Usuari Discussió:Estemon

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Esborranys[modifica]

Bones, per les preguntes que fas crec que tenies dubtes sobre com treure o posar articles a les categories d'esborranys o d'articles per fusionar. Edita algun d'aquests articles i veuras que té un codi {{esborrany}} o semblant. Aixo fa que surti l'avís d'esborrany i que s'afegeixi a la categoria d'esborranys. Pots esborrar-lo si amplies l'article, o afegir-lo en articles que no el tinguin si convé. Tambe pots fer servir la plantilla {{fora|1|2|3}} per demanar d'esborrar articles (1: motiu per esborrar-lo, 2:signatures a favor, 3: en contra, pots deixar-lo buit).

Pel que fa a la majoria de comentaris que fas: si veus errors o coses que es poden millorar en els articles, pots arreglar-ho tu mateix ! En general, es pot fer directament, sense discutir-ho abans, excepte en temes polèmics o per canvis molt radicals.

Tens més informació a les planes d'ajuda, peró si necessites res demana el que vulguis. Salut, --Xevi 07:11, 2 gen 2006 (UTC)

Bon dia, gràcies per l'ajuda. Sí, fer això eliminaria el terme de la llista d'esborranys, però també trauria la caixa d'indicació que és un esborrany... llavors ens ho hem "d'imaginar" que és un esborrany... bé, aniré investigant i el que sàpiga ja ho diré. Moltes gràcies --estemon 15:35 2 gen 2006 (UTC)

Categories de compositors[modifica]

Bé, ho senc jo he sigut l'autor del desviament cap a la categoria de les biografies de compositors. Realment el fet que no apareguen ordenats és perquè quan introdueixes la categoria pots dir com vols que s'ordene, es a dir després de posar [[Categoria:Nom_del_artista]] pot afegir el criteri d'ordre alfabètic: [[Categoria:Nom_del_Artista|Criteri_d'ordre_alfabètic]], per exemple per a què ens ordene la biografia de Wolfgang Amadeus Mozart (que me perodne si no es deia així) per la M ho ficarem de la següent manera: [[Categoria:Compositors|Mozart, Wolfgang Amadeus]] què com et pots imaginar aixó va dins de l'article dedicat a ell.

Pascual · * 23:32, 2 gen 2006 (UTC)

Moltes gràcies per l'aclaració. M'ensumava alguna cosa semblant. Intentaré desviar tots els autors correctament cap aquesta "llista" de compositors. A veure si m'aclaro! -- estemon 0:36, 3 gen 2006

Categorització[modifica]

Quan he dit desviament volia dir fer una redirecció, però com que es gasta molt i és llarg solc canviar-ho per un verb, redirigir o redireccionar o el què se'm acople millor.

Per`anem al la feina... Ara el què estàs fent és categoritzar i quan fas aixó has d'anar en compte! El què s'ha de fer és no donar a un article una categoria que ja està compresa en una altra. Per exemple he vist què has afegit a Ludwig van Beethoven la Categoria:Compositors|Bethoven, Ludvig van (que per cert, com no has tancat l'expressió no apareix com a categoria, fixat al final de l'article), bé, donc resulta què la categoria on estava inclós: categoria:Compositors d'òpera|Bethoven, Ludvig van ja estava inclosa dins de la Categoria:Compositors, per tant has afegit una categoria redundant. El millor és què tornes a l'artilce i què li lleves la què tu cregues què sobra, si es què saps què apart d'opera va compondre altres obres doncs el deixes en la Categoria:Compositors però enrecordat de tancar l'expressió amb ]].

Un penúltim comentari. Per poder aparéixer el text i què no es categoritze la teva pàgina com a pertanyent als compositor s'afegix els dos punts (:) abans de la paraula clau Categoria.

I l'últim: contesta'm a la meua pàgina d'usuari (fes click al símbol de la carta) així m'assabentaré abans. Bé i tot aixó és amb bon rotllo i perquè he vist què necessites una maneta... somriure

Pascual · * 00:35, 3 gen 2006 (UTC)

supervisat

He supervisat i corregit el meu text per què ho entengues una mica millor... És què calia actuar amb rapidesa...

