Lee Harvey Oswald

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Instantània de l'assassinat de Lee Harvey Oswald.

Lee Harvey Oswald (Nova Orleans, Luisiana, 1939 - Dallas, Texas, 1963) és considerat l'assassí material de John Fitzerald Kennedy, l'any 1963. Oswald disparà el President dels EUA a una distància de 500 m. durant una desfilada en què el president es trobava en una limusina descapotable, emprant un fusell amb mira telescòpica.

Oswald fou detingut i assassinat per un pertorbat, Jack Ruby, quan era traslladat a la presó un dia després de la seva detenció.

Oswald formava part del Partit Comunista dels Estats Units i ràpidament després del seu assassinat varen començar a sorgir diverses informacions per intentar donar fermesa a la teoria inicial sostinguda fins aleshores. No obstant això, informes pericials apunten a una organització inicial complexa i que diversos tiradors haurien disparat alhora contra el cotxe presidencial, segons les proves de balística efectuades sobre els ocupants del vehicle i el vehicle.

No descartant-se la participació d'Oswald en el fet delictiu eren necessàries majors investigacions per tal d'esclarir la identitat de la resta de membres del complot.

Vegeu també: