Plantilla Discussió:Infotaula animanga

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Automatitzar infotaula animanga[modifica]

Hola @Amadalvarez, t'enllaço un primer debat que vam tenir amb el @Indpcatll. Com creus que s'ha automatitzar aquesta plantilla? És una mica complexa perquè les casuístiques poden ser moltes, però normalment les entrades inclouen la sèrie de manga, anime, OVAS i pel·lícules. Bé només intento obrir el debat per veure si a la llarga es pot fer alguna cosa. Moltes gràcies!-- Docosong (disc.) 09:52, 15 des 2022 (CET)[respon]

Doncs recomano mirar la meva resposta a Tema:X8gas30xbn2rkdis on descric un full de ruta de les passes a fer.
Bé a dir que si algú (en @Indpcatll o qui sigui) està interessat a aprendre a mantenir infotaules està convidat i m'ofereixo com a tutor, però la feina i l'aprenentatge derivat és seu.
A disposar, Doco. Ja saps. amador (disc.) 10:07, 15 des 2022 (CET)[respon]
Ei, hola a tots dos @Amadalvarez i @Docosong. No ho havia comentat a en Docosong, però aquests dos dies he estat fent proves amb les infotaules i crec que ara ja tinc un resultat prou bo perquè el pugueu veure. Us convido a passar per aquí: Usuari:Indpcatll/infotaula conjunta
i les infotaules individuals Usuari:Indpcatll/Infotaula Animanga Capçalera / Usuari:Indpcatll/Infotaula Animanga Llibre / Usuari:Indpcatll/Infotaula Animanga Vídeo / Usuari:Indpcatll/Infotaula Animanga Videojocs / Usuari:Indpcatll/Plantilla:Fi
Us comento el que he fet i el que m'hauria agradat fer i que no he pogut.
Primer de tot, he reduït el nombre de plantilles animanga a 5: capçalera, llibre (manga, novel·la, etc.), vídeo (anime, pel·lícules, live action, etc.), videojoc (videojocs i novel·les visuals) i Fi (els noms són provisionals, si algú té millors idees ja es canviaran). La meva idea original era només fer capçalera, general i fi com en castellà, però m'ha donat molts problemes. La viquipèdia castellana té moltes automatizacions i mòduls que ens manquen. Igualment, ho havia intentat, però el tema ordenar les propietats, és una murga. En castellà han fet variables també tipus: si has posat tipus=anime, "publicació" es dirà "emissió", però tampoc m'he n'he sortit.
El més important, i el que em demanava en Docosong, enllaçar les plantilles a wikidata ho he fet, però no estic content amb alguns resultats. M'agradaria que "emissió", "publicació", etc. continuessin com fins ara amb "inici" i "fi" opcionals i que canviés "Emès" a "Emissió" segons si es posés una data o dues per exemple. Això ho podria fer si no fos perquè s'ha d'enllaçar amb wikidata. No he aconseguit descobrir com controlar start date i end date i fer variables, etc. També hi ha labels als quals no els hi he afegit "getlabelfix" de wikidata, perquè no sé com fer que per exemple a la taula de videojocs m'hi digui distribuidor en comptes d'editorial.
Un altre descontent amb wikidata que tinc torna a ser la propietat editorial. A wikidata, sembla que no hi ha una propietat diferenciada per "altres editorials" i això vol dir que si algú deixa que la infotaula agafi les dades de wikidata i surt l'editorial catalana, al paràmetre "altres editorials" l'editorial estaria repetida.
Un altre problema que he tingut és que he intentat seguir el castellà i fer uns paràmetres d'anime news network i imdb, i quan afegeixes informació manual molt bé, però si demanes que t'agafi la informació de wikidata només t'agafa el número (ho podeu veure a la pàgina d'infotaula conjunta)
Després, vull parlar de les icones de llapis. Jo crec que una cosa bonica de la infotaula animanga és que es veia molt neta, en comparació amb les dels altres tipus. Jo amagaria els llapis (com a mínim a les imatges i títols, cosa que ja he fet). A canvi d'això, també m'agradaria fer com en castellà i a la infotaula "Fi" hi posaria un "edita a wikidata", però tampoc ho sé fer.
Pel que fa a la capçalera tinc un dubte que no sé si algú em sabria respondre. A la versió en català hi ha un paràmetre "estil" que no he afegit a aquesta versió perquè no sé si realment es refereix a demografia o què.
En fi, m'agradaria que us ho miréssiu i em diguéssiu com està o si caldria afegir-hi més cosa (m'he plantejat per exemple si caldria posar "versió en català" o "editorial catalana" o alguna cosa així i també molts dels paràmetres de les altres infotaules, però he considerat que quan es fa servir una infotaula animanga per una pel·lícula és per fer-ne un resum a dins l'article general de la sèrie manga i a l'article de la pel·lícula es fa servir la infotaula pel·lícula) o fins i tot si poguéssiu arreglar alguns dels problemes que he dit.
Salutacions! Indpcatll (disc.) 10:53, 15 des 2022 (CET)[respon]
Responc per punts, no obstant, no domino el temaper això:
  1. Entenc que si les infotaules de la wikipedia en castellà són adients, només cal importar-les i adaptar-les. Potser només és qüestió de bescanviar els mòduls que es fan servir a la majoria d'infotaules.
  2. El tema de data d'inici o final, crec que es pot adaptar fàcilment. Però ho desconec.
  3. En el cas d'altres editorials, si no existeix el camp a wikidata, l'opció més adient és mantenir-lo de forma local.
  4. Enllaços a imdb o ann. Hi ha un codi per generar l'enllaç imdb per les infotaules de sèries. No ha de ser problema adaptar-ho també per ann
  5. El tema del llapis ja ve per defecte a les infotaules.
Per últim, vist els exemples d'en @Indpcatll sembla que és una mica difícil desenvolupar una infotaula per les sèries d'animació japoneses. De moment, sembla més pràctic automatitzar-les en cinc casuístiques. Si no hi ha cap problema, jo tiraria endavant. Més aviat, veig que has avançat bastant, sobretot amb l'exemple Usuari:Indpcatll/infotaula conjunta, i només queden petits serrells que es poden solucionar pas a pas. Notifico a @Amadalvarez per si vol dir la seva.-- Docosong (disc.) 12:42, 5 feb 2023 (CET)[respon]
Disculpeu-me, @Indpcatll i @Docosong per no haver dit res fins ara. Quan vaig veure la primera frase on deies "he estat fent proves amb les infotaules i crec que ara ja tinc un resultat prou bo...", vaig deixar-ho perquè estic immers en un projecte amb les càmeres i objectius fotogràfics que va començar amb una petició tan innocent com aquesta i ja portem 2 mesos.
No ho dic com excusa (què també), sinó per compartir amb vosaltres que quan "obres la llauna de cucs" cal estar disposat a canviar moltes coses: la infotaula, per descomptat, però també el contingut de WD i els paràmetres manuals que hi ha als articles. Algunes d'aquestes tasques es poden fer xino-xano, però d'altres o es fan al 100% o millor no començar. Per exemple, quan hem engegat el tema de les càmeres, hem descobert que ningú s'havia preocupat d'aquesta temàtica a WD i hem hagut de demanar la creació e 6 propietats que és un tràmit feixuc que requereix crear exemples, definir els condicionants que tindran i demostrar que no queda cobert per una altra propietat genèrica que faci el mateix servei. i, quan per fi, les aproven, cal carregar-les amb continguts, per deixar clar que la petició estava justificada i era necessària.
Al llarg d'aquesta setmana miro de fer-li un cop d'ull per diagnosticar si estem davant una cosa fàcil a partir del que ha fet @Indpcatll o ens ficarem dins un sorral.
Respecte a partir de la versió ESwiki, cal ser prudent. Una cosa és copiar una infotaula i una altra és que vingui farcida de crides a funcions i mòduls que no tenim "tal qual", perquè la seva funcionalitat està solucionada d'altra forma a CAwiki. Si arrosseguem tot allò que li cal i ho copiem d'ESwiki, estarem duplicant el manteniment; si optem per substituir aquestes crides per adaptar-les a les nostres, potser surt "més cara la salsa que els cargols".
Bé, com deia, m'ho miro i el cap de setmana vinent, us dic quelcom. Gràcies, amador (disc.) 21:58, 5 feb 2023 (CET)[respon]

