Diferència entre revisions de la pàgina «Camins de Ferro de Barcelona a Girona»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
Corregit: accionistes al [[1871 > accionistes el [[1871
m (Corregit: Figueres]]. El [[1 > Figueres]]. L'[[1)
m (Corregit: accionistes al [[1871 > accionistes el [[1871)
Aleshores la companyia es plantejava arribar fins a [[França]] i [[Figueres (Alt Empordà)|Figueres]]. L'[[1 d'agost]] de [[1863]] se'ls va concedir el tram fins a Figueres i més tard el de Figueres amb el [[Coll dels Belitres]] per això es canvià el nom a '''Camins de Ferro de Barcelona a França per Figueres'''.
 
Però les obres no avançaven a bon ritme, cal remarcar que les obres eren sense subvenció. Com que anaven tan lentes les obres no era possible acabar-les en el termini establert per la concessió. Així la junta general d'accionistes alel [[1871]] va decidir que els abonessin les obres fetes, escindir la concessió i retornar al nom anterior de la companyia ('''Camins de Ferro de Barcelona a Girona'''). Així doncs, l'empresa va vendre les obres del tram [[Girona]]-[[França]] a ''Credit Mobilier''.
 
El [[18 d'octubre]] de [[1870]] '''Camins de Ferro de Barcelona a França per Figueres''' i '''[[Companyia del Ferrocarril de Tarragona a Martorell i Barcelona]]''' firmaren amb ''Credit Mobilier'' que ambdues companyies es fusionarien i construirien el ferrocarril de [[Girona]] a Figueres i la frontera francesa.
1.134.608

modificacions

Menú de navegació