Yeclano Club de Fútbol

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióYeclano CF
Yeclano Club de Fútbol
Dades
Tipusclub de futbol Modifica el valor a Wikidata
Creació1950
Data de dissolució o abolició2004
Reemplaçat perYeclano Deportivo Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Esportfutbol Modifica el valor a Wikidata
Instal·lació esportiva del clubEstadi Municipal La Constitución,
Iecla, Espanya (5.000)
Governança corporativa
Seu
Altres
Color          vermell, blau
Equipament esportiu

El Yeclano Club de Futbol era un club de futbol de la ciutat de Iecla, a la Regió de Múrcia. Va ser fundat el 1950 i va desaparèixer el 2004.

Història[modifica]

El Yeclano CF va ser fundat l'any 1950 com CD Hispania de Yecla i va adoptar el nom de Yeclano CF el 1960. Va participar en els campionats regionals fins que en la temporada 1965/66 va aconseguir l'ascens a Tercera Divisió, però només es va mantenir dos anys en la categoria. Regressa altra vegada en la 1975/76 després de quedar campió en la Territorial Preferent; baixa de nou i ascendeix de nou dos anys després.

En la seva tornada a la Tercera, en la temporada 1980/81, finalitza 3r malgrat ser un recién ascendit. En aquesta etapa encadena 10 anys seguits en Tercera, fins que en la temporada 1989/90 es proclama campió i ascendeix per primera vegada a Segona Divisió B.

La temporada del seu debut aconsegueix la permanència finalitzant 15é i en la seva segona temporada es classifica per a la Promoció d'ascens a Segona Divisió. El sorteig envia al Yeclano al Grup D al costat de l'Endesa As Pontes, l'AE Manlleu i l'Atlético Marbella. En l'última jornada del grup el Yeclano s'enfronta al Marbella a Iecla, els andalusos són capdavanters del grup amb 8 punts i els ieclans segons amb 6. Els blaugrana necessiten guanyar per dos gols de diferència per a assolir l'ascens, no obstant això no va poder passar de l'empat a 0.

Posteriorment, el Yeclano es va convertir en un clàssic de la Segona B, competint en la categoria fins que va descendir en la temporada 1999/00. De nou en Tercera es va classificar tres anys seguits per al play-off d'ascens a Segona B i va aconseguir l'ascens el 2003 quedant primer d'un grup format per Vilafranca, Llevant UE B i Sant Andreu.

La temporada en Segona B va ser desastrosa tant en l'aspecte esportiu (l'equip va finalitzar 19é i va descendir) com en l'aspecte econòmic. Els jugadors no van cobrar pràcticament cap nòmina. A alguns se'ls van lliurar pagarés sense fons al desembre. A l'acabar la temporada al descens esportiu a Tercera se li va sumar altre descens administratiu a Preferent.[1] Després del descens l'equip desapareix i es funda un nou club en la ciutat, el Yeclano Deportivo, en la categoria més baixa del futbol regional.

Uniforme[modifica]

  • Uniforme titular: Samarreta blaugrana, pantalons blaus, mitges blaves.

Estadi[modifica]

Estadi La Constitución, amb capacitat per a 5.000 persones.

Dades del club[modifica]

Jugadors destacats[modifica]

Palmarès[modifica]

Tornejos nacionals[modifica]

Tornejos regionals[modifica]

Referències[modifica]