Usuari Discussió:Vulcano/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure


Us donem la BENVINGUDA
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Modifica


Hola Vulcano! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure. Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició Icona per a signar, o bé amb el codi --~~~~.

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.

Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint perfectament l'esperit del projecte. Per fer traduccions us pot ajudar l'Amical-bot. Visiteu la seva pàgina on s'explica com fer-lo servir.


Consell del dia: Si disposeu d'un lector RSS podeu ser avisat de canvis en una pàgina. Per fer-ho aneu a l'historial de la pàgina que voleu vigilar i al requadre "eines" pitjeu sobre RSS o Atom, depenent del sistema que utilitzeu. Aixó es molt útil per a ser avisats de canvis a la vostra plana de discussió.

Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

Voleu comentar aquest missatge?


Salutacions cordials

--Pau Cabot · Discussió 17:39, 10 set 2008 (CEST)

Respostes a les teves preguntes

  1. Les teves edicions les pots trobar a Especial:Contribucions/Vulcano (registrat com a aquest usuari, només n'has feta una).
  2. L'article que demanes és a Sant Vicent Ferrer.
  3. Te recoman que te miris aquest vídeo que explica el funcionament de la Viquipèdia:
  4. Pots veure biografies demanades (en vermell) a Portal:Biografies.
  5. Si tens més dubtes, demana el que faci falta! Pau Cabot · Discussió 20:52, 11 set 2008 (CEST)


Recordatoris

Recorda: A l'inici de l'article, escrivim de forma estandarditzada el títol del mateix article en negreta. Pots veure exemples d'això a articles a televisió, Girona o gos.
Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article Abad, Pere.


Recorda: Als articles que creem o als quals col·laborem, mai no deixarem la nostra signatura. Aquesta es reserva per a les planes de discussió. Per tenir constància dels autors de cada article ja hi ha la l'historial de la pàgina.
Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article Abad, Pere.


--Pau Cabot · Discussió 13:22, 12 set 2008 (CEST)

Un parell de coses

  1. El noms dels articles han d'anar en majúscules i amb l'ordre real (no com a les enciclopèdies de paper): Millor William Babell que Babell william.
  2. La primera frase ha de ser del tipus x (1567-1789) fou un músic bavarès del classicisme, on el nom del compositor ha d'estar en negreta.
  3. No es poden copiar textos sencer d'una enciclopèdia ja que té copyright. Supòs que utilitzes la informació de l'Enciclopèdia Espasa i l'adaptes, no? Si no és així, haurem d'esborrar aquests articles per violació del copyright.

Si tens qualque dubte, demana el que faci falta. Pau Cabot · Discussió 17:41, 12 set 2008 (CEST)

Em preocupa especialment el tema de les violacions de copyright (s'haurien d'esborrar tots aquests articles que fas). Contesta'm clicant aquí. Gràcies, Pau Cabot · Discussió 18:25, 12 set 2008 (CEST)

Avisos

Informació d'altres wikis

Hola Vulcano! Tots els articles estan ja enllaçats a les altres wikis. Mira per exemple l'article que vas fer Simfonia núm. 3 de Saint-Saëns, a l'esquerra hi ha un apartat que posa "en altres llengües". Això s'aconsegueix posant al final de l'article, per exemple si és el cas del castellà [[es:nom de l'article en castellà]], si existeix en aquest altre idioma. En els articles que has fet fins ara ja t'ho he posat jo si existia.--Lohen11 (discussió) 12:58, 23 oct 2008 (CEST)

AUT

Plantilla:AUT, les trobaràs totes aquí: Categoria: Plantilles de països.--Lohen11 (disc.) 12:24, 13 abr 2010 (CEST) Discussió:Lohen11|disc.]]) 20:21, 15 nov 2010 (CET)

Tercera onada del Viquiprojecte:cinema

He obert la tercera onada del Viquiprojecte:cinema. Si hi vols participar, apunta-t-hi.--Pallares (disc.) 10:23, 19 nov 2010 (CET)

Bourrée

Ja ho tens. Mira també que la definició inicial no ha d'anar entre parèntesis.--Lohen11 (disc.) 17:14, 8 nov 2011 (CET)


David d'Angers

Hola Vulcano. Vinc a preguntar-te una pregunta sobre l'article David d'Angers que vas crear. Has enllaçat una cosa de «Jefferson (Washington)» i sincerament no tinc idea de a què et refereixes. T'ho dic perquè ambdós són desambiguacions. Els dos són noms dels primers presidents estatunidencs i els dos tenen una cinquantena de poblacions nombrades per ells (per exemple: Washington DC). Així que com que estic canviant enllaços incorrectes cap a desambiguacions, agrairia que poguessis clarificar en l'article de què exactament estàs parlant i preferiblement que hi enllacessis. Gràcies. JaumeBG 17:19, 9 des 2011 (CET)

Batalla de Montejurra

Manquen referències a Batalla de Montejurra

Recordeu: La Viquipèdia no és una font primària segons Viquipèdia:Els cinc pilars. En crear o ampliar un article, afegiu les fonts d'on heu extret o adaptat la informació per a que els lectors puguin verificar i valorar els continguts que heu aportat. Si simplement l'heu traduït parcialment d'un article d'una altra versió idiomàtica de Wikipedia penseu a informar als altres usuaris afegint la plantilla {{traduït de}} en la discussió de l'article, així es podrà traçar les referències emprades en aquell article. Us encoratgem a què treballeu en millorar l'article en aquests sentits. Podeu aprendre com citar les fonts aquí.
Aquest recordatori és en motiu de les vostres contribucions a l'article Batalla de Montejurra. --Jey (disc.) 20:34, 10 des 2011 (CET)

Proposta d'esborrament de la pàgina Camil Vives i Roig

Paperera
Paperera

Hola, s'ha proposat l'eliminació de la pàgina «Camil Vives i Roig», que heu fet o en què heu col·laborat significativament.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal.

Hola Vulcano! He proposat a esborrar l'article de'n Camil Vives i Roig. Només he trobat aquell pdf que parli d'ell, però no acabo de veure la seva admissibilitat. He obert la proposta d'esborrat, perquè poguem discernir si es admissible o no. Tens refs?--KRLS , (disc.) 23:25, 20 des 2011 (CET) .
Pots posar notes al peu en aquelles afirmacions menys vox populi. Algun premi, algun invent o estudis. Es mantindrà.--KRLS , (disc.) 14:20, 21 des 2011 (CET)

Recordatori

Recorda: No t'oblidis d'afegir els interwikis (enllaços al mateix article a la viquipèdia en altres idiomes). Pots consultar com es fa això aquí.
Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article Víctor Gustav Lefèvre.


--Carles (enraonem) 11:20, 21 des 2011 (CET)

Recordatori d'admissibilitat de: Anna Roqué

Recorda: La Viquipèdia és una enciclopèdia no una base de dades o un lloc per a fer promoció. En crear un nou article s'haurien de comprovar els criteris d'admissibilitat («que hagi rebut cobertura significativa en fonts fiables i independents del subjecte»). Cal mirar d'aportar referències de fonts fiables que no estiguin implicades directament amb el propi objecte de l'article.

Si no s'aporten referències de terceres parts independents l'article podria entrar en un procés de fusió o esborrament. Demanem calma durant les discussions per intentar cercar el consens a l'hora de defensar els teus arguments o rebatre els dels altres usuaris.
Aquest recordatori és en motiu de Anna Roqué. --Pau Cabot · Discussió 16:19, 28 des 2011 (CET)

Diversos i diverses

Hola Vulcano, bon any. Et vull felicitar per la gran tasca que fas amb els músics i artistes. Però et voldria dir una cosa, espero que no t'ho prenguis malament: A la pràctica totalitat dels teus articles, hi fas servir en algun moment la paraula "varis" o "vàries" o "varies" quan et vols referir a una pluralitat de coses. T'he de dir que això és un barbarisme no acceptat, pots fer servir, en el seu lloc, diversos/diverses, per exemple. Pots mirar-te, si vols, [1] o també Interferències gramaticals del castellà sobre el català. (ep, espero que no et molesti, ho dic per ajudar!).--Xamil (disc.) 15:30, 3 gen 2012 (CET)

Problemes de drets d'autor: José Santés y Murgui

Agraïm les teves contribucions, com a José Santés y Murgui, però malauradament hi ha un problema per verificar que realment és un material lliure. No podem acceptar text o imatges copiats d'algun altre lloc incompatible amb la nostra llicència d'ús. Aquest article sembla que s'ha copiat de http://www.enciclopedia.cat/fitxa_v2.jsp?NDCHEC=0059698&BATE=Josep%2520Sant%25C3%25A9s%2520i%2520Murgui, i per tant podria ser una violació dels drets d'autor. De forma preventiva, el contingut serà esborrat en breu.

Si creus que l'article no és una violació dels drets d'autor, o si tens un permís del titular legítim per alliberar-lo sota una llicència compatible amb la CC-BY-SA 3.0, pots seguir les següents instruccions:

  • Si tens permís de l'autor, deixa un missatge explicant-ho a Discussió:José Santés y Murgui i envia un correu electrònic amb la confirmació del permís a "info-ca (arrova) wikimedia (punt) org". Pots veure la pàgina d'autoritzacions per a més informació.
  • Si en la font original hi ha algun avís legal que digui que es pot utilitzar sota la llicència de Creative Commons Reconeixement i Compartir-Igual, en versió 3.0 o posterior, o bé que està en domini públic, pots deixar un missatge a Discussió:José Santés y Murgui amb un enllaç a aquest avís legal. Pots veure les compatibilitats amb la nostra llicència a Ajuda:Republicació/Copyleft.
  • Si ets el titular dels drets: envia un correu electrònic, des d'una adreça que es pugui identificar amb la publicació original, a info-ca(arrova)wikimedia(punt)org i amb una declaració explícita de cessió sota les llicències GFDL i CC-BY-SA, o com a mínim la segona. Deixa una nota a Discussió:José Santés y Murgui dient que ja l'has enviat. Pots veure Ajuda:Republicació/Autor de text.

Cal tenir en compte que és possible que el text s'hagi de modificar per a que tingui un to enciclopèdic i que s'adapti a una estructura i estil. A més, formalitzar un permís no és garantia de que sigui acceptat si no compleix amb les nostres polítiques i normes.