Em cal entendre de que va tot això.[modifica]

Disculpa el titular, @Indpcatll, però és la realitat. Desconec absolutament aquest món i no sé distingir que és la part i que és el tot. Miro de fer alguna pregunta formativa: Entenc que els manga són obres escrites (~còmics), els anime són dibuixos animats. Preguntes:

  • Els anime sempre deriven d'una manga ? o poden ser un guió independent?.
  • Les pel·lícules, ONA, OVA són formats dels anime o van a banda?
  • Quan parlem de "sèrie" (ex.: Bola de Drac) es refereix al manga o a l'anime? o cadascú pot tenir funcionament independent?.

Deus estar flipant, però tinc 0,0% de coneixement del tema, ara bé, a WD sembla que alguns d'aquests elements estan vinculats entre si i em cal entendre que és cada cosa. Parlant de la infotaula:

  • Quins articles tindrien aquesta infotaula?. Sembla que és per un tema paraigües que inclou el manga i el(s) anime(s) derivats.
  • Que passa amb els articles de les parts ?. També tindran aquesta infotaula o una altra pròpia de la seva tipologia?. Vull dir, un manga podria ser tractat com una obra escrita, un anime com una sèrie i un vídeojoc, com el que és. Per exemple: Bola de Drac GT.

La construcció modular (capçalera + n blocs + final) és un mètode de començaments de la WP, força en desús. A ESwiki s'ho van copiar d'ENwiki i, amb la mateixa idea de simplificar que has tingut tu, van decidir agrupar els diferents tipus de subplantilles intermèdies. No sé perquè no han posat la capçalera i la cua també dins el mateix mòdul i els hauria quedat una única peça de software, que és com les fem ara. Potser ho han fet per compatibilitat amb articles anteriors. Tant se val ara. Les plantilles que dius que fan servir a ESwiki són per accedir a WD que són diferent a la nostra.

T'explico això, perquè depenent del que em responguis i si som capaços de modelitzar l'estructura de dades, podríem obtenir, des de WD, la informació de les parts per construir el conjunt complert. (Mira, com exemple, la imatge amb el cas del model de les entitats de "música"). Sobre les preguntes concretes que demanes, són fàcils de solucionar i, si et sembla, ho tractem quan tinguem un pla. Gràcies, amador (disc.) 21:40, 8 feb 2023 (CET)[respon]

