullada a la pàgina, i apunta't a la llista d'assistents en cas que et vingui de gust. Ens agradaria trobar-t'hi! Si t'interessés fer algun taller o debat sobre algun tema, comenta'ns-ho aquí, si us plau. Salut! Judesba (digues...) 03:12, 29 oct 2022 (CEST)[respon]

@Judesba gràcies per pensar-hi però aquesta vegada no puc venir SiscoGarcia (disc.) 06:59, 29 oct 2022 (CEST)[respon]
Entesos, doncs; quina pena... Molta sort en tot, i fins aviat! --Judesba (digues...) 16:04, 31 oct 2022 (CET)[respon]