Colla Jove de Castellers de Sitges

Infotaula d'organitzacióColla Jove de Castellers de Sitges
Dades
Tipuscolla castellera Modifica el valor a Wikidata
Color camisaVi - burdeus     
Diada destacadaFesta Major de Ribes (29 de juny)
Memorial Pepe Rodriguez (3r dissabte juliol)
Festa Major de Sant Bartomeu (24 d'agost)
Festa Major de Santa Tecla (23 de setembre)
Diada de la Colla (3r dissabte d'octubre)
Història
Creació07-04-1993; fa 31 anys (07-04-1993)
Activitat
Millors castells4 de 8
2 de 7
3 de 7 aixecat per sota
Millor actuació4de8, 5de7, 2de7 (c)
24/10/2009 i 28/10/2017
Concurs23a. posició a la darrera edició
Governança corporativa
Local 
PresidènciaJordi Dòlera (2021-2024)
Cap de collaMarc Barnés (2022-2024)

Lloc webjovedesitges.cat Modifica el valor a Wikidata
Facebook: jovedesitges Twitter (X): jovedesitges Modifica el valor a Wikidata
4de8 de la Colla Jove de Castellers de Sitges a Sant Pere de Ribes, primer descarregat per la colla fora de Sitges
Tres de set amb l'agulla per la Festa Major del 2013
Prova de 4 de 8

La Colla Jove de Castellers de Sitges és una colla castellera de Sitges, al Garraf, fundada el 1993. Porten la camisa de color vi. Les diades més importants per a la Colla se celebren el cap de setmana anterior o posterior a la Festivitat de Sant Jordi (23 d'abril), de la Festa Major de Ribes (29 de juny), el Memorial Pepe Rodríguez (3r dissabte de juliol), de la Festa Major de Sant Bartomeu (24 d'agost) i la Festa Major de Santa Tecla (23 de setembre). Així mateix, tanca la seva temporada castellera amb la Diada Castellera de la Colla a finals d'octubre.

Història[modifica]

El 22 d'agost de 1993 la Colla Jove de Castellers de Sitges aixecava els seus primers castells de sis a Sitges, en un acte privat davant del seu local social, el Palau del Rei Moro. La colla reprenia l'afició castellera a Sitges després de la desaparició dels Castellers de Sitges el 1987. L'endemà, la colla es presenta oficialment, descarregant el quatre de sis. El 23 de setembre, per Santa Tecla, es carrega la torre de sis. I el 7 de novembre en la primera Diada de la Colla, es descarrega la torre de sis i es carrega el primer castell de set de la colla: el quatre de set.[1]

L'onze de setembre de 1994 es descarrega el primer castell de set a Llinars del Vallès i dies més tard arriba el primer pilar de cinc. A partir d'aquell moment la Jove de Sitges té una projecció imparable. L'any 1995 esdevindrà una de les colles revelació de l'any gràcies a l'èxit de la Diada Especial del 13 de juliol on la Jove de Sitges descarregar el cinc i el quatre de set amb l'agulla, tots dos al primer intent. I el 29 d'octubre arriba la cirereta a la temporada carregant per primera vegada la torre de set. L'any 1996 es prendrà la decisió d'intentar el quatre de vuit, el carro gros. La consolidació de les estructures de set i mig donen peu a la Jove per intentar-ho, però en les tres ocasions en què la Jove enlaira aquesta estructura el castell cau amb l'acotxador col·locat. Tot i això, la Jove continuarà superant sostres descarregant el tres de set aixecat per sota el 1997, castell que en el moment de passar l'enxaneta encara no s'havia acabat d'aixecar, raó per la qual, els únics que donem per descarregat el castell som nosaltres.

Des d'aquell moment fins a l'actualitat la Colla Jove de Castellers de Sitges és una colla que ha consolidat els castells de set i mig com el quatre de set amb l'agulla i el cinc de set a més del tres i el quatre de set, realitzant-los any rere any. El seu sostre ha estat la torre de set, un castell que ha carregat en tres ocasions els anys 1995, 1998 i 2003, fins a la data del 24 de setembre de 2006, en què ha aconseguit descarregar el seu primer quatre de vuit de la història.