Hola @Amadalvarez, t'ho intentaré explicar el millor possible.
  1. Un anime pot ser independent sense un manga al darrere, o pot derivar d'un videojoc o novel·la lleugera (un altre tipus de literatura al japó)
  2. ONA vol dir original net animation (animes originals d'internet) i OVA original video animation (anime original en format físic). Llavors, igual que el punt anterior, un anime ja existent pot tenir pel·lícules, ovas i onas relacionades, però també poden existir animes exclusius que s'hagin emès tan sols per internet o existeixin només en format físic, sense un producte al darrere.
  3. "Sèrie" és una paraula per indicar que un producte té més d'un lliurament. Podem parlar de sèrie de manga, sèrie d'anime o sèrie de videojocs (també serveix per diferenciar "un manga" d'una "sèrie de manga", tot i que existeixen els anomenats one-shots, mangues d'un sol volum)
  4. Aquesta infotaula en teoria com dius, és una infotaula paraigua per incloure tots els productes d'una franquícia. Per això existeix una capçalera, que seria com la informació que comparteixen tots aquests productes.
  5. Llavors, amb els articles de les altres parts, crec que és una cosa que no s'ha acabat mai de decidir mai. El que he vist normalment, és que les pel·lícules d'anime van amb una infotaula pel·lícula, però podria ser perquè té molta més informació específica que no es posa en una infotaula d'animanga. Aquí s'hauria de decidir si es vol ampliar fins al màxim l'apartat vídeo de la infotaula animanga o només reservar la infotaula animanga com a infotaula paraigua. Segurament, no aniria bé una infotaula animanga amb tota la informació que hi pugui haver, perquè algunes sèries tindrien veritables monstres d'infotaules (tret que hi hagués una manera que una infotaula animanga mostrés una informació reduïda a l'article principal [cosa que ara és possible sent manual, però amb l'automatització ja no ho tinc tan clar, tot i que no sé fins a quin punt poden ser moldejables]).
Em semblaria bé com dius que hi hagués una sola infotaula unificada, tot i que potser seria difícil si volem afegir diferents OVAs, animes, pel·lícules, etc. (segurament per això té format modular, perquè pots afegir totes les infotaules animanga de vídeo o de llibre que vulguis, ja que una sèrie pot tenir molts productes i versions). També m'agradaria que la infotaula animanga conservés el disseny, colors i l'estructura de subapartats. Indpcatll (disc.) 09:17, 9 feb 2023 (CET)[respon]
@Amadalvarez Benvingut al món de l'anime ;) El problema d'aquest articles és que tenen moltes variables. Per mantenir l'homogeneïtat d'altres infotaules, si estic d'acord en unificar-ho tot. Però, tal com diu @Indpcatll, és probable que hi hagi una pèrdua d'informació en altres productes com OVA, ONA, pel·lícules, etc. Penso, tanmateix, que és un risc que s'ha d'assumir i que a la llarga es pot corregir.-- Docosong (disc.) 09:44, 9 feb 2023 (CET)[respon]
Responc aquí també al missatge del @Docosong i també del @Indpcatll:
a) gràcies per les explicacions. La clau crec que està en que aquesta infotaula encaixa en "franquícia". A WD està identificat com a tal.
b) Les infotaules no poden ser un contenidor de tot allò que té a veure amb el tema central per evitar fer-les enormes. Crec que com a molt ha de fer 1 salt en casos excepcionals com fem per exemple als museus (que són organitzacions) i l'edifici on resideixen: MNAC), però no té sentit incloure tots els seus derivats i molt menys expandits. Una solució és el que vaig preparar al projecte de música que té una taula dins el cos: Yesterday.
c) Si "les parts" tenen article, faria servir la infotaula especialitzada del tema i, si convé, els hi podríem afegir una vinculació cap al "paraigües" magna/anime si és que no hi és ara. En tot cas, els especialistes heu de decidir, com ho voleu. És possible que una mateixa infotaula serveixi per l'article paraigües, i els de les parts comportant-se de forma diferent en cada cas. El que és important per claredat és que ni sigui llarga ni pretengui tenir-ho tot, fins i tot allò que no s'explica al cos de l'article. Això seria un error. Per exemple a Plantilla:Infobox election/series examples2 tens una sèrie de format homogeni, però amb contingut de diferents nivells; d'esquerra a dreta cada infotaula mostra una part de la següent: municipi, estat/regió i tota l'Índia.
d) Als articles de "sèrie" ja pensarem que convé mostrar, perquè si l'únic que tenim és la llista de capítols, no sembla gaire i si ens posem a descriure'ls (data, durada, ..) seria més adient enviar-lo al cos de l'article. Ja ho pensarem.
e) Us passo la llista de propietats que fans servir els items amb P31 o P279 d'anime, sèrie TV anime, manga, sèrie manga. No inclou "videojocs" perquè se'ns colarien la resta de videojocs i perquè he et un mostreig i tots els que he mirat també tenen "anime", o sigui que ja els enganxem per allà. Aneu pensant que voldríeu afegir, si no ho tenim ja.
Apa ! amador (disc.) 13:50, 9 feb 2023 (CET)[respon]
Bon dia, @Indpcatll. Els que com el @Docosong ja em coneixen saben que si faig infotaules és per a que s'alimentin 100% de WD, sense paràmetres manuals, llevat d'algun que sigui setting, és a dir, que li indiquin aspectes de comportament específic o de presentació, però mai de dades.
Explico això perquè aquest projecte m'interessa si som capaços de fer això. Construir infotaules plenes de continguts manuals que mai ningú mantindrà a futur, ni tant sols fetes en format "apilable" com són les d'ES i EN, no tenen recorregut, tot i que aquestes són una bona referència de "com mostrar" els continguts.
La meva idea de partida és (o era, no estic segur):
Llavors m'he posat a analitzar com està WD i, o bé hi ha alguna cosa que no entenc, o està fet amb criteris heterogenis. Aquesta segona opció no és descartable, ja que els diferents continguts temàtics acostumen a tenir un wikiproject on es van acordant criteris, però el de manga/anime només parla del pla de càrrega inicial de dades sense especificar ni el diccionari de dades ni la seva ontologia.
