Viquipèdia:Petició de marca de bot/2014

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Eines administratives: contrib.SULreg.fes-lo

Operador: Leptictidium

Programa utilitzat: Pywikipedia

Observacions: Demano la marca de bot pel nou compte que farà servir l'EVA. Els tokens ja no són vàlids i, com que no he posat la contrasenya des del 2008, no me'n recordo. L'EVA continuarà fent el mateix que feia amb el compte antic.

--– Leptictidium (digui, digui) 11:34, 9 abr 2014 (CEST)

Comentaris

Fet Fet! per Paucabot. --V.Riullop (parlem-ne) 14:05, 18 abr 2014 (CEST)

Eines administratives: contrib.SULreg.fes-lo

Operador: Llywelyn2000 (disc.) 13:38, 18 abr 2014 (CEST), Hizkuntza Welsh Wikipedian naiz admin.

Programa utilitzat: AWB

Observacions: 700 herri eta komunitateen Gales artikuluak sortu nahi nuke.
I would like to create 700 articles on towns and communities in Wales. I will start with 10 and await approval. See also: [1]

--Llywelyn2000 (disc.) 13:38, 18 abr 2014 (CEST)

Comentaris

@Llywelyn2000: Please, run these 10 sample articles in order to check how it works. --V.Riullop (parlem-ne) 14:04, 18 abr 2014 (CEST)

Thanks; 10 articles now done by User:2.28.218.198 (BOT-Twm Crys). Llywelyn2000 (disc.) 01:32, 19 abr 2014 (CEST)
Waiting for community input: Special:Contributions/2.28.218.198. --V.Riullop (parlem-ne) 10:10, 19 abr 2014 (CEST)
@Llywelyn2000: There are some concerns with these articles, discussed in the village pump. If you have difficulties understanding Catalan, I can help you. --V.Riullop (parlem-ne) 11:55, 20 abr 2014 (CEST)

No fet Not done --V.Riullop (parlem-ne) 14:10, 27 abr 2014 (CEST)

Eines administratives: contrib.SULreg.fes-lo

Operador: Coet

Programa utilitzat: Pywikipedia amb versió pròpia actualitzada a Arxivador.py i en temps real al toolserver o pròximament al Labs.

Observacions: Ja ho està fent servir el TronaBot. Vull treure-li esta tasca per evitar futurs bloquejos en cas de no funcionar el codi per a que no afecte les altres tasques que té programades.

--–Cœt · mascletà 12:01, 27 abr 2014 (CEST)

Comentaris

Fet Fet!. Hauries de crear la pàgina d'usuari del bot per indicar el seu operador i les seves tasques. Pau Cabot · Discussió 12:08, 27 abr 2014 (CEST)

Gràcies, l'estava creant i mentre he rebut un avís per correu del canvi de permissos per a l'usuariArxivaBot. –Cœt · mascletà 16:08, 27 abr 2014 (CEST)

Eines administratives: contrib.SULreg.fes-lo

Operador: Ladsgroup

Programa utilitzat: python

Observacions: bot to remove Template:Enllaç AD and Template:Enllaç AB

--Ladsgroup (disc.) 15:06, 23 ago 2014 (CEST)

Comentaris

Since the badges are moved to Wikidata and it'll be usable for clients this week, Link FA and Link GA won't be needed anymore. Since it can't be updated and maintained they should be removed. The bot just removes in case the badge is already in Wikidata (which is correct for almost all of them since my bot did that).Ladsgroup (disc.) 15:09, 23 ago 2014 (CEST)

Done Done Great. Thanks for your work. Note also redirects {{Link FA}}, {{Link FL}}, {{Abo}}, {{Link GA}}. --V.Riullop (parlem-ne) 22:36, 23 ago 2014 (CEST)

Eines administratives: contrib.SULreg.fes-lo

Operador: gerardduenas

Programa utilitzat: Python / pywikibot

Observacions: Afegeix {{FR}} a les pàgines sense referències. Codi del bot

--gerardduenasparlem-ne 07:29, 30 juny 2014 (CEST)

