Josep Ginesta i Vicente

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJosep Ginesta i Vicente
Biografia
Naixement21 juny 1968 Modifica el valor a Wikidata (55 anys)
Sant Antoni de Vilamajor (Vallès Oriental) Modifica el valor a Wikidata
Secretari general
Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat Ramon Llull Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciógraduat social Modifica el valor a Wikidata
OcupadorPIMEC Modifica el valor a Wikidata

LinkedIn: josep-ginesta-i-vicente-2710b912 Modifica el valor a Wikidata

Josep Ginesta i Vicente (Sant Antoni de Vilamajor, 21 de juny de 1968) és un professor i professional català de les relacions laborals, seguretat social i gestió de persones a les organitzacions, que fou secretari general de Treball de la Generalitat de Catalunya entre els anys 2016 i el 2020. Actualment és secretari general de PIMEC, Confederació Patronal de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya.

Biografia[modifica]

Diplomat en Relacions Laborals per la Universitat Ramon Llull i Grau en Relacions Laborals i Recursos Humans per la UFV. Ha cursat un postgrau en Dret Processal a la URL i un Màster en Negociació i Influència a la Universitat de Califòrnia - Berkeley.

Ha estat Director de l'Àrea Laboral, d'Organització i Persones a Gesdocument i Gestió Sau (Grup CuatreCases). Anteriorment havia exercit càrrecs relacionats amb la gestió de persones i el treball a empreses com RibéSalat o a la Universitat Oberta de Catalunya, amb àmplia experiència en la negociació col·lectiva i de conflictes laborals també a nivell internacional. Compatibilitza la seva activitat professional amb la docència, com a Professor la OBS Business School i a la Universitat Politècnica de Catalunya en matèries com la gestió de conflictes, negociació i la gestió de persones a les organitzacions.

En l'àmbit acadèmic també ha estat professor de relacions laborals, dret del treball i de la seguretat social, negociació i gestió de conflictes i persones a la Universitat Ramon Llull, a la Universitat Politècnica de Catalunya i a l'Escola Universitària Ceura. A més, ha estat col·laborador en diversos programes de Catalunya ràdio com "El Suplement" o "La Vida". És autor entre d'altres de l'assaig 'Treball i Transició Nacional, una oportunitat' Arxivat 2016-01-18 a Wayback Machine., una aproximació a un nou model productiu i de mercat de treball.

De gener de 2016 a novembre de 2020 va ser Secretari General de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, significant-se especialment en la mediació a conflictes laborals i anàlisi del comportament del mercat de treball a Catalunya, així com en el desplegament de les polítiques actives d’ocupació i de la Renda Garantida de Ciutadania, entre d'altres.

Des del març de 2021 és Secretari General de PIMEC, Confederació Patronal de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya, organització empresarial que aglutina a més de 140.000 empreses, i que té reconeguda la condició legal de més representativa i que ocupa amb criteri de paritat la representació empresarial a Catalunya.

Notes[modifica]

Dirección y trabajadores de Saint Gobain firman un acuerdo para desconvocar la huelga La proposta de la Generalitat apropa un acord per al conflicte del Prat

El Govern defensa "l'esforç en el diàleg i en el consens" per resoldre el conflicte de la vaga del metro

Referències[modifica]