Discussió:Portada/3

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Sabíeu que

Trobo que el "sabíeu que" que hi ha ara mateix a la portada i que fa referència al Tractat d'Utrecht és força desafortunat. Des de quan els destins de Catalunya estan lligats als de Gibraltar? Els habitants de Gibraltar tot just acabaven d'aprovar en referèndum una nova constitució i no veig que aquí en patim cap conseqüència. De la mateixa manera que l'autogovern de Catalunya ha variat força des del segle XVIII, sense que això impliqués canvis a Gibraltar. La relació entre Catalunya i Espanya no és de dret internacional sinó de dret intern espanyol, així que res a veure amb la relació entre Gibraltar, Regne Unit i Espanya. --Manu bcn 19:21, 2 des 2006 (CET)

Tots plegats en hauriem de mirar més les curiositats i els resums dels articles del dia abans de veure'ls a la portada. Per cert, on es decideix quins temes s'hi posarà? Si ens en anem a l'arxiu, com sabem si estem editant els resums que sortiran aquest any o són els de l'any passat?--Pere prlpz 11:13, 15 des 2006 (CET)

No es decideix a cap lloc. Fa anys que hi són, abans que els mateixos articles, i cada any es van repetint en bucle. 161.116.222.47 12:20, 15 des 2006 (CET)
Aleshores suposo que es poden editar sense problemes per millorar-los, com qualsevol article, i que per fer canvis radicals, com per exemple treure un article i posar-ne un altre, s'ha d'avisar (i discutir, si s'escau) en alguna pàgina de discusió; per exemple, es pot fer servir la pàgina de l'arxiu del mes que toqui i avisar-ho aquí i/o a la taverna.--Pere prlpz 12:44, 15 des 2006 (CET)
Sí, suposo, més o menys com un article. Em sembla que l'única limitació que hi havia és que hi hagués un màxim de 5 sabíeu què per plantilla. 161.116.222.47 12:50, 15 des 2006 (CET)

M'imagino que hi ha alguna persona responsable de la correcció de la portada i que es deu tractar d'una relliscada, però a la segona "curiositat" del "sabieu que" hi ha una falta ortogràfica: manca una "h" a "quina revolta i va haver"

Sí, de fet he trobat algunes errades ortogràfiques en les curiositats de "Sabíeu que...". Sempre es pot corregit! --85.50.67.207 17:13, 19 gen 2007 (CET)


Ei! Aquesta secció de la Viquipèdia "Sabíeu que..." m'està ajudant molt amb el meu portal web Curiositats.cat!!! És un portal web on podreu trobar moltíssimes curiositats variades, des d'animals fins a tecnologia i informàtica, passant per esports i persones importants, etc. És com el "Sabíeu que..." però dedicat únicament i exclusivament a aquestes curiositats!!! I sempre indicant la font don ho he tret, evidentment!!! Ja sabeu, si voleu ampliar les vostres curiositats (per allà dèieu que no estaria malament tres per dia) podeu entrar al meu portal web Curiositats.cat: www.curiositats.cat! Ara, ja en tenim més de 700! ;-) Gràcies!

Valencià

La llengua es una només, pero perquè doneu prioritat a la denominació Català, voldría saber si es pot cambiar la denominació de aquesta llengua, per la que defenem els valencians: Valencià-Català, perfavor no discrimineu a una part molt important del parlants d'aquesta llengua.

Tenim la Wikipèdia en valencià, se sol fer servir el terme "valencià". S'emula així l'ús real en l'ús viquipedístic. Llull · (vostè dirà) 14:29, 5 ag 2007 (CEST)

Wikipèdia en valencià

Estaria bé posar a la portada un interwiki a la Wikipèdia en valenciá, més que res per proximitat, i perquè no tenen gaires (milers de) articles menys que les wikipèdies asturiana i occitana que sí que tenim.--Pere prlpz 18:35, 15 des 2006 (CET)

Fet Fet! De fet jo feia temps que ho havia pensat. Per altra banda, l'arpità, el sard o el piemontès també podrien merèixer un lloc allà si el gallec en té un...--SMP·d·+ 11:31, 28 des 2006 (CET)
A mi em faria gràcia que hi hagués la wikipedia sarda perquè hi he col·laborat una miqueta, però honestament, no se m'ocorre gaires arguments objectius per defensar-ho (ara mateix té 189 articles i una tercera part és com si no hi fossin). Suposo que el que caldria és definir una mena de criteris objectius del que s'hi inclou, basats en la qualitat i la proximitat. Pel que veig les altres viquipèdies fan servir generalment el criteri de posar-hi les viquipèdies que tenen més articles que la seva, més alguna altra per proximitat, de manera que com menys articles té una viquipèdia, més interwikis té a la portada.--Pere prlpz 20:01, 29 des 2006 (CET)

Sobre la secció d'Actualitat

En la meva modesta opinió crec que com a enciclopèdia les dades del dia a dia, com les noticies que apareixen actualment en portada no són adequades (i menys amb el retard d'actualització que hi ha). Crec que a la portada no poden apareixer informacions que no corresponen directament als articles de la Viquipèdia. És que em sembla que així estem perdent de vista que el que estem creant és una enciclopèdia en línia, no un portal de notícies (per això ja existeixen les Viquinotícies). No discuteixo, però, que com a pestanya (com Curiositats o l'Article del dia (al meu gust aquests haurien de ser els intocables de portada)) aparegui la secció de Notícies, però no directament en portada. Què en penseu? Gràcies! --estemon - (parlem-ne) 01:03, 17 des 2006 (CET)

Si que es correspon amb articles, tots els enllaços estan en blau. I si creus que ho pots millorar endavant. La Viquipèdia està per ser editada. 83.35.3.148 01:07, 17 des 2006 (CET)
Veig que no m'he explicat com volia :P. Em refereixo a que no és un noticiari, que per això estan les Viquinotícies. Que com a usuari lector trobo bé que hi hagi notícies, però com a viquipedista veig que potser ens hauriem de cenyir al que som, una enciclopèdia. De tota manera tampoc és res preocupant ;) Gràcies per contestar! --estemon - (parlem-ne) 15:06, 17 des 2006 (CET)

És correcte penjar imatges relacionades amb les notícies a l'apartat d'actualitat? Es que algú les esborra.--Wakamai 23:28, 19 abr 2007 (CEST)

Quinzena de la qualitat

S'hauria de posar a la portada algun link (fàcil de trobar) cap a la quinzena de la qualitat, perquè si no costa força saber de què va quan es veu la viquibola. De fet, s'hauria de posar links a la portada cada vegada que s'anuncia alguna cosa amb la viquibola (si el link ja hi fos, aleshores vol dir que he demostrat empíricament que no és a prova d'idiotes).

D'altra banda, en no estar anunciada abans la quinzena aquesta, hem perdut l'oportunitat de coordinar-la amb el viquiconcurs (per exemple, era el moment ideal de fer un concurs de manteniment). --Pere prlpz 17:20, 18 des 2006 (CET)

Totalment d'acord, he estat cercant bastanta estona fins poder trobar la pàgina dedicada a la Quinzena aquesta i a mes fins avui no en sabia res....de tota manera ja he ampliat alguns esborranys ;) --Baggio (missatges) 17:26, 18 des 2006 (CET)

Arxivar discussió

No s'hauria d'arxivar aquesta llaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarguíssima plana de discussió? —Albertsab (Atenció al client) 16:29, 23 des 2006 (CET)

Fet Fet! --VRiullop (parlem-ne) 16:49, 23 des 2006 (CET)

Tot l'anunci que diu "Avís important" implica que Viquipèdia serà de pagament, això és fals i no hi ha cap pla per fer-ho privat. S'haurà de treure-hi aquell anunci--pot ser un cas de vandalisme ja que enllaç a un article sobre els Sants Innocents.68.115.56.185 04:44, 28 des 2006 (CET)

Què va! Si és completament cert. L'enllaç deu estar equivocat.--SMP·d·+ 11:14, 28 des 2006 (CET)


Color de fons de la Portada nova

Hola a tothom!! He estat comentant amb Joanjoc la possibilitat de posar color de fons a la Portada. Estava pensant en posar-li un color que no estiguera a cap pestanya de la metacaixa, per exemple podrien anar-hi bé el color groc clar de les planes de discussió, que seria el "ivory", o un blau clar com és el "aliceblue". Podeu mirar tota la gama de colors web a en:Web colors, especialment la columna de "white colors". Esperem suggeriments de tothom quant al color que millor hi aniria. Adéu-siau. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 16:37, 31 des 2006 (CET)

jo crec que ja té prou colors, però com vulgueu--62.175.98.162 11:35, 1 gen 2007 (CET)

UAUUUUUUUUUU!!!! QUINA PORTADA!!!Tot i que em desconcentra una mica les vores a la dreta circulars i a l'esquerra en angle, suposo que m'hi acostumaré. Felicitats.--Allman 23:02, 3 gen 2007 (CET)

Enreixat dels portals

Primer de tot, felicitats per la portada. Crec que no exagero si dic que tenim la millor de totes les llengües. Ara bé, no és possible que els portals en comptes d'ensenyar un enreixat blanc entre casella i casella aquest no es veiés com passa amb les categories? Ja ho sé, sóc perepunyetes, però és el detallet que li falta. :) Nihonjin 14:40, 4 gen 2007 (CET)

Per cert, falta incloure portals acabats com ara, Portal:Història de l'art, Unió Soviètica, Llengua Catalana, ... Estaria be que algu que pugui els afegeixi. --Baggio (missatges) 15:00, 4 gen 2007 (CET)

Ni el del català ni el de la història de l'art estan acabats. Nihonjin 15:04, 4 gen 2007 (CET)
He afegit el Portal:Unió Soviètica que si que està acabat i he arreglat el tema de l'enreixat blanc. Me'n alegro de que t'agradi com ha quedat la portada, és una compilació del treball de varis viquipedistes :-) --Joanjoc (discussió) 21:34, 4 gen 2007 (CET)
Ara ho veig bé. Només una altra cosa. He pitjat la pestanya portals i després volia venir aquí per teclejar això mateix però la pàgina de discussió era la d'una altra pàgina per estrenar. Caldria crear redireccions? Nihonjin 00:47, 5 gen 2007 (CET)
Si :-) tens raó, totes les discussions de les pàgines de Categoria:Viquipèdia:Portades, haurien de redirigir a Discussió:Portada... --Joanjoc (discussió) 14:02, 6 gen 2007 (CET)

Per què la veig malament?

Com he estat uns quants dies desconnectat potser m'he perdut alguna cosa, però per què no veig bé la nova portada? suposo que allà on veig uns quants enllaços apilotonats hi haurien d'anar pestanyes... Haig de canviar alguna cosa al meu CSS o què? --Oersted (parlem-ne) 00:41, 5 gen 2007 (CET)

Els informàtics sempre donen el mateix consell: surt i torna a entrar. En aquest cas potser que refresquis la pàgina. A mi m'ha anat bé. Si t'hi connectes per primer cop des d'un altre lloc segur que funciona. Nihonjin 00:44, 5 gen 2007 (CET)
Si encara no et funcionés, prova a netejar la memòria cau del navegador, i si tampoc et funciona, diga'ns quin sistema operatiu i navegador utilitzes... --Joanjoc (discussió) 13:38, 6 gen 2007 (CET)

Nota: Després de desar, heu de netejar la memòria cau del navegador per veure els canvis. En la majoria de navegadors amb Windows o Linux, premeu Ctrl+F5 o bé premeu Shift i cliqueu el botó "Actualitza" (Ctrl i "Actualitza" amb Internet Explorer). Vegeu més informació i instruccions per a cada navegador a Viquipèdia:Neteja de la memòria cau.

Galetes

Algun expert en programació sap si es podrien utilitzar galetes per memoritzar quina portada prefereix un usuari (simple o normal)? --Alonso 02:59, 14 gen 2007 (CET)

Botons intercanviats

El botó d'accés wap enllaça a "refrescar pàgina" i viceversa! Arregleu-ho! —Albertsab (Atenció al client) 09:06, 14 gen 2007 (CET)

Logotip 50000

No s'hauria de posar ja el logotip normal. Ja portem més de 51000 articles —Albertsab (Atenció al client) 15:13, 15 gen 2007 (CET)

Buff, d'acord! Tots esteu en contra meva... somriure La discussió era a Imatge Discussió:Wiki-ca.png.--SMP·d·+ 16:30, 15 gen 2007 (CET)

Um....si, fa molt ja que veig aquest logotip pero es que a més:

a) S'ha fet depressa i malament, amb això perd la serietat del projecte wiki...

b) Ostres, hi ha una vora que rodeja el globo wiki impressionant...sembla mal retallat :S

De pressa i malament? Per què? Feia molt que estava preparat a Viquipèdia:Llista de festivitats de la Viquipèdia en català! I la vora aquesta que dius hi és a les viquiboles de tots els idiomes.--SMP·d·+ 17:41, 15 gen 2007 (CET)
Els que creguin que es pot millorar poden:
  • Anar preparant amb tranquilitat una bona viquibola pels 60.000, 75.000 o 100.000 articles.
  • Mirar de treure la vora blanca, a veure com queda. Jo tinc els meus dubtes de si és mal retallat o no, perquè:
    • Passa prou desapercebuda. La dec haver vist centenars de cops i no m'hi havia fixat mai en la vora blanca.
    • Pot ser deixada expressament per evitar que la bola s'enganxi amb el fons, que és d'un color molt semblant.
--Pere prlpz 17:32, 19 gen 2007 (CET)

Com canviar la caixa "Regaleu coneixement" a la actual nota que agraeix a tothom per les donacions?

Ja s'ha terminat el temps de donacions i la Fundació Wikimedia ha actualitzat la seva pàgina. Com podem canviar la noticia que apareix dalt la portada (Regaleu coneixement...)? Jo m'apunto a fer qualsevol traducció de l'anglès que sigui necessària. --Jaumei 17:12, 19 gen 2007 (CET)

Fet Fet!--Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 17:21, 19 gen 2007 (CET)

Proposta de millora de la Portada Simple

Per dirigir la portada simple a la introducció simple modificant el mínim de plantilles, proposo:

Afegir un {{{1|}}} al costat de l'enllaç a Viquipèdia:Introducció en la pàgina Plantilla:Introducció de la portada de manera que quedés:

<p style="margin: -10px 0px 0px 0px; text-align: center; font-size: 125%; line-height: 100%"><br> Benvinguts a la [[Viquipèdia]], l’enciclopèdia [[Viquipèdia:Copyrights|lliure]] que [[Viquipèdia:Introducció{{{1|}}}|qualsevol pot editar]].</p> <p style="margin: 5px 0px 10px 0px; text-align:center; font-size:94%">[[Viquipèdia en català|Aquesta versió]] va començar el [[16 de març]] de [[2001]] i actualment estem treballant en [[Especial:Statistics|'''{{NUMBEROFARTICLES}}''' articles]].</p><noinclude>[[Categoria:Plantilles de la portada]]</noinclude>