Si ets un amant de la música clàssica endavant, segur què hi veuràs molta feina per a corregir, ampliar i crear de nou. En fi, benvingut/da i espere que t'ho passes bé per ací. Si tens cap dubte, ja ho saps... Bona nit... Pascual · * 00:53, 3 gen 2006 (UTC)

ArinArin[modifica]

Perdona per l'intromissió, he vist en els canvis recents què et dirigies a l'ArinArin peró l'última col·laboració d'este viquipedista és del 23:11, 23 nov 2005, jo ho intentaria amb Martorell o en Llull què em sembla què entenen prou del tema, jo per la meua part em veig una mica rebasat per a poder contestar-te.

Per cert, quan entres a la pàgina d'un usuari a la columna de la dreta tens una opció què es diu Contribucions de l'usuari, si hi fas click la primera data que apareix és l'ultima col·laboració que ha fet, si no és molt recenta, potser què este col·laborador no estiga molt actiu...

Una altra forma és escriure a la barra d'adreces la següent cosa: "http://ca.wikipedia.org/wiki/Especial:Contributions/Nom_de_l'usuari"

Sort!

Pascual · * 09:50, 3 gen 2006 (UTC)

pedagogia[modifica]

He vist que un dels teus interessos és la pedagogia i que has votat a favor d'aquest tema a la contribució de la quinzena. Preguntes si encara és actiu: SI. Les contribucions mai no es desactiven, nomes van sumant vots fins que són proposades. Per tant vota, contribueix i fem crèixer aquesta àrea de la viquipèdia (a mi també m'interessa molt)--barcelona 16:30, 5 gen 2006 (UTC)

account[modifica]

You requested an account on Foundation. But the request itself is made on meta, when creating an account is free and open :-) Anthere

Plantilla de registres vocals[modifica]

Hola, com veig que estàs editant i creant articles de música, potser t'interessarà la nova plantilla que he trad. de l'anglès: {{Registrevocal}}, que dóna el resultat que pots veure, per exemple, a l'article soprano.--Oersted 23:13, 12 gen 2006 (UTC)

Hola!

A la pàgina de discussió de la categoria de pàgines de desambiguació hi dius:

I com ho fem per afegir o treure pàgines de desambiguació... perquè a l'hora d'editar no és una cosa precisament fàcil d'entendre... gràcies!

Què és el que realment vols saber?

  • Com pots crear una pàgina de desambiguació?
  • Com pots llevar la plantilla de desambiguació a una pàgina què no ho és, o no ho hauria de ser?
  • Com editar-ne una?

Explica't una mica més a veure si puc tirar-te una maneta :-)
Ludor | ? 13:15, 13 gen 2006 (UTC)

Anirem per parts,

  • Crec que t'has saltat alguna part de la Viquipèdia on es diu com s'ha de personalitzar la signatura, és un dels trucs (si és què hi han més) que figuren al Portal del viquipedista. No t'ho prengues malament, pq jo me les vaig saltar totes :P
  • És molt fàcil (copie des d'el mateix Portal):
    1. En les preferències de la teva pàgina d'usuari, posa la teva nova signatura en "Malnom (nom que es mostrarà)". Per exemple: [[Usuari:ElTeuNom|ElTeuNom]] ([[Usuari Discussió:ElTeuNom|discussió]])
    2. Marca la casella "Raw signatures (without automatic link)", i prem el botó "Desa preferències".
    Ara, la teva signatura serà:
    --ElTeuNom (discussió) 23:46 27 d'abril, 2024 (CEST)

Jo en Discussió el tinc així: [[Usuari Discussió|{{WingDings|text=?}}]], pots utilitzar un altra plantilla en la què no hauràs de col·locar text=, simplement el caràcter que vullgues què aparega, en el meu cas seria: [[Usuari Discussió|{{Symbol|?}}]]

  • Com saber quins són els caràcters WingDings?
    • Pots visualitzar el mapa de caràcter amb el Word en les opcions Insertar/Símbolo, o també hi ha un programa què es diu així, mapa de carácteres.

