Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Vull saber quin criteri d'admissió d'articles aplicar quant aquets no arriben a esborrany. Trobo que l'espai principal no és el lloc per crear un article «del no-res». Pot ser algú podria posar-se en contacte amb qui porta aquests Viquiprojectes per comentar-li la possibilitat de crear subpàgines per iniciar un article i publicar-ho quan mínimament arribi a esborrany. Una mostra: Diphyllobothrium latum, la infotaula l'he afegida jo.

Leptictidium (discussiócontribucions)

En aquest cas concret, em sembla important tenir en compte VP:NMN. Es tracta d'una usuària nova que, veient com ha posat els encapçalaments de seccions a l'article, segurament té previst ampliar-lo. A més a més, amb prou feines fa dues hores que ha deixat l'article, no es pot dir que l'hagi abandonat.

Per tots aquests motius, el primer que recomanaria és deixar-li un missatge a la pàgina de discussió d'usuària agraint-li les contribucions i preguntant-li si té previst ampliar l'article aviat.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Kette~cawiki A més a més del que recomana en @Leptictidium, crec que es pot anar a la discussió del projecte i recomanar mesures d'avís preventiu (com s'acostuma a fer en els tallers) i que siguin els mateixos editors que posen una etiqueta tipus {{enconstrucció}}, {{Modificant}} o {{inacabat}} per a no ser assaltats pels patrulladors. La manca d'experiència d'uns i la celeritat correctora d'altres, ja ha obert un debat com aquest a la seva discussió per les intervencions d'en @Paucabot, a qui li prego que canvii les seves etiquetes per algunes de les que tindrien que haver posat els nouvinguts. Segur que ajuda a rebaixar la tensió i millora la percepció dels nous editors. Gràcies

Paucabot (discussiócontribucions)

Què vol dir que canvii les seves etiquetes per algunes de les que tindrien que haver posat els nouvinguts?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

que retiris les etiquetes que els hi has posat i els hi posis {{enconstrucció}}, per exemple.

Paucabot (discussiócontribucions)

Els avisos que els hi havia posat els he retirat quan s'han subsanat les deficiències. Vols dir que no els he d'avisar si l'article té forma de currículum o necessita millorar el format?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Vull dir que té més recorregut i genera més empatia avisar els usuaris que no arriben a les 10 edicions, que hi han etiquetes per explicar que "estan editant una cosa nova i que la resta tinguem paciència".

Les teves etiquetes no són inadequades, però sovint són inoportunes.

Gràcies

Paucabot (discussiócontribucions)

Pensa que tant una cosa com l'altra les vaig parlar amb l'usuari implicat. Una cosa no és incompatible amb l'altra.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

@Leptictidium, Amadalvarez: procuro no mossegar gaire, ni als nouvinguts ni als més veterans. En aquest cas, trobo que l'espai principal, que pot consultar qualsevol, no és el lloc més adient per iniciar un article deixant-lo només amb encapçalaments de secció, per aquesta funció tenim les pàgines personals i, en el cas de viquiporjectes, subpàgines de projecte. No és un tema a tractar amb els estudiants, més aviat amb els coordinadors/tutors dels projectes per que l'organitzin de forma que aquests esquemes d'article els creïn en un àrea no accessible, fora de l'espai principal, per que qui consulta la «Viqui» no es trobi amb un article com aquest. Sóc partidari de usuarificar-los o traslladar-los als projectes, al estil: Viquiprojecte:elquesigui/articles/elmeuarticle.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Tens raó, però quan fas un taller o un projecte amb molta gent nova, han d'incorporar tantes coses noves que, quan més lleuger sigui el començament, millor pel tutor i provoca menys rebuig.

No podem caure en la contradicció de dir "llença't, tothom pot editar" i després explicar que la vida és molt dura i que cal saber una colla de protocols i bones pràctiques. En el cas de les traduccions, ja s'acostuma a recomanar que, en lloc de guardar en principal, es faci a usuari, perquè ho expliques quan ensenyes com a part del funcionament de l'eina i sembla més natural.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

A més, estem parlant d'un article que hi és de fa unes hores i que no té més problema que el poc contingut. No estem parlant de deixar-lo eternament.

Una altra cosa és que la majoria d'aquests articles tendeixen a estar igual al cap d'una setmana i al cap d'un any, però si és el cas d'aquest ja parlarem d'esporgar-lo o esborrar-lo d'aquí uns dies.

Resposta a «Articles que no arriben a esborrany»