Discussió:Vall del Segadell

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Introducció. Antecedents i Consideracions Prèvies[modifica]

Trasllado l'apartat sencer aquí:

L'objectiu d'aquesta introducció és intentar esbrinar l'inici de l'ús del topònim Vall del Segadell i definir-ne els límits.

Búsquedes del terme Vall del Segadell:

a.- No es troba referència del topònim a la Gran Enciclopèdia Catalana 3a reimp. 1990.<ref>Gran Enciclopèdia Catalana 3a reimp.1990</ref> Si en canvi, del riu:

-”Segadell, el”: “Riu del Ripollès, afluent per l'esquerra, del Freser, que neix a la Collada Verda (1595 m alt), dins del municipi de Pardines, i s'uneix al seu col·lector a Ribes de Freser. Gran Enciclopèdia Catalana-Volum 20-pàg.504 <ref>Gran Enciclopèdia Catalana-Volum 20-pàg.504</ref>”

b.- La búsqueda del topònim Vall del Segadell a la web de l'Institut Cartogràfic de Catalunya <ref>Institut Cartogràfic de Catalunya</ref> no dóna resultats, si en canvi, pel topònim Segadell fent referència al riu.

c.- Primera referència al terme Vall del Segadell. A la Gran Geografia Comarcal de Catalunya]] Volum 1, dedicat a l'Osona i el Ripollès, 1a. edició de març de 1981, 1a. reimp. corregida de 1982, pàg. 380,<ref>Gran Geografia Comarcal de Catalunya Volum 1, dedicat a l'Osona i el Ripollès, 1a. edició de març de 1981, 1a. reimp. corregida de 1982, pàg. 380 </ref> en el capítol dedicat a La Vall de Ribes, es parla de la Vall de Pardines, com una vall subsidiària de Núria i de Queralbs. I més endavant:

“Aquesta vall (referint-se a la Vall de Ribes), anomenada als segles X-XII vall petrariense o vall Pedrera és formada per la conca alta del Freser, per la Vall del Segadell o de Pardines....”

d.- Segona referència al terme Vall del Segadell. En les planes digitals dels Ajuntaments de Ribes de Freser i de Pardines no es troba la referència a la Vall del Segadell, només en l'enllaç que la web de l'Ajuntament de Pardines dedica al Centre Alpí Vall del Segadell (Pardines). El Centre Alpí Vall del Segadell de Pardines neix l'hivern del 2003.

e.- Pel que fa al Centre Alpí Vall del Segadell, dues notes:

En la primera, fer menció de l'apartat "On sóm" de la seva plana web:

“On sóm?”

“El Centre Alpí "Vall del Segadell" està ubicat a Pardines (1.226m), un petit poble de la Vall de Ribes, comarca del Ripollès, que es troba envoltat per dues muntanyes emblemàtiques com són el Puig Cerverís (2.206m) i el Taga (2.040m) que configuren alhora l’anomenada Vall del Segadell, afluent del Freser.” Sembla doncs que Pardines pertanyi a 2 valls.

En la segona, en l'apartat Senders, es relaciona tota una sèrie de rutes enmarcades sota el títol Senders de la Vall del Segadell, la qual ens ajuda a poder definir on comença i s'acaba la Vall.

f.- A la plana web de la Viquipèdia del Ripollès es parla de la Vall de Pardines.

g.- L'Editorial Alpina <ref>Editorial Alpina</ref> tampoc recull el topònim de la Vall del Segadell en els seus mapes de la zona.

h.- Tot i desconèixer quins són oficialment els límits d'una vall i acollint-nos a la definició de vall proposada per Viquipèdia (http://ca.wikipedia.org/wiki/Vall) passem al primer punt d'aquesta definició:

Tot plegat només explica que les referències a aquesta vall són escasses. Més aviat és una investigació inèdita. Proposo refer l'article com a riu, que és el que dóna sentit, i en tot cas es pot afegir alguna cosa sobre la vall, si és que hi ha alguna referència. --V.Riullop WLM (parlem-ne) 18:48, 12 jul 2011 (CEST)[respon]

Agenda 21 local[modifica]

Els tres paràgrafs copiats de la introducció de l'agenda 21 no parlen de la vall sinó de l'agenda. Per parlar de l'agenda caldria alguna referència que parlés de l'agenda, i difícilment la trobarem. Aleshores, per notabilitat i per sortir fora de tema, proposo treure aquests tres paràgrafs.--Pere prlpz (disc.) 17:35, 21 març 2013 (CET)[respon]