Espere haber sigut prou clar i que et puga servir d'ajuda.
Ludor | ? 19:59, 13 gen 2006 (UTC)

Equivalències[modifica]

Bona nit! J


He creat l'article Wingdings, allí hi podràs veure les equivalències entre els alfanumèrics i els glifs Wingdings.
Ludor | ? 00:23, 14 gen 2006 (UTC)

Pot estar molt bé / (/ ), & (& ), o també $ ($ ), realment és cosa teua, més endavant es podrien ampliar amb les fonts Wingdings 2, Wingdings 3 i Dingbat...
Ludor | ? 00:33, 14 gen 2006 (UTC)

articles a mig fer[modifica]

Referent a la discussio sobre minimalisme, no se si saps que pots fer servir la plantilla {{inacabat}} precisament per aixo. De totes maneres, aixo hauria de ser nomes temporal, no s'hi val a deixar articles a mig fer (o traduir) durant setmanes, pq si no nomes fas que complicar la vida als que intenten fer tasques de neteja. No se que volies dir amb allo de que "l'estava editant en el meu espai", ja que es un article "normal" de la viquipedia encara tu hi enllacis des de la teva pagina personal. El que si que pots fer es crear subpagines a la teva area d'usuari, p.ex. usuari:Estemon/Minimalisme, i alla hi pots tenir el que vulguis.

Salut, 82.41.19.167 22:01, 18 gen 2006 (UTC)

bona nit. bé, és el que tenia fet, si et fixes a la meva àrea d'usuari tinc un vincle a "/Música minimalista", que algú, no jo, ha redirigit a "Música minimalista" que, evidentment, està en procés de traducció. Per altra banda, no és veritat que fa "setmanes" que tinc l'article a mig fer i embolico la feina dels que intenten netejar... sento dir-ho així però es que em sento com atacat quan sóc molt conscient de les coses que he fet referent a aquest assumpte. Primer, no vaig ser jo el que vaig copiar l'article del meu "espai" al de tothom, perque no crec que sigui convenient "molestar" amb articles incomplerts, segon, si algú ho fa, que no vingui al dia seguent (com es pot veure a l'historial de pàgina) per dir que es proposa la seva eliminació. Tercer, he demanat excuses, suposo que és comprensible que tothom té la seva vida fora d'aquesta viquipedia i si, ho sento, tinc exàmens, no els sacrificaré, per molt esperit de col·laboració amb la comunitat que tingui (i tinc més del que potser sembla). Espero es comprengui la meva situació, i, si no agrada l'article visible per tothom que torni on era, al meu espai personal, si no ja ho faré jo, però bé... no sé perquè tant de problema... moltes gràcies per la vostra atenció a tots i perdoneu el to del missatge, però es que no m'esperava aquest rebombori que tampoc acabo d'entendre. fins aviat! -- estemon - (parlem-ne) 21:09, 19 gen 2006 (UTC)

Bé, ja t'ho arreglo jo :) Dont Worry Be Happy! Pasqual · * 22:05, 19 gen 2006 (UTC)

Música minimalista[modifica]

Ja el tens altre cop a la teua àrea. fa l'ullet

T'he corregit unes quantes coses i voldria explicar-te-les:

  • Petita història --> Història, ja s'anirà ampliant, amés a mi no em sembla tant petita.
  • Veure també --> Vegeu també, error freqüent.
  • Vincles externs --> Enllaços externs, nom habitual d'aquesta secció.

Per a [[consonant]] he afegit [[consonància (música)|consonant]], perquè l'article consonant ja ha sigut creat per a el seu significat en fonètica, si bé caldrà crear una pàgina de desambiguació. També he hagut de canviar [[harmonia]] a [[harmonia (música)]], pot ser estiga millor [[harmonia musical]], no sé què et pareixerà, inclús en un moment havia pensat en juntar els dos termes [[harmonia consonant]], però no em senc capaç de tocar eixos temes. No l'he vullgut deixar a harmonia a soles perquè he suposat què podran haver articles sobre música, pintura, literatura, decoració, religió...