Llavors a la portada simple, afegir un |/Simple a la segona línia en {{Introducció de la portada}} de manera que quedés {{Introducció de la portada|/Simple}}. D'aquesta manera en fer clic a l'enllaç qualsevol pot editar de la portada simple se'ns dirigirà a Viquipèdia:Introducció/Simple i no a Viquipèdia:Introducció com en la portada normal.--Iradigalesc (discussió) 18:05, 21 gen 2007 (CET)

Fet Fet! --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 22:41, 21 gen 2007 (CET)

Més i menys llengües

A la portada en anglès a sota dels enllaços a altres llengües hi ha un enllaç cap a una llista amb totes les llengües. Crec que també l'hauríem de tenir aquí. Crec que també estaria bé que la llista actual s'escurcés i no fos més llarga que els menús de la seva dreta. Per no crear un buit poc estètic. Geo 23:38, 3 febr 2007 (CET)

Hola! Sóc l'SMP i ahir a la nit vaig posar el link aquest que dius, tot i que no aconsegueixo que surti en negreta. És una aplicació javascript. Per altra banda, no podem reduir la llista d'interwikis perquè vem pactar que hi posaríem totes les llengües amb una viquipèdia gran i les properes geogràficament a la catalana.--81.36.158.12 11:42, 4 febr 2007 (CET)
Doncs hi tenim la ucraïnesa i no la romanesa, que té més articles (no gaires més) i és més propera (molt més propera lingüísticament, força més propera políticament i una mica més propera geogràficament).--Pere prlpz 21:30, 12 abr 2007 (CEST)
S'hauria de clarificar i consensuar aquest criteri per evitar discussions contínues sobre quin sí i quin no. --VRiullop (parlem-ne) 10:22, 13 abr 2007 (CEST)
Què tal una llista per ordre Alfafètic... més objectiu impossible (i fix).--Gennius (discussió) 23:40, 29 des 2007 (CET)

M'he estat mirant quins hi ha inclosos, i ho he comparat amb la llista de viquipèdies per nombre d'articles. Adaptant-ho al que hi ha actualment, crec que el criteri fix que podríem adoptar seria el següent:

  • Mantenir les 12 viquipèdies amb més nombre d'articles (variable). Respecta més o menys el que tenim.
  • Afegir-hi les següents viquipèdies, per proximitat, que no estan incloses en el punt anterior: an (aragonès), ast (asturià), eo (esperanto), eu (euskera), gl (gallec), oc (occità).

Si es pren aquest criteri, cal treure: da, he, hu, fi, no, uk. Així, quedarien 18 interwikis. --Meldor (discussió) 00:14, 30 des 2007 (CET)

Afagant el fil de'n Meldor:
  • Nombre d'enllaços. Em sembla bé reduir a 18.
  • La meitat, 9, per les viquis més properes (grans o petites): es, fr, it, pt, an, ast, eu, gl i oc.
  • L'altre meitat, 9, per les més grans amb alfabets llatins. Això exclou ja, ru, zh, més un vot particular d'exclusió per vo. Serien en, de, pl, nl, sv, no, fi, ro, eo.
En resum, seria treure da, he, ja, hu, ru, uk i zh, i afegir ro.--V.Riullop (parlem-ne) 12:01, 30 des 2007 (CET)
Totalment d'acord amb les 9 per proximitat. Per les altres, a mi no em convenç el criteri dels alfabets llatins. Hi he pensat, i potser un bon criteri seria fer-ho útil per a la comunitat catalana: mirant la llista d'immigrants de Catalunya, crec que com a mínim hi hauria d'haver ar (àrab) i zh (xinès) sí o sí. Hi sumem en i de, que hi han d'estar segur, i dues més: ja i pl, per exemple, per ser les dues més grans.
Amb això tindriem 15 interwikis, és millor aquesta proposta? --Meldor (discussió) 21:59, 2 gen 2008 (CET)
Els criteris per triar interviquis em semblen bé, en general, però no veig la necessitat de reduir-ne el nombre. De fet, estem posant uns criteris prou restrictius com perquè aplicats a gairebé qualsevol viquipèdia més gran que la nostra, exclouria la viquipèdia en català. El criteri dels alfabets llatins tampoc em convenç del tot per les viquis més grans con la japonesa.--Pere prlpz (discussió) 22:10, 2 gen 2008 (CET)
D'acord. Faig una nova proposta sense reduccions i amb la única exclusió de vo.wiki:
  • Nombre total d'enllaços 24.
  • Les dotze més properes: es, fr, it, pt, an, ast, eu, gl, oc, ro, la i eo.
  • Les dotze més grans: en, de, pl, ja, nl, sv, ru, zh, no, fi, tr, uk.
  • En resum: substitució da, he i hu per ro, la i tr. Amb això assegurem les 20 més grans.
Alternativa: si posem ar com propera, tal com diu en Meldor, en lloc d'eo, aquesta entraria com a gran en lloc d'uk. --V.Riullop (parlem-ne) 17:22, 3 gen 2008 (CET)
D'acord amb la proposta d'en Vriullop. Entre l'àrab i l'ucraïnès no ho tinc clar.--Pere prlpz (discussió) 17:38, 3 gen 2008 (CET)
--83.117.25.22 (discussió) 17:43, 3 gen 2008 (CET)Jo mantindria el danès (da), ja que és una llengua amb una xifra de parlants molt semblant a la nostra i pot anar bé per comparar viquis.
Jo reduiria els interwikis, ni que sigui a 20, perquè una llista tan llarga acaba per no ser útil, però si en voleu mantenir 24, la proposta de Vriullop posant ar em sembla bona (per mi d'acord en aplicar-la). --Meldor (discussió) 17:47, 3 gen 2008 (CET)
La proposta del company anònim de mantenir el danès es podria aplicar, pel cap baix, a mitja dotzena de llengües europees, cosa que per mi la fa inviable, o si més no, incompatible amb els altres plantejaments que semblen anar tenint consens.--Pere prlpz (discussió) 17:58, 3 gen 2008 (CET)