Esperem la teva comprensió i que segueixis col·laborant a la Viquipèdia però, si us plau, soluciona o evita aquests problemes. --Àlex (Discussió) 12:03, 10 gen 2012 (CET)

Només feia de missatger avisant que algú havia posat en dubte els drets d'autor. Si no hi ha cap problema, trec l'avís de l'article.--Àlex (Discussió) 12:30, 10 gen 2012 (CET)
Haha, doncs crec que és molt probable. Més que enveja potser veuen la Viquipèdia com un competidor que els pot fer perdre diners.--Àlex (Discussió) 12:36, 10 gen 2012 (CET)

Manquen referències a Horst Sohm

Recordeu: La Viquipèdia no és una font primària segons Viquipèdia:Els cinc pilars. En crear o ampliar un article, afegiu les fonts d'on heu extret o adaptat la informació per a que els lectors puguin verificar i valorar els continguts que heu aportat. Si simplement l'heu traduït parcialment d'un article d'una altra versió idiomàtica de Wikipedia penseu a informar als altres usuaris afegint la plantilla {{traduït de}} en la discussió de l'article, així es podrà traçar les referències emprades en aquell article. Us encoratgem a què treballeu en millorar l'article en aquests sentits. Podeu aprendre com citar les fonts aquí.
Aquest recordatori és en motiu de les vostres contribucions a l'article Horst Sohm. --Bestiasonica (disc.) 16:17, 15 gen 2012 (CET)


Proposta d'esborrament de la pàgina Anna Roqué

Paperera
Paperera

Hola, s'ha proposat l'eliminació de la pàgina «Anna Roqué», que heu fet o en què heu col·laborat significativament.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal.--Pau Cabot · Discussió 11:37, 22 gen 2012 (CET)

Si no hi ha fonts que parlin, no. Per cert, que tampoc hi ha fonts que verifiquin l'admissibilitat del cor ... Pau Cabot · Discussió 14:21, 23 gen 2012 (CET)

Viquisetmana del Cinema Català

Hola Vulcano,

t'envio aquest missatge per haver-te apuntat anteriorment al Viquiprojecte:Cinema. Aquest any hem reengegat el projecte. A partir d'aquest dissabte se celebrarà la Viquisetmana del Cinema Català 2012 en motiu dels IV Premis Gaudí. S'hi pot participar de moltes maneres: creant els articles, ampliant-los, afegint referències, fent una revisió lingüística, etc. Començarà el dissabte 4 de febrer a les 00:00, hora catalana, i acabarà el divendres a les 23:59h, hora catalana.

Un cop creats els articles, s'hi afegiran les fotografies preses per un grup de membres d'Amical Viquipèdia que van tenir accés a l'acte de presentació dels nominats gràcies a l'Acadèmia del Cinema Català.

Els tres viquipedistes amb més punts rebran un guardó. T'hi animes? somriure --Davidpar (disc.) 23:03, 3 feb 2012 (CET)


Proposta d'esborrament de la pàgina Cor Carlit Gospel

Paperera
Paperera

Hola, s'ha proposat l'eliminació de la pàgina «Cor Carlit Gospel», que heu fet o en què heu col·laborat significativament.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal.--Pau Cabot · Discussió 17:33, 9 feb 2012 (CET)

Felix von Weingartner

Hauries de fusionar Felix von Weingartner i Felix Weingartner.--Lohen11 (disc.) 14:58, 10 feb 2012 (CET)

Aronte Wolff Berlijn

Hi havia dues lletres que ballaven. Pensa a fusionar el de dalt.--Lohen11 (disc.) 14:23, 16 feb 2012 (CET)

Manquen referències a Werner Egk

Hola Vulcano/Arxiu 1,

recordeu que la Viquipèdia no és una font primària. Per això, en crear o ampliar un article, heu de citar les fonts d'on heu extret o adaptat la informació per a que els lectors puguin verificar i valorar els continguts que heu aportat.

Us encoratgem a que treballeu en millorar l'article en aquests sentits. Podeu aprendre com citar les fonts aquí. Tota informació no verificable pot ser posada en dubte o eliminada. Si teniu algun dubte podeu deixar-me un missatge a la pàgina de discussió, traslladar-lo a la La taverna o, directament, al xat.
Aquest recordatori és en motiu de l'article Werner Egk.

He treballat una mica al teu article sobre Werner Egk, per tal de poder treure la plantilla de manca d'estructura. En bescanvi, he posat la plantilla per manca de referències :-). Per al reste és un article força interessant. He afegit una mica de bibliografia, segons les exigències enciclopèdistiques. Podries afegir tu les fonts que vas utilitzar, sembles conèixer aquest compositor força bé. També he tret uns interwikis. Quan es tracta d'un any, no cal posar-ne un a cada vez, només a les dates importants (naixment, mort, o en llistes i infotaules etc.). El reste eren retocs. Bona continuació i fins aviat--Flamenc (disc.) 14:22, 28 feb 2012 (CET)

Manquen referències a Ignasi Carbó i Florensa

Hola Vulcano/Arxiu 1,

recordeu que la Viquipèdia no és una font primària. Per això, en crear o ampliar un article, heu de citar les fonts d'on heu extret o adaptat la informació per a que els lectors puguin verificar i valorar els continguts que heu aportat.

Us encoratgem a que treballeu en millorar l'article en aquests sentits. Podeu aprendre com citar les fonts aquí. Tota informació no verificable pot ser posada en dubte o eliminada. Si teniu algun dubte podeu deixar-me un missatge a la pàgina de discussió, traslladar-lo a la La taverna o, directament, al xat.
Aquest recordatori és en motiu de l'article Ignasi Carbó i Florensa. --Pau Cabot · Discussió 21:50, 3 març 2012 (CET)

L'article "Província de Cuneo" està per acabar

Bona tarda, Vulcano. Tens l'article "Província de Cuneo" pendent d'acabar des de fa uns mesos. La plantilla {{Inacabat}} s'ha de retirar una vegada hagi passat un temps raonable. Si no penses continuar l'article, si et plau retira la plantilla. Gràcies. – Leptictidium; what else? 19:51, 6 març 2012 (CET)

Pere de Vaux-de-Cernay

He redirigit Pere Vaux de Cernai‎ a Pere de Vaux-de-Cernay. És el que em demanaves?--Lohen11 (disc.) 21:53, 16 març 2012 (CET)

Castell de la Bellaguarda

Hola Vulcano, felicitats pel magnífic article sobre el Castell de la Bellaguarda. No tinc clar si el nom ha d'incloure l'article "la". A la llista de patrimoni no hi és, suposo que perquè a la fitxa de patrimoni -amb nom en francès- tampoc hi és. A les referències que tens tu, com ho anomena ? Bona feina! --Viaranyestelat (disc.) 14:02, 1 abr 2012 (CEST)

Cap problema, entre tots ho anem revisant tot. Ho he vist a la llista dels monuments del Vallespir i a l'article del Castell de Sant Ferran de Figueres, on és enllaçat. A la llista de monuments apareix com a "Fort" i no pas com a "castell". Potser seria millor anomenar-ho com a Fort de Bellaguarda, però tampoc ho tinc clar del tot. (El registre francès ho anomena amb aquest format en francès, però no tinc referències en català). Hauríem de decidir-nos per una de les dues i fer una redirecció pel nom que es descarti. --Viaranyestelat (disc.) 17:30, 1 abr 2012 (CEST)
Acabo de fer una consulta a la taverna sobre el nom perquè no ho tinc gaire clar. A veure si hi ha algú que ho tingui més clar. :) --Viaranyestelat (disc.) 17:45, 1 abr 2012 (CEST)

Fusió d'Esteve Solere

Hola Vulcano! Han proposat una fusió entre Esteve Solere i Étienne Soler. Certament es tracta de la mateixa persona i les biografies són coincidents totalment. Em sembla que l'únic que caldria decidir és com es deia. En un excés de correcció jo el vaig posar Soler, però ningú no l'anomena així (i l'Enciclopèdia Catalana, que tradueix sistemàticament, no l'esmenta). A la bibliografia que he consultat (francesa) surt Solère (amb e final i accent). Possiblement li diguessin Esteve, però només l'he trobat en la forma francesa Étienne. Què et semblaria deixar-lo finalment en Étienne Solère i redireccions des d'on calgui ? Salutacions Jordi Roqué (Discussió) 13:48, 25 abr 2012 (CEST)

També el fan molt Pedro Étienne, però em grinyola: Pedro Esteban, Pierre Étienne, me'ls crec més. Una font segura, per Déu! Jordi Roqué (Discussió) 13:53, 25 abr 2012 (CEST)

Julius Rietz

Mira les modificacions que t'he fet: els noms de teatres i llocs no porten cometes, les llistes es fan amb un asterisc.--Lohen11 (disc.) 16:43, 6 juny 2012 (CEST)

Redirecció

Fet. Per fer una redirecció, el més fàcil és utilitzar el botó de la barra de la caixa d'edició. Més informació a Ajuda:Redirecció. --V.Riullop (parlem-ne) 16:12, 14 juny 2012 (CEST)

Revisió d'articles

Hola, Vulcano, pots ajudar-me amb la revisió gramatical dels meus articles Jerry Seinfeld, Smokey Robinson, Isaac Hayes i Anita Ward? Com no sóc parlant del català (sinó del portuguès, doncs sóc brasiler) jo els vaig escriure a través de traducció automàtica amb Opentrad. Des de ja, agraeixo. Cordialment, Joao Xavier (disc.) 14:01, 15 juny 2012 (CEST)

Torrassa del Moro (Llinars del Vallès)

Hola. Caldria que ampliéssis l'article "Torrassa del Moro (Llinars del Vallès)" tan aviat com sigui possible. Ara mateix no compleix les normes de la Viquipèdia. Gràcies.– Leptictidium nasutum 16:01, 29 juny 2012 (CEST)

Llistes d'obres

Les llistes es fan amb asterisc i sense <br />.--Lohen11 (disc.) 21:18, 15 jul 2012 (CEST)

Els hauries d'anar arreglant, se'm fa una mica pesat d'anar-los corregint. P.ex. Bernhard Scholz.--Lohen11 (disc.) 22:06, 16 jul 2012 (CEST)
Hauries d'acabar Édouard Deldevez.--Lohen11 (disc.) 22:35, 16 jul 2012 (CEST)
Quan poses Conservatori de París hauries de posar Conservatori de París. El mateix passaria amb la resta de conservatoris, esglésies, teatres d'òpera...--Lohen11 (disc.) 15:31, 17 jul 2012 (CEST)
És igual. No té sentit enllaçar cada un per separat.--Lohen11 (disc.) 15:58, 17 jul 2012 (CEST)
Les eles geminades es fan així l·l (amb el punt a sobre del 3) i no així l•l.--Lohen11 (disc.) 16:35, 17 jul 2012 (CEST)
Si és director d'orquestra hi ha d'anar la plantilla de director d'orquestra, com ho havies fet sempre.--Lohen11 (disc.) 18:29, 18 jul 2012 (CEST)