No fages massa cas del què et puguen dir, sobretot si és d'una manera que et pot semblar despectiva, ací som gent què no ens coneixem i què en moltes ocasions no sabem expressar-nos amb tota la sertenitat i l'educació què deuríem. No et prengues el que et diuen malament, si algú resulta molt enujós, simplement ignora'l no cal acalorar-se, tu ves a la teua. somriure

Ehem! acabe d'adonar-me que hi ha una llista de terminologia musical... Allí hi apareix harmonia i consonància, per tant deuries de deixar-ho així: [[harmonia]] [[consonància|consonant]], és un consell, pot ser estiga millor corregir el template, t'ho deixe en les teues mans, he he!

Ah! Sort!, i estudia bona cosa...

Pasqual · * 22:53, 19 gen 2006 (UTC)

Hola Estemon, i disculpes per la proposta d'esborrar un article teu. Soc novell a la viquipèdia i per això m'equivoc en algunes consideracions. Em pensava que l'article era públic (ara he vist que sí posava usuari:estemon/Música Minimalista, no ho havia captat) i per això vaig posar-li l'etiqueta. De totes maneres, a la discussió vaig demanar a veure si hi havia qualque etiqueta per marcar que l'article estava "en procés". Bé, disculpes altre cop. Ja he après una altra cosa. --Paucabot 09:38, 21 gen 2006 (UTC)

Portal música[modifica]

Bones. Enhorabona per haver començat aquest projecte. Intentaré col·laborar dins de les meves possibilitats de temps.--Lohen11 09:27, 14 des 2006 (CET)[respon]

Em sembla molt bé aquesta proposta encara que jo (qui no?) vaig fatal de temps i (de moment) no em vull comprometre res amb que no pugui col·laborar. Ja formo part d'un projecte i em fa vergonya el poc temps que hi dedico... En tot cas de tant en tant m'hi aniré passant i fent alguna coseta... Salut i espero que tingui molt d'èxit!--Xtv (que dius que què?) 18:31, 14 des 2006 (CET)[respon]

He utilitzat una plantilla similar pel Portal:Polinèsia: {{Portal Polinèsia}}. Una altra opció és la plantilla genèrica {{Portal|Música}}. Aquests tipus de plantilles han d'anar al final de l'article i només en els articles clau, allà on el lector pot trobar interessant trobar el portal. Una altra opció per articles menors és aprofitar les plantilles de navegació, per exemple a {{Terminologia musical}} es pot afegir el portal com ho fa {{Illes Cook}}. Sobre la plantilla {{Esborrany de música}}, em sembla bé afegir-hi el viquiprojecte.--VRiullop (parlem-ne) 22:12, 14 des 2006 (CET)[respon]

Per cert, els noms Plantilla:Viquiprojecte:Música clàssica/Article i Viquiprojecte:Música clàssica/Article no em semblen correctes. Les subpàgines són per ús exclusiu de la pàgina principal. Tractant-se d'una plantilla per a articles hauria de ser tipus "Plantilla:Nom" sense dobles dos punts ni subpàgines.--VRiullop (parlem-ne) 22:27, 14 des 2006 (CET)[respon]

Viquiprojecte de música clàssica[modifica]

Gràcies pel missatge i felicitats pel portal de música, em sembla molt bé que s'hagi començat aquest viquiprojecte. Si que tinc alguns coneixements de música, principalment d'harmonia. Intentaré col·laborar en aquest projecte editant tot el que pugui, sobretot ajudant a omplir la taula de terminologia musical.--Crg 23:13, 17 des 2006 (CET)[respon]

Em sembla molt bé la idea de reestructurar la taula de terminologia musical i fer-ne d'altres més específiques, ja era una taula massa gran i costava trobar-hi els conceptes. Suposu que a més de la d'harmonia, també és farà una per dinàmiques, una per indicacions de tempo, i d'altres.--Crg 23:30, 17 des 2006 (CET)[respon]

Salutacions[modifica]

Doncs res, bona nit mestre. El denunciaré per fer-me un viquiadicte en potència Vosté m'ha enganxat a això i vosté m'ahurà de treure!!!!