De moment aplico la última proposta amb l'àrab encara que pot quedar obert a altres suggeriments. La reducció la veig problemàtica. Si sap greu treure da.wiki, una reducció implicaria treure també no.wiki i fi.wiki.--V.Riullop (parlem-ne) 12:46, 7 gen 2008 (CET)

A mi també em sap greu treure da.wiki, però no se m'ocorre cap argument objectiu per conservar da.wiki i no posar-hi cs.wiki, sk.wiki i uk.wiki.--Pere prlpz (discussió) 14:42, 23 gen 2008 (CET)

Pestanya portals

Crec que a la pestanya Portals que tenim a la pàgina principal s'hauria de fer alguna referencia als portals d'esports (en tenim 6, el genèric i 5 de temàtics). Es podria afegir a l'apartat:

  • Societat
  • Mitologia · Economia...

substituït per:

  • Societat/Esport
  • Mitologia · Economia · Futbol · Bàsquet...

per posar un exemple. Com ho veieu? Salut--Felato 10:40, 9 febr 2007 (CET)

Cap dels portals esportius no està acabat o com a mínim no surt a Portal Discussió:Portada#Estat de construcció dels portals i es va acordar que a la portada només hi sortirien els portals acabats. --SMP​·d​·+ 16:32, 9 febr 2007 (CET)
Ok, pot ser que algun portal no hi surti per desconeixença (jo al menys la desconeixia). Gràcies.--Felato 20:40, 9 febr 2007 (CET)

Viquipedies

Hola bones!!!

He vist que les altres viquipedies organitzades per articles estan de forma " Més de 1000 " Més de 10000 " i " Més de 100000 ", dons la meva proposta es organitza-ro millor, que foren per 1000, 10000, 30000, 50000, 80000, i 10000.

Gracies, --Folto 21:06, 20 març 2007 (CET)

Efemèrides

Beeethoven era nascut a Bonn (Alemanya) i per tant no era austríac.

--Seniofredus 17:42, 26 març 2007 (CEST)

Canvis recents

Hola bones! He estat visitan les altres wikipedies en altres idiomes, en especial la Wikipedia en Francesa, i he de dir que en la pagina de Canvis recents, quan es fa una modificació, per molt petita que sigui, surten la modificació de caràcters fets, com aquí, la diferencia, es que ells ho fan de colo verd si es positiu o si es vermell en negatiu.

Crec que estaria bé també fer-ho aquí, per a controlar el Vandalisme.

http://fr.wikipedia.org/wiki/Special:Recentchanges

Aquí ho podreu veure millor. Gracies per tot. --Folto 13:50, 4 abr 2007 (CEST)

Diferents viquis tenen diferents estils. Alguns fan verd/vermell i altres, com la nostra, normal/negreta. Per mi ja està bé la negreta. --VRiullop (parlem-ne) 10:11, 13 abr 2007 (CEST)

¿Imparcial?

Hola,una cosa important es la imparcialitat i aquesta noticia en cronquet:"Telemadrid emet un duríssim reportatge d'El Mundo TV contra la llengua catalana" no acaba de ser imparcial ya que per mes que unes persones el califiquin de dur les que comparteixen el mateix punt de vista que son moltes o poden calificar perfectament de suau,si algu ha vist el reportatge i considera que es dur li prego que exposi els motius ya que si no no tindre mes remei que proposar el seu borrat--Dyvid 17:58, 11 abr 2007 (CEST)

Que era dur ho ha dit, per exemple, Santiago Fisas, que és conseller de cultura de la Comunitat de Madrid (això ho recollia la Vanguaria de dimecres, per exemple).--Pere prlpz 21:25, 12 abr 2007 (CEST)
no voldria ser pesat pero de quin partit es en Santiago Fisas?i la vanguardia?--Dyvid 08:38, 13 abr 2007 (CEST)
Si hi ha alguna cosa en que la Viquipèdia en català ha de prendre partit és en la llengua. Cosa que, per cert, destrosses contínuament i et prego que siguis més curós i busquis alguna solució. La pregunta no és de quin partit és un diari, cosa tendenciosa i gens neutral, sinó si hi ha alguna font en català que no l'hagi qualificat de dur. --VRiullop (parlem-ne) 10:07, 13 abr 2007 (CEST)
Estic d'acord amb lo de la llengua pero evidentment de forma imparcial en els temas relacionats i recordo que s'ha de anat molt amb compte perque a vegades s'hi bareja amb la politica i la Viquipedia que yo sepiga no vol que els usuaris hi prengin parti,i preguntar de quin partit es un diari no es tendencios perque totom sap que els diaris no son imparcials,la pregunta es perque les altres fonts no el critiquen de dur?(es lo que has donat a entendre),si especifiquem que es critica o com es critica o que reflecteix(etc...),i aribem a un crompomis de millora el conflicte segur que desapereix,es tracta de millorar l'article no obrir temes mes conflictius i polemics(i a sobre sense diffs),--Dyvid 20:51, 13 abr 2007 (CEST)
no hi ha dubte que el reportatge era dur quan fins i tot esperanza aguirre ha declarat que no era un reportatge apropiat.Ara si tu penses que ha de ser esborrat pots proposar-ho i es fa una votació.--GillesV 01:29, 18 abr 2007 (CEST)
ya ho hauria fet si no haves sigut perque no li vist i per aixo hi demanat que algu que l'hagi vist i consideres que es dur exponges els seus motius.--Dyvid 08:18, 18 abr 2007 (CEST)

