Bandera de la Guinea Equatorial

De Viquipèdia
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 23:27, 16 feb 2016 amb l'última edició de Walden69 (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Salta a la navegació Salta a la cerca
Símbol vexil·lològic de bandera que es admet qualsevol ús públic i privat Símbol vexil·lològic Bandera de la Guinea Equatorial (Proporció 2:3)

La bandera de la Guinea Equatorial es compon de tres bandes horitzontals, verda, blanca i vermella, a més d'un triangle al costat del pal, a l'esquerra quan se la mira. Està decorada amb l'escut estatal a la banda blanca, que representa un capoquer, l'arbre tradicional de la regió, sobre un fons gris, coronat per sis estrelles grogues que simbolitzen el territori continental i les cinc illes que integren l'estat. A sota l'escut el lema nacional en castellà: Unidad, Paz, Justicia ('unitat, pau, justícia').

El blau evoca l'oceà Atlàntic, el verd els boscos tropicals, el vermell la sang vessada per la llibertat i el blanc la pau.

Fou adoptada durant la independència, el 12 d'octubre de 1968. El 1972, sota la dictadura de Francisco Macías Nguema, l'escut fou retirat de la bandera, abans de ser-hi reinstaurat l'11 d'agost de 1979.

Vegeu també


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Bandera de la Guinea Equatorial