Viquipèdia:Revisió de drets d'autor d'editors/Vulcano

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Malgrat que ja s'han esborrat gairebé 4000 articles seus, aprofit que recentment s'ha aprovat aquesta política per explicar el que queda per revisar i eliminar:

Fonts amb drets d'autor[modifica]

Pendent[modifica]

Revisió sistemàtica de tots els seus articles[modifica]

Context[modifica]

2011
2014
2015
2019
2021
2022
2023
2024

Proposta[modifica]

La gran majoria d'articles d'aquest usuari no infringeixen els drets d'autor, ja que són traduccions o bé d'altres viquipèdies (moltes d'elles, això sí, sense acreditar) o bé de l'Enciclopèdia Espasa de paper, els drets d'autor de la qual han expirat (no així els dels annexos).

La proposta seria eliminar els articles creats per aquest usuari i que estiguin íntegrament referenciats a fonts de paper (que no podem comprovar fàcilment a Internet). La llista que he posat més amunt seria un intent de delimitar aquests casos. S'ha de dir, però, que les llistes podrien contenir falsos positius. Per tant, en cada cas, es comprovaria abans d'esborrar que els articles són creats per Vulcano.

Hi hauria articles amb altres editors implicats on s'hauria de mirar de discernir les edicions d'aquest usuari de les altres edicions. Aquest és el cas, per exemple, dels 183 articles restants amb refs als suplements de l'Enciclopèdia Espasa.

Amb aquestes supressions, es podria tancar aquest cas. Vaig començar a revisar sistemàticament (un per un) els seus 14 000 articles (n'he revisat 3000) i, a part dels ja eliminats i els pendents que s'exposen en aquesta pàgina, hi ha molts pocs altres casos. Si es pot, però, la revisió d'aquests 14 000 articles s'hauria de completar ja que tenen moltes altres mancances a solucionar.

Disputes[modifica]