SL interwiki

Please add [[sl:Glavna stran]] interwiki. --Mihas100 18:31, 7 maig 2007 (CEST)

It does not have more than 100 000 articles and it is not a language near to Catalan. --SMP​·d​·+ 18:54, 7 maig 2007 (CEST)

Estem treballant o treballem?

Hola!

Volia posar damunt la taula una petita qüestió sense gaire importància, però vaja, m'ha cridat l'atenció per ser a la portada i que es veu tot d'una...

És sobre estem treballant en X articles.

No n'estic segur de sí és correcte o no, senzillament ho vull qüestionar, perquè avui en dia ens és molt fàcil caure en l'anglicisme tot i que per altra banda "estar + gerundi" es correcte en algunes situacions determinades, i és això el que complica decantar-se per "estem treballant" o "treballem".

Vos deix aquí dos articles de la UB i la UOC que en parlen:

[1] [2]

Me'ls he mirat, però no ho tenc, clar... Què en pensau? --victor_v 21:14, 14 juny 2007 (CEST)

Els catalans sempre hem de fer coses rares?

Només és un comentari. Ja sé que tothom se'm tirarà a sobre però ho dic igualment.

Per què collons quan tothom ha fet la seva versió de la Wikipedia mantenint el nom (màxim posant-hi algun accent necessari) nosaltres hem hagut de canviar-lo a Viquipèdia?

No veieu que no es manté la pronúncia? "Wi..." es pronuncia [wi...] mentre que "vi..." és [vi...] o [bi...]. Ja sé què penseu: que no hi ha cap paraula catalana començada per [wi]. I què? Que no diem "web"? Que no podem pronunciar-ho? Que no veieu que Wikipedia és un nom propi que en la seva llengua original es pronuncia [wi...]?

En fi, són coses que no entendré mai. La veritat, no sé si ningú deu haver entès de què coi parlo. No sé quin problema tenim els catalans que sempre hem de fer rareses sense gaire o gens de sentit, amb el nostre idioma. Et fa venir ganes de desistir de ser català.

Així i tot, haig de reconèixer que cert sentit té. Es podria defensar. Però és que no és l'únic cas. PEr exemple, tenim la qüestió de convertir la paraula anglesa "blog" en "bloc", i això sí que no té cap sentit de cap mena perquè una C final no és més catalana que una G final. Tothom del món escriu "blog"... menys qui? Els catalans, és clar. Perquè són limitadets i no poden entendre coses bàsiques que ningú més del món ni tant sols no discuteix, perquè no hi ha cap necessitat de discutir-les. Perquè són evidents i lògiques.

Au, aquí us ho deixo. Sé de sobres que no canviareu el nom de la Wikipedia catalana, però què hi farem. Potser vindran temps millors.

No et canses de posar el mateix missatge cada X temps? Mira Viquipèdia:Nom de la Viquipèdia i vés a ser groller a una altra banda. 80.30.237.17 15:05, 23 ago 2007 (CEST)
Ja veig que fins i tot vosaltres reconeixeu que potser va ser una decisió precipitada. Bé doncs, per què no canvieu el nom? És fàcil: us heu equivocat, doncs rectifiqueu.
Perquè ja és massa tard i tots ens hem acostumat ja a "viqui-" i una rectificació al que dius: La Viquipèdia no és dels catalans, és de qui parlem català. Ahh i perquè hem de rectificar??, perquè tu ho dius?? A més, no és tan fàcil com tu creus amb gairebé 75.000 articles, no és canviar només el logo i ja està, és canviar tot el funcionament. Allò fet, fet està. Per favor, sigues més humil i no parles amb prepotència. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 22:44, 24 ago 2007 (CEST)
No és cap error. Hi ha més de 6.000 llengües al món, i per descomptat cadascuna té el seu alfabet, les seues grafies i els seus sons. I la W és una lletra i un so anglés que s'ha adoptat a gairebé tots els idiomes europeus, si no el tenien ja. Per tant, cada llengua adapta el nom de Viquipèdia a las seus llengua com millor pot, tenint en compte els sons fonètics i les grafies que té. De fet, t'equivoques quan dius que totes les viquipèdies han adoptat el nom anglès. Si busques per les llengües que no coneixes voràs Biquipedia (aragonés), Wikipediija (Sámegiella), Vikipeediä (Vöro), Vivipéid (Gaeilge), Wikipedija (Srpskohrvatski), WikipedijÔ (Kaszëbsczi), Huiquipedia (Nähuatlahtölli), i així moltes més. Per no escriure aquells idiomes que no tenen el mateix alfabet que nosaltres. Així que no parles amb tanta prepotència, perquè no som els únics que ho hem fet ni el nostre alfabet és universal. I si no vols ser català, ningú t'ho impedirà, però no estaria de més que et llevares l'autoodi de damunt.--som-hi nois!! (discussió) 14:13, 30 des 2007 (CET)