Feina

A partir d'ara et donaré feina per saciar les teves ganes de treballar. Va, comencem per:

--Lohen11 (disc.) 23:26, 30 jul 2012 (CEST)

Majúscules

Últimament veig que poses el que fou en majúscules. Va en minúscules.--Lohen11 (disc.) 20:21, 23 ago 2012 (CEST)

"fou un Compositor i Publicista estatunidenc".--Lohen11 (disc.) 20:42, 23 ago 2012 (CEST)

Manuel García

Cher Vulcano, excuse-moi si je t’écris en français mais je ne parle ni le catalan ni le castillan. Dans l’article Manuel García tu as inséré parmi les élèves de García sa nièce Antonia Sitcher de Mendi. Comme García est mort lorsque cette nièce n’avait que cinq ans, le renseignement est probablement inexact (peut-être fut elle élève du fils de García) et je te suggérerais si possible de le rectifier. En passant, es-tu sûr du nom Sitcher, vu que la femme de Garcia (et tante d’Antonia ?) est communément connue sous le nom de Sitchez (ou Sitches) ? Merci très bien.--Jeanambr (disc.) 09:21, 17 oct 2012 (CEST)

Compromis de Casp

L'article 1410-1416 (grans esdeveniments) tenia etiquetes diverses de millora, i tota la informació neutralitzada i ben referenciada que encara no constava en els articles Compromis de Casp i Revolta del comte d'Urgell hi ha estat reflectida en aquests, o en Ferran d'Antequera, Jaume II d'Urgell o Corona d'Aragó. Els articles que et comento estan ben documentats, i tenen un bon grapat de referències i bibliografia, i el del compromís està qualificat d'article bo. La proposta de fusió portava dies i no hi ha hagut comentaris al respecte. Si creus que hi havia informació que no s'ha afegit i que pot millorar els articles de referència, endavant. --Panotxa (disc.) 14:30, 4 nov 2012 (CET)

Léon Boëllmann

L'altre dia vaig escoltar la "Suite gothique" i em va agradar, així que creat l'article per a Léon Boëllmann. Li podrieu donar una ullada per verificar que el format es l'adequat? Gràcies! --Micru (disc.) 19:20, 4 nov 2012 (CET)

Gràcies per la revisió i pels nous articles!--Micru (disc.) 17:54, 6 nov 2012 (CET)

Johann Blow

Bona tarda. No entenc per què has creat l'article Johann Blow, ja que aquest article ja existeix amb el nom correcte, John Blow. Caldria fusionar-los. De fet, no sé d'on has tret el nom "Johann". Fins a una altra. – Leptictidium nasutum 21:16, 9 nov 2012 (CET)

Fet Fet! Pau Cabot · Discussió 18:00, 10 nov 2012 (CET)

Quo vadis?

Es va estrenar al Liceu el 27 de novembre de 1920. Mira la referència.--Lohen11 (disc.) 19:31, 7 des 2012 (CET)

Esborrats.--Lohen11 (disc.) 15:15, 10 des 2012 (CET)
Compte, s'han de fusionar Élisabeth Louise Vigée Le Brun i Élisabeth Vigée-Lebrun.--Lohen11 (disc.) 18:48, 12 des 2012 (CET)
Quan creguis que no perdem res, m'ho dius i faig una redirecció.--Lohen11 (disc.) 19:10, 12 des 2012 (CET)
La redirecció ha de ser l'últim pas, sinó es perdrà la informació que no traspassis.--Lohen11 (disc.) 19:22, 12 des 2012 (CET)

Mines del Bages

Hola, veig que has treballat en l'article del Bages. Des d'Amical Viquipèdia i la iniciativa wikiArS estem apunt de fer una col·laboració amb l'escola d'art de Manresa on segurament crearan il·lustracions sobre la mineria al Bages. T'animaries a col·laborar en paral·lel per fer o millorar articles relacionats? Salutacions. -- Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 22:49, 12 des 2012 (CET)

D'acord! Avui he estat a Manresa, la cosa tirarà endavant. Suposo que aviat sabré quins encàrrecs acabaran fent els estudiants i la persona que els assessorarà segurament ens donarà referències a possibles fonts per millorar articles. Així que sàpiga res de nou et mantindré informat. En Beusson segurament també s'hi ficarà. -- Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 20:00, 13 des 2012 (CET)

Paul Whiteman

El pots crear, no hi ha cap problema, només t'avisa quer es va esborrar una creació que era vandalisme.--Lohen11 (disc.) 18:39, 20 des 2012 (CET)

Pel que fa a les plantilles, no t'entenc.--Lohen11 (disc.) 18:41, 20 des 2012 (CET)

Georg Friedrich Kersting

Et pots mirar Georg Friedrich Kersting? El tens inacabat des del maig. Merci!--Arnaugir 20:25, 25 des 2012 (CET)

I també Eustache Du Caurroy (estic fent neteja durant la VP:QQ12)--Arnaugir 20:28, 25 des 2012 (CET)

I també Eugène Goossens--Arnaugir 20:40, 25 des 2012 (CET)

I també Louis Horst--Arnaugir 11:00, 26 des 2012 (CET)

Gràcies! vaig revisant i també m'he trobat amb Dominic James La Rocca.--Arnaugir 14:16, 27 des 2012 (CET)
I Karl Ridderbusch--Arnaugir 20:26, 27 des 2012 (CET)
I Frans Snyders. Gràcies!--Arnaugir 18:10, 30 des 2012 (CET)
I Vyatka--Arnaugir 18:12, 30 des 2012 (CET)


Proposta d'esborrament de la pàgina Futbol Anglès

Hola Vulcano/Arxiu 1,

S'ha obert una proposta per esborrar la pàgina «Futbol Anglès», que heu iniciat o en què heu col·laborat significativament, per incomplir algun dels criteris de la Viquipèdia després de ser avisat prèviament sense haver-se solucionat.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». Per qualsevol dubte, podeu deixar-me un missatge, formular-lo a la La taverna o, directament, al xat. No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal. --Arnaugir 14:00, 6 gen 2013 (CET)

Articles nous

Aquí ho tens: http://toolserver.org/~tparis/pages/index.php?name=vulcano&lang=ca&wiki=wikipedia&namespace=0&redirects=noredirects&getall=1 Ja en portes més de 3.000.--Lohen11 (disc.) 21:43, 7 gen 2013 (CET)

Illa de França

Quan és una gran capital, no cal.--Lohen11 (disc.) 11:49, 1 feb 2013 (CET)

Alou de Bolvir

Vas categoritzar l'Alou de Bolvir a categoria:Alous del Conflent, però Bolvir és a la Baixa Cerdanya. Anava a canviar la categoria però tinc el dubte de si el que està malament és la categoria o són els enllaços i l'alou no té res a veure amb aquest Bolvir. T'ho pots mirar?--Pere prlpz (disc.) 23:54, 3 feb 2013 (CET)

F. E. A. Koeber

Pots verificar les dades de F. E. A. Koeber, principalment el nom, no el trobo enlloc.--Lohen11 (disc.) 12:53, 4 feb 2013 (CET)

El terme "en"

No hauries d'utilitzar el terme "en". En comptes de dir per exemple "Entre els seus mestres tingué en Beethoven" queda massa col·loquial, s'hauria de dir "Entre els seus mestres tingué a Beethoven". O bé, és millor dir "la música de Beethoven" que "la música d'en Beethoven".--Lohen11 (disc.) 16:40, 7 feb 2013 (CET)

Per si no ho coneixes, et recomano Silent Noon de Vaughn Williams.--Lohen11 (disc.) 20:03, 7 feb 2013 (CET)

Anomenar-nomenar

Pel tipus d'articles que fas, utilitzes molt sovint l'expressió "nomenar" (p.ex.: fou nomenat director de l'orquestra). Però utilitzes un verb que s'assembla molt, "anomenar", però que serveix per donar nom a una cosa (p.ex.: fou anomenat l'"Hipòcrates anglès", o bé fou anomenat el "Schubert suec") i que en el cas anterior no seria correcte.--Lohen11 (disc.) 10:16, 10 feb 2013 (CET)

Per afegir quelcom més es nomenen les persones que han d'ocupar un determinat càrrec (ex.: En Wert fou nomenat ministre de cultura pel president del govern). Possibles sinònims: designar, triar, escollir; mentre que s'anomenen les coses o persones per tal de donar-li un nom (ex.: Els parlants de català anomenen "alzina" a l'espècie Quercus ilex, mentre que els parlants de castellà en diuen "encina"). Possibles sinònims d'anomenar: Dir, designar, denominar. --Bestiasonica (disc.) 23:33, 12 feb 2013 (CET)

Proposta d'esborrament de la pàgina Horst Sohm

Hola Vulcano/Arxiu 1,

S'ha obert una proposta per esborrar la pàgina «Horst Sohm», que heu iniciat o en què heu col·laborat significativament, per incomplir algun dels criteris de la Viquipèdia després de ser avisat prèviament sense haver-se solucionat.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». Per qualsevol dubte, podeu deixar-me un missatge, formular-lo a la La taverna o, directament, al xat. No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal. --Bestiasonica (disc.) 23:22, 12 feb 2013 (CET)

Fet Fet! Pau Cabot · Discussió 08:14, 13 feb 2013 (CET)

wikiArS Bages preparant

Hola, encara no tenim els encàrrecs definits per als estudiants d'art, però ho he esbossat i estic recopilant coses relacionades aquí: Usuari:Dvdgmz/wikiArS/Manresa. Qualsevol suggeriment és benvingut -- Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 18:22, 15 feb 2013 (CET)

Riu Virgin

Diria que canviar-ho per riu Virgin ja és el que he fet.--Pere prlpz (disc.) 11:28, 22 feb 2013 (CET)

Lucy Liu

No, cap problema. Al contrari. L'article esborrat només eren unes proves fallides. Pau Cabot · Discussió 16:23, 8 març 2013 (CET)

Òpera còmica

Com et vaig dir a la taverna, si el que vols és escriure un article anomenat "òpera còmica" només cal que cliquis a http://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=%C3%92pera_c%C3%B2mica&action=edit i comencis a escriure (has de substituir el codi que trobaràs, que és la redirecció, pel text del nou article). El que hagis escrit serà l'article "òpera còmica", i l'article òpera bufa quedarà tal com està.--Pere prlpz (disc.) 17:11, 30 març 2013 (CET)

Compte, per la introducció que has fet a Òpera còmica, equival a l'article ja existent Opéra-comique.--Lohen11 (disc.) 12:24, 10 abr 2013 (CEST)

Bon dia, sisplau, ajuda'ns!