L'any 2006, la Jove va aconseguir els majors èxits de la seva història, al descarregar en dues ocasions el quatre de vuit (el 24 de setembre, amb motiu de Santa Tecla i el 29 d'octubre, a la Diada de la Colla).[2] Aquest gran èxit va ser un punt d'inflexió en la trajectòria de la colla. La Jove ha situat Sitges com la localitat més petita en tenir una colla de 8, sens dubte una gran fita reconeguda pel món casteller, que també ha contribuït a situar aquesta plaça com una de les més importants de l'univers casteller.

A la Festa Major del 2007, la Jove de Sitges va revalidar la seva condició de colla de 8, en carregar el quatre de vuit, el tercer de la seva història.

El 19 d'octubre de 2008 a Sants, en la diada de la colla dels Castellers de Sants, els de color vi van afegir un nou castell al seu sarró, en descarregar per primera vegada el 3 de 7 amb l'agulla.

El 24 d'octubre de 2009, en el marc de la XVII Diada de la Colla, es va aconseguir la millor actuació de la història, tot descarregant el 4 de 8, el 5 de 7 i carregant la torre de 7. Aquest era el tercer 4 de 8 descarregat per la colla i la 4a torre carregada, un castell encara no descarregat per la colla.

L'any 2011 la colla va ser protagonista de la foto d'un 4 de 7 realitzat a la platja de Sitges, que anunciava el primer número de la versió en català de La Vanguardia.[3] Aquesta mateixa temporada, la Jove de Sitges, va tornar a descarregar el 3 de 7 aixecat per sota, 13 anys després de l'últim carregat i 14 del darrer descarregat, per la diada de Sant Bartomeu, on també va fer un intent desmuntat del 7 de 7. Per Santa Tecla va aconseguir descarregar el seu primer 7 de 7, acompanyat del segon 3 de 7 aixecat per sota de l'any i del 5 de 7 i en la diada de la colla va tornar a descarregar un nou 4 de 8, acompanyat per un nou 7 de 7 i 3 de 7 aixecat per sota.[4]

El 29 de setembre de 2012 la colla va aconseguir descarregar per primera vegada la torre de set en el seu historial, després de 4 de carregades. L'actuació va estar acompanyada pel 5de7 i el 3de7 aixecat per sota. Aquest èxit, sumat al del Concurs de Tarragona la setmana següent (torre de 7, 3de7 aixecat per sota i 7de7), van contribuir a dibuixar la millor temporada de la història de la colla (que en aquells moments era, precisament, la del 2011), en la qual aconseguiria sumar cinc 3de7 per sota, un 4de8 carregat i el nombre més alt d'estructures de 7 i mig assolides mai.

L'any 2013 i 2014 la Jove té per primer cop dos caps de colla que treballen amb l'objectiu principal d'ampliar la base de castellers de tronc, amb la idea de recollir els fruits de la feina feta l'any següent. L'any 2013, socialment la colla celebra el XX aniversari amb diversos actes entre els quals destaca l'organització de la catifa del Cap de la Vila per la Festa del Corpus.

L'any 2015 es produeix un relleu generacional i un nou equip tècnic encapçalat per Marc Yll es posa al capdavant de la colla. Es treballa amb ganes des de bon començament i malgrat no assolir cap castell superior al 5 de 7, la Jove de Sitges fa una temporada molt regular generant nous castellers de tronc i arribant a assolir per primer cop 50 castells de set en una sola temporada.

L'any 2016 els de la camisa de color vi han arrencat amb força, amb el mateix equip tècnic de l'any anterior. En una temporada on la Jove de Sitges celebra el desè aniversari de la consecució del seu primer 4 de 8, el repte principal és assolir de nou els galons de vuit pisos.

El resultat global de la segona temporada de Marc Yll al capdavant de la CJCS és sensacional. La colla toca sostre i assoleix els millors resultats de la seva història. 58 castells de 7 descarregats, a més de dos 4 de 8 i un altre de coronat són unes xifres espectaculars per a una colla del nivell de la Jove de Sitges. El 5 de 7 es descarrega 10 vegades, més que mai, i de 4 de 7 se n’acaben fent 20, també la xifra més alta feta mai d’una estructura de set pisos en un any. On s’actua, es fa com a mínim un castell de 7 i la majoria de cops ,dos o tres. Però sobre tot, cal destacar les 3 aletes de 4 de 8 per primer cop en una temporada.

