Pràsies

Plantilla:Infotaula geografia políticaPràsies

Localització
Map
 37° 08′ 44″ N, 22° 53′ 21″ E / 37.1456°N,22.8892°E / 37.1456; 22.8892
EstatGrècia
Entitat territorial administrativaadministració descentralitzada del Peloponès, Grècia Occidental i les illes Jòniques
RegióRegió del Peloponès
PrefecturaArcàdia
MunicipiSouth Kynouria Municipality (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Dades històriques
Dissolució430 aC Modifica el valor a Wikidata
Organització política
Membre de

Pràsies (en llatí Prasiae o Brasiae, en grec antic Πρασιαί o Βρασιαί) era una ciutat de la costa oriental de Lacònia que Pausànies descriu com la més allunyada de les ciutats d'Eleutero-Lacònia en aquesta part del país, i a uns 200 estadis per mar de Cifant. Diu també que la ciutat tenia un port, i que el seu nom derivava del soroll de les onades (Βράζειν) segons els seus habitants.

Els atenencs la van incendiar el segon any de la guerra del Peloponès (430 aC) sota el comandament de Pèricles, i el seu territori va tornar a ser saquejat pels atenencs i pels argius el 414 aC, segons Tucídides. Estrabó diu que era una de les ciutats que pertanyien als argius, i també diu que abans havia pertangut als lacedemonis. Durant el període macedoni, Pràsies va passar a mans d'Argos junt amb altres ciutats de Lacònia, però August la va restaurar i la va incloure dins a les ciutats de l'Eleutero-Lacònia.

Pausànies menciona una cova on Ino va alletar a Dionís, un temple d'Aquil·les i un altre d'Asclepi, i un petit turó on hi havia quatre figures de bronze que no feien més que un peu d'alçada. Una representava Atena, i les altres podrien ser els Dioscurs o els Coribants.

Les seves restes podrien ser a Tyró.[1]

Referències[modifica]

  1. Smith, William (ed.). «Prasiae». Dictionary of Greek and Roman Geography (1854). [Consulta: 20 desembre 2020].