Processador de text

De Viquipèdia
(S'ha redirigit des de: Processador de textos)
Aspecte d'un processador de text (LibreOffice Writer) amb text de diferents mides, enllaços, etc.

Un processador de text és una aplicació informàtica que es fa servir per a la producció (incloent-hi la composició, edició, format, i possiblement impressió i indexació) i, fins i tot, autoedició de qualsevol mena de text. No s'ha de confondre amb editor de text.

És l'actual substitut de les màquines d'escriure, tot i que amb major capacitat, ja que es poden incloure imatges i mesclar dades. També són coneguts com a processadors de paraules (de la traducció directa de l'anglès).

Hi ha una gran quantitat de programes, des de molt senzills a completament especialitzats. Es poden dividir en dos grups: WYSIWYG: el que veus és el que obtens (en anglès what you see is what you get): com l'Abiword, Microsoft Word, LibreOffice Writer, Apache OpenOffice Writer, Wordperfect, KWord o aquells editors per només el contingut i l'escriptura com LyX.

Es distingeixen dels editors de texts en el fet que els processadors poden gestionar text amb format, imatges, taules i altres elements que acompanyen un document de text, mentre que els editors només gestionen text pla.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Processador de text