Benvolgut company, primer de tot perdona'm (de nou...) aquesta intrusió. T'escric per a demanar-te ajuda. Ja fa molts anys que l'associació Amical de la Viquipèdia mira de donar al català un estatus equivalent al de les altres llengües demanant la creació d'un Chapter català, cosa que fins ara ha estat denegada pretextant el fet que els catalans no tenen estat propi. La nostra llengua catalana i els companys d'Amical que treballen de valent per a la promoció del català i alhora del coneixement lliure de pertot, necessiten la teua ajuda. Sisplau/fes-nos el favor, signa a l'enllaç següent per a que es puga veure internacionalment que existim i tenim empenta i sobretot que els catalanoparlants han/hem de rebre el mateix tracte que tots els altres, tinguen estat o no. Gràcies per endavant, que et vaja tot molt bé. Records, Claudi/Capsot (disc.) 17:36, 2 abr 2013 (CEST)

Perfecte, només falta una locomotora, però bé... amb la bandera ja queda bé :) Gràcies, que et vaja tot molt bé, una abraçada ben bona, fins aviat, Claudi/Capsot (disc.) 17:51, 2 abr 2013 (CEST)

Enric III de Savoia

Pots passar per Discussió:David Riccio? Gràcies.--Pere prlpz (disc.) 17:24, 10 abr 2013 (CEST)

Nicolo o Nicola

Pots passar per Discussió:Nicolo de Giosa? Gràcies.--Pere prlpz (disc.) 20:14, 12 abr 2013 (CEST)

Vicenzo o Vincenzo

I també per Discussió:Vicenzo Acquaviva.--Pere prlpz (disc.) 20:27, 12 abr 2013 (CEST)

Recorda

Hola Rafel, vàries coses:

  • Recorda que els noms de llocs, universitats, orquestres..., encara que no siguin en el nom original no van entre cometes.
  • Les negretes no s'utilitzen dins dels text, només en el nom de l'article.
  • Has deixat Frederich Lamond a mig fer.
  • L'article que has fet sobre l'Òpera còmica s'ha de fusionar amb Opéra-comique.

Una forta abraçada.--Lohen11 (disc.) 17:13, 13 abr 2013 (CEST)

Recorda de nou

Recorda de nou

De moment he afegit la seva bio a Història del teatre català, que tinc a mitges. A veure si el cap de setmana li puc dedicar una estona :)--Kippelboy (disc.) 19:23, 29 abr 2013 (CEST)

Catedral de Palerm

Hola Vulcano! Veig que des de fa uns quants mesos tens la Catedral de Palerm inacabada. Com ho portes? --Davidpar (disc.) 22:59, 27 abr 2013 (CEST)

Weiner

Ei, veig que estàs treballant en l'article sobre un músic hongarès. Era per avisar-te que Leó Weiner ja existeix. Pots treballar allà per ampliar-lo si et ve de gust... --Enric (discussió) 12:56, 15 maig 2013 (CEST)

Més que esborrar-ho, ho redirigiré per si algú ho busca per aquest nom. I esborrar un arxiu és molt senzill: si l'has fet tu, el buides de contingut, li col·loques la plantilla {{destrucció|raó per la qual vols esborrar-ho}} i ja l'esborrarà algun administrador. --Enric (discussió) 13:14, 15 maig 2013 (CEST)

Interwikis

A quins articles te refereixes? Podries posar un exemple concret? Ara, els interwikis s'han de posar diferent: al final d'aquesta secció ho expliquen. Pau Cabot · Discussió 18:35, 28 maig 2013 (CEST)

No t'entenc. Jo veig que aquests dos tenen interwikis ... Pau Cabot · Discussió 19:55, 28 maig 2013 (CEST)
OK. Perfecte. Pau Cabot · Discussió 20:36, 28 maig 2013 (CEST)
Això ha canviat, saps posar els interwikis al wikidata?--Lohen11 (disc.) 08:51, 30 maig 2013 (CEST)

Proposta sobre icones de banderes

Hola! Estem debatent una proposta per a definir una guia sobre icones de banderes al Llibre d'estil. Com pots imaginar, en un tema com aquest no és senzill arribar a una posició de consens i és per això que estem buscant més veus. Com a participant en previs debats sobre aquest tema, la teva opinió és més que benvinguda: Viquipèdia:La_taverna/Propostes#Llibre d'estil per a icones de banderes. Moltes gràcies.--QuimGil (disc.) 16:51, 4 juny 2013 (CEST)

No entenc la introducció.--Lohen11 (disc.) 22:02, 12 juny 2013 (CEST)

Miquel Llobet i Solés

Hola, Sóc una alumna de la Universitat de Barcelona i estic treballant pel viqui-projecte de música en l'època moderna i contemporània. Ha escrit alguna cosa en la veu que estic treballant i m'agradaria dir-li que: 1. Hi ha una citació a dalt que diu que, si s'escriu quelcom una mica llarg en la veu se m'ha de dir. 2. No està referenciat. M'agradaria saber d'on ho ha tret per poder referenciar-ho adequadament. Si no m'ho diu abans del dimecres, serà eliminat.

Gràcies per la vostra atenció. --Ariadna Gaxas (disc.) 13:15, 29 juny 2013 (CEST)Ariadna Gaxas

Felicitats

Hola Vulcano!

Enhorabona per la feina incessant que fas creant articles a partir d'enciclopèdies tradicionals! somriure --Davidpar (disc.) 18:06, 14 jul 2013 (CEST)

M'afegeixo a les felicitacions!--Lohen11 (disc.) 15:40, 5 ago 2013 (CEST)

Negretes

Si tornes a posar negretes al text, no quedem per esmorzar!--Lohen11 (disc.) 15:38, 5 ago 2013 (CEST)

A l'article Kalevi Aho et vas deixar les fonts.--Lohen11 (disc.) 10:03, 6 ago 2013 (CEST)
Sí que el vas començar tu.--Lohen11 (disc.) 19:57, 6 ago 2013 (CEST)
El mateix passa amb Alphons Diepenbrock.--Lohen11 (disc.) 17:45, 7 ago 2013 (CEST)

Retir de Rossini

He fet quatre retocs, però no acabo de veure el que possiblement hagis fet tant malament.--Lohen11 (disc.) 18:07, 12 ago 2013 (CEST)

Ai, és veritat, arreglat. Faltava posar la plantilla de referències.--Lohen11 (disc.) 18:35, 12 ago 2013 (CEST)
Estava arreglat, ara t'has liat i has copiat un text erroni. Torna a estar arreglat.--Lohen11 (disc.) 18:45, 12 ago 2013 (CEST)
Perdona ho he fet per d'altres arxius. Gracies--Vulcano (disc.) 18:48, 12 ago 2013 (CEST)

Desambiguacions

Si vas a (a dalt de tot):

  • Preferències
  • ginys
  • navegació
  • i marques: Marca els enllaços cap a pàgines de desambiguació

quan edites veuràs aquells enllaços que porten a una desambiguació i que per tant és millor desambiguar-ho al mateix text.--Lohen11 (disc.) 12:44, 26 ago 2013 (CEST)

José Ramón Encinar és un senyor de Madrid que no es diu "Ramon"

No entenc la modificació de l'article Premio Nacional de Música substituint "Ramón" per "Ramon" (sense accent) en el premiat de 1988, José Ramón Encinar. Com a creador de l'article, passo a revertir el canvi per les següents raons:

  • A l'encapçalament de la taula de premiats ja es diu que s'indiquen els noms segons apareixen a la relació de premiats de l'INAEM.
  • Es tracta d'una persona de les següents característiques personals / professionals: Nacido en Madrid en 1954, José Ramón Encinar ha sido Director Titular de la Orquesta Filarmónica de Gran Canaria (1982-1984), Director Titular de la Orquesta Sinfónica Portuguesa (1999-2001) y actualmente es Director Titular y Artístico de la Orquesta y Coro de la Comunidad de Madrid (desde la temporada 2000/2001).<ref>{{ref-web |url=http://www.musiespana.com/artistas/jose-ramon-encinar/ficha_artista/index.html |títol=José Ramon Encinar - director |editor=Musiespaña |consulta=28 agost 2013}}</ref> És a dir: és un senyor de MADRID.
  • A les altres dues referències que resulten d'una cerca a Viquipèdia de "José Ramón Encinar", a més de la del Premio Nacional de Música, el nom figura així. El mateix succeeix (sempre amb accent) en una cerca a Google.

Perdona. Ara veig que acabes de crear el seu article (i, per tant en saps més que jo), però em permeto recomanar-te que posis el nom "Ramón" amb accent... per molt que el patronímic Ramon en català vagi sense. A no ser que et consti que s'ha canviat oficialment el nom (o cognom?).