On posa que és un error i quins arguments posa? 88.19.141.115 22:47, 24 ago 2007 (CEST)

Don't feed the troll.--Xtv (que dius que què?) 01:32, 25 ago 2007 (CEST)

"pinta y colorea"

Em, perque sempre hi ha publicitat al logo de la viquipedia?¿? perque hem de fer autobombo del numero d'articles que fem??? No ho entenc, cap de les mes importants ho fa i a mes a mes, treu molta seriositat T_T Un altre tema, es la gran cantitat de colors llampants i l'us d'estructures diferentes, sobre tot, en la pagina d'inici. No se... a mi tampoc m'agrada el cami que esta agafant la viqui en mans d'alguns "il·luminats". Al cap i a la fi, si un vol inventar, crear, es pot fer el seu propi "site" on pintar i fer els invents que vulgui.
Pereel comentari anterior sense signar és fet per 84.78.182.165 (disc.contr.) --IradiBot (comentaris/incidències) 09:48, 7 set 2007 (CEST)

Per què la bandera i l'escut andorrans al logo?

Trobo que amb unes simples quatre barres sobre fons groc ens hi sentiríem representats tots els parlants de la llengua.el comentari anterior sense signar és fet per 62.57.230.230 (disc.contr.) --IradiBot (comentaris/incidències) 12:15, 9 set 2007 (CEST)

Però no és la Diada de Catalunya. 83.49.109.29 12:20, 9 set 2007 (CEST)
És que ahir era la diada nacional d'Andorra. Ara lleve la viquibola. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 12:25, 9 set 2007 (CEST)
S'hauria de trobar la manera que la viquibola s'expliqui d'alguna manera a la portada, que aquesta mena de preguntes són recurrents (perquè hi ha foc a la viquibola? un vàndal ha canviat la viquibola per un tomàquet... etc.).--Pere prlpz 12:38, 9 set 2007 (CEST)
Normalment ho posa, surt VP celebra... --barcelona 12:40, 9 set 2007 (CEST)
Ahir jo no ho vaig veure. No sé si no hi era o és culpa de la memòria cau. Suposo que el company anònim tampoc ho deu haver vist.--Pere prlpz 12:42, 9 set 2007 (CEST)
sí que hi era, em sembla --barcelona 12:45, 9 set 2007 (CEST)

Sí que hi era. Ho vaig vore i al vore-ho vaig col·locar jo la viquibola d'Andorra i al connectar-me hui la vaig llevar. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 23:34, 9 set 2007 (CEST)


1939

Alemanya envaeix polònia, no la unió sovietica. sisplou que algú ho corretgeixi. gràcies!!el comentari anterior sense signar és fet per 149.216.89.153 (disc.contr.) 14:40, 17 set 2007 (CEST)

L'1 de setembre del 1939, Alemanya envaeix Polònia, i el 17 de setembre la Unió Soviètica també envaeix Polònia. L'efemèride d'avui és correcta.--Pere prlpz 14:44, 17 set 2007 (CEST)

Curiositats 4/11/2007

Per favor, canvieu productira per productora. Gràcies --Shyoru 10:48, 4 nov 2007 (CET)

Fet Fet!--KRLS , 13:33, 4 nov 2007 (CET)

La "imparcialitat" dels Sabíeu Que

Aviam, una vegada cola, però que en l'espai d'una setmana ens trobem amb dos "Sabíeu que..." que amaguen crítiques velades a Espanya amb un caràcter nacionalista latent ja és una mica exagerat. Parlo dels següents "Sabíeu que...":

- ..l'any 2004 l'estat espanyol va recaptar a Catalunya 32.000 milions d'euros dels quals van retornar 10.000?

i

- ...de les universitats de fora dels Països Catalans que imparteixen l'ensenyament de la llengua catalana n'hi ha 22 a Alemanya, 12 a Anglaterra, 10 a Itàlia, 8 a França, 6 a Escòcia, 6 als Estats Units, i tan sols 5 a Espanya?

Dóna la impressió que estiguem dient mireu que dolenta és Espanya amb els catalans, mireu com ens estafen més i més diners i com ignoren la nostra llengua...