Comentaris
  • Tot i que idealment tots els articles haurien de dur referències, les plantilles {{FR}} i {{CN}} només s'haurien de posar en un article si hi ha afirmacions que suposin un dubte raonable, cosa que de moment només pot escatir un editor humà. Si estic entenent bé el que es proposa, es tracta de posar sistemàticament {{FR}} a tots els articles que no tinguin referències (o sigui, no tinguin <ref>, una secció de referències o referències demanades). Això em sembla contraproduent perquè posa avisos pel lector que posen un dubte exagerat sobre l'article i perquè dilueix els articles que realment necessiten referències en una categoria inflada d'articles que no hi ha gaire pressa a arreglar.
Si l'objectiu de la tasca proposada és recollir aquests articles perquè hi ha algú que té la intenció de mirar-se'ls i posar-hi referències, val més que el bot en faci una llista. Si l'objectiu és avisar l'autor, aleshores val més deixar-li a la discussió un missatge tan didàctic i amable com sapiguem.--Pere prlpz (disc.) 10:02, 30 juny 2014 (CEST)
Completament d'acord amb el Pere.– Leptictidium (digui, digui) 10:10, 30 juny 2014 (CEST)
Jo crec que l'objectiu és avisar el lector (de manera explícita) que aquests articles no tenen la mateixa fiabilitat que els que tenen referències. Els articles que no tenen referències presenten una mancança greu de la qual el lector mereix ser advertit: no hi ha manera senzilla de verificar el que es diu a l'article i suposen un incompliment flagrant de l'obligació de citar les fonts quan s'escriu un article. Ara, està clar que, sobre aquest tema, altres companys opinen d'una altra manera i jo diria que no hi ha consens per engegar un bot que faci aquesta tasca. Pau Cabot · Discussió 10:21, 30 juny 2014 (CEST)
Jo ho deia des del punt de vista del Paucabot D'avisar el lector. En realitat un article que no té cap <ref> ni apartat de referències no és un article admissible i per tant crec que val la pena avisar al lector.--gerardduenasparlem-ne 18:57, 30 juny 2014 (CEST)
Ara mateix tenim 12.379 pàgines amb referències demanades. Fent una prova ràpida amb pàgina a l'atzar potser tenim 80.000 pàgines més que amb els criteris del bot portarien {{FR}}, i no veig la millora de posar aquesta etiqueta a tantes pàgines.--Pere prlpz (disc.) 22:13, 30 juny 2014 (CEST)
Els lectors no miren 80 000 pàgines. Els lectors en miren una (o dues o tres) i crec que és bo per a ells advertir-los de mancances en l'article precisament a la pàgina que arriben, independentment del número total, que només té interès per als editors. Jo seguesc pensant que val la pena posar aquest avís, ja que és un avís destinat als lectors, com demostra el fet de que decidírem mantenir-lo a la part superior de l'article i no a l'inferior com {{esborrany}} o {{orfe}}.
Això sí, les xifres que comenta en Pere ens haurien de fer prendre consciència de la magnitud del problema, sobretot tenint en compte que molts dels articles nous que es publiquen segueixen incomplint l'obligació de citar les fonts. Pau Cabot · Discussió 16:44, 1 jul 2014 (CEST)
Sort Pere prlpz que no et vas deixar convèncer. Estic contant les pàgines on no hi ha referències i el tema es mou més o menys pel 50% de tots els articles de l'espai principal de la Viquipèdia. El que si que crec que estaria bé es fer que quan un autor crees una pàgina nova sense referències se l'avisés a la pàgina de discussió.--gerardduenasparlem-ne 23:48, 4 jul 2014 (CEST)
L'avís a l'autor estaria bé, tot i que també s'hauria de parlar a la taverna. Una versió manual d'això mateix són els recordatoris i han estat criticats fins a l'extrem que gairebé s'han deixat de fer servir. Probablement no cal que el missatge sigui personalitzat, però dubto que s'accepti un missatge automatitzat si no li trobem una redacció ben positiva i acollidora.--Pere prlpz (disc.) 00:09, 5 jul 2014 (CEST)
Des d'ahir a la nit tinc el bot comptant tots els articles sense referències que no tenen ni {{FR}} ni {{FVA}} a la Viquipèdia. Ara mateix no estic a casa pero suposo que deu anar per la meitat dels articles i que acabarà demà. Publicaré els resultats a la Taverna i proposaré fer això de la pàgina de discussió. --gerardduenasparlem-ne 14:53, 6 jul 2014 (CEST)

No fet No fet! Tasca sense consens, però no és obstacle per fer-ne d'altres, tal com s'ha demanat en una nova petició. --V.Riullop (parlem-ne) 11:44, 25 ago 2014 (CEST)

Eines administratives: contrib.SULreg.fes-lo

Operador: gerardduenas

Programa utilitzat: pywikibot

Observacions: Torno a demanar la petició de marca de bot. Codi del bot. Revisa les pàgines noves creades fa més de 6h i en cas de que no portin referències de cap tipus deixa un missatge amigable a la discussió del autor. Notifico @Pere prlpz, Paucabot, Anskar, Leptictidium: ja que ja vau participar al debat de la petició anterior i aquesta té certa relació.

