Cultura de Windmill Hill

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de grup humàCultura de Windmill Hill

Modifica el valor a Wikidata
Tipuscultura arqueològica Modifica el valor a Wikidata
Períodeneolític Modifica el valor a Wikidata
Geografia
Originari deGran Bretanya (Regne Unit) Modifica el valor a Wikidata
Inici3300 aC Modifica el valor a Wikidata
Fi3000 aC Modifica el valor a Wikidata

La cultura Windmill Hill és el nom donat per l'arqueologia a la cultura neolítica del sud de la Gran Bretanya, a la zona de la plana de Salisbury, prop de Stonehenge.[1] La seva cronologia és de c. 3000 aC.[2]

El seu nom prové de Windmill Hill, un recinte del neolític de dic interromput prop d'Avebury.[3] Juntament amb un altre grup humà d'East Anglia, el culte del qual implicava la construcció de cercles de pedra, es creu que van ser els responsables dels primers treballs al jaciment de Stonehenge.

El registre material deixat per la cultura de Windmill Hill inclou grans recintes circulars al cim de turons, recintes de dic interromput, túmuls llargs, puntes de fletxa en forma de fulla i destrals de pedra polida.[2] Criaven bestiar boví, ovelles, porcs i gossos, conreaven blat i explotaven el sílex.

Des que el terme va ser encunyat per primera vegada pels arqueòlegs, les excavacions i anàlisis posteriors han indicat que la realitat era força més complexa i que calia parlar en realitat de diverses cultures diferents més petites com ara les cultures Hembury o Abingdon. Avui el terme de "cultura Windmill Hill" es considera massa general.

Referències[modifica]

  1. «Who Built Stonehenge?» (en anglès). fortunecity.com. Arxivat de l'original el 2002-06-03. [Consulta: 24 febrer 2023].
  2. 2,0 2,1 Williamson, 1930.
  3. Barber, Dyer i Oswald, 2001.

Bibliografia[modifica]

  • Barber, Martin; Dyer, Carolyn; Oswald, Alastair. The Creation of Monuments: Neolithic Causewayed Enclosures in the British Isles (en anglès). Swindon: English Heritage, 2001. ISBN 978-1-873592-42-7. 
  • Williamson, R. P. Ross «Excavations in Whitehawk Camp, Near Brighton». Sussex Archaeological Collections, 71, 1930, pàg. 56–96. DOI: 10.5284/1085793.