Amb afecte--FranSisPac (disc.) 19:32, 28 ago 2013 (CEST)

Efectivament, els Ramon que et vaig treure l'accent era perquè eren catalans. Òbviament si són castellans, el porten, sense més.--Lohen11 (disc.) 19:54, 28 ago 2013 (CEST)


Proposta d'esborrament de la pàgina Llista de Comandes Catalanes

Hola Vulcano/Arxiu 1,

S'ha obert una proposta per esborrar la pàgina «Llista de Comandes Catalanes», que heu iniciat o en què heu col·laborat significativament, per incomplir algun dels criteris de la Viquipèdia després de ser avisat prèviament sense haver-se solucionat.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». Per qualsevol dubte, podeu deixar-me un missatge, formular-lo a la La taverna o, directament, al xat. No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal. --Bestiasonica (disc.) 20:24, 29 set 2013 (CEST) Caldria millorar la pàgina per a fer-la més entenedora i verificable. --Bestiasonica (disc.) 20:24, 29 set 2013 (CEST)

Marietta Felicitat Tua

Bones, Vulcano. Estic mirant de trobar més informació sobre aquesta senyora i no trobo res. Entenc que tu tens l'enciclopèdia en qüestió; podries assegurar-te que el nom estigui ben escrit, si us plau? "Felicitat" no em sembla gaire italià... Gràcies! --Judesba (digues...) 17:56, 15 oct 2013 (CEST)

Perdona, veig que ahir em vaig oblidar de respondre't. Fantàstic (per no dir surrealista o rocambolesc) que et remetin precisament al "nostre" article... Neguit Bé, si vols escriure a la Biblioteca aquesta em sembla bé, però jo ja em "conformava" amb que comprovéssis l'entrada a l'Espasa per veure si el nom de l'article estava correctament escrit (que no fos "Felicità", per exemple); aquest tipus d'errors al teclejar ens passen a tots... Jo no tinc accés a aquesta enciclopèdia, i sembla que és la font que has emprat. Bé, quan puguis. Salut! --Judesba (digues...) 15:52, 18 oct 2013 (CEST)
Caram! Llavors, el nom d'aquesta senyora és correcte, no? Gràcies, dear Mr Oliver! ;-) --Judesba (digues...) 18:15, 18 oct 2013 (CEST)

Samuel Webbe

Bones, en utilitzant la funció Article a l'atzar vaig visitar Samuel Webbe Sr. He una mica desenvolupat l'article, espero que t'agrada. Bona continuació. --Flamenc (disc.) 17:08, 24 oct 2013 (CEST)

Commons

Jo ho veig igual: https://commons.wikimedia.org/wiki/P%C3%A0gina_principal Quin problema exacte tens?--Lohen11 (disc.) 11:39, 15 nov 2013 (CET)

Simfonia núm. 8 de Mahler

Hola Vulcano,

Com que he vist que t'interessa la música clàssica, t'escric per dir-te el següent: El dilluns passat vaig posar l'article Simfonia núm. 8 de Mahler en avaluació, i quasi cap usuari s'ho ha mirat. Et faria res mirar-t'ho?

Salutacions d'Unapersona (disc.) 19:50, 15 nov 2013 (CET)

Thuille

Compta, Ludwig Thuille és igual a Louis Thuille i la foto no és correcte, correspon a un biòleg.--Lohen11 (disc.) 20:01, 2 des 2013 (CET)

Els he fusionat a Ludwig Thuille.--Lohen11 (disc.) 15:21, 3 des 2013 (CET)

Manquen referències a Alois Hába

Hola Vulcano/Arxiu 1,

recordeu que la Viquipèdia no és una font primària. Per això, en crear o ampliar un article, heu de citar les fonts d'on heu extret o adaptat la informació per a que els lectors puguin verificar i valorar els continguts que heu aportat.

Us encoratgem a treballar per millorar l'article en aquest sentit. Podeu aprendre a citar les fonts aquí. Tota informació no verificable pot ser posada en dubte o eliminada. Si teniu algun dubte, podeu deixar-me un missatge a la pàgina de discussió, traslladar-lo a la La taverna o, directament, al xat.
Aquest recordatori és en motiu de l'article Alois Hába. --Judesba (digues...) 05:33, 8 des 2013 (CET)

Bones! Com normalment utilitzes l'enciclopèdia, penso que potser en aquesta ocasió també ho vas fer (llavors va a la secció "Bibliografia"), o bé recordes d'on vas treure la informació. Gràcies! :-) --Judesba (digues...) 05:34, 8 des 2013 (CET)

Nou viquiprojecte /Nadal/ 2014

Elisabet de Baviera

Amb aquesta icona, i per indicacions de @Judesba:, que, de fet, és qui ha fet tota la feina, aprofito per convidar-te a aquesta nova edició del Viquiprojecte:Cinema, centrat en festivals de cinema. Vinga, va, ni que sigui un de petitó...o alguna millora...tot just entrem a la quinzena de la qualitat (de vegades és més fàcil posar una ref. que una etiqueta). Aprofito per desitjar-te unes bones festes i un apassionant 2014. (torneu a mirar la imatge...és la Sissi!)--Pallares (disc.) 16:35, 20 des 2013 (CET)

Bones, Vulcano,
El Festival de cinema nord-americà de Doville no entra en el Viquiprojecte. No estava a la llista elaborada i, per tant, el retiro de la taula. Hi ha molts altres festivals i premis per fer; en total crec recordar que eren 92.
Salutacions, --Judesba (digues...) 19:35, 20 des 2013 (CET)
Bones! És justament la llista que apareix a Viquiprojecte:Cinema; els que cal fer són els articles en vermell. Salut! --Judesba (digues...) 19:45, 20 des 2013 (CET)
Fantàstic. Endavant amb el festival de Tribeca. Ja li donaré un cop d'ull.--Pallares (disc.) 12:51, 21 des 2013 (CET)

Bones novament, Vulcano! Et comento que al Viquiprojecte de Cinema estem engegant una segona tanda d'articles, que els afegirem a la llista que hi ha ara i que es podran fer quan la que hi ha ara estigui completa. Pots llegir els comentaris aquí: Viquiprojecte Discussió:Cinema#Ampliació del Viquiprojecte 2013. Si t'interessa pots afegir el festival de Deauville a la llista de peticions, però el nom correcte seria Festival de Cinema Estatunidenc de Deauville, no "nord-americà" ni "Doville", i les majúscules pertinents. El text que vas treballar es pot recuperar demanant-ho a qualsevol administrador. De pas, comentar-te que l'article del Festival de Cinema de Tribeca el tens aturat, no sé si ja hi penses o te n'has oblidat. Salut, i bon any! --Judesba (digues...) 03:52, 8 gen 2014 (CET)

M'ha agradat, això del passaport! :-D És normal aparcar l'edició per altres temes més importants; jo tinc articles inacabats perque m'oblido que els estic treballant, i per això quan en trobo un d'un altre usuari li ho recordo per si de cas (mai se sap...) Millora't aviat, d'acord? Salut, company! --Judesba (digues...) 10:39, 8 gen 2014 (CET)

Fotos esborrades a Commons

Aquí expliquen perquè han esborrat totes les fotos que s'hi llisten. Diuen que són escàners o reproduccions d'altres fonts.--Lohen11 (disc.) 20:45, 10 feb 2014 (CET)

Bonjour, J'ai vu que les dates biographiques de J.F. ne sont pas justes, j'ai corrigé entretemps les années. Voici un lien vers la biographie de Fétis de 1860. Mes informations récentes viennent du "Dictionnaire des compositeurs de Belgique....." de 2004. salutations musicales de:Benutzer:Frinck

Hola Rafel, podries millorar la introducció de Simfonia núm. 7 (Haydn)?--Lohen11 (disc.) 12:15, 23 feb 2014 (CET)

Estil

Hola Rafael. A la infotaula del compositor, a estil, hi poses normalment "Clàssic". Mira per exemple Camille Erlanger, que l'he canviat a un estil més concret. Vaig canviar-ho a tots els article que havies fet fins fa un mes, però veig que segueixes. A la llista de seguiment podràs veure els canvis que vaig fent als treus articles per si els vols aplicar. Una abraçada.--Lohen11 (disc.) 18:46, 13 març 2014 (CET)

Podries ampliar quan puguis l'article Anita Essipov. Només té una frase.--KRLS , (disc.) 15:14, 25 març 2014 (CET)

Anita Essipov Resposta

He fusionat els dos articles. Per pròxims cops {{fusió}} i també l'opció {{destrucció}}. Si més no caldria que revisessis la data de naixement de l'autor, perquè era incoherent entre els dos articles.--KRLS , (disc.) 11:26, 28 març 2014 (CET)

Bonjour Vulcano, je voudrais seulement te faire remarquer que l'article Salvador de Castrone Marchesi que tu viens de créer, devrait être fusionné avec l'article Salvatore Marchesi qui existait déjà, et que lorsque les sources font allusion à un Manuel Garcia "professeur de chant", ils se référent d'ordinaire à Manuel Patricio Rodríguez Sitches (dont l'article devrait être, à mon avis, convenablement renommé), et non a son père Manuel García. Bon travail! --Jeanambr (disc.) 09:24, 2 abr 2014 (CEST)

Usuari:Mcapdevila/Brother Jack McDuff

Com que veig que preguntes per Usuari:Mcapdevila/Brother Jack McDuff miro de respondre't jo per si et fa servei. Aquest article ara mateix és en una subpàgina d'usuari. Probablement s'hi va traslladar per alguna mancança que tenia, segurament de traducció. Si t'interessa, el pots arreglar i tornar a reanomenar a l'espai principal, a Brother Jack McDuff.--Pere prlpz (disc.) 18:01, 1 maig 2014 (CEST)

Si et plau, abans de passar al principal les traduccions de Mcapdevila que han estat retirades pels nombrosos defectes que tenen t'agrairia que els fessis una repassada. En aquest cas, com és habitual en els seus articles, els enllaços interns estan malament (EE. Units., Antibes-Juan des Pins, Xarxa Holloway), hi ha paraules mal traduïdes (falleción) les plantilles tenen noms de camps en castellà (s'ha de recuperar Fitxa d'artista musical), els temps verbals estan barrejats (realitzarà, actua, continuar tocant), les referències estan traduïdes... Més del mateix de sempre i només és una repassada superficial. Massa densitat de defectes, que el traductor no ha volgut mai repassar i per això l'article s'ha usuarificat. --Panotxa (disc.) 19:44, 1 maig 2014 (CEST)

Mcapdevila

T'adjunto llocs on pots trobar articles de @Mcapdevila: per corregir

  • A la pàgina de discussió de Mcapdevila tens desenes de queixes d'usuaris diferents respecte els seus articles.
  • En [aquest enllaç] trobaràs un primer treball massiu de correcció del que va passar.
  • En Viquiprojecte:Viquirepte/estiu2013 Es va fer un segon esforç comunitari de correccions, del que de nou va passar.
  • En Usuari:Mcapdevila/proves trobaràs els articles sense corregir i/o sense referències que es van usuarificant, i un llistat preparat per Paucabot dels errors més habituals.

