Viquipèdia:La taverna/Novetats/Arxius/2006/08

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Tauler d'agost[modifica]

A les novetats de la Taverna es publiquen novetats i anuncis de projectes, plantilles i d'altres temes d'interès, tant de funcionament intern com d'activitat externa. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de novetats i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


Icona d'una tassa de cafè Taverna de la Viquipèdia

Arxius d'agost del 2006

Icona d'una nota enganxada en un tauler Novetats
Icona de globus de diàleg Polítiques
Icona d'eines manuals Tecnicismes
Icona d'un paraigua Propostes
Icona d'un globus de diàleg amb un interrogant Ajuda
Icona d'una flor General

Enllaços cap a les altres tavernes.[modifica]

Holes! Us enrecordeu que algunes vegades parlem de com estaven d'abandonades els altres projectes germans? Doncs crec que posant enllaços mútuament entre totes les tavernes podria potenciar tots els projectes en català.

Veieu com ha quedat a tot dalt? Si no és així, recarregeu la pàgina o pitgeu sobre l'enllaç de "Actualitzar" que hi ha a tot dalt, en lletres gruixes. Espere que ens siga de profit i que us agrade com ha quedat. Caldria posar-lo també a les altres tavernes. --Joanot Martorell 22:36, 4 ag 2006 (UTC)

Quedaria millor si es llevara el subratllat dels enllaços però no sé com es fa. Algú ho pot fer? --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 18:34, 10 ag 2006 (UTC)

Eleccions wikimedia[modifica]

Penso que seria interessant que algú que domini l'anglès i que conegui una mica el funcionament de la Viquipèdia intentés traduir els articles

  • candidats

i

  • Eleccions al Consell de Síndics de la Fundació Wikimedia

i que els que hagiu participat en processos anteriors ens expliqueu una mica com funciona tot això.

--Hug 17:36, 10 ag 2006 (UTC)

36000!!!![modifica]

Ja tenim els 36000 articles!!

La pàgina 36000 ha estat Sloan, una pàgina de desambiguació.

Felicitats i a fer-ne 36000 més!!!! fa l'ullet --Albertsab (Tu diràs) 13:25, 14 ag 2006 (UTC)

Una plana crítica amb Wikipedia[modifica]

Sabieu que un tal Walmart paga per controlar la Wikipedia, vegeu: [1] ;-) Plàcid Pérez Bru 18:20, 21 ag 2006 (UTC)

Plantilla:Llengües romàniques[modifica]

Bones voldria que algú fos tan amable d'ajudar-me a traduir aquesta plantilla Plantilla:Llengües romàniques he traduït del angles totes les que tenim ja fetes en català ara no vull fer faltes amb les que no ser...
el comentari anterior sense signar és fet per Misto (disc.contr.) 22:06, 21 ag 2006

Plantilla Remodelar[modifica]

Hola a tothom!

M'he estat fixant en que hi ha voltes que quan es crea o modifica una pàgina pot provocar que alguns elements de la pàgina s'interposen l'un davant de l'altre. El problema greu és que si la imatge es superposa davant del text aquest queda totalment ocult.

També passa que el text s'interposa a altre text (Sobretot quan hi ha taules pel mig), i és totalment imposible vorer que fica.

un exemple és l'article d'Iraq, en una resol·lució 800x600 les lletres s'interposen i dificulta la llegida de l'article.

Tot aquesta explicació bé del fet que he creat la plantilla remodelar, perquè amb les que hi havien, no eren suficientment descriptives del problema.

Hagués comentat açò abans de fer-la per a saber que opinaveu, però sem va passar per complet.

Salutacions!

--TasMan 22:49, 21 ag 2006 (UTC)

Tens tota la raó del món. Està bé que algú avisi. Em sembla que ja he arreglat l'Iraq, si el Bush no s'hi oposa. Algunes reflexions:
  1. És un problema quan una pàgina està plena de taules, plantilles i imatges. Ens oblidem massa sovint que el text ha de ser la part fonamental.
  2. No forceu la mida de les imatges, si no és imprecindible. És millor deixar la mida estàndard que cada usuari pot configurar a les seves preferències. O penseu com es veu una pàgina en una PDA!
  3. En algun lloc que no recordo vaig llegir la recomanació "no intenteu fer virgueries".
  4. Avís a plantillistes: en part el problema de l'Iraq l'he arreglat posant style="float" a la plantilla d'estat. --VRiullop (parlem-ne) 07:55, 22 ag 2006 (UTC)
Continuava superposant-se en una resolució 800x600 i la culpa és que hi ha una imatge, una taula, i una altra totes alineades horitzontalment. L'he modificat per a que la taula de numeració pare baix. Ara, l'he comprovat amb una extensió del firefox per a resolucions, i actualment és compatible per a 640x480, 800x600, 1024x768 i 1280x1024 (supose que per a resolucions més grans també seran compatibles), crec que estes deurien ser les resolucions bàsiques que qualssevol article deuria suportar. --TasMan 11:30, 22 ag 2006 (UTC)

Plantilla: Bloquejat[modifica]

Bones,

No se quin es el codig que puc posar per bloquejar una pagina de nous usuaris per que no pugin editar.

