Frederic Francesc III de Mecklenburg-Schwerin

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaFrederic Francesc III de Mecklenburg-Schwerin

fotografia publicada el 1896
Nom original(de) Friedrich Franz III. von Mecklenburg-Schwerin Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement(de) Friedrich Franz III. Paul Nikolaus Ernst Heinrich von Mecklenburg-Schwerin Modifica el valor a Wikidata
19 març 1851 Modifica el valor a Wikidata
Ludwigslust Modifica el valor a Wikidata
Mort10 abril 1897 Modifica el valor a Wikidata (46 anys)
Villa Wenden (França) (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
SepulturaHelenen-Paulownen-Mausoleum (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióLuteranisme Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciómonarca Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Carrera militar
Rang militargeneral Modifica el valor a Wikidata
ConflicteGuerra franco-prussiana Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolGran duc Modifica el valor a Wikidata
FamíliaCasa de Mecklemburg Modifica el valor a Wikidata
CònjugeAnastàsia de Rússia (1879–valor desconegut) Modifica el valor a Wikidata
FillsAlexandrina de Mecklenburg-Schwerin, Frederic Francesc IV de Mecklenburg-Schwerin, Cecília de Mecklenburg-Schwerin Modifica el valor a Wikidata
ParesFrederic Francesc II de Mecklenburg-Schwerin Modifica el valor a Wikidata  i Princess Augusta Reuss of Köstritz Modifica el valor a Wikidata
GermansMaria de Mecklenburg-Schwerin, Elisabeth Alexandrine de Mecklenbourg-Schwerin, Paul Frédéric de Mecklenbourg, Enric de Mecklenburg-Schwerin, Adolphe-Frédéric de Mecklembourg, Joan Albert de Mecklenburg-Schwerin, Duke Friedrich Wilhelm of Mecklenburg-Schwerin (en) Tradueix i Anna Elisabeth Augusta von Mecklenburg-Schwerin Modifica el valor a Wikidata
ParentsJuliana I dels Països Baixos (neboda) Modifica el valor a Wikidata
Premis

Find a Grave: 67412531 Modifica el valor a Wikidata

Frederic Francesc III de Mecklenburg-Schwerin (Ludwigslust, 19 de març de 1851 - Canes, 1897) fou Gran Duc de Mecklenburg-Schwerin del 1883 fins a la seva mort l'any 1897.

Nat el dia 1851 a la ciutat de Ludwigslust, fill de Frederic Francesc II de Mecklenburg-Schwerin (1823-1883) i d'Augusta de Reuss.[1] Frederic Francesc era net per via paterna del gran duc Pau Frederic I de Mecklenburg-Schwerin i de la princesa Alexandrina de Prússia i per via materna ho era del príncep Enric LXIII de Reuss-Köstritz i de la comtessa Elionor de Eleonore zu Stolberg-Wernigerode. Tenia asma i insuficiència cardíaca. S'estava la major par del temps al Llac Léman, amb sa madrastra a Palerm, a Baden-Baden i a Canes. Deixava els afers d'estat al general Frederich de Maltzahn (1848-1907).[2] Frederic Francesc era germà del duc Enric de Mecklenburg-Schwerin, espòs de la reina Guillermina I dels Països Baixos, de la gran duquessa Maria de Mecklenburg-Schwerin, esposa del gran duc Vladimir de Rússia i de la duquessa Elisabet de Mecklenburg-Schwerin esposa del gran duc Frederic August I d'Oldenburg.

Ja des de jove corrien rumors a la cort que era homosexual.[3] Després de la seva mort, Gustav Rohde, un sastre va fer xantatge amb lletres seves del 1897, en que hauria manifestat clarament el seu amor per a homes. Rohde i el seu còmplice van ser arrestats a Londres pel comissari Hans von Tresckow i condemnats a llargues penes de presó[4]

Educat en l'ambient conservador de la cort de Schwerin es casà el dia 24 de gener de 1879 a Sant Petersburg amb la gran duquessa Anastàsia de Rússia, filla del gran duc Miquel de Rússia i de la princesa Cecília de Baden i neta del tsar Nicolau I de Rússia. Van tenir tres fills que van seguir una política matrimonial eficient que portà la casa del Gran Ducat de Mecklenburg-Schwerin a establir llaços familiars amb les famílies reials de Dinamarca, Prússia i Hannover.

Un governador absent, una mort amb qüestions[modifica]

Vil·la Wenden, la seva residència a Canes

Frederic Francesc tenia greus problemes de salut al llarg de la seva vida. Es va limitar la gestió a tasques representatives i des de l'any 1886 el secretari d'estat Alexander von Bülow (1829-1901) es va encarregar del govern del ducat.[5] L'any 1897 mentre passava les vacances a la seva residència de la Costa Blava va caure des del balcó de la seva residència Vil·la Wenden a la carretera. Tot i que totes indicava un suïcidi, la versió oficial va ser una caiguda després d'una insuficiència cardíaca com a conseqüència d'un atac d'asma.[6][7]

Referències[modifica]

  1. Borchert, Jürgen. Mecklenburgs Großherzöge. 1815–1918 (en alemany). 2ª edició 2006e. Swerin: Demmler Verlag, 1992, p. 74. ISBN 978391015014. 
  2. Grigorian, Valentina. «Treue Pflegerin an vielen kranken Tagen : die Zarennichte Anastasia, Großherzogin von Mecklenburg-Schwerin». A: Die Romanows und die Mecklenburger Fürsten : verwandtschaftliche Verflechtungen und Schicksale (en alemany). Schwerin: Demmler, 2007, p. 114-142. 
  3. Hergemöller, Bernd-Ulrich. Mann für Mann : biographisches Lexikon zur Geschichte von Freundesliebe und mannmännlicher Sexualität im deutschen Sprachraum (en alemany). Hamburg: Männerschwarm, 1998, p. 253. ISBN 3928983652. 
  4. von Tresckow, Hans. Von Fürsten und anderen Sterblichen, Erinnerungen eines Kriminalkommissars. (en alemany). Berlín: F. Fontane, 1922, p. 88-106. 
  5. Schröder, Carl. Friedrich Franz III., Grossherzog von Mecklenburg-Schwerin: Aus seinem Leben und seinen Briefen. Schwerin: Verlag Friedrich Bahn, 1898. 
  6. Langfeld, Adolf. Mein Leben: Erinnerungen des mecklenburg-schwerinschen Staatsministers i. R. D. Dr. Adolf Langfeld (en alemany). Schwerin: Druck und Verlag Bärensprungsche Hofbuchdruckerei, 1930, p. 128 ss.. 
  7. Kasten, Bernd. Prinz Schnaps. Schwarze Schafe im mecklenburgischen Fürstenhaus (en alemany). Rostock: Hinstorff, 2009, p. 23. ISBN 9783356013344. 
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Frederic Francesc III de Mecklenburg-Schwerin