Bona sort amb les revisions, però per experiència et dic que en general és més facil i divertit començar-les de nou. --Panotxa (disc.) 20:05, 1 maig 2014 (CEST)

Sincerament, no ho has fet bé. Mira les revisions que he hagut de fer. A part dels mateixos defectes que ja t'havia dit, hi ha molts problemes amb les referències: o bé falten, o estan traduïdes quan no toca, fallen els formats, o els enllaços es trenquen per defectes en la traducció automatitzada. A part, et falta posar els interwikis i les categories. Si revises els articles tant per sobre, els tornaré a usuarificar, no pot ser que hagi de dedicar vint minuts a articles tant curts que se suposa que ja estan revisats. O hi dediques molta més estona o els tradueixes de nou, però no es poden deixar a mitges de nou. --Panotxa (disc.) 17:54, 2 maig 2014 (CEST)
No passa res, home! La feina de manteniment és desagraïda, però pots anar fent amb calma entre altres coses. Els articles de Mcapdevila son dels que més defectes contenen i no son fàcils de corregir a fons, però almenys els articles que va fer de més interès es van anar reparant, tot i que ell no va fer res per corregir els despropòsits que va fer. Molts mereixen la destrucció, però millor usuarificar-los per no perdre una base. Ànims i endavant! --Panotxa (disc.) 18:17, 2 maig 2014 (CEST)

Acte a Plegamans

Bones, aquest dissabte s'organitza un acte al Castell de Plegamans. T'ho dic per si no hi estaves al cas: Viquipèdia:Viquimarató Folch i Torres. T'hi animes? Hi anirà la @Barcelona: @KRLS: et al.--Kippelboy (disc.) 11:20, 14 maig 2014 (CEST)

Perfecte! :-)--Kippelboy (disc.) 06:51, 17 maig 2014 (CEST)

Detector de desambiguacions

Bona tarda. Et recomano que t'instal·lis el detector de desambiguacions a les preferències, perquè ara mateix, Fondespatla té cinc enllaços a pàgines de desambiguacions que et deuen haver passat desapercebuts.--Pere prlpz (disc.) 19:52, 20 maig 2014 (CEST)

Vallhonrat

Gràcies per la feina! :-)--Kippelboy (disc.) 09:29, 23 maig 2014 (CEST)

Viquiprojecte:Filmoteca de Catalunya

Hem començat aquest projecte de col•laboració amb la Filmoteca de Catalunya. Tot i ser a les beceroles, proposarem els propers dies un concurs sobre un dels focus de la Filmoteca al mes de juny. També estem estudiant els fons de la biblioteca de la Filmoteca, per poder crear nous articles, com ja ha començat a fer en Kippelboy. Avui el que et proposo és que et fixis en al programació juny 14 per animar-te crear o ampliar alguna d'aquestes pel•lícules que seran projectades el mes de juny a la Filmoteca de Catalunya. De moment no és cap concurs, és per veure de què som capaços, i en tot cas, en propers mesos, articular-lo com un concurs, amb premis i tot.--Pallares (disc.) 10:32, 26 maig 2014 (CEST)

Cardona

Potser voldràs tornar a una marató, com la de Folch i Torres. La propera cita és a la Viquipèdia:Viquimarató Ruta 1714, t'hi apuntes?--barcelona (disc.) 18:46, 21 juny 2014 (CEST)

Tens tota la informació a l'enllaç. Bàsicament es tracta d'anar dissabte (si vols anar divendres parla amb el Kippelboy, que et pots quedar a dormir i hi ha actes per la zona) per escriure sobre els municipis afectats pels darrers setges de 1714: farem articles tant sobre la història com el patrimoni local--barcelona (disc.) 19:14, 22 juny 2014 (CEST)

Francesco Rosselli

I ara! Cap problema. Vigila, que la bibliografia la ha traduït també. --Panotxa (disc.) 19:49, 16 jul 2014 (CEST)

Referències Resposta Comentari

Hola! Estic afegint algunes dades climàtiques a les comarques de Catalunya i m'he trobat que [n'has ampliat moltes d'elles. Em podries indicar quina font utilitzaves? Per exemple a l'article del Garraf?--KRLS , (disc.) 21:33, 1 ago 2014 (CEST)

Robert de Malvoisin

A Robert de Malvoisin poses "(Poeta i músic francès del segle XII)" en comptes de "fou un poeta i músic francès del segle XII", és a dir sense el parèntesi. Ho fas sovint. Salut Rafel!--Lohen11 (disc.) 16:49, 13 oct 2014 (CEST)

Penso que vas deixar Ettore Pinelli inacabat.--Lohen11 (disc.) 19:14, 26 oct 2014 (CET)

Hello. You had created article August Friedrich Ferdinand von Kotzebue in 2011. Could you please merge it into August von Kotzebue which was created earlier, in 2007 ? Unfortunately I can't do it by myself, because I don't know Catalan language. --Movses (disc.) 08:09, 8 des 2014 (CET)

So, could you please just merge (or move) section "L'assassinat" from August Friedrich Ferdinand von Kotzebue to August von Kotzebue ? --Movses (disc.) 10:36, 24 des 2014 (CET)
Hi again. If it will be ok, if I just redirected article August Friedrich Ferdinand von Kotzebue to August von Kotzebue ? --Movses (disc.) 09:58, 28 març 2015 (CET)
Actually I have compared articles sentence by sentence and I saw the phrases were almost the same. So I have redirected article and merged wikidata items. Please double check my actions, if any. --Movses (disc.) 10:37, 28 març 2015 (CET)

Quinzena de la Qualitat

Salut! Acaba de començar la Gran Quinzena Anual de la Qualitat en la què segur que trobes coses que puguis fer. T'animes a participar? --Panotxa (disc.) 14:03, 23 des 2014 (CET)

Vacances del cor

Tenies mono, eh? Arribar i a fer biografies, així m'agrada!--Lohen11 (disc.) 11:13, 14 gen 2015 (CET)

ja estàs per aquí de nou? Rebenvingut! --barcelona (disc.) 11:17, 16 gen 2015 (CET)

article Reinmaro de Haguenau

Hola, he estat endreçant una mica el tema trobadors i Minnesänger. Et volia demanar si et sabria greu que canviés el títol de la pàgina "Reinmaro de Haguenau" (ca.wikipedia.org/wiki/Reinmaro_de_Haguenau) per "Reinmar de Haguenau". Sospito que el nom deu venir d'una font castellana, però tan en alemany com en totes les altres wikis que hi surt aquest autor es diu "Reinmar" sense la -o. (a la wikipèdia en castellà, no hi ha aquest article, però en italià, que també té tendència a tenir vocals a final de paraula, posa "Reinmar"). Ja diràs què et sembla. Gràcies ReginaManresa (disc.) 06:54, 21 gen 2015 (CET)

OK. Doncs ho faig. Gràcies, ReginaManresa (disc.) 17:51, 21 gen 2015 (CET)

Nit de cinema

Que, ja estàs preparat per aquesta nit als Gaudí. A veure si aportes bones imatges de gent famosa. I sobre tot, sobre tot, que t'ho passis molt i molt bé. Una abraçada,--amador (disc.) 07:22, 1 feb 2015 (CET)

Mala sort. Segur que et feia il·lusió, però la salut abans de res. Ànims !--amador (disc.) 13:44, 2 feb 2015 (CET)

Hola Vulcano! M'he trobat amb una contradicció a l'article del setge de Carcassona del 1209, que l'enllaçava amb un Ramon Roger Trencavell, teòricament mort quaranta anys abans. Crec que el problema és que l'article actual RRT, on em sembla que vas intervenir tu, s'hagués hagut de dir "Ramon I Trencavell" (com diuen les altres viquipèdies) o "Ramon Trencavell I de Carcassona-Rasès" (com diu la GEC); i crear un nou article "Ramon Roger Trencavell" a partir de fr:Raimond-Roger Trencavel (o qualsevol font adequada). La forma catalana "Ramon Roger" per aquest darrer "Raimond-Roger" estaria avalada per la GEC: encara que no he trobat que tingui article biogràfic propi, a l'article GEC per "comtat de Carcassona" hi surt esmentat com a "Ramon Roger". Et vols ocupar tu del tema, que ja hi tens experiència ? Salutacions cordials, Jordi Roqué (Discussió) 11:32, 10 feb 2015 (CET)

Amb el temps que ha passat sense que ningú no se n'adonés, segur que poden passar uns dies fins que puguis fer un article ben paridet. Salutacions ben cordials, Jordi Roqué (Discussió) 12:46, 10 feb 2015 (CET)

Noms que indueixen a confusió

Darrerament he fet un article sobre Eugène Jouy d'Arnaud, un senyor del segle XIX. A la Nota hi indico fins a quatre noms ben diferents per a ell, tots de fonts serioses. És que no es posen d'acord ni amb el cognom! I, desgraciadament, no puc consultar la seva biografia coetània (hauria d'anar a Perpinyà, a fer-ho, i em fa una mica de mandra). Salutacions, Jordi Roqué (Discussió) 12:54, 10 feb 2015 (CET)

Gràcies! Jordi Roqué (Discussió) 13:02, 10 feb 2015 (CET)

25.000 edicions

He vist aquí que has creuat la línia de les 25.000 edicions. Moltíssimes gràcies per la feinada feta!!! :-)--Kippelboy (disc.) 16:14, 30 març 2015 (CEST)

Hola!

En els articles de Valsaín i Catedral de Segòvia diuen que és una copia literal del contingut del llibre, traduït al català. Els he marcat, de moment, com possible però, si pots passar per les discussions i aclarir el que passa, molt millor. Mercès!--Yeza (disc.) 12:55, 20 ago 2015 (CEST)

Nooo, que perdem tots, viquipèdia, els lectors, tu i el treball que has fet,..., jo la primera que no sabria res de Valsaín si no ho haguessis escrit! Fem una cosa, intento canviar una miquetona la teva redacció, en momentets lliures que tingui i si no t'importa, i així ja tot arreglat i no es podrà dir res :-). Mercès. --Yeza (disc.) 13:08, 20 ago 2015 (CEST)
Magnific l'article de la catedral de les Llums! Aiii, que toques dos temes que em posen de molt mal humor a mi també. El tema de les fotos i la llibertat de panorama; els gals, els italians,..., si, posant traves sempre en molts aspectes, per desgracia, sense deixar difondre-ho. Res, un plaer la conversa, cap molèstia i, no cal cap agraïment... Intentem salvar el que es pugui :) --Yeza (disc.) 16:10, 20 ago 2015 (CEST)
Perdona, me n'havia oblidat d'avisar-te. Vaig remenar l'article de Valsaín, a aquest almenys ja no podran dir res segur :).--Yeza (disc.) 14:37, 24 ago 2015 (CEST)

Catedral de Segòvia

Vulcano, @Yeza:, M'has demanat reagir a la guerra d'edicions sobre Plagiat o no? No puc, amb les elements que tinc, jutjar. No és pot bloquejar tampoc un usuari no registrat, i en l'actualitat, manquen arguments. No tinc el llibre castellà, del qual l'article seria una traducció contestada. El problema és que l'usuari que es queixa queda anònim i no es pot obrir cap diàleg per demanar-li els seus arguments. Com que es refereix a un guia de viatges, segur que va també va utilitzar altres fonts. Una altra cosa segura és que l'article no té gaire referències ben contextualitzades, i només menciona un llibre, em caldria una mica més d'informació per poder intervenir, si calgués. Si has utilitzat altres fonts, millor mencionar-les. És força probable que uns quants van escriure sobre un edifici tan emblemàtic. He corregit l'isbn de la referència i uns petits retocs (queden moltíssims castellanismes), i de fet, manquen referències. He afegit una primera referència, que prové d'un servei públic de turisme, del qual es pot utilitzar l'info, si es menciona la font.--Flamenc (disc.) 13:55, 24 ago 2015 (CEST)


Problemes de drets d'autor: Catedral de Segòvia

Agraïm les teves contribucions, com a Catedral de Segòvia, però malauradament hi ha un problema per verificar que realment és un material lliure. No podem acceptar text o imatges copiats d'algun altre lloc incompatible amb la nostra llicència d'ús. Aquest article sembla que s'ha copiat de Segovia Artistica i Monumental, pàgs. 40 a 51 (ISBN 978-84-942521-0-5), i per tant podria ser una violació dels drets d'autor. De forma preventiva, el contingut serà esborrat en breu.