Gracies
el comentari anterior sense signar és fet per Marc CAT (disc.contr.) 22:41, 23 ag 2006

Pots especificar mes clarament que vols fer ? Si el que vols es blocar una pagina (o un usuari), aixo nomes ho poden fer els administradors. Sisplau, signa els teus comentaris, gracies. Xevi 21:05, 23 ag 2006 (UTC)

Ferramentes per a la Viquipèdia[modifica]

Hola, després de molt de temps sense entrar a la Viquipèdia, he tornat per vore que tal anava la cosa. Al meu treball, he instal·lat el mediawiki per a ús intern. Curiosetjant altres viquis he vist que hi han moltes ferramentes per a l'edició (bots, addons en javascript, modificacions de la interfície...). No se com porteu el tema ací, i voldria ajudar en este camp.

Però abans estaria bé saber les vostres experiències: si coneixeu ferramentes, si les feu servir, si trobeu a faltar alguna cosa, la vostra eina ideal... La finalitat de tot açò es millorar i facilitar l'edició de la Viquipèdia. Jo porte un temps programant en javascript, així que podria adaptar alguna ferramenta o inclús crear-ne una nova. Si hi ha algun programador també m'agradaria parlar amb ell.

Bé, com sempre, qualsevol comentari és bo. --Peleguer 23:25, 24 ag 2006 (UTC)

Doncs hi ha algunes coses que tenim mig oblidades. Només cal veure la llista d'ambaixadors o l'equip IRC fa l'ullet Benrevingut. Pots mirar-te VP:B on estan més enfocades aquestes coses i que estaria bé reactivar. --VRiullop (parlem-ne) 07:06, 25 ag 2006 (UTC)

Articles de qualitat[modifica]

M'agradaria fer una crida per activar una mica la secció dels articles de qualitat. Darrerament hi ha molt moviment per esborrar pàgines de la viquipèdia però en canvi per destacar articles sembla ser que la cosa no rutlla. Crec que hi ha força articles que es mereixen el reconeixement i encara no se pq. ningú tracta de valolar-los. També crec que el punt 4:(Rebeu suggeriments creatius (avaluació)) es un sistema que apart de que en alguns articles no es gaire útil, poca gent s'ho mira. Tindria que potenciar-se o fer quelcom al respecte. Finalment dir que he estat comparant la relació d'articles de qualitat per articles totals d'altres viquipèdies i de la nostra i es força redundant:

  • Wiki alemanya: 1 article de qualitat per cada 537.
  • Wiki espanyola: 1 article de qualitat per cada 620.
  • Wiki portuguesa: 1 article de qualitat per cada 808.
  • Wiki italiana: 1 article de qualitat per cada 1111.
  • Wiki francesa: 1 article de qualitat per cada 1173.
  • Wiki anglesa: 1 article de qualitat per cada 1200.
  • Wiki catalana: 1 article de qualitat per cada 3707.

--Baggio (missatges) 20:46, 29 ag 2006 (UTC)

Jo personalment vaig proposar per a la votació Bucarest, Futbol Club Barcelona i recentment també al punt 4 de Rebeu suggeriments creatius (avaluació)) he afegix quatre propostes per a veure si algu proposa algunes millores als articles i que després puguin ser votats per veure si es consideren de qualitat.--Baggio (missatges) 13:53, 31 ag 2006 (UTC)

No se sotmet[modifica]

http://www.20minutos.es/noticia/148069/0/censura/wikipedia/china/

[modifica]

Heu vist com s'ha canviat momentàniament el logo de la Viquipèdia per a cel·lebrar la tomatina de Bunyol, que és hui? --Joanot Martorell

No ho sé, però el logo queda mooolt guapo!!

Realment el resultat és molt bo, però convindria quan es canvia el logotip deixar un missatge al capdemunt explicant-ho ja que hi ha gent que podria no entendre-ho. Llull · (vostè dirà) 20:29, 30 ag 2006 (UTC):

Cert, jo m'estava mirant ara si es pot canviar l'enllaç del logo, però em sembla que no... a no ser que ho fem via javascript. --Joanot Martorell
No cal això. Només hi ha prou amb un missatge en la zona del capdemunt per a les donacions del tipus "La Viquipèdia celebra la tomatina!" Llull · (vostè dirà) 20:52, 30 ag 2006 (UTC)
Per cert, que lleig que ho celebrem i no tinguem l'article. Llull · (vostè dirà) 20:53, 30 ag 2006 (UTC)
Quin article? El de Tomatina? :P. Hehe. També he posat una frase a MediaWiki:Sitenotice, encara que en unes quantes hores recuperarem el logo normal i treurem la frase. --Joanot Martorell 07:04, 31 ag 2006 (UTC)