A la diada de Sant Jordi, el 24 d’abril, es completa el 7 de 7 per primer cop. El 4 de 7 amb l’agulla s’havia fet ja una setmana abans a Vilafranca i el 5 de 7 serà de color vi en una data tan primerenca, com el 7 de maig al barri de Sants de Barcelona.

Amb la feina tan avançada, l’equip tècnic comença a veure clar que portar el 4 de 8 a plaça a finals de juliol és possible. Feia quatre anys que s’havia coronat el darrer “carro gros” i el tronc del castell havia canviat d’una manera important, però la tasca de renovació del darrers anys estava a punt de donar els seus fruits. Així, doncs, el 30 de juliol se celebra a Sitges un any més, la Diada d’Estiu, que tanca la primera part de la temporada. Amb confiança, i com a castell de sortida, el 4 de 8 es carrega i descarrega amb autoritat, tot i la tremolor constant. Es tracta d’un èxit extraordinari: tornar a fer el 4 de 8 i tan d’hora. Acabada la primera part del curs, el carro gros ja es el sarró. Amb el 5 i el 7 de 7 acaba sent la tercera millor actuació de la CJCS fins al moment.

Les expectatives per a la segona part de l’any són altes, però cal anar pas a pas i un excés de confiança comporta el primer contratemps dei curs amb la caiguda del 4 de 8, el 26 d’agost en la diada de Festa Major. La gent ha descansat poc els dies previs i això passa factura. Lliçó apresa.

La temporada, però, encara té reptes importants, com el Concurs casteller de Tarragona. Una àmplia mobilització permet desplaçar fins a cinc autocars amb camises i samarretes de color vi a la Tarraco Arena l’1 d’octubre. I el motiu s’ho val, ja que la colla porta el 4 de 8 en cartera. L’aconsegueix carregar, però cedeix poc després. És la primera aleta de 8 de la Jove fora de Sitges. Una caiguda amb el 7 de 7 final deixa una sensació agredolça en els castellers sitgetans. Una sensació que canviarà tan aviat com el 29 d’octubre, a la Diada de la Colla, en la qual es descarrega de nou el quatre de vuit i es repeteix la mateixa actuació feta 30 de juliol.

A final d’any, toca renovar l’equip tècnic que ha complert un cicle de dos anys, com marquen els estatuts de la CJCS. Marc Yll es tornarà a presentar per dirigir la Jove de Sitges, però en aquesta ocasió ho farà acompanyat de Júlia Carmona, que esdevé així la primera Cap de Colla de la història dels castellers sitgetans. Pel que fa a la Junta Directiva, Santi Terraza, que havia estat president les dues darreres temporades, deixa pas a la Laura Ripoll, que es converteix així mateix en la segona presidenta de la Colla, agafant el relleu de la Rosa López, que ho va ser els anys 2002 i 2003.

Any 2017. Després d’un 2016 intens en actuacions i resultats, cal aixecar una mica el peu de l’accelerador. L’assistència als assaigs i les actuacions baixa una mica i el nou equip tècnic necessita agafar el pols de la colla. Malgrat tot, els castells de 7 es faran aviat, si bé en menor quantitat que l’any anterior. Així i tot, el 5 de 7 arriba ja per Sant Jordi a Sitges el 22 d’abril i el 13 de maig el 4 de 7 amb l’agulla a Barcelona.

Veient que els castellers agafen ben aviat la forma la Júlia i el Marc es proposen avançar com mai la posada a punt del 4 de 8 per portar-lo per primer cop a la Festa Major de Ribes el dia 1 de juliol. Executat de sortida, després d’un primer intent que es desmunta perquè havia perdut les mides, la CJCS descarrega, per primer cop, el carro gros fora de Sitges i completa, juntament amb el 5 i el 4 amb l’agulla de set la millor actuació feta mai a Ribes.

Per diverses circumstàncies, el 4 de 8 no es podrà tornar a provar fins a la Diada de la Colla, però en les actuacions importants (Diada del Juliol, Festa Major, Santa Tecla) el 5 de 7 i el 4 de 7 amb l’agulla es faran amb comoditat.

El 28 d’octubre, doncs, el “carro gros” anirà a plaça, però no de sortida, perquè la Júlia i el Marc tenen un altre objectiu al cap: la torre de 7. La torre s’ha treballat intensament al Palau del Rei Moro i la confiança en poder ajuntar els dos castells límit de la Colla és màxima, ja que abans s’ha completat sencera a assaig. La caiguda de la torre un cop coronada no passa factura i el 4 de 8 es completa en la segona ronda. Amb el 5 de 7 final, s’aconsegueix igualar la millor actuació de sempre, que datava del 24 d’octubre de 2009.