Si creus que l'article no és una violació dels drets d'autor, o si tens un permís del titular legítim per alliberar-lo sota una llicència compatible amb la CC-BY-SA 3.0, pots seguir les següents instruccions:

  • Si tens permís de l'autor, deixa un missatge explicant-ho a Discussió:Catedral de Segòvia i envia un correu electrònic amb la confirmació del permís a "info-ca (arrova) wikimedia (punt) org". Pots veure la pàgina d'autoritzacions per a més informació.
  • Si en la font original hi ha algun avís legal que digui que es pot utilitzar sota la llicència de Creative Commons Reconeixement i Compartir-Igual, en versió 3.0 o posterior, o bé que està en domini públic, pots deixar un missatge a Discussió:Catedral de Segòvia amb un enllaç a aquest avís legal. Pots veure les compatibilitats amb la nostra llicència a Ajuda:Republicació/Copyleft.
  • Si ets el titular dels drets: envia un correu electrònic, des d'una adreça que es pugui identificar amb la publicació original, a info-ca(arrova)wikimedia(punt)org i amb una declaració explícita de cessió sota les llicències GFDL i CC-BY-SA, o com a mínim la segona. Deixa una nota a Discussió:Catedral de Segòvia dient que ja l'has enviat. Pots veure Ajuda:Republicació/Autor de text.

Cal tenir en compte que és possible que el text s'hagi de modificar per a que tingui un to enciclopèdic i que s'adapti a una estructura i estil. A més, formalitzar un permís no és garantia de que sigui acceptat si no compleix amb les nostres polítiques i normes.

Esperem la teva comprensió i que segueixis col·laborant a la Viquipèdia però, si us plau, soluciona o evita aquests problemes.-

El texto es una traducción literal al catalán, sin la debida autorización, de las páginas 40 a 51 del libro "Segovia, Artística y monumental", de Ed. Edilera. ISBN. 978-84-942521-0-5. Procedan a su inmediata modificación o eliminación. En caso contrario adoptaremos las medidas legales oportunas.

el comentari anterior sense signar és fet per 88.10.32.249 (disc.contr.) 13:45, 25 nov 2015 (CET)

Fusió Élisabeth Vigée Le Brun

Ja està feta: Élisabeth Vigée Le Brun :-) --Kippelboy (disc.) 16:22, 22 oct 2015 (CEST)

Viquitrobada

Hola, et veurem a la Viquitrobada d'enguany? Tens informació a Viquiprojecte:Viquitrobada_2015--barcelona (disc.) 13:58, 24 oct 2015 (CEST)

Hola

Hola melómano. Le gustaria traducir (al català no castellà :-) Ferhan i Ferzan Önder? Són aquestes pianistes germanes turques. (Jo també soc turc! :-) Naturalment si té temps i paciença. Moltes gràcies. Salutacions. --E4024 (disc.) 16:57, 13 nov 2015 (CET)

Milións de gràcies, Vulcano, estic "muy agradecido". Pídame cualquier ayuda, cuando desee, que pueda hacer por Ud. Un saludo amistoso. --E4024 (disc.) 08:48, 18 nov 2015 (CET)

Seda Röder

Bon dia, Vulcano, ho fet l'article de un'altra pianista turca, Seda Röder. Si us plau una ullada a mi català. Moltes gràcies d'abans. --E4024 (disc.) 09:54, 18 nov 2015 (CET)

Ferhan & Ferzan Önder

Bon dia Vulcano, en cuanto a Ferhan & Ferzan Önder. Veo que aparte del article en DE:WP (que al parecer se habia equivocado en lo de de UNICEF) ha utilizado la Enciclopèdia Espasa. Siento molestarle de nuevo, pero es posible que haga "citacions" de esa enciclopedia, para cubrir la falta de referencias en el texto? Creo que estas citacions pueden ser como "notes" al pie del texto, si no son apoyadas por otras fuentes mas. De nuevo siento haberle molestado y un saludo cordial. Amicalment. --E4024 (disc.) 09:10, 19 nov 2015 (CET)

Discúlpeme por molestarle otra vez. Ahora aquest article está con una plantilla "Un editor principal d'aquest article sembla tenir una estreta relació amb aquest tema." Yo creo que Ud debe participar, solamente si así lo desea, no pq yo le pida, en la discusión del article para que haya consenso de quitar esta plantilla. Ud que inició este article tal vez ni había oido el nombre de este duo. Yo le pedí traducir este article desde DE:WP pq vi su nombre de usuario en la página "Wikiproyecto Opera", y pq mi "Deutsch" es peor que mi castellano y mi galego :-), aparte de estar ocupado con otros articles en ese momento. Yo tampoco tengo ninguna relación, menos "estreta", cos estas senoras aparte de que todos los tres somos turcs. En fin, yo deseo agradecerle de nuevo por haber cumplido con un pedido de article que le hice, sin conocernos para nada. Viva la música! Un saludo cordial. --E4024 (disc.) 10:27, 20 nov 2015 (CET)

Valledor

Benvolgut Vulcano,

em podries dir d'on has tret que Jacinto Valledor va morir a Cuenca? Fa molts anys que investigo aquest compositor i no em consta aquesta dada. És més, em sembla realment estrany. M'ho podries aclarir? T'ho agrairia molt. Cordialment,

LadyMBel comentari anterior sense signar és fet per LadyMB (disc.contr.)

Valledor

No se de que hem parles, perquè aquest personatge no le penjat jo. Si és que n'he fet menció en alguna entrada digues-m'ho perquè jo no atino a trobar-lo.--Vulcano (disc.) 13:29, 23 nov 2015 (CET)

Valledor

Gràcies per la resposta. Reconec que no sé massa bé com funciona la Viquipèdia, però a la pàgina de "Valledor, Jacinto" m'ha semblat veure que tu havies inclòs la dada que comentava (que havia mort a Conca). Misteriosament, aquest matí algú ho ha modificat, afegint-hi, però, certs errors que m'he vist obligada a corregir. En qualsevol cas, el tema semblaria resolt. Atentament,

LadyMB

Felicitació

Moltes gràcies, al teu costat, i que a la teva edat tingui almenys la meitat de l'energia que tens tu. Salut i una gran abraçada.--Lohen11 (disc.) 12:13, 22 des 2015 (CET)

Bon Nadal, tu també

Gràcies per la felicitació. Que puguis continuar treballant amb la il·lusió amb què ho fas! Cordialment, Jordi Roqué (Discussió) 12:51, 22 des 2015 (CET)

bones festes! Espero que puguem seguir comptant amb els teus articles musicals un any més--barcelona (disc.) 16:09, 23 des 2015 (CET)
Bones festes. Una abraçada --MarisaLR (disc.) 20:37, 23 des 2015 (CET)
Bon natalici de l'any que ve. Que sigui profitós per a tothom mainstreamers i outsiders. Salut!
Bestiasonica: enraonem? 21:58, 23 des 2015 (CET)

Hola Vulcano!

T'informo que a partir del pròxim dimecres dia 27 i fins el diumenge 31 de gener, coincidint amb la gala d'entrega dels Premis Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català, tindrà lloc la 5ª edició del Viquiprojecte Cinema!

L'objectiu és crear i millorar articles relacionats amb el món del cinema: vuitena edició del Premis Gaudí, Globus d’Or, Oscars, etc.

T'animo a participar-hi i a fer-ne difusió a altres usuaris que hi puguin estar interessats. Gràcies!

--F3RaN (disc.) 18:43, 19 gen 2016 (CET)

@Vulcano: Els Globus d'Or és una excel·lent idea. Genial i gràcies! ;-) --F3RaN (disc.) 21:15, 20 gen 2016 (CET)

@Vulcano:: no, el nom Joan Llaonart no em diu res. Potser em sona pel nom d'usuari...

Soy colaboradora de Wikidata y encontré una discrepancia en las fechas de nacimiento y fallecimiento de esta persona. No he encontrado nada en Google para arreglarlo yo misma, asi que podrías revisarlas por favor? Muchas gracias, --LadyInGrey (disc.) 04:16, 26 gen 2016 (CET)

Muchas gracias!! --LadyInGrey (disc.) 02:10, 27 gen 2016 (CET)

Articles sobre compositors

Bona nit...o ja bona matinada. Veig que ets un gran afeccionat a la música (o melòman, com ho vulguis dir) i això t'ha dut a redactar centenars d'articles sobre músics. Crec que atorgar-te una "viquiestrella" es quedaria curt, o sigui que d'entrada la meva més sincera felicitació per la ingent tasca que duus a terme en aquest tema.

Si fas una repassada als articles sobre compositors russos i alemanys (escrits en bona part per tu), veuràs que he estat afegit infotaules (que agafen les dades de Wikidata) de músics i també alguns interviquis que faltaven, a més de cercar les fonts d'autoritat (això que queda tan bonic a sota, com a "control d'autoritat") a les diverses fonts que tenim al nostre abast.

Veuràs també que he procedit a reanomenar alguns articles, ja sigui perquè la transcripció del rus al català no era la que recomana l'IEC o bé, en el cas de l'alemany, perquè la grafia del nom del compositor no s'adequava a les fonts fiables que hom pot consultar (per a mi la Biblioteca Nacional d'Alemanya (DNB) i el seu catàleg en línia són mà de sant en aquestes coses). Gràcies a aquesta i a d'altres fonts he aconseguit completar ambigüitats o mancances (especialment sobre les dates i llocs de naixement i mort) que els redactors de l'Enciclopèdia Espasa no van tenir en compte a l'hora de redactar els seus articles (ho dic perquè veig que beus fonamentalment d'allà).

