Manowar

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióManowar
Dades
Tipusgrup de heavy metal Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1980, Nova York Modifica el valor a Wikidata
Activitat
ActivitatDes del 1980
MembresJoey DeMaio
Eric Adams
Karl Logan
Scott Columbus
Membres anteriorsDavid Shankle
Ross "The Boss" Friedman
Donnie Hamzik
Segell discogràficMagic Circle Music
Artistes relacionatsHolyHell, Rhapsody of Fire, The Dictators, David Shankle Group
GènereHeavy metal
Format per

Lloc webwww.manowar.com
IMDB: nm1659037 Facebook: manowar Twitter (X): MANOWAR Youtube: UCFcDpTbLxlmlkRdQc7w_mmw Souncloud: manowarofficial Spotify: 4CzUzn54Cp9TQr6a7JIlMZ iTunes: 157798 Last fm: Manowar Musicbrainz: 00eeed6b-5897-4359-8347-b8cd28375331 Songkick: 539429 Discogs: 253699 Allmusic: mn0000673208 Amazon Music: B000QJR53A Deezer: 5530 Modifica el valor a Wikidata

Manowar és un grup de música de heavy metal de la ciutat d'Auburn a l'estat de Nova York. Formats l'any 1980, són coneguts per fer cançons amb una gran èmfasi al heavy metal, la fantasia, a ells mateixos i a temes mitològics, particularment de la mitologia nòrdica. El so de Manowar és sorollós i potent, i és que, en una entrevista per la MTV el febrer del 2007, el baixista Joey DeMaio va lamentar: «aquests dies, manca molt metal èpic que s'amara amb guitarres que aixafen amb cors i orquestres… per això, és bonic ser una de les poques bandes que ho fa».[1] El 1984 el grup va ser inclòs al llibre Guinness World Records per ser el grup més sorollós del món, un rècord que ha sigut trencat en dues ocasions. També tenen el rècord del concert de heavy metal més llarg, que va durar 5 hores i 1 minut a Bulgària el 2008.[2]

De totes maneres, mai han tingut èxit als Estats Units, però mantenen una imatge forta dedicada als fans: que són coneguts i anomenats «Manowarriors» o «Immortals». D'altra banda, són molt famosos a Europa i tenen també un gran seguiment a l'Amèrica del Sud.

El grup ha venut 9 milions d'àlbums.[3][Quan?]

Biografia[modifica]

Eric Adams de Manowar, en directe al Bercy Paris de 2002

Joey DeMaio treballava com a tècnic de baix elèctric i encarregat de la pirotècnia per a Black Sabbath quan va conèixer Ross the Boss (Ross Friedman, o també Ross Funicello del difunt grup Dictators) que tocava per a Shaking Street, aleshores teloners de Black Sabbath.

Van reclutar després un vocalista i el bateria Donny Hamzik. Ja amb el nom de Manowar van gravar un primer àlbum Battle Hymns, que incloïa la cançó «Dark Avenger» amb una narració recitada per Orson Welles. Després d'això van canviar de discogràfica. Van gravar un segon àlbum Into Glory Ride amb Scott Colombus que substituïa Hamkiz a la bateria. Columbus va aconseguir la seva pròpia manera de tocar la percussió canviant el kit standard per un personalitzat d'acer inoxidable. El tercer àlbum Hail to England va ser gravat en tan sols sis dies. Després va aparèixer l'àlbum Sign of the Hammer, disc dissonant que començava a afermar el nom de Manowar gràcies. Llavors s'obre a l'escena heavy Fighting the world, ja considerat un dels millors àlbums, que incloïa grans èxits com «Fighting the world», «Blow your speakers» o «Carry On».

El 1988 arriba el disc Kings of Metal. A partir d'aquest disc, el grup va ser reconegut pel públic com els reis del Metal. És el disc que més reforça la seva filosofia, amb peces com «Kings of Metal» o «Blood of the Kings». Altres cançons molt reconegudes en són «The Crown and the Ring» que es va interpretar amb una coral de veus masculines a una catedral o «The flight of the Bumblebee» on Joey DeMaio llueix la seva habilitat amb el baix.

Manowar es va consagrar com el grup més sorollós del món en arribar als 129,5 decibels gràcies a deu tones d'amplificadors i altaveus en la seva gira Spectacle of Might (Espectacle del Poder) a la Gran Bretanya. El rècord consta al llibre Guinness World Records.

Membres actuals[modifica]

Antics membres[modifica]

Discografia[modifica]

En directe[modifica]

Recopilacions[modifica]

Singles/EPs[modifica]

DVD's / Caixes[modifica]

Referències[modifica]

  1. Entrevista de la MTV, Febrer del 2007
  2. «Manowar Writes History in Bulgaria with 5-Hour Gig» (en anglès). novinite.com. Sofia News Agency, 06-07-2008. [Consulta: 1r agost 2008].
  3. : Gods of War: Manowar: Movies & TV

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Manowar