Malgrat diverses suspensions d’actuacions, la situació política del país que condiciona molts assajos i trenca el ritme i la planificació de l’equip tècnic, per quarta temporada consecutiva es tornen a superar els 40 castells de set descarregats (41) però, sobre tot, s’aconsegueix per primera vegada completar dos anys seguits el quatre de vuit.

L'any 2018 és l’any del vint-i-cinquè aniversari de la Colla, i per celebrar-ho s’organitzen diverses activitats entre les quals cal destacar l’emotiu sopar celebrat el 14 de juliol als jardins de El Retiro, que reuneix més de 250 persones, algunes de les quals, havien marxat a viure fora de Sitges i es retrobaven després de molts anys.

És també l'any de la torre de 7. La feina feta a l’assaig la temporada anterior és la referència. Moltes torres de 6 netes i el peu fins l’aixecador, també diverses vegades, són les proves que cal fer. I si s’ha de fer sencera a l’assaig es fa. Els esforços en la torre, que ha de canviar algunes peces del tronc respecte a la que s’havia carregat l’any anterior, obligarà a deixar de banda altres castells, com el 4 de 7 amb l’agulla, que només es farà dues vegades aquest curs. El “carro gros” també es treballa a l’assaig, però no acaba de trobar-se un tronc de garanties i no es portarà plaça en tot l’any. La renovació de castellers és constant perquè la gent ha de deixar d’assajar per feina, estudis o cansament i no sempre es poden fer tants canvis de cop.

La primera part de la temporada s’inicia amb calma, i amb molta feina a l’assaig, i el primer 5 de 7 no arriba fins al 6 de juny a l’Arboç del Penedès. El 30 de juny a Ribes és el torn del 4 de 7 amb l’agulla, a més de repetir-se el 5 de 7. Mentrestant, al Palau es fa la feina amb la torre amb proves cada cop més sòlides, fins al punt que el 24 de juliol es descarregarà sencera a l’assaig.

El dia 28 de juliol la Diada d’Estiu, que des d’aquest any passa a anomenar-se Memorial Pepe Rodríguez, tristament traspassat el mes de setembre anterior, és la data triada per completar la torre. Però, tot i controlar-se bé fins a la carregada, a la baixada cedeix. Frustració important i cap celebració a la Colla perquè era obvi que res tenia a veure la feina de l’assaig amb el qual es va veure a plaça. La temporada, però, és llarga i temps hi haurà de tornar-la a provar.

L’aturada habitual d’un parell de setmanes que des de fa uns anys la CJCS fa a inicis d’agost, retarda la posada a punt de nou de la torre. Ja només val descarregar-la quan es torni a portar a plaça. Santa Tecla sembla la millor opció, però una setmana abans, la Jove de Sitges té actuació a Vilafranca. Lluny de la possible pressió del Cap de la Vila, sembla una bona opció per tornar-la a provar. Dit i fet, la torre es descarrega en segona ronda, sis anys després de la darrera completada per la Colla.

Ara toca consolidar-la, si es pot. I vaja si es pot, ja que consecutivament se’n descarreguen tres més: el 29 de setembre, per Santa Tecla a Sitges; el 6 d’octubre al Concurs de Tarragona, i, finalment, el 27 d’octubre a la Diada de la Colla que s’ha de traslladar al Pavelló de Pins Bens per culpa de la pluja.

L’any 2019 la Júlia Carmona i en Marc Yll són rellevats pel Sergi Milà al capdavant de la colla. També la Laura Ripoll deixa pas al Dani Martínez com a nou president de la CJCS. Han estat dos anys d’èxits, al final dels quals novament toca fer renovació de castellers de tronc, canalla inclosa. Renovar la torre de 7 és complicat, cal fer molts canvis i l’equip tècnic l’acaba descartant. Però la feina amb el 4 de 8, que també pateix força canvis respecte al tronc del darrer descarregat el 2017, es fa tot l’any i tot i que les proves amb el “carro gros” no comencen a funcionar fins passada la diada de Santa Tecla, no es deixa de banda.

