Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Sitaberta (discussiócontribucions)

Hola, m'agradaria crear una nova categoria que trobo a faltar "artistes tèxtils" és una etiqueta on hi cabrien les entrades de les següents artistes amb entrada a la viquipèdia en català: Magdalena Abakanowicz - Aurèlia Muñoz - Jagoda Buic - Yayoi Kusama - Teresa Matas - Otti Berger - Sophie Taeuber-Arp - Anni Albers - Dorothea Tanning - Louise Bourgeois - Violeta Parra - - Gracia Barrios - Faith Ringgold - Maria Assumpció Raventós i Torras - Niki de Saint Phalle - Marta Palau - Susan Hiller - Lynda Benglis - Judith Scott - Annegret Soltau - Mona Hatoum - Kiki Smith - Tracey Emin - Lucy Orta - Sonia Delaunay - Chiharu Shiota - Carol Rama

Al no existir 5 persones associades a aquesta etiqueta se'm va esborrar. Algú em podria ajudar?

Gràcies


Judesba (discussiócontribucions)

Hola! Et cal ajuda per a crear la categoria perque no en saps, o és una altra consulta?

Judesba (discussiócontribucions)

O sigui, entenc que ara hi cabrien totes aquestes biografies, no?

Sitaberta (discussiócontribucions)

Doncs vaig crear la categoria "artistes tèxtils" a l'aplicar-la a una entrada nova d'una artista tèxtil i me la van canviar a "dissenyadors de moda" cosa que no és el mateix. M'han explicat que hi hauria d'haver almenys 5 entrades amb la categoria per crear aquesta i no sé si posar aquesta etiqueta a les artistes tèxtils que tinc localitzades o ho he de fer d'alguna altra manera.

Gràcies @Judesba

Judesba (discussiócontribucions)

Si consideres que han d'anar englobades dins la categoria d'artistes tèxtils, i ja tenim cinc elements, creem la categoria. Entenc que quan es va esborrar era perque encara no n'hi havia cinc, i les van haver d'encabir en categories més àmplies.

A la Viquipèdia no fem servir etiquetes, per cert. Llegeix Ajuda:Categoria, i si veus que no te'n surts tu sola m'avises i la creo jo. Pots fer servir com a model Categoria:Artistes visuals, per exemple.

Paucabot (discussiócontribucions)

Acab de crear la categoria. Conté 28 artistes i un total de zero homes.

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)
Judesba (discussiócontribucions)

Aquest comentari de zero homes no veig a tomb de què ve.

Paucabot (discussiócontribucions)

Ve de mirar la llista i veure que, sorprenentment, a diferència de la gran majoria de les nostres categories biogràfiques per activitat, no hi havia cap home (ara ja n'hi ha).

Sitaberta (discussiócontribucions)

Si t'interessa col·locar més homes ets lliure de seguir la recerca, he proposat alguns noms al següent comentari. Igualment, crec que cal esmentar que l'art tèxtil és i ha estat un suport generalment utilitzat per artistes dones i moltes vegades enmarcat dins l'art feminista, per tant no crec que sigui motiu de crítica el fet que no hi apareguin homes sinó un reflex de la realitat.

Sitaberta (discussiócontribucions)

Gràcies per crear la categoria! Estudiaré igualment com fer-ho per a la següent vegada que ho necessiti. Respecte l’escassa representació masculina en aquest suport artístic, penso que té a veure amb la seva vinculació a l’entorn domèstic i a les anomenades arts menors, l’espai artístic al que les que les dones han tingut més permissivitat en participar activament. Hi ha alguns exemples, però, d'homes més contemporanis que s’han apropat a treballar amb la tècnica, com L. J. Roberts, Ernesto Neto o Josep Grau-Garriga i Josep Royo a Catalunya (ja col·locats a la categoria).

Resposta a «Categories inexistents»