Parc Natural de Xera-Sot de Xera

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Parc Natural de Xera-Sot de Xera
Costes de Sot de Xera
Costes de Sot de Xera
Nivell de protecció: Parc natural
País: País Valencià País Valencià
Localització: Els Serrans i Plana d'Utiel
Coordenades: 39° 36′ N, 0° 58′ O / 39.600°N,0.967°O / 39.600; -0.967Coord.: 39° 36′ N, 0° 58′ O / 39.600°N,0.967°O / 39.600; -0.967
Superfície: 6.451,17 ha.
Data de creació: 2007
Administració: Generalitat Valenciana
Espècies vegetals representatives: Pinars i diferents varietats d'arbusts i matollar
Espècies animals representatives duc, àguila reial, rabosa, porc senglar, conill i diversa fauna marina
Modifica dades a Wikidata

Els municipis de Xera, Sot de Xera i el seu entorn són un espai natural emblemàtic per al País Valencià, ja que aquest espai natural, situat a les comarques dels Serrans i la Plana d'Utiel, posseïx uns rellevants valors mediambientals, paisatgístics i culturals, a més de ser la seu del primer parc geològic del País Valencià, el Parc Geològic de Xera. Es tracta d'un parc natural diferent dels habituals perquè hi preval la geologia. Es tracta d'una zona d'enormes fractures, que han dut a desplaçaments de l'escorça terrestre de fins a 600 metres i han fet aflorar una gran diversitat d'estrats. Conté, a més, un bell embassament, Buseo, que s'alimenta de les aigües del Reatillo, integrat al paisatge.

Accessos[modifica]

Les localitats de referència són Sot de Xera a l'est i Xera a l'oest. L'accés al Parc Natural des de la població de Sot de Xera es realitza per la pista d'Ademús (CV-35) en direcció a Llíria, passant per Casinos i arribant fins a l'encreuament amb la CV-395 (Requena-El Villar) fins a arribar a Sot de Xera i després a Xera.

Si s'hi accedeix per la població de Xera es realitza per Requena des de la A-3, en direcció a Xera per la CV-395, passant per Xera i arribant fins a Sot de Xera.

Enllaços externs[modifica]