Pel que fa a la resta de castells, els resultats són similars als dels anys anteriors. Per sobre dels 40 castells de 7 completats, algun 5 de 7 menys, però amb la recuperació del 3de7 amb l’agulla, el 14 de juliol a Calafell, que feia cinc anys que la CJCS no portava a plaça.

El 4 de 7 amb l’agulla entra a l’abril per Sant Jordi, i el 5 de 7 haurà d’esperar al 6 de juliol a Ribes. El 27 de juliol, el Memorial Pepe Rodríguez és la data triada per estrenar el 7 de 7. Per Santa Tecla, el 28 de setembre, s’acompanya el 5 de 7 amb els 3 i el 4 de set amb l’agulla.

Entrat el mes d’octubre, i després de moltes proves i canvis, s’acaba trobant una alineació de  4 de 8 que comença a funcionar. En pocs assaigs el carro gros es mostra fiable, amb una estructura renovada i força lleugera que permet al peu treballar amb comoditat. El 26 d’octubre és la Diada de la Colla. Després d’obrir plaça amb el 5 de 7, el 4 de 8 s’enlaira un pel nerviós, però sense perdre les mides en cap moment, la qual cosa permet descarregar-lo malgrat el continu moviment. És el novè completat per la colla, que serveix per tancar el curs amb molt bones sensacions.

El balanç d’aquests darrers quatre anys permet afirmar que la CJCS ha fet un pas endavant: sis 4 de 8 (cinc descarregats i un carregat) i sis torres de 7 (quatre descarregades i dues més carregades). Més que en els 22 anys anteriors.

El bon nivell mostrat per la canalla i els pisos superiors del tronc durant el darrer any, fa pensar que l’any 2020 potser arribarà el moment de fer un pas endavant i somiar amb el 3 de 8. Però tot se’n va en orris amb l’arribada de la pandèmia de la Covid-19 i el segon any de Sergi Milà com a Cap de Colla resta inèdit, com els passa a totes les colles que no havien actuat abans del 15 de març.

Acabant l’any 2020, l’Assemblea General de la CJCS escull en “Nandu” Blasco com a nou Cap de Colla per al proper període, i en Jordi Dólera com a nou president. Però la situació sanitària durant tot l’any 2021 pateix molts alts i baixos, amb les diverses onades de la Covid-19 i l’activitat castellera es troba lluny de retornar a la normalitat.

Per la Festa Major es fan els primers pilars de la represa. També se n’alcen en esdeveniments socials i per Santa Tecla es baixa el pilar de les escales. La Diada de la Colla que penja d’un fil fins poques setmanes abans, permet veure tres castells de 6 i un pilar de cinc, en un Cap de la Vila ple de gent i amb les emocions a flor de pell tant entre el públic com entre els castellers.

Un cop acabada la temporada, en “Nandu” Blasco comunica que no completarà la segona temporada com a Cap de Colla i donarà pas al binomi Marc Barnés - Pau López.

Durant els primers mesos de l’any 2022 la situació sanitària va millorant i sembla que ben aviat el món casteller podrà recuperar la normalitat, tot i que l’any comença encara amb dubtes i hauran de passar alguns mesos perquè les colles castelleres recuperin la seva activitat al cent per cent. Tothom es posa en marxa, però ningú s’atreveix a posar-se objectius clars. La canalla s’ha de renovar gairebé al complet, no se sap quina serà la resposta de la gent, si les colles recuperaran tots els seus efectius o quanta gent s’haurà quedat pel camí.

Tots aquests dubtes inicials, però s’esvaeixen ràpidament. La gent torna amb ganes als assajos, la canalla nova funciona molt be, i les etapes es van cremant molt més ràpidament del que hom hagués imaginat a inicis d’any. El 22 de maig a Sant Boi es completa el 3 de 7,el primer castell de set de la represa. A Ribes, el 2 de juliol, arriba el torn del 4 de 7. I el 23 de juliol per la diada del Memorial Pepe Rodríguez s’estrenen tant el 5 de 7 com el 4 de 7 amb l’agulla. Allò amb què se somiava per la Diada de la Colla a finals d’octubre ja estava fet a finals de juliol.

El súmmum arriba per la XXX Diada de la Colla on s’aconsegueix coronar de nou el 4 de 8, tres anys després de la darrera aleta feta al “carro gros”. S’acaba la temporada amb 20 castells de set completats, més un de carregat, a més de l’esmentat 4 de 8. La CJCS ha recuperat el nivell amb una celeritat envejable.

