Eleccions a Guinea Equatorial

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Política i govern de
Guinea Equatorial

Eleccions a Guinea Equatorial dóna informació sobre les eleccions i els resultats de les eleccions a Guinea Equatorial.

Guinea Equatorial escull a nivell nacional un cap d'Estat - president - i un legislatiu. El president és elegit per un mandat de set anys per sufragi universal. El president Teodoro Obiang Nguema Mbasogo ha estat reelegit consecutivament des de 1982. La Cambra dels Representants del Poble ( Cámara de Representantes del Pueblo) té 100 membres, elegits per un mandat de cinc anys per la representació proporcional en circumscripcions electorals multimembre.

Guinea Equatorial és un estat de partit únic. Això vol dir que només un partit polític, el Partit Democràtic de Guinea Equatorial (PDGE) és de facto autoritzat a posseir un poder efectiu. Tot i que es permeten els partits polítics d'oposició, de facto ho tenen força difícil per assolir el poder.

Eleccions de 2008[modifica]

A les eleccions generals de Guinea Equatorial de 2008, el PDGE va obtenir 99 escons i l'opositor Convergència per a la Democràcia Social només va obtenir un escó.[1]

Eleccions generals de Guinea Equatorial. 2008
Partits Escons
Partit Democràtic de Guinea Equatorial 99
Oposició democràtica aliada al PDGE
Convergència per a la Democràcia Social 1
Total (participació %) 100
Font: jeuneafrique.com

Eleccions de 2013[modifica]

A les eleccions generals de Guinea Equatorial de 2013 els 100 membres de la Cambra dels Representants del Poble van ser elegits per llistes tancades de representació proporcional en circumscripcions plurinominals.[2] mentre que dels 70 membres del Senat 55 eren elegits i 15 havien de ser nomenats per President Teodoro Obiang Nguema Mbasogo.[3] Els resultats a la Cambra foren:

Partit Vots % Escons +/–
Partit Democràtic de Guinea Equatorial 99 0
Convergència per a la Democràcia Social 1 0
Total 100 0
Font: Govern de Guinea Equatorial

Eleccions de 2017[modifica]

A les eleccions generals de Guinea Equatorial de 2017 els 100 membres de la Cambra dels Representants del Poble van ser elegits per llistes tancades de representació proporcional en circumscripcions plurinominals.[2] mentre que dels 70 membres del Senat 55 eren elegits i 15 havien de ser nomenats per President Teodoro Obiang Nguema Mbasogo.[3] Els resultats a la Cambra foren:

Partit Vots % Escons +/–
Partit Democràtic de Guinea Equatorial 99 0
Ciutadans per la Innovació de Guinea Equatorial 1 Nou
Juntos Podemos 0 -1
Total 100 0
Font: Govern de Guinea Equatorial

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]