Salut!!

--Infern Català 23:30, 12 gen 2007 (CET)[respon]

XDXDXD[modifica]

Ei, sí, serà d'un bit però és una edició no? :D

A veure que he dit viquipedista en potència, usuari adicte ja ho sóc però ara sóc viquipedista "editor" en potència.. hauré de trucar a la FAD? :D

Més salut!!

--Infern Català 23:38, 12 gen 2007 (CET)[respon]

Reflexions sobre el portal[modifica]

Vaig donant voltes a tot el tema de la música i pel que fa l'organització temàtica (subportals), inspirant-me en les propostes que trobem en obres generals de música, jo hi veig aquestes possibilitats:

  • Clàssica (que inclouria cada època: Renaixement, Barroc, Classicisme, Romanticisme, Segle XX)

Aquí es podria posar Música Antiga en lloc de Renaixement i englobaria tota la música d'abans del barroc. En el segle XX hi aniria la visió històrica de tots els estils que han sorgit en el s. XX)

  • Pop en el sentit més ample de la paraula i que contemplaria tots l'espectre d'estils que no entren en clàssica ni en jazz
  • Jazz
  • Etnomúsica (o simplement ètnica entenent que parlem de música ètnica)
  • Instruments (les "Agrupacions" anirien en aquest subportal com una manera de combinar-los)
  • Obres, on caldria anar incorporant obres clàssiques, cançons, etc., amb partitures, comentaris, anàlisis, i poder-les sentir!!!
  • Teoria, on surt tot el referent al llenguatge musical, al codi, a la terminologia, ...
  • Altres, com a calaix de sastre, que no m'agrada perquè vol dir reconèixer que s'escapen coses i el concepte altres sempre és molt poc precís. Penso en categories com musicoteràpia, educació musical i d'altres que no les veig amb prou dimensió com per ser un subportal però que d'altra banda tenen les seves especificitats. O com"Música i cinema" que és interessant però és una confluència d'estils que ja aniria en els anteriors subportals.

Es redueix el nombre de subportals. Aquesta simplificació en l'estructura, si és realment funcional, és un bon indicador en una organització. Per cert, l'organització en subportals de la wiki anglesa m'ha sorprès negativament. I un cop acabat aquest comentari acabo de mirar el portal francès i m'agrada (i crec que va en la línia del què proposo) Fins aviat --Peer 08:53, 27 gen 2007 (CET)[respon]

contribució quinzenal[modifica]

Només recordar que l'article que vas votar (Pedagogia) ha estat seleccionat com a contribució quinzenal pel període d'entre l'1 de febrer i el 15 de febrer.--Jove (discussió) 11:51, 5 febr 2007 (CET)

Música[modifica]

Felicitats per les teves aportacions a la viquipèdia (portal música). Et recomano que l'ampliïs abans de començar-ne de nous M'he penjat per la web i he vist una web que podries recomanar en el teu portal Vi jazz Penedèshahaha--Allman 01:00, 27 juny 2007 (CEST)[respon]

Rebenvingut[modifica]

Benvingut i ja m'aniràs comentant quines idees tens per impulsar el portal que ara està una mica abandonat (estic amb poc temps per la quantitat de projectes que cal impulsar). Si que estaria bé crear una articles imprescindibles que caldria desenvolupar amb uns mínims de qualitat. Ja em diràs. Salut.--Peer (disc.) 08:18, 4 oct 2009 (CEST)[respon]

Viquimedia.cat[modifica]

Hem creat l'associació Amical Viquipèdia perquè fa temps que anem al darrere de ser reconeguts com local chapter de wikimedia, aquí pots veure la nostra candidatura, potser pots considerar de donar-hi suport signant al corresponent apartat (cal haver-se registrat a Meta). --Jordicollcosta (discussió) 19:21, 18 nov 2009 (CET)[respon]