Primer problema: Que forma part de què?.
He seguit dos casos de franquícia (potser he tingut mala sort) que segueixen estructures diferents i em cal l'ull dels experts. Uns indiquen la seva cobertura mitjançant Format per (P527), altres ho fan amb Obra derivada (P4969) i, quasi tots tenen totes dues propietats amb diferents conceptes. Us he preparat un format molt visual i interactiu perquè us sigui fàcil:
  • Cas Sonic (Q1046812) és l'item de la franquícia. A VP no tenim article, però sí d'alguns dels productes. A l'anglesa ho tenen com "sèrie de videojocs".
  • Cas Initial D (Q164883) és l'item de la franquícia. Tenim article a VP que, tot i dir que és un manga, afegeix que "va ser adaptada en una sèrie d'anime i una pel·lícula", és a dir, descriu si fa, no fa, la franquícia. Tal com es mostra a l'actual infotaula, s'hi assembla al que diu l'anglesa amb un disseny força útil; per cert l'anglesa diu que és uns sèrie manga.
És a dir, un ús divergent de dos casos iguals i que requerirà cirurgia fina per endreçar-los.
Segon problema: Què és cada cosa?.
A que és refereix un item WD, o quin és l'objecte que representa, es concreta mitjançant la Instància de (P31). Un item ha de representar una cosa, no 54. Un museu no és un edifici; un club de futbol no és un equip de futbol, etc. Molts items d'aquest àmbit tenen més d'una P31 que no són compatibles, ex.: el cas Initial D (Q164883) diu que és un franquícia, una sèrie televisiva d'anime i una sèrie manga. Això a WD és un nyap, que no vol dir que a la VP no es pugui tenir un article que faci un relat conjunt que, fàcilment, pot sortir des de l'item de la franquícia. Sobre aquest tema es va parlar a Wikidata:WikiProject Anime and Manga/Splitting shared items, però sembla que no van acabar de fer la feina.
En els casos de Franquícia de mitjans (Q196600) vull pensar que s'ha fet, per "complementar" el concepte, ja que "franquícia de mitjans" també s'aplica a sèries de pel·lícules i vídeojocs NO anime, com Dallas (Q168708). Si cal diferenciar s'ha de fer d'altra forma, com per exemple Pel·lícula (Q11424) vs Pel·lícula d'animació anime (Q20650540). En resum, per poder fer un ús sense falsos positius caldrà fer neteja i explicar-la per no tenir ensurts i reversions.
Espero haver-vos aportat un bon entreteniment pel cap de setmana. Seria molt feliç si em dieu que teniu la solució als 2 problemes que, segur, segur, que passa per corregir continguts a WD, és a dir coneixement de fonts i mans per llistar, puntejar i corregir.
Apalis ! amador (disc.) 11:11, 11 feb 2023 (CET)[respon]
Gràcies per l'anàlisi @Amadalvarez, intento donar la meva visió:
  1. En el primer assumpte, entenc que la diferència entre Format per (P527) i Obra derivada (P4969) recau quina fou la primera publicació de l'obra. És a dir, en l'exemple de Bola de Drac (Q2020) o Detectiu Conan (Q185143) primer es va publicar en còmic i després han sorgit totes les altres obres posteriors (anime, pel·lícules, videojocs, OVAS, etc). En aquest cas, hi veig molta relació amb la propietat Format per (P527) ja que el disseny i l'ambientació dels personatges recau sobre l'autor original. Això també ho lligo amb el concepte de franquícia (potser mal anomenat), ja que el títol de la sèrie serveix de logo per identificar tots els seus productes. No vull obrir el meló però manté semblances amb l'Univers Marvel (Q931597) o Univers DC (Q1152150). Per exemple, Dragonball Evolution (Q653303), encara que sigui inspirat per Bola de Drac (Q2020), és una obra derivada.
    Pel que fa a Sonic (Q1046812), Mario (Q4803535) o Pokémon (Q864) el seu origen són els videojocs però després s'han popularitzat en altres gèneres com el còmic, anime, pel·lícules, etc. També la propietat d'Obra derivada (P4969) té molta relació amb l'autoria. Per exemple Super Mario Bros. (Q535550) (obra derivada, personatges reals, inspiració) i Super Mario Bros.: La pel·lícula (Q108671102) (format per, fidel al disseny original dels personatges). Vist els exemples, cal valorar si la infotaula contenidora d'anime ha d'incloure format per, obra derivada o tots dos.
  2. He revisat alguns exemples i tens raó que cal fer molta cirurgia a WD. Per exemple, cal marcar Dragonball Evolution (Q653303) com a obra derivada de Bola de Drac (Q2020). Suposo que a la part que ens toca, s'haurà de fer un esforç en revisar aquelles sèries que s'han doblat en català o siguin força populars. Faig ping a @Indpcatll, PFC12, Calvados: per si volen dir la seva. Siau!--
Docosong (disc.) 12:38, 11 feb 2023 (CET)[respon]
Hola, @Amadalvarez i @Docosong.
La infotaula d'un article manga/anime crec que sempre hauria de ser una barreja entre: https://en.wikipedia.org/wiki/Dragon_Ball i https://en.wikipedia.org/wiki/Demon_Slayer:_Kimetsu_no_Yaiba
Penso que hauria de ser com la infotaula de franquícia de mitjans, però que segons l'article, el seu tema principal tingués la part ampliada i que la resta fossin noms/llistes de la resta d'obres en subapartats. Per exemple, amb l'exemple de Kimetsu no Yaiba, el que importa és tant el manga com l'anime i s'han de destacar, però hi ha altres articles que només un dels dos existeix o hi ha el cas dels videojocs o altres coses. Estaria bé que mostrés coses diferents segons la instància de l'article. I això es podria aplicar a coses no japoneses també. Però com l'amador diu, hi ha un cacau amb wikidata, i s'hauria de retocar wikidata/fer que la infotaula pogués ajuntar criteris, etc. També com diu ell, una manera de simplificar aquesta infotaula de franquícia de mitjans seria invocar una part de les infotaules sèrie de televisió, llibre i videojocs amb aquestes instàncies i en el cas del manga i l'anime, s'haurien de retocar les infotaules de sèries de televisió i llibre perquè mostressin coses diferents segons la instància, ja que les infotaula anime/manga tenen coses exclusives (ex: demografies) o tenen noms diferents (que, per cert, a la Viquipèdia espanyola i anglesa han fet infotaules diferents per a manhwas coreans i manhuas xinesos, i és l'oportunitat per incloure'ls també en aquestes infotaules).
