Estació Central (Camp de Tarragona)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula estacióEstació Central
Informació general
MunicipiReus (Baix Camp) Modifica el valor a Wikidata
Estat d'úsEn construcció
ServeisAdaptació estació en obres o en projecte
PropietariAdministrador de Infraestructuras Ferroviarias Modifica el valor a Wikidata
Línies i serveis
Alta Velocitatobres Avant
Map
Característiques
Estat d'úsdecomissat Modifica el valor a Wikidata
Connexions amb l'Estació Central
a Lleida
a Casp
Reus
Antiga línia Roda-Reus
LAV a Lleida
Aeroport de Reus
Corredor Med.
Estació Central
Camp de Tarragona
Tarragona
Antiga línia Roda-Reus
Bifurcació Roda de Berà
LAV a Barcelona
direcció el Vendrell
direcció Vilanova

L'Estació Central, també anomenada Estació Central del Camp,[1] és un projecte d'estació de ferrocarril d'adif que s'ubicaria al sud de l'aeroport de Reus, al Camp de Tarragona, per possibilitar un enllaç entre les ciutats de Tarragona i Reus amb la línia d'alta velocitat Madrid-Barcelona i el Corredor Mediterrani.[1] A més d'aquestes línies d'alta velocitat també possibilitaria l'enllaç amb la línia Reus-Tarragona.[2]

L'estació disposaria de sis andanes d'ample estàndard que enllaçarien cap al nord-est amb la LAV Madrid-Barcelona i cap al sud-oest amb un canviador d'ample a ibèric per enllaçar amb el Corredor Mediterrani.

Estava previst que l'estació entrés en funcionament l'any 2012. Amb això el Ministeri de Foment d'Espanya volia possibilitar que l'alta velocitat arribés a la ciutat de Tarragona. L'estació seria una de les principals entrades per tren del Camp de Tarragona i de la Costa Daurada.[1]

A l'estació caldria enllaçar trens de rodalia, mitjana i llarga distància, TramCamp i autobusos.[3]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 La malla,[Enllaç no actiu] Les obres de l'estació central del Camp començaran a finals del 2009 o principis del 2010.
  2. DDVV. «Aeroport de Reus». A: Anuari territorial de Catalunya, volum 2009. Barcelona: Institut d'Estudis Catalans, 2010, pàg. 39 [Consulta: 21 desembre 2012]. 
  3. DDVV. «Pla Director Urbanístic de l'àmbit central del Camp de Tarragona». A: Anuari territorial de Catalunya, volum 2010. Barcelona: Institut d'Estudis Catalans, 2011 [Consulta: 21 desembre 2012].  Arxivat 2012-05-12 a Wayback Machine.