Sembla que alguns encara no han entès que la Viquipèdia no és una eina nacionalista. Ja n'hi ha prou i hauríem de ser més vigilants per evitar que la Viqui sigui instrumentalitzada. -- Leptictidium - Epistula Eoceni 16:45, 27 nov 2007 (CET)

Estic d'acord que s'haurien de canviar. De fet ja es va parlar fa uns dies a una altra discussió de la taverna sobre la millora de la portada, que les curiositats i els resums no s'han anat actualitzant al mateix ritme que la Viquipèdia i conseqüentment tenen mancances importants.
Per cert, ara he vist que fa un mes que ja has tornat però porto un temps una mica desconnectat i no m'havia adonat de la teva tornada. M'alegro que tornis a córrer per aquí!--Xtv (que dius que què?) 07:00, 28 nov 2007 (CET)
La de la balança fiscal hauria de ser com a mínim verificable, i és poc probable aconseguir-ho. De la les universitats em sembla un tema rellevant, però el "tan sols" sobra (ja decidirà el lector si li semblen poques o moltes). I si t'han agradat aquestes, pots buscar-ne una que hi ha (o potser hi havia?) sobre Gibraltar, Catalunya i el tractat d'Utrecht que està totalment agafada pels pèls.--Pere prlpz (discussió) 10:26, 28 nov 2007 (CET)
Jo crec que l'acusació de que té una visió nacionalista, depen de la persona, però no deixen de ser temes rellevant potser el to d'expresar-se no és el correcte però no deixa de ser veritat mireu la noticia d'avui al diari [3]

i sobre lo de les universitat no sé on també ho he llegit, però és rellevant i molt ja que condiciona molt a la nostra llengua i el seu radi de difusió. --KRLS , 15:44, 28 nov 2007 (CET)

Tots els articles de la A a la Z

Hola a tots! Crec que en la portada força interessant trobar un enllaç que mostri tots els articles de la A a la Z tal i com es troba, per exemple, de la A a la Z. Crec que és important perquè la wikipedia és una eina de consulta, i a vegades no estem segurs de com s'escriu una paraula o volem buscar paraules que s'escriguin semblant i en aquest cas és una opció més que important, i al cap i a la fi, així s'esctructuren les enciclopedies i podriem veure tots els artícles que tenim ben ordenats. Què en penseu? --Borgg (discussió) 01:20, 29 nov 2007 (CET)

L'enllaç és Especial:Llista_de_pàgines. De tota manera, pel que dius també et pot ser força útil la casella de cerca i les categories.--Pere prlpz (discussió) 16:22, 29 nov 2007 (CET)
Aquest índex alfabètic ja es troba al segon enllaç de la caixa de navegació, el de Portal temàtics.--V.Riullop (parlem-ne) 20:28, 29 nov 2007 (CET)

Curiositat del dia (29/11)

Sabíeu que...

   ...és impossible de tocar-se el colze amb la punta del nas, malgrat que el 90% de les persones a qui se li proposa de fer-ho, ho intenta?


Aquesta afirmació té algun tipus d'estudi al darrere? xD Això sona a allò de El 83% de les estadístiques són falses. --Meldor (discussió) 15:07, 29 nov 2007 (CET)

No sé si es pot... i s'hauria de pensar... però jo no puc fer-ho! xD--KRLS , 15:21, 29 nov 2007 (CET)
Les curiositats no només haurien de ser certes i verificables, sinó que si són per despertar la curiositat, aquesta curiositat hauria de poder ser satisfeta amb els articles corresponents. No té gaire sentit fer aquesta pregunta si després no s'amplia el tema en un article (que podria ser colze, nas o llegenda urbana).--Pere prlpz (discussió) 16:25, 29 nov 2007 (CET)
Arghhh, quina ximpleria. Crec que s'ha d'esborrar immediatament. --SMP​·d​·+ 17:50, 29 nov 2007 (CET)

Avui (7 de desembre): contemplar una poma vermella augmenta la confiança en què tots els corbs són negres. --Meldor (discussió) 14:05, 7 des 2007 (CET)

Hi ha un article a en:Raven paradox, però vaja, no està dient que realment contemplar una poma augmenti la confiança, sinó que tan sols mostra un problema lògic... --Meldor (discussió) 14:09, 7 des 2007 (CET)
Crec que ens hauríem de posar seriosament a revisar totes les curiositats, articles, etc. de les portades. Aquesta és una paradoxa lògica prou interessant com per poder fer-ne una anècdota, sempre i quant hi hagi un article a darrere explicant el per què. Tal com està ara només despista.--Xtv (que dius que què?) 15:21, 7 des 2007 (CET)

Portal del País Valencià a la portada

Hola, perquè a la portada de la viquipèdia, a l'apartat de geografia, hi ha enllaços als portals de Catalunya, Andorra i les Illes Balears (entre d'altres) i en canvi no al del País Valencià? --Jordi_G (parlem-ne) 22:22, 4 des 2007 (CET)

Afegit. Suposo que es va crear després, i per això no hi era. --Meldor (discussió) 23:50, 4 des 2007 (CET)
En veritat no s'hauria d'haver afegit perquè a la potada només poden haver els portals que s'han acabat i el del País Valencià no està acabat, en contra els altres sí. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 00:20, 7 des 2007 (CET)
Vaja, treieu-lo si voleu :( No sabia que hi havia alguna cosa així com un portal acabat --Meldor (discussió) 00:31, 7 des 2007 (CET)