Sobre el primer problema de l'amador: per mi que "obres derivades" no estan fetes per l'autor original o que s'allunyen molt de la franquícia, però estan fetes per l'autor original (a més hi ha el subapartat "spin-off" https://www.wikidata.org/wiki/Q1186399 que és el segon cas que dic de les obres derivades). "Format per" jo crec que inclouria tots els productes principals de la franquícia. De tota manera, sense un statement o una explicació exacta per part de Wikidata, tot són especulacions nostres...
Sobre el segon problema de l'amador, s'hauria de fer com en el cas de bola de drac:
https://www.wikidata.org/wiki/Q2020 (franquícia)
https://www.wikidata.org/wiki/Q239506 (anime original)
https://www.wikidata.org/wiki/Q15051307 (manga original)
Però és clar hi ha sèries que no són gaire famoses i no tenen aquest tractament tan precís.
En conclusió, bastant d'acord amb el que ha dit l'amador i al final també implica retocar wikidata. En cas que es fes la infotaula franquícia de mitjans o una que inclogués parts de cada cosa i es retoquessin les infotaules de sèrie, llibre... per incloure-hi altres tipologies, segurament ja no caldria l'existència de l'infotaula animanga. Indpcatll (disc.) 13:42, 11 feb 2023 (CET)[respon]
@Docosong, @Indpcatll. Gràcies per la comprensió i les ganes de participar. WD va començar amb l'obsessió de tenir quantitat i la utilitat "ja l'anirem trobant". En certes àrees és munt de dades sense estructuració entre elles. Em temo que és el cas. No és difícil arreglar-ho, si tens el plànol del que cal fer. Com deia en una resposta anterior, si obrim la llauna dels cucs, se'ns girarà molta feina. Però com que crec que WD aconsegueix un efecte secundari molt interessant que és endreçar. El Doco, com a bon bibliotecari sap que tenir molts llibres desendreçats o classificats pel color de la tapa no aporta res, tot i que el contingut dels llibres, que és el tema important, estigui en tot cas.
  • Per estructurar el contingut cal que els items parlin només d'una cosa, d'allò que representen i que, a més de les propietats descriptives, tinguin propietats de relació, que els vinculen dins d'un o més subconjunts. Les clàssiques són "part de", "format per", però també hi ha "sèrie", "edició", "basat en", etc. Totes elles ens porten a altres items que, poden tenir les seves pròpies que et fan saltar a un altre nivell superior/inferior creant una base de dades en malla.
  • Una consideració prudent quan pensem en una infotaula és no navegar més d'un nivell per evitar expandir excessivament l'arbre de relacions. Mirem el cas de Bola de Drac tal com està ara a WD: tenim 10 items depenent directament de "format per". Seguint l'exemple de l'anglesa amb només una línia per cadascun queda bé, però si expandim els films apareixen 38 més. Quan accedim a WD no podem aplicar criteris valoratius com ara, "els més populars", però si podem limitar quantitativament i el que queda fora, mala sort. Per això dic que WD ajuda a endreçar, perquè força a estructurar millor. Per cert, els 10 elements de primer nivell no coincideixen amb els que mostra EN, ES ni CA. Pensem que sempre ens queda l'opció de reduir la infotaula i generar una llista automàtica com la de Yesterday. No oblidem que el tractament que li donem al manga-anime de mostrar integradament la història origen i els seus derivats, no li fem ni a la Ventafocs, que deu tenir infinitat de versionats i derivats. Tema a considerar.
  • Caldrà mirar millor que han fet o volien fer amb "obra derivada", però al meu entendre una franquícia (agrupació d'obres i produccions multimèdia en diferents formats), ni un article de llista de (films, videojocs, etc.) poden tenir obra derivada. Els versionats es fan de les obres, no dels conjunts.
  • Sobre les infotaules especialitzades. Jo em refereixo a les unitats finalistes que són conceptualment equiparables a edicions no anime, perquè són més complertes i, com comentava, allò que els hi calgui, ja ho arreglarem.
Si us sembla, miro de fer una proposta amb alguns casos a veure que us sembla i avaluem els canvis a fer a WD.
Salut !, amador (disc.) 22:07, 11 feb 2023 (CET)[respon]
Benvolgut @Indpcatll: Al meu darrer comentari del punt "Automatitzar_infotaula_animanga" comentava del risc d'"obrir la llauna dels cucs". Doncs bé, en això estem. Més de la meitat del que em comentes sona lògic pensant en el resultat visual que vols aconseguir, però en el fons serien naturals si la informació respongués a un model de dades que mai ningú ha proposat ni acordat. Sense "plans urbanístics", apareixen les faveles, fetes des de la bona voluntat i sense preveure que passarà ni com haurà de construir el veí que vingui mes tard al costat seu.
Les infotaules preveuen ajustos per esquivar petites interpretacions alhora de fer servir propietats (data publicació vs data creació, per exemple), i corregir a posteriori errors de dades en lloc de corregir les dades per no seguir "estrictament" les normes. Però el caos és impossible de corregir, o bé perquè atempta descaradament contra les bones pràctiques de la modelització de dades o bé perquè mai podrem preveure què farà qui vingui darrera en un món sense normes. Això requereix una tasca de manteniment constant i insostenible.
M'ho miraré amb carinyo, però abandono corregir coses que demà poden deixar de funcionar perquè un benintencionat de Canadà o Indonèsia decideixi posar les dades d'altra forma simplement, per falta de criteri definit de com s'ha de fer.
Per acabar, un regal. Mira aquest experiment fet amb els personatges de Death Note (no hi són tots).
Seguim, amador (disc.) 08:48, 5 març 2023 (CET)[respon]