--gerardduenasparlem-ne 23:56, 24 ago 2014 (CEST)

Comentaris

Potser seria un tema a comentar abans a la Taverna. Deixant de banda el tema de si s'ha d'activar o no, a mi, per exemple, el missatge em sembla molt llarg si va adreçat a novells. També es podria millorar el format en la línia de {{Benvinguda}} i {{Registre}}. Pau Cabot · Discussió 08:28, 25 ago 2014 (CEST)

Em sembla bé. He reduït una mica el missatge jo també el trobava un pèl llarg (encara ho és una mica). Pel que fa el format no em sembla malament, però no m'agrada tipus benvinguda. Posar alguna icona si però no sé si és necessari donar-li tanta importància (un color de fons li dona molta importància. Espero que comenti algú més i obro un fil a la Taverna. --gerardduenasparlem-ne 10:34, 25 ago 2014 (CEST)
Hola Gerard, la funció del bot em sembla bona, almenys així estalviaràs feina als usuaris que acostumen a posar aquests avisos, com heu esmentat els dos trobo que el missatge és llarg.
Respecte el codi he vist dues tonteries, la primera és que hi has posat alguns 'breaks', suposo que eren per fer proves pq sinó et trobaràs que el bot realitza un avís i tot seguit torna a preguntar quans articles revisar (començant de zero altre cop). La segona és que potser estaria bé que el títol fos el mateix que el de la plantilla {{AvísFR}} així s'evitaria que el bot tornés a avisar a l'usuari en cas que algú li hagués deixat la plantilla anterior.
Són dues tonteries que són ràpides d'arreglar ;) --Castor (disc.) 19:21, 25 ago 2014 (CEST)
La llargada del missatge es podria arreglar col·locant la plantilla {{AvísFR}} i posant el comentari que l'edició l'ha fet un bot. La idea de comentar-ho a la taverna em sembla bona perquè altra gent podrà opinar de si mereix la pena activar-lo. --Anskar (disc.) 15:32, 26 ago 2014 (CEST)
No fet No fet! No hi ha prou consens de comunitat --gerardduenasparlem-ne 12:11, 6 des 2014 (CET)

Eines administratives: contrib.SULreg.fes-lo

Eines administratives: contrib.SULreg.fes-lo

Eines administratives: contrib.SULreg.fes-lo

Operador: Coet, Anskar, Gerardduenas, equip tècnic

Programa utilitzat: pywikibot

Observacions: Desde l'equip tènic ens veiem que hi ha vegades que ens demanen fer córrer scripts des de wmlabs amb tasques puntuals. La última l'actualització del viquirepte pel 10è aniversari de viquidites. La proposta és crear dues marques de bot per aquells scripts que demana o aporta la comunitat i que no es demanarà una marca de bot per cada un dels scripts i és força feixuc si s'ha de fer anar pel wmlabs que qui tingui un bot l'afegeixi a la llista user-config. Per tant la petició consta de dues marques de bot un de proves i un de consolidat. El de proves servirà per fer les edicions de prova i passar-lo al bot consolidat un cop es vegi que el funcionament de l'script és estable. Els bots servirien única i exclusivament per aquells scripts puntuals i no per una tasca de manteniment.

La petició vol ser extensible a tots els projectes germans proves del bot edicions consolidades

--Anskar (disc.) 13:32, 22 ago 2014 (CEST)

Comentaris

A causa de un problema amb internet l'Anskar no es pot connectar i amb el Coet hem creat el CobainBot per substituir el TromBot mentre no tinguem accés al compte. Després aquests dos comptes seran fusionats. --gerardduenasparlem-ne 22:20, 11 des 2014 (CET)

