Moi je m'appelle Manuel Valls

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

"Moi... Manuel Valls", més conegut popularment com a "Moi je m'appelle Manuel Valls" (o sigui: "Jo em dic Manuel Valls") és un gag, i alhora una cançó, del programa català Polònia de TV3. Aquesta paròdia del comportament a l'esfera del poder, i més particularment a l'Ajuntament de Barcelona, del polític francès d'origen català Manuel Valls, interpretat per David Marcé, emesa el 27 de maig del 2021 ha conegut un gran èxit, sobretot a l'estat francès.[1] S'ha realitzat a partir de la cançó "Moi... Lolita" de la cantant francesa Alizée.

L'1 de juny, durant una entrevista al canal de notícies francès LCI, Valls va haver de veure i comentar el vídeo,[2] i tot i que comentà primer que el vídeo era "alhora cruel i just",[3] que l'intèrpret tenia talent i que la paròdia "és ben feta i fa riure la gent", criticà tot seguit TV3 afirmant que "la televisió pública catalana és una màquina de guerra, de propaganda ideològica inimaginable, que no existeix a la resta d’Europa".[4]

Referències[modifica]

  1. «Valls s’indigna per l’èxit a França del gag del ‘Polònia’» (en català). Vilaweb, 29-05-2021. [Consulta: 8 juny 2021].
  2. «El comiat del 'Polònia' a Manuel Valls triomfa als mitjans francesos i irrita el polític» (en català). Ara.cat, 02-06-2021. [Consulta: 8 juny 2021].
  3. ««Cruelle et juste» : Manuel Valls réagit à la chanson parodique d'une chaîne catalane qui le met en scène”» (en francès). Le Figaro, 02-06-2021. [Consulta: 8 juny 2021].
  4. «[VÍDEO Manuel Valls, humiliat en directe a la televisió francesa per l’impacte del gag del “Polònia”]» (en català). Vilaweb, 02-06-2021. [Consulta: 8 juny 2021].

Enllaços externs[modifica]