Proposta integral[modifica]

Hola, @Docosong @Indpcatll. Ja tinc una proposta desenvolupada a falta de polir detalls per via de prova-error.

  • Primer vaig fusionar les 3 infotaules de contingut que havia fet l'Indpcatll en 1 de sola (a més de capçalera i fi). Es diu Proves Animanga.
  • Després he construït una versió que comença per la capçalera i des d'aquí s'invoquen els blocs seguint la P527 (format per) o per la P4969 (obra derivada); tot el que mostra surt de WD. Es diu Proves_Animanga_integrat i invoca a Proves Animanga nucli que és on es tracta la informació dels blocs.
  • A Infotaula animanga/exemples teniu un collage d'exemples de la versió integrada i a Proves Animanga teniu una comparativa de Bola de Drac: actual, Indpcatll unificada, i la integrada.

Coses de la integrada:

  • He canviat el color perquè és el de les infotaules culturals i....perquè es veien millor els continguts.
  • He prioritzat minimitzar la llargada de cada bloc, perquè sigui digerible i he sacrificat alguns conceptes que considero de massa detall d'un cas, per estar dins la infotaula del conjunt.
  • La primera part sempre és una capçalera. O d'una franquícia, o d'una sèrie, o d'una temporada, o d'una llista de... o potser un element base (videojoc, pel·lícula, anime,...) sense que sigui paraigües de res més (veure consideracions d'aquest cas, més avall)
  • Els blocs tenen 3 parts: Nom(s), Resum i resta de continguts.
  • Noms inclou també el títol en llengua original i la P2440-Transliteració
  • Resum és una línia especial. Conté la tipologia del bloc, segons la seva P31. D'aquesta forma podem saber que és sense que formi part del nom. Com que tenir una línia només per això era llençar espai, també conté: la durada, els volums i l'enllaç a la llista d'obres i a les webs de referència. També incorpora un únic llapis per cada bloc.
  • Resta de continguts. Dels que havia incorporat l'Indpcatll han desaparegut els que estan ara ubicats als dos primers blocs, el pressupost i els ingressos que els he eliminat. Tampoc es mostra l'autor quan és el mateix que el "creador" de la capçalera i dels gèneres (que sempre són multitud), s'eliminen automàticament aquells que ja figuren a la capçalera, per fer-ho més curt. Per últim, les dates surten juntes i amb el label que toca.
  • La capçalera conté aproximadament al que ja tenia abans, canviat de format. Tot i que es pot fer servir la infotaula per un element bàsic (videojoc, anime, film,..), si ho fem no veurem la informació que sí veiem quan aquesta informació és una part d'una franquícia, per exemple. Crec que en aquests casos és quan hem de saltar a les infotaules temàtiques actuals. Als exemples no he posat cap cas d'aquest encara.

Els continguts de WD són una mica caòtics i, de entrada, us faran mal d'ulls alguns resultats. Poc a poc ho anirem solucionant. Espero els vostres comentaris. amador (disc.) 12:59, 19 feb 2023 (CET)[respon]

