Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Vriullop (discussiócontribucions)

La pàgina Viquipèdia:Baixa per inactivitat d'administradors preveu la baixa, a més d'administrador, de la funció de buròcrata. Em sorgeix un dubte per indefinició d'altres grups amb drets avançats. A Viquipèdia:Administradors de la interfície hi ha una nota que diu que s'apliquen els mateixos criteris. A Viquipèdia:Gestor de filtres d'abusos no diu res. En els dos casos no cal ser prèviament administrador, però són igualment drets a protegir en cas d'inactivitat i que el compte quedi compromès. El dubte ha sorgit en veure Especial:Usuaris/abusefilter amb un usuari inactiu.

Pregunto. Caldria ampliar la pàgina de baixes a usuaris amb drets avançats? Penso, per exemple, en reanomenar a "Baixa per inactivitat d'administració" i afegir una nova secció pels de la interfície i els filtres, amb els mateixos criteris o assimilables.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Sí, em semblaria acceptable. Gràcies per la proposta, @Vriullop. Sembla raonable que qualsevol dret d'usuari que rep confiança addicional de la comunitat i accés a eines concretes d'interfície que poden quedar compromeses digitalment, sigui reversible transcorregut força temps d'inactivitat.

KRLS (discussiócontribucions)

Per mi endavant.

Paucabot (discussiócontribucions)

D'acord.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

D'acord a estendre als gestors de filtres d'abusos el que diu a Viquipèdia:Administradors de la interfície, que és d'un any d'inactivitat d'edicions (no de l'ús de l'eina, perquè són eines que es fan servir poc sovint).

Em queda el dubte que amb això les condicions són diferents pels administradors que per la resta (on "la resta" ara mateix dec ser jo), perquè un administrador perdria aquests drets després d'un any sense fer accions administratives encara que seguís editant mentre que si no fos administrador conservaria els drets.

Ara bé, segurament com està a Viquipèdia:Administradors de la interfície és la manera més simple de posar-ho i no cal que ens trenquem el cap preveient situacions que segurament no es donaran mai.

Pels reversors entenc que no cal cap mesura perquè si mai quedés compromès el compte d'un reversor costa poc blocar-lo i revertir-lo, i el mal que pot fer no és gaire més que el de qualsevol altre usuari.

Vriullop (discussiócontribucions)

En la pràctica, el que importa és l'activitat, que no el compte no quedi abandonat sense supervisió. Si un administrador incompleix l'activitat administrativa però segueix editant, el compte està controlat. El procés de baixa és primer avisar-lo, i si està editant el més probable és que vulgui seguir. Al final no és gaire diferent.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

D'acord que són assimilables des del punt de vista del procés de baixa,

Resposta a «Baixes per inactivitat»