Vés al contingut

Escola de música

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Escola Superior de Música de Catalunya
Conservatori del Liceu

Una escola de música és un centre d'educació musical en el qual s'imparteixen des de la sensibilització musical a partir dels 5 o 6 anys fins a tot l'ensenyament reglat de Grau Elemental i Grau Mitjà. Hi ha tot un ventall de matèries que s'imparteixen que van des de les matèries teòriques fins a les relacionades amb la pràctica instrumental.[1][2]

L'escola de música elemental ofereix una formació musical bàsica que comprèn des de la sensibilització musical, per a despertar en els nens més petits l'univers musical, fins al desenvolupament de les capacitats musicals a través del llenguatge musical i l'aprenentatge de l'instrument en els nens més grans. Aquest pla va dirigit principalment a nens i nenes de 5 a 12 anys. En acabar aquests estudis l'alumnat pot optar per fer els estudis de Grau Mitjà reglat al Conservatori.

L'objectiu dels estudis de Grau Mitjà és donar una formació exhaustiva a l'alumne per afrontar amb garanties els estudis de grau superior i la futura professionalització. Són estudis de caràcter reglat que s'estructuren en tres cicles de dos cursos cadascun.

Les especialitats instrumentals que s'ofereixen poden variar d'un centre a l'altre per diverses raons. Les especialitats més habituals que s'ofereixen poden ser:[3][4][5]

A Catalunya, el curs 2011 – 2012 hi havia 43.026 alumnes d'escoles de música i 3.200 docents especialitzats.[6]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Chethams Music School retrieved 14 November 2010
  2. Escola de Música i Centre de les Arts
  3. Especialitats a l'Escola de Música de Palafrugell
  4. Especialitats Arxivat 2017-06-30 a Wayback Machine. a l'Escola de Vic
  5. Taller de Músics
  6. Escriche, Elisabet «Un centenar d'escoles de música, en perill de desaparèixer per la falta d'ajuts públics». Ara, 12-12-2013, p. 28.