Hola @Amadalvarez.
La icona de nombre de capítols veig que porta a la imatge. S'hauria de canviar per dues opcions. 1: la imatge porta a la llista de capítols o 2: fer que la imatge no sigui clicable i que el número porti a la llista de capítols. A més a més, als vídeos s'hauria de dir "llista d'episodis" (Propietat llista episodis: P1811).Fet Fet!
M'agrada especialment que s'hagi eliminat la columna de temps i episodis i s'hi hagin posat icones, estalvia espai i és força estètic. També el tema que només hi hagi un llapis. Només hi veig un problema, que les icones molts cops no estan alineades, segons si el títol d'abans és més llarg o menys o les icones de després hi són o no, no sé si hi ha alguna manera d'alinear-ho sempre igual, la veritat, però no és cap prioritat. A l'exemple de "Dragon Ball Z: Bardock – The Father of Goku" veig que no hi ha espai tampoc entre text i següent icona.Fet Fet!
Un altre canvi de nom necessari és que a l'apartat de manga, novel·les, etc. no hauria de dir-hi "emissió" sinó "publicació".Fet Fet!
Hi ha una cosa que em molesta de la majoria d'infotaules de la Viquipèdia catalana i és que la imatge de capçalera fa que el títol no estigui centrat (em sembla que es pot arreglar ja que la versió castellana té imatge i està centrat el títol.) També poso altres propostes d'ima Fitxer:Wikipe-tan face.svg, File:Wikipe-tan head.png o File:Picto infobox anime and manga.png (aquesta última deu ser la que fan servir els espanyols, que és transparent i veig que a la seva versió el text pot anar per sobre la imatge. Exemple portuguès: Predefinição:Info/Animangá/Cabeçalho) No fet No fet!, responc avall.
La mida de la lletra potser és la que hi ha per defecte o la que tenen les altres infotaules, però potser la faria més grossa com a la meva infotaula, ho veig més llegible (si no pot ser, si més no faria el títol més gros).Fet Fet!, al nom de la infotaula
El que has dit del creador, si és diferent, surt a sota no? (als exemples que has posat no passa però segurament perquè no hi figuren a wikidata)Sí
Crec que també s'ha de decidir una altra cosa, què fem amb els mangues de Corea o de la Xina? Ho dic perquè a la capçalera, s'hi podria posar la propietat de país per així indicar d'on és i no fer més infotaules (crec que l'única diferència que hi hauria és que la infotaula anglesa per exemple afegeix un apartat de pàgina web original, ja que molts són digitals, però ara cada cop més al Japó també passa, però com que has tret l'apartat de revista, potser no cal afegir res més).
M'agradaria que a la part final, si fos possible, s'apliqués la meva infotaula/fi o potser a la icona de dalt de la wikipe-tan, no ho sé, però que algun lloc portés al portal anime i manga, aviam si així es pogués dinamitzar una mica, que ara és força desconegut (fa poc li vaig fer un canvi de disseny perquè sigui més modern).Fet Fet!
Ara per ara no hi veig res més i no puc mirar-m'ho més a fons que estaré un temps una mica ocupat, però ja anirem fent. Indpcatll (disc.) 07:17, 20 feb 2023 (CET)[respon]
Hola @Amadalvarez avui he provat de posar la nova infotaula a la pàgina de Sakura la caçadora de cartes i hi ha una cosa que m'he adonat que és força important que l'arreglem. A totes les subtaules, apareix el paràmetre "Basat en" que crec que hauria de detectar que si la pàgina és la mateixa, no es mostrés. També la resta d'imatges com la wikipe-tan o el rellotge s'hauria de fer que no et portessin a la imatge original. Pel que fa a la llista d'episodis, crec que també s'hauria de fer que el número estigués en blau o una cosa així, perquè no sé si la gent tindria l'instint de posar el ratolí sobre la imatge. Per posar les llistes de capítols dels mangues, crec que no hi ha cap instància, no sé si seria molt merder mirar-s'ho. El tema portal, crec que no està implementat bé, o almenys a mi no em surt.
T'agraeixo molt que hagis fet realitat aquesta infotaula, és la canya ^^ Indpcatll (disc.) 11:14, 1 març 2023 (CET)[respon]
@Indpcatll: El tema de la imatge/icona a la capçalera és coneguda i per això tendim a la minimització. L'opció d'ESwiki es va descartar quan vàrem començar a harmonitzar les infotaules, ja que no és una imatge, sinó una mena d'skin que combina imatge i color de fons en una peça que fa de background, sobre el qual els textos es poden escriure. Això li restava versatilitat a l'hora de canviar-la quan convenia, com ara a la infotaula d'esdeveniments i a la d'organització que canvien segons el contingut. Un tema menor és que el mostra el nom de la infotaula quan passes el cursor i permet saber on trobar la documentació d'ús, cosa impossible en l'altre cas. No tinc especial interès en la que vaig triar i si creus que hi ha algun altra millor, endavant, però seguirà descentrant el nom. Quan més petita sigui millor.
Sobre el tema de les coreanes, no he entés bé quin és l'element que permetria reconèixer-les i si tenen la mateixa estructura a WD.
Salut !.
@Amadalvarez, Indpcatll: Vist la presentació la infotaula d'animanga, ara seria la qüestió de provar-ho en 5-10 articles significatius per veure com refinar les dades. M'encanta el disseny i ara només queda millorar-la i veure que tingui utilitat. Seguim!--Docosong (disc.) 12:04, 1 març 2023 (CET)[respon]
@Docosong Jo de moment estic fent proves amb Sakura, la caçadora de cartes i Sakura, la caçadora de cartes: les cartes transparents per veure com encaixen i tal. Estic afegint força informació a wikidata. He vist un problema que ja li he comentat a l'amadeu que és el tema "basat en". Ja aniré fent actualitzacions... Indpcatll (disc.) 12:10, 1 març 2023 (CET)[respon]
@Amadalvarez t'aviso que deus haver fet algun canvi que els títols a les infotaules es veuen desplaçats. Salutacions. Indpcatll (disc.) 16:14, 8 març 2023 (CET)[respon]
arreglat arreglat. Efectes col·laterals de la incorporació de la P2125 i de no repetir amb nom article. Gràcies amador (disc.) 18:27, 8 març 2023 (CET)[respon]
Hola @Amadalvarez, només s'ha arreglat als títols, però no a les obres derivades o format per (veig que només passa quan hi ha romaji per enmig, vegeu: La màgica Do-Re-Mi) Indpcatll (disc.) 14:52, 10 març 2023 (CET)[respon]
Perdó, @Indpcatll. Ara crec que sí. amador (disc.) 08:20, 11 març 2023 (CET)[respon]
@Indpcatll. Aprofitant que mirava coses, ara els continguts subordinats surten ordenats per data.
I com a entreteniment, he preparat aquest gadget amb un graf de les relacions entre personatges de "The Death Note". Espero que us agradi. amador (disc.) 20:13, 11 març 2023 (CET)[respon]
El gadget aquest em sembla molt bé, es pot ampliar i té enllaços a wikidata i tot! Però per a què serviria? L'has fet perquè et sembla interessant posar en algun lloc dels articles la relació entre personatges o és una prova per aplicar aquesta mena de relacions amb altres coses de la infotaula i crear altres coses també interessants? (Dius que respons al text previ, però no ho has fet? Volies dir que ho faràs d'aquí un temps?) @Amadalvarez Indpcatll (disc.) 11:29, 16 març 2023 (CET)[respon]
Ara ja he resposta al missatge anterior. Disculpa per fer un dribling.
El gadget és una prova inspirada en https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fc/Death_note_english.png. Com que sóc un fan d'aprofitar WD per a tot, vaig provar que tal sortiria i "cóm s'ha de estructurar", quina propietat permet representar-ho, quin qualificador és el més adient, etc.
No penso que sigui necessari i òbviament hauria d'estar en una part del text. Fora de la infotaula.
Salut ! amador (disc.) 17:50, 16 març 2023 (CET)[respon]

Ajustos post-publicació[modifica]

@Amadalvarez @Docosong Hi ha una cosa que he vist a Sakura, la caçadora de cartes: les cartes transparents i és que hi ha una sèrie de gèneres que són "anime i manga de fantasia", "anime i manga escolars", etc. Tinc tres idees per fer que no es vegi massa repetitiu. La primera seria si es pogués fer que la infotaula restés "anime i manga/anime i manga de" en aquests casos, però no tinc el coneixement per saber si és possible. La segona és fer servir la propietat P1813 (nom curt), i s'hauria de fer que triés per list=lang. La tercera és treure "anime i manga" d'aquests gèneres perquè ja t'ho diu la descripció i tal, però no sé quina funció tenen i si en algun lloc específic és necessari que hi siguin "anime i manga"... Indpcatll (disc.) 12:56, 1 març 2023 (CET)[respon]

