Entrompada

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Joves d'entrompada

Una entrompada,[1] o ampollot[2] és una reunió de persones joves que es troben de nit, per consumir begudes alcohòliques de baix cost al carrer.

Per alguns aquesta pràctica està prohibida en molts llocs. Per exemple, segons el Diari de Balears digital de 29 de juliol del 2005, l'Ajuntament de Palma va acordar que les multes pel botelló es poguessin baratar per treballs comunitaris. Pels que ho practiquen és una reivindicació d'abaratiment dels locals d'oci, o simplement un dret. A Lleida l'exalcalde Antoni Siurana va dictar la prohibició de consum de begudes alcohòliques a la via pública; també es van establir les sancions pertinents en cas d'incompliment de la mesura; multes entre 12 i 90 euros.

Aquest és un fenomen que, a partir del 2005, s'ha estès arreu d'Espanya, sobretot a ciutats com a Barcelona, Madrid, o Sevilla. L'entrompada es practica habitualment tant per indígenes com forans, i el març de 2006 s'ha convocat per Internet i amb missatges telefònics a les principals capitals espanyoles; l'objectiu declarat: fer una cursa a veure quina ciutat aconsegueix reunir més practicants.

A Barcelona l'entrompada del 17 de març de 2006, sense incidents remarcables en altres ciutats, acabà en avalots. El batle de la ciutat, Joan Clos els atribueix a uns 250 individus que aprofiten qualsevol convocatòria per provocar enfrontaments amb la policia local.

Referències[modifica]

  1. «El rastre de una entrompada». 3cat24.cat, 26-04-2010. [Consulta: 18 juny 2011].
  2. «"Herois quotidians" exigeix "ampollot" de qualitat!». tv3.cat, 07-07-2008. [Consulta: 18 juny 2011].