Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Al @Indpcatll i al @Docosong ja els tinc identificats. Però com deia l'Eugeni, "hi ha algú més ?".

Per què ho pregunto?. Perquè s'han fet uns canvis molt importants a la {{Infotaula animanga}} on han participat els companys esmentats i ells ja s'ho saben.

Si hi ha algú més interessat, explicaré el canvis a la comunitat. Altrament, no vull robar el vostre preciós temps.

Ja us manifestareu !

Judesba (discussiócontribucions)

Amadalvarez, i si ho preguntes al portal de Còmics o a la pàgina del Viquiprojecte Còmics de l'any passat?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

L'encàrrec inicial no era per còmics no manga, però suposo que pot funcionar.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)
Aniol (discussiócontribucions)

Però les Infotaules no agafen les dades de Wikidata? Almenys és el que jo prefereixo que automàticament agafi les dades d'allà.

Docosong (discussiócontribucions)
Docosong (discussiócontribucions)
Ivan Avz F (discussiócontribucions)

Gràcies per la menció, @Docosong. Vista la infotaula, té molt bona pinta. Intentaré tenir-la present quan faci algun article de la temàtica.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Gràcies, @Xavier Dengra i @Docosong pels pings. A veure si s'animen.

@Aniol i tots els altres interessats:

  • La nova infotaula ho agafa TOT de WD i no té paràmetres manuals amb dades. Només alguns per parametritzar el funcionament.
  • Fa una distinció entre si un producte té derivats o no (a la documentació s'explica més àmpliament). Els que no tenen derivats els redirecciona directament a la infotaula general del tipus de producte: llibre, pel·lícula, videojoc o programa de TV. Aquestes infotaules incorporen ara conceptes que són més propis del manga-anime. D'aquesta forma, s'harmonitzen les presentacions i reaprofitem codi.
  • La mala notícia és que els continguts de WD treuen un aprovat justet. No és un problema de les dades específiques dels productes, sinó de les estructures WD, perquè estan fetes com qui escriu un article VP, ajuntant tot en un. Per exemple: items que diu que són un manga, una sèrie anime i un videojoc. És obvi que a VP això seria un article correcte que dona una visió integral de la historieta, però a WD cada cosa té el seu item i entre ells s'han d'establir relacions.
  • Una altra patologia és la hiper-informació. Hi ha mangues que tenen com a relacionat les 10 pel·lícules que s'han fet derivades + 5 videojocs + una sèrie anime. Això, tot i que la infotaula ho sap mostrar, dóna un resultat infumable. La fórmula correcta per elements serialitzats o amb molts productes derivats és crear un esglaó més dins la jerarquia tipus "llista de ...." o "sèrie de ..." que permet fer desplegaments esglaonats i en cada cas és pot parar on es consideri. Un exemple d'un bon disseny WD és el projecte de música (i encara té algun problema no resolt), però permet crear solucions com la que tenim a l'article de Yesterday on la informació la tenim recuperada des de WD però sense fer una infotaula omnicomprensiva.
  • Us animo a que aneu provant de canviar prudentment les infotaules manuals per aquesta per detectar si dona un resultat raonable o cal arremangar-se per arreglar WD.
Per fer comprovacions de forma fàcil podeu (editant en codi) afegir {{left|{{Infotaula animanga}}}} davant la crida de la plantilla actual i obtindreu les dues infotaules en paral·lel i fàcil de comprovar quan previsualitzeu (no guardeu !!). Quan estigueu d'acord amb el resultat, esborreu l'antiga, i deixeu {{Infotaula animanga}} sense més.


Si heu de comunicar incidències, millor a la pàg.discussió de la infotaula per no perdre la història.

Apa !

Docosong (discussiócontribucions)

Moltes gràcies i molt bona feina @Amadalvarez. Al final t'hem pogut convèncer per entrar al món manganime. Ja has pogut veure que en el tema de wikidata és tot un nou món per explorar. També espero que serveixi per aplicar-ho en altres casos diferents.

Calvados (discussiócontribucions)

Agraeixo la menció. Tot i que el canvi és xocant, un cop t'hi acostumes ja està. Té tota la informació que se suposa que ha de tenir, pel que em sembla perfecte. Malgrat el que pugui semblar, no sóc ni molt menys cap expert i de tant en tant fico la pota com tothom, ja que moltes coses les vaig copiant i enganxant d'altres llocs i ho adapto (taules, etc.) ja que hi ha coses que desconec com es fan partint de zero.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Gràcies, @Calvados.

No és tan perfecte. Només mostra el contingut WD i, la meva opinió, és que és molt irregular, per dir-ho amablement.

Per tant, hi ha molta feina a fer amb les dades i mentre no s'arregli, estarem tenint errors que la infotaula no podrà arreglar, perquè l'error està en la font.

Com indicava més amunt, cal ser molt prudent abans de posar-la en articles si no millora el contingut que ara tenim amb l'actual infotaula manual.

Com és fan a partir de zero?. La millor fórmula és agafar algun dels casos que estan bé i copiar-se com estan estructurats els continguts WD. Poc a poc anem creant "casos tipus" a la pàgina plantilla:infotaula animanga/exemples.

En tot cas, hi ha feines de correccions que són més simples i pots ajudar també amb això.

Salut !

Sorenike (discussiócontribucions)

Jo soc fan del manga-anime, per si puc ser d'ajuda d'alguna manera. Del que has comentat, intentaré mirar-me alguna infotaula d'algun dels articles que he creat!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

No descartis que et demani ajuda per validar una proposta d'estructura WD. El que li ha mancat a aquest segment és algú expert en el tema que, alhora, sabés fer estructures d'informació. Jo puc fer la segona part, però em cal que un expert que validi que no digui cap bestiesa. Gràcies per l'oferiment.

Resposta a «Tenim fans de Manga-Anime ?»