Disculpeu el retard en la resposta, però és una petició complexa.
  1. El compte BotIFarra no existeix, està ben escrit? De totes formes, quin és el motiu per tenir un bot de proves diferent?
  2. El bot per TromBot entenc que queda anul·lat i substituït per CobainBot, correcte?
  3. CobainBot no té cap edició. Entenc que les edicions de prova són les de TromBot, per només en té a Viquidites. Es demana marca de bot per la Viquipèdia o per Viquidites?
  4. Qui és/són els operadors responsables dels bots? En la pàgina de CobainBot diu Coet, que no signa la petició, i un indefinit "membres del grup tècnic" que actualment consta de 13 participants. Caldria concretar.
--V.Riullop (parlem-ne) 11:34, 12 des 2014 (CET)
@Vriullop: Entenc la complexitat. M'explico: Al labs tenim un projecte anomenat toollabs:cobain on posem en comú tots els scripts. La llista d'usuaris que hi tenim accés està disponible a [2] a l'apartat cobain, la petició del flag del TrombBot està feta per l'Anskar just abans que es quedés sense internet i el compte del CobainBot el va crear en Coet substituint el TromBot, però no n'ha demanat el flag. Principalment els operadors del bot serem en Coet i jo (i l'anksar quan tingui internet), però potser en alguna ocasió el farà servir una altra persona de la llista anterior.
La idea era tenir un bot (TromBot primer i CobainBot després) per fer correr scripts senzills des d'allà. L'anskar apunta a la proposta que només serien scripts puntuals, però també està previst fer-ne correr de periòdics (per exemple un cop al dia actualitzar alguna pàgina), però no continuus (com seria un bot de revisió ortogràfica). Està clar que cada funció l'hauriem de comentar amb la comunitat abans de fer-la correr, aprofito per demanar autorització per què comenci amb aquest script que actualitza el Viquiprojecte:Discussions desateses, les proves estan fetes amb el GerardBot.
Sobre els comptes, el compte BotIFarra no el comento perquè no n'havia sentit a parlar, jo tampoc crec que sigui necessari. El Trombot, com explico a la petició, no hi tenim accés i mentre no tinguem el password volem fer servir el CobainBot. Aquest compte serà fusionat al TromBot quan tinguem la contrassenya. Per tant de moment només caldria donari-li el flag al CobainBot.--gerardduenasparlem-ne 16:42, 12 des 2014 (CET)
Queden anul·lats, doncs, els dos primers bots. Pots fer unes edicions de proves amb CobainBot? Per no molestar als usuaris amb proves, es poden fer a Usuari Discussió:Exemple. Per altra banda, no em quedo tranquil amb un bot controlat per 11 usuaris. Al final no se sap qui fa què. Entenc que hi poden haver scripts ja preparats que els puguin executar diferents usuaris amb accés, però la responsabilitat del funcionament hauria d'estar més clara i delimitada. S'hauria d'explicar millor en la pàgina d'usuari, per exemple tal com dius més amunt que hi ha 2 operadors, més un possible tercer, i uns altres usuaris amb accés. --V.Riullop (parlem-ne) 21:05, 13 des 2014 (CET)
@Vriullop: Ja he ampliat la pàgina de discussió i he fet una prova a Exemple. És diferent qui hi té accés i qui el farà servir realment. No sé si hi estàs massa el corrent, per si de cas t'ho explico: al labs hi ha un servei de crontab, una mena de graella horària on tu hi afegeixes scripts que vols fer correr periòdicament. La principal funció del CobainBot seria fer correr scripts d'aquests. A part ailladament també es podrien fer correr scripts de recompte de punts d'un viquirepte o similars. Els scripts del cron de moment només els toquem en Coet, l'Anskar i jo i els scripts aillats no es fan servir gaire sovint, per tant qui faríem servir el bot principalment seriem el Coet, l'Anskar i jo. Això no vol dir que altres persones amb accés al grup de labs poguessin fer anar el bot, ja que perquè el crontab funcioni s'ha de tenir un fitxer amb el password del bot. A més a més no crec que ningú del grup tècnic fagi servir el bot sense permís per una acció il·lícita volent passar per desaparcebut, jo personalment crec que hi ha prou confiança amb la gent que en forma part. --gerardduenasparlem-ne 19:08, 15 des 2014 (CET)
La modificació de la pàgina d'usuari em sembla correcta. Les proves no són concloents, però entenc que les bones són les de GerardBot com Especial:Diff/14430695. Caldria evitar les edicions improductives com Especial:Diff/14437589, encara que potser estan forçades per les proves. Vist tot plegat, i a falta d'altres comentaris, ho dono per Fet Fet!. --V.Riullop (parlem-ne) 21:39, 15 des 2014 (CET)

Eines administratives: contrib.SULreg.fes-lo

Operador: Gerardduenas

Programa utilitzat: Pywikibot Observacions: Petició de l'Arnaugir. És un bot que substitueix la plantilla antiga {{avaluat}} per la nova {{historial d'avaluacions}} de la discussió dels articles de qualitat. Aquí teniu dues diffs de proves [3][4]. El codi el teniu aquí

--gerardduenasparlem-ne 12:21, 6 des 2014 (CET)

Comentaris

Fet Fet! Hi ha també altres edicions relacionades amb els articles de qualitat que tenen el vistiplau dels participants. En cas d'altres tasques fora d'aquest àmbit, hauries de proposar-ho bé en la taverna o bé aquí mateix. --V.Riullop (parlem-ne) 11:48, 12 des 2014 (CET)

Please remove the flag from my bot. The bot is retired. --Egmontaz (disc.) 10:25, 17 des 2014 (CET)

Fet Fet! Done. Thanks for your work. --V.Riullop (parlem-ne) 10:58, 17 des 2014 (CET)