Manquen referències a Fustaniers[modifica]

Recorda: La Viquipèdia no és una font primària segons Viquipèdia:Els cinc pilars. En crear un article, afegiu les fonts d'on heu extret o adaptat la informació per a que els lectors puguin verificar i valorar els continguts que heu aportat. Us encoratgem a què treballeu en millorar l'article en aquest sentit. Podeu aprendre com citar les fonts aquí.
Aquest recordatori és en motiu de les vostres contribucions a l'article Fustaniers. --Bestiasonica (disc.) 15:16, 19 nov 2009 (CET)[respon]

Avaluacions i qualitat[modifica]

Estemon. He vist la teva nota de fa un parell de mesos a la discussió del viquiprojecte de traduccions de qualitat. Pots veure informació del procés per arribar a una distinció de qualitat a Viquipèdia:Avaluació d'articles i a Viquipèdia:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article. Salut.--Peer (disc.) 20:01, 11 gen 2010 (CET)[respon]

Intensitat_energètica és un article orfe[modifica]

Recorda: En crear un article, comprova a l'enllaç de l'esquerra "Què hi enllaça" que no estiguis creant una pàgina òrfena. Si no enllaça cap pàgina a la que has creat, cal cercar almenys un article adequat des d'on crear-hi un enllaç.
Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article Intensitat_energètica. --Bestiasonica (disc.) 18:23, 16 feb 2010 (CET)[respon]

Plantilla Wikimedia CAT[modifica]

S'ha creat la plantilla d'usuari Wikimedia CAT. El motiu d'aquesta es mirar de fer el màxim visible el suport a la iniciativa de crear la secció local de Wikimedia. La teniu a la vostra disposició per tal de posar-la en la vostra pàgina d'usuari (tant d'aquí com de altres projectes, si no es molt demanar). El suport de tots i cada un de nosaltres és valuós per tal de poder assolir l'objectiu. Tens més informació a la pàgina d'Amical Viquipèdia Gràcies i disculpa la intrusió a la teva pàgina--Gus.dan (disc.) 10:20, 3 maig 2010 (CEST)[respon]

Bon dia, sisplau, ajuda'ns![modifica]

Benvolgut company, primer de tot perdona'm aquesta intrusió. T'escric per a demanar-te ajuda. Ja fa molts anys que l'associació Amical de la Viquipèdia mira de donar al català un estatus equivalent al de les altres llengües demanant la creació d'un Chapter català, cosa que fins ara ha estat denegada pretextant el fet que els catalans no tenen estat propi. La nostra llengua catalana i els companys d'Amical que treballen de valent per a la promoció del català i alhora del coneixement lliure de pertot, necessiten la teua ajuda. Sisplau/fes-nos el favor, signa a l'enllaç següent per a que es puga veure internacionalment que existim i tenim empenta i sobretot que els catalanoparlants han/hem de rebre el mateix tracte que tots els altres, tinguen estat o no. Gràcies per endavant, que et vaja tot molt bé. Records, Claudi/Capsot (disc.) 18:19, 29 març 2013 (CET)[respon]

Simfonia núm. 8 de Mahler[modifica]

Hola estemon,

He vist que ets músic, i per això t'escric: El dilluns passat vaig posar l'article Simfonia núm. 8 de Mahler en avaluació, i quasi cap usuari s'ho ha mirat. Et faria res mirar-t'ho?

Per cert, ja que he vist que ets el creador del Viquiprojecte:Música clàssica(tema amb el qual estic molt interessat), m'agradaria saber si el viquiprojecte està actiu, per que m'ha donat la sencació de com si estigués molt abandonat.

Ah! i també veient que ets el creador del Portal:música, que sàpigues que estic treballant en el Portal de la música clàssica(Englobant totes les èpoques), o sigui que si vols fer-me algun comentari al respecte a la meva pàgina de discussió... endavant!

Salutacions d'Unapersona (disc.) 20:39, 14 nov 2013 (CET)[respon]