Hug de Follalquer

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaHug de Follalquer
Biografia
Naixementsegle XIII Modifica el valor a Wikidata
Mortsegle XIII Modifica el valor a Wikidata
Castellà d'Amposta
1230 – 1244 Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Orde religiósOrde de Sant Joan de Jerusalem Modifica el valor a Wikidata

Hug de Follalquer o Hug de Folcalquier fou castellà d'Amposta i mestre de l'orde de Sant Joan de l'Hospital[1] en la corona d'Aragó durant la primera meitat del segle xiii (1230-1244).[2] Durant la conquesta del Regne de València (1232-1245) participà en el setge a Borriana, el 1233, quan el rei Jaume I fou abandonat per alguns cavallers i es trobava en una situació complicada. Hug de Follalquer facilità els mitjans per superar aquesta situació desesperada.

El rei Jaume I el correspongué en lliurar a l'orde de Sant Joan de l'Hospital notables franquícies i donacions, com ara el castell de Cervera del Maestrat, que incloïa Sant Mateu, Xert, la Jana, Traiguera, Sant Jordi del Maestrat, Sant Rafel del Riu, Canet lo Roig, Càlig, Rossell i Cervera del Maestrat. Hug de Follalquer i l'orde de Sant Joan de l'Hospital participaren també en el setge a la ciutat de València (1238) i foren recompensats amb terrenys en el raval de la Xerea, on construïren l'església de Sant Joan de l'Hospital.

Referències[modifica]

  1. Llorenç, Alfons; Moreno, Vicent Artur. «Els ‘santjordis’ secrets». El Temps (de les arts), 28-01-2023. [Consulta: 23 març 2023].
  2. «Hugo de Forcalquier» (en castellà). Real Academia de la Historia. [Consulta: 23 març 2023].