L'Assemblea celebrada a finals d'any escull Marc Barnés com a Cap de Colla i Jordi Dólera de nou com a president per al binomi 2023-2024. Per tant, una Junta continuista amb pocs canvis, amb la intenció de consolidar la bona feina de la temporada finalitzada.

Així doncs, l'any 2023 comença amb molt bones expectatives. A la primera actuació el 19 de març a Gironella, ja es porten el 3 i el 4 de set a plaça. I això serà una constant tot l'any, fer com a mínim dos castells de set per actuació. Per Sant Jordi, arriba el primer 5 de 7 de la temporada, tercer cop que la CJCS porta aquest castell a plaça en una data tan primerenca. El 3 de 7 amb l'agulla arriba el 27 de maig a Esplugues i el 4 de 7 amb l'agulla a Vilanova i la Geltrú el 18 de juny.

Mentrestant al pati del Palau del Rei Moro es treballa el 4 de 8 amb la vista posada al 22 de juliol. El Memorial Pepe Rodríguez es mereix tornar a veure el "carro gros", de la CJCS. Al mateix temps es treballa com mai el 3 de 8. Potser no arribaria durant aquest any, però la feina feta amb aquest castell com no s'havia fet mai fins ara genera molta il·lusió en els castellers sitgetans.

El 22 de juliol el 4 de 8 es porta a plaça, però s'ha de desmuntar amb els dosos col·locats. La prova no fa justícia a la feina feta a l'assaig (6 quatre de 7 nets descarregats), però la temporada es troba a la meitat i, per tant, hi haurà més oportunitats de dur-lo a plaça.

Diversos canvis en el tronc del castell i la necessitat de treballar bé l'encaix amb el peu, endarrereixen la possibilitat de tornar a portar-lo a plaça fins a la Diada de la Colla. Després de descarregar el setè 5 de 7 de la temporada, el "carro gros" de la CJCS s'enlaira de nou. Un xic nerviós el castell es carrega amb solvència i quan la canalla ja havia acabat de sortir, cau a la sortida dels quints. Una llàstima.

Malgrat tot, els registres de la primera temporada "normal" després de la pandèmia de la COVID-19 són més que notables amb 42 castells de set descarregats, 17 dels quals superiors al 3 de 7, a més del 4 de 8 coronat.

Any 2024. Marc Barnés i Jordi Dólera encaren la darrera temporada del seu mandat, amb la il·lusió de poder mantenir o ,fins i tot, poder elevar el nivell de la Colla.

Castells assolits[modifica]

La taula següent mostra la data (any/mes/dia), diada i plaça en què la Colla Jove de Castellers de Sitges carregaren i/o descarregaren per primera vegada els diferents castells que han assolit:

Castell Carregat Diada Plaça Descarregat Diada Plaça
4 de 7 1993-11-07 Diada de la Colla Cap de la Vila, Sitges 1994-11-06 Dia de la Colla dels Bordegassos de Vilanova Plaça de la Vila, Vilanova i la Geltrú
3 de 7 1994-09-11 Diada Nacional Llinars del Vallès
3 de 7 amb l'agulla 2008-10-19 Diada dels Castellers de Sants Plaça Bonet i Moixí, Sants
4 de 7 amb l'agulla 1995-08-13 Diada especial Cap de la Vila, Sitges
7 de 7 2011-09-24 Diada de Santa Tecla Cap de la Vila, Sitges
5 de 7 1995-08-13 Diada especial Cap de la Vila, Sitges
3 de 7 aixecat per sota 1997-09-20 Diada de Santa Tecla Cap de la Vila, Sitges
Torre de 7 1995-10-29 Diada de la Colla Cap de la Vila, Sitges 2012-09-29[5] Diada de Santa Tecla Casino Prado Suburense, Sitges
4 de 8 2006-09-24[6] Diada de Santa Tecla Cap de la Vila, Sitges

Organització[modifica]

Caps de colla[modifica]