En el cas concret de l'alemany, llengua de la qual tinc alguns fonaments, hi ha algunes discrepàncies quant a les formes "Ö" "OE" "Ä" "AE" i d'altres així. Això és absolutament normal, perquè en alemany ambdues grafies sonen igual. Per tant, hi poden haver variacions, que fins i tot la DNB recull com a "normals". Passa igual amb els noms compostos, que de vegades te'l trobes invertit, de vegades hi falta un element, etc. Tot això per no parlar dels noms "traduïts" segons criteri de l'autor de l'article. En fi, tenint en compte tot això, estic repassant aquests articles per tal de millorar-los una mica.

Un comentari general que et voldria fer, quant a la redacció dels articles, és l'ús del gerundi. M'imagino que ja sabràs que aquests "senyors de l'IEC" ens han dit que això del "gerundi" indica simultaneïtat. Per tant, no podem dir "estudià al conservatori, convertint-se en professor al cap d'un temps" (p.ex). En molts articles aquest gerundi no està utilitzat tal i com ens diuen des de l'IEC, però en general no ho he tocat, perquè considero que és un tema "menor" i m'interessa més anar per feina i afegir infotaules i interviquis allà on calgui, a més de buscar les fonts d'autoritat que ja t'he esmentat.

I res més. No cal dir que resto obert a qualsevol suggeriment o comentari que em vulguis fer. Al capdavall, en aquesta feina col·laborat iva que és la Viquipèdia mai no es pot dir que ja està tot dit. --MALLUS (disc.) 02:46, 7 març 2016 (CET)

Hello Vulcano

You wrote: "Ocupa la càtedra de flauta en la Hochschule für Musik de Berlín fins al 1965, any en què retorna a Suïssa per exercir la docència a Friburg i Basilea"

Please check this. According to HLS "Dieser lehrte an den Musikhochschulen Berlin (1952-65) und Freiburg i.Br. (1965-82) und gab Sommerkurse am Mozarteum in Salzburg." Freiburg i.Br. = Friburg de Brisgòvia, Germany and NOT Friburg and Basel in Switzerland. Please correct. Thanks --KurtR (disc.) 00:50, 26 maig 2016 (CEST)

Haig Gudenian

Hola Vulcano, si no es mucha molestia puede "copy-paste" por lo menos el article del Washington Post sobre el "Koyun kafa", aquí o en mi p de d. Me parece sumamente extraño que un artista sea llamado de esta manera. Si no es demasiado pedir, también me gustaría ver qué dice la Enciclopèdia Espasa de él... Muchos saludos i gràcies anticipades. --E4024 (disc.) 15:38, 14 juny 2016 (CEST)

Amigo 2024 no entiendo tu petición. Todo lo que se de Haig Gudenian, en la Enciclopèdia Espasa esta colgado en su pagina. Saludos;--Vulcano (disc.) 12:28, 15 juny 2016 (CEST)
No sé si has vist la meva nota a la pàgina de d. de Haig Gudenian. (Sigo en menos catanyol. :) Me llamó el hecho que al pobre lo llamaran Koyoun (o Koyun) Kafa. Esto significa, literalmente, "cap d'ovella" en turc y significa, me imagino en varies llengues, "tonto". Supongo que no es un malnom muy adecuado por un artista. O el "mal" de malnom significa "malo"? En fin, como tu apareces como el creador de l'article te lo pregunto a tí: Cómo puedo ver las fuentes? Una es la enciclopedia Espasa, al hacer mi primera búsqueda en la vida en dicha enciclopedia no encuentro ningun Haig Gudenian. (No he buscado como cap d'ovella.) Bueno, ahora mismo (ara mateix) veo que la referencia de The Washington Post no la habías afegido tú, sino Mallus. Tal vez él nos puede proporcionar una copia de la noticia en dicho diario, ya que hay que tener "premium membership" para tener acceso; yo no lo tengo. Tengo mis dudas sobre -antes que nada la existencia, si no de este senyor, del malnom "cap d'ovella". En fin, la referencia de Mallus potser sobre otra persona con el mateix nom (Haig Gudenian). Pero lo de "Koyoun Kafa" estaba antes. Tú me puedes mostrar como llegar (o puedes hacerlo tú, ahora, como antes?) al article de haig Gudenian en Espasa? Crec que no podem deixar aquest tema sense aclarar, no? Moltes gràcies anticipades. --E4024 (disc.) 13:21, 15 juny 2016 (CEST)
Passo per l'oficina (en sentit figurat) atès que m'han cridat. Quant a la citació del Washington Post, hi ha la possibilitat de llegir 7 dies gratis, però a més el nostre estimat "Sant Google" té el bon gust de dir-nos què diu el diari, perquè no és que digui molta cosa. En concret, el que diu és

-Mar-1919 › Page 14 - Fold3.com https://www.fold3.com/document/226392643/

... in the musical program John P Burnett 81 Bosnoke Yn sndXaur m flsKsssssV .... stock of U S Springfield Ill 50 44 30 001 HAIG GUDENIAN Armenian Violinist ... --MALLUS (disc.) 16:49, 15 juny 2016 (CEST)

Què tal Rafael, estàs bé? De tant en tant, passa a votar els articles de qualitat d'òpera.--Lohen11 (disc.) 17:50, 5 jul 2016 (CEST)

Aquest és el nom correcte del compositor? o és una errada en crear la pàgina...--Kette~cawiki (disc.) 12:49, 11 jul 2016 (CEST)

Tag

Per què has suprimit els meus canvis? El nom "Amadeus" només és una mala traducció de Gotthilf. La plantilla era correcte i el nom del poble natal és Beierfeld. La Deutsche Biographie és més fiable sobre alemanys que Espasa.--Flamenc (disc.) 11:56, 29 jul 2016 (CEST)

Benvolgut Vulcano. He cercat tot areu, i no he trobat enlloc excepte Espasa, el segon nom Amadeus. Totes les discografies, cases d'edició de partitures, fitxes biogràfiques parlen de Gotthilf. "Christian Gotthilf Tag" dona 1760 resultats a google, Amadeus només 10 (dels quals la meitat són miralls de la viqui en català). Viaf dóna "Gotthilf". Röhrde, que va escriure una bibliografia de més de noucents pàgines el 2009, parla igualment de Gotthilf. Doncs he reanomenat la pàgina. Penso doncs que el nom alemany és més correct, son pare es deia Christian Gottlob (lloança a deus), son germà Christian Traugott (fidel a deus) i ell Christian Gotthilf (amb l'ajuda de deus), noms en la tradició protestant de l'època. Amadeus (estima deus) és, si s'utilitzés de totes maners una mala traducció. Espero que puguis acceptar que he canviat l'article en aquest sentit. --Flamenc (disc.) 10:28, 30 jul 2016 (CEST)

Votació d'Star Wars

Hola, quan tinguis un moment, i si vols. Podries valorar l'article de El despertar de la força si us plau?

Fa més de tres mesos que està en votació i m'agradaria arxivar-la. Gràcies.--Mbosch (会話) 13:36, 1 ago 2016 (CEST)

Viquirepte Any Llull de Viquidites

Hola! T'animo a participar al Viquirepte Any Llull! És el concurs d'enguany del projecte germà Viquidites, que celebra el 12è aniversari i posa èmfasi en la creació de citacions sobre l'obra de Ramon Llull i dels escriptors en llengua catalana. T'hi animes? Inscriu-t'hi en aquest enllaç! --Xavier Dengra (MISSATGES) 21:10, 4 ago 2016 (CEST)

Eliavj

Aquesta usuària té aquestes contribucions. No ha creat pàgina d'usuari.--Lohen11 (disc.) 15:57, 13 ago 2016 (CEST)

Sant Andreu de Calbera

A l'article sobre Sant Andreu de Calbera hi posa: "La primera referència històrica del lloc és de l'any 919, en una venda, als comtes Bernat I de Ribagorça i Toda de Ribagorça, [...]"

Aniria molt bé que tornessis a consultar les fonts per esclarir si realment és Toda de Ribagorça. Es dona el cas que Bernat I de Ribagorça es casà amb Toda d'Aragó. Però hi ha una neta d'ells que es deia Tota de Ribagorça (filla de Ramon III de Ribagorça i Garsenda d'Armanyac), però aquesta hauria nascut a la meitat del s. X (aprox).

Com que sospito que Toda de Ribagorça es refereix a la muller de Bernat I de Ribagorça, faig el canvi de Toda de Ribagorça per Toda d'Aragó i si per cas desprès ja el revertiríem. (Oranies (disc.) 15:00, 31 ago 2016 (CEST)).

Domini i qualitat

Rafael! com domines eh? ja no em necessites per deixar els articles acabats. Ara et necessito jo a tu, a veure si passes per les votacions d'articles de qualitat i si ho creus oportú els votes. Una abraçada!--Lohen11 (disc.) 21:35, 17 des 2016 (CET)

Adnan Saygun

Hola. Gràcies per l'article. Ull amb plantilles i categories. Salutacions. --E4024 (disc.) 09:47, 6 feb 2017 (CET)

Donald Hugo Dijkhuijsen

In december you made Donald Hugo Dijkhuijzen. You can find his birth- and dyingday (Civil Service: name is Dijkhuijsen) in the Dutch article.Ceescamel (disc.) 13:45, 6 feb 2017 (CET)

Jules Deswert

Hello again. I found the birthday of Jules de Swert here.I also checked his date of dying. He was a Belgian and then "de" is written with a capital or together as Deswert. Don't ask me why :-), I don't understand it either.Ceescamel (disc.) 17:29, 14 feb 2017 (CET)

Infotaula

Hola Vulcano! Aniria molt bé que als articles de biografies els poassis la infotaula: {{Infotaula de persona}}. Si necessites ajuda, demana! Pau Cabot · Discussió 10:07, 25 feb 2017 (CET)

referències

Hola Vulcano. Fas molts articles sobre compositors i músics, i m'adono que t'inspires sovint de l'Enciclopèdia Espasa. (sovint el formatatge de le referència podria ser millor, perquè de tant en tant faig correcions). Penso que seria interessant si utilitzessis també la Gran enciclopèdia de la música, a més que es consultable a internet, en català i de franc.--Flamenc (disc.) 22:31, 27 feb 2017 (CET)