@Indpcatll Responc desordenadament (maleït flow!):
  • Basat en: arreglat arreglat
  • icones que enllacen a la imatge: quan no es fan servir per saltar a una pàgina, han d'apuntar a la pàgina commons per que la gent pugui arribar a la seva fitxa, conèixer el seu nom i el seu autor per raons de llicència. Jo abans les feia no enllaçades fins que un expert en llicències em va cridar l'atenció.
  • gèneres amb noms llargs o parts repetides: és un clàssic.
1) manipular els textos d'una llista no és possible amb els mitjans que tenim, perquè rebem la llista sencera i construïda. Manipular-la posteriorment és un treball titànic.
2) La vocació del nom curt no és tenir versions lingüístiques, sinó tenir els anagrames d'entitats, etc. Un ús atípic en generarà problemes perquè qualsevol ens ho pot esborrar i ens deixaria de funcionar.
3) Aquesta és la més fàcil, perquè tenim la sort de tenir una llengua que només la parlem nosaltres. És tan fàcil com modificar el label CA de wikidata. Si fóssim anglesos, francesos, àrabs o espanyols ho tindríem cardat perquè no seriem "propietaris" del label CA. Només cal pensar en quin cas potser que aparegui sense tenir al costat una etiqueta que hi digui "Gènere" i que faci que no s'entengui. Si creieu que aquesta opció és massa traumàtica, m'ho dieu i faríem servir la 3 bis. Sempre s'ha de tenir un roc a la faixa.....
Crec que no em deixo res.
Gràcies !! amador (disc.) 07:10, 2 març 2023 (CET)[respon]
@Indpcatll, @Docosong. Sobre el tema dels gèneres artístics, penso que sobren la meitat o més. Crec que algú ha omplert aquesta propietat com si fossin els típics tags, que són útils quan fas una cerca, però no per llistar-los exhaustivament. Mireu aquesta llista de manga amb més de 5 gèneres:
  • Alguns són una definició de "què és", més apropiada per estar a la P31 (ex.:"Film antibèlic", o "pas a la majoria d'edat" aquí)
  • diuen coses similars, com "anime" i "pel·lícula d'animació" aquí.
  • estan sobre-informats, perquè la P31 és multi-producte i s'haurà de separar en diversos items, com aquí.
  • té valors contradictoris o combinació d'altres valors, com "manga i anime dramàtic" + "anime i manga de comèdia" + "romantic comedy anime and manga" + "anime i manga romàntic" aquí
Cal dir que a l'anglesa i la japonesa (que no llegeixen WD) se'n surten amb un parell de gèneres, en general.
Potser si comencem per corregir les patologies, no ens caldrà fer alquímia amb els textos.
Salut ! amador (disc.) 21:52, 2 març 2023 (CET)[respon]
Sí, s'haurà de mirar de reduir i posar-ne de més específics. Tot i que jo no entenc realment per què cal un gènere "anime i manga de comèdia". Per mi amb "comèdia" ja n'hi hauria prou perquè ja la instància et diu que és un anime...
Et passo la següent llista de propostes/problemes/qüestions @Amadalvarez:
  • Crec que hauries de poder posar una imatge manualment a la infotaula en cas que no es volgués fer servir la que hi ha posada a wikidata (que potser no els editors més sabuts d'allà no voldrien canviar però una altra encaixaria més bé en la wiki catalana). Fet Fet!, Accepta "imatge", "peu_imatge", "logo" pel primer, òbviament.
  • Quan hi ha una cosa que és sèrie de televisió i manga alhora, la taula es buggeja perquè intenta fer coses alhora. No sé si se li hauria de posar alguna restricció o què. No fet No fet! En principi, no pot haver un item que sigui un manga (història escrita/dibuixada) i alhora un film. Ha d'haver un item per cada cosa indicant les seves pròpies dates, artistes i tècnics, vòlums vs durada, etc. indicant, a més, quina s'inspira en quina.
  • En l'anime, la propietat P123 s'hauria de dir "distribuïdora" i no "editorial". Fet Fet!
  • A les pel·lícules, la data de publicació (P577) en comptes d'"emissió" jo faria que digués "estrena".Fet Fet!. Deia emissió, perquè les dates inici-fi surten juntes en una línia. Dir "estrena" i mostrar data finalització és més incoherent que dir "emissió" i mostrar només data d'estrena. Si vols ho canvio, però volia explicar perquè noAra diu "estrena" i, en cas que tingui data fi, diu "emissió".
  • En cas que en un apartat el títol i el romaji o l'anglès etc. fos el mateix que en català, faria que només es mostrés el català.Pendent Pendent, no l'entenc Fet Fet!
  • Ara mateix, perquè t'aparegui el romaji d'una cosa en japonès, ho agafa del P2440 (transliteració), però en alguns títols hi han posat propietats com P2125 (romanització hepburn revisada) o Q667558 (romanització hepburn). I no sé si hi hauríem de posar coses per al xinès o coreà...Pendent Pendent, no l'entenc bé, però si creus que s'han de tractar, només cal saber quins són les propietats a trcatar i en quin ordre Fet Fet! amb P2125 / P2440, en aquest ordre.
  • En alguns mangues, tenen posades totes les editorials de cada país, i potser es fa molt llarg i no indica d'on és cada cosa. No sé si es podria fer que t'agafés la japonesa i la catalana només. Perquè almenys es pot especificar d'on és cada editorial amb un qualificador com el de "lloc de publicació" o "juridiscció" o fins i tot "llengua". Fet Fet! amb el que trobi al qualificador Llengua del terme, de l'obra o del nom (P407) que és el que vaig trobar a la prova amb "Death Note". Si es pogués fer, estaria bé aplicar-ho amb la data d'estrena (pel·lícules) o el canal (P3301). En procés En procés...
@Indpcatll: Sobre el punt anterior de fer extensiu el filtre de llengua jp,ca a pelis i canal: Encara no he fet el filtre a la Data de publicació (P577), però he decidit canviar el que havia fet a la Editorial (P123), perquè ens perdíem el cas que només hi hagués una editorial sense indicar cap llengua o el cas que només hi hagi una única editorial en qualsevol llengua, per exemple. He fet un filtre que primer ho prova amb ca,jp i si no troba, mostra el primer valor que hi hagi, sigui el que sigui indicant la llengua, si n'hi ha, tant si és únic o hi ