Transbordador

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Ferry)
Per a altres significats, vegeu «Transbordador espacial».
Transbordador després de creuar el canal de Chacao, Xile

Un transbordador és un tipus de vaixell que es fa servir per a transportar viatgers d'un indret a un altre. Són de línia regular, poden transportar vehicles i el seu viatge és de menys de 24 hores. També és conegut amb l'anglicisme catalanitzat ferri, derivat de l'anglès ferry.

Formen part del transport públic en algunes ciutats situades en la costa, amb badies, grans llacs o rius, permetent el trànsit directe entre dos punts i el seu cost és molt menor a la construcció de ponts i túnels.

De vegades la paraula transbordador es fa servir per al vaixell que uneix distàncies curtes (dues ribes d'un riu, per exemple), mentre que s'anomena ferri el vaixell que cobreix majors recorreguts i és també de majors dimensions.

Tipus[modifica]

El seu disseny depèn de les distàncies a cobrir, la capacitat i velocitat requerida, així com les condicions de l'aigua.

El pas de barca de Kronsnest al Krückau: una reconstrucció d'un transbordador per cinglar
Transbordador per cinglar
petits transbordadadors de fusta, utilitzat des de l'edat mitjana per tal de creuar rius, quan la construcció d'un pont era massa onerós o impossible amb els mitjans tècnics de l'època. La propulsió manual semblava molt al que es fa amb les góndoles venecianes.
Ferris ràpids
Tenen l'avantatge d'aconseguir altes velocitats de creuer. Els aerolliscadors o hovercraft funcionen amb èxit al Canal de La Manxa, encara que en l'actualitat han estat desplaçats pels catamarans d'alta velocitat que ara competeixen amb els ferries convencionals i l'Eurotúnel per on circula el tren Eurostar.
Hidroala
Les hidroales són una solució pràctica, ràpida i relativament econòmica a les Illes Canàries, tot i que el seu reemplaçament per transbordadors de cotxes d'alta velocitat és considerat per alguns crítics com a pas enrere, atès que consumeixen molt més combustible i fomenten l'ús inadequat dels cotxes a les illes, que pateixen ja l'impacte del turisme de masses. Malgrat això, van deixar de prestar servei fa alguns anys sent substituïts per flotes de catamarans i d'altres embarcacions d'alta velocitat, cosa que va permetre de millorar la comunicació a més baix cost i realitzar més serveis en menor temps.
Catamarà en el Rin.
Catamarà
Un catamarà és una embarcació de dos bucs, normalment associats amb vaixells d'alta velocitat, la qual cosa fa adequat aquest tipus de vaixells per actuar com ferries ràpids o fast ferries (encara que també n'hi ha de vela o militars). Stena Line opera amb els majors catamarans del món, dins del Regne Unit i Escandinàvia. Poden desplaçar 19.638 tones i transportar uns 1.500 passatgers. A l'Argentina són comuns en tots els punts turístics amb activitats lacustres i de mar: poden gaudir-se en els passejos pel llac Nahuel Huapi a Bariloche; en passejos pel delta del Tigre, fins i tot el parc de la costa (parc de diversions) té les seves pròpies embarcacions com un altre atractiu per als visitants; al port de Mar del Plata. A Buenos Aires hi ha diverses empreses que brinden serveis turístics i per a esdeveniments privats, algunes uneixen el port argentí amb el seu país veí l'Uruguai, amb Montevideo i Colònia entre altres. A Còrdova, en passejos pel llac Sant Roque. A Entre Ríos, passejant pel riu Gualeguaychú. Gairebé a la fi del món a Ushuaia es realitzen espectaculars passejos. I uns altres.
Transbordador al riu Paranapanema (Brasil)
ro-ro
de roll on-roll off són els grans vaixells de càrrega horitzontal, cridats així per la seva capacitat per portar càrrega rodada. Desenvolupat per transportar trens al segle xix, van prendre volada des de mitjan segle xx per cotxes i camions. Encara que aquesta funcionalitat existeix en ferris més petits que operen en rius i canals navegables, aquesta tècnica per la seva flexibilitat, s'utilitza cada vegada més per la part marítima del transport multimodal en trajectes de short see shipping.
Ferri amb cable
Per a distàncies molt curtes, el ferri és propulsat i dirigit per cables que estan connectats en ambdues ribes, encara que de vegades és dirigit per algú des de l'embarcació. Els ferris a reacció usen la força perpendicular del corrent d'aigua com a font d'energia. Els ferries de cadenes poden utilitzar-se en distàncies curtes dins de rius ràpids.

Vegeu també[modifica]