 • Ricard Baquès (1993-1994)[7]
 • Òscar Farrerons (1994-1996)[7]
 • Josep Ma Almiñana (1997)[7]
 • Santi Terraza (1998-1999)[7]
 • Òscar Farrerons (2000)[7]
 • Jordi Figueras (2001)[7]
 • Siscu Rosell (2002-2003)[7]
 • Nando Blasco (2004-2005)[7]
 • José Antonio Carrasco (2006-2009)[7][8]
 • Marc Estrada (2010)[8]
 • Santi Terraza (2011-2012)[9]
 • Jordi Figueras i Jordi Dólera (2013-2014)[10]
 • Marc Yll (2015-2016)[11]
 • Marc Yll i Júlia Carmona (2017-2018) [12]
 • Sergi Milà (2019-2020)
 • Nando Blasco (2021)
 • Marc Barnés i Pau López (2022)
 • Marc Barnés (2022-2024)

Presidents[modifica]

 • Valentí Mongay (1993) –fundador–[7]
 • Santi Terraza (1994-1997)[7]
 • Jordi Casterad (1998)[7]
 • Siscu Rosell (1998-2000)[7]
 • Rosa López (2000-2003)[7]
 • Gerard Coll (2004-2005)[7]
 • Santi Terraza (2006-2009)[7]
 • Quique Costea (2010-2011)[8]
 • Albert Barceló (2012-2013)[13]
 • Eduard Terrado (2014)
 • Santi Terraza (2015-2016)[11]
 • Laura Ripoll (2017-2018)[12]
 • Daniel Martínez (2019-2020)
 • Jordi Dólera (2021-2024)

Referències[modifica]

 1. «Ser cap de colla de la Jove va ser un gran honor!!!». La Torre, Tardor 2008. Arxivat de l'original el 2020-10-24. [Consulta: 10 juny 2012].
 2. «Una colla, un poble, un sentiment». Colla Jove de Castellers de Sitges. [Consulta: 11 juny 2012].
 3. «La Jove Sitges, símbol del llançament de La Vanguardia en català». Ajuntament de Sitges, 06-05-2011. Arxivat de l'original el 2016-03-03. [Consulta: 6 juny 2011].
 4. «La Jove descarrega de nou el carro gros». jovedesitges.cat, 25-10-2011. [Consulta: 16 març 2012].
 5. «La Jove de Sitges descarrega la primera torre de set de la seva història!». Escola de Grallers de Sitges, 29-09-2012 [Consulta: 2 juliol 2017].[Enllaç no actiu]
 6. Terraza, Santi «Col·laboracio Endesa Buscar BUSCAR Col·laboracio Fira Mediterranea A Sitges li agrada el 4de8». Revista Castells, 01-08-2016 [Consulta: 2 juliol 2017].
 7. 7,00 7,01 7,02 7,03 7,04 7,05 7,06 7,07 7,08 7,09 7,10 7,11 7,12 7,13 7,14 7,15 Dólera, Jordi; Terraza, Santi. La Fàbrica d'il·lusions : Jove de Sitges (1993-2008). Sitges: Colla Jove de Castellers de Sitges, 2008. 
 8. 8,0 8,1 8,2 Marc Estrada, nou cap de colla de la Jove de Sitges i Quique Costea, nou president
 9. Santi Terraza és escollit nou cap de colla de la Jove de Sitges
 10. Jordi Dólera i Jordi Figueras, nous caps de colla de la Jove de Sitges a jovedesitges.cat
 11. 11,0 11,1 «La Jove de Sitges encara nova temporada amb la Junta Directiva i Tècnica renovada». Maricel televisió, 29-01-2015. Arxivat de l'original el 28 d'abril 2016. [Consulta: 27 abril 2016].
 12. 12,0 12,1 «Laura Ripoll, nova presidenta de la Jove de Sitges». naciodigital.cat, 27-12-2016 [Consulta: 24 abril 2017]. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2017-04-25. [Consulta: 24 abril 2017].
 13. «Albert Barceló, nou president; Santi Terraza renova com a cap de colla». jovedesitges.cat, 01-12-2011. [Consulta: 1r desembre 2011].

Bibliografia[modifica]

 • Dólera, Jordi; Terraza, Santi. La Fàbrica d'il·lusions : Jove de Sitges (1993-2008). Sitges: Colla Jove de Castellers de Sitges, 2008. 
 • Dólera Jordi; Terraza, Santi. 50 anys de colles castelleres sitgetanes: 1971-2021. Sitges: Colla Jove de Castellers de Sitges, 2021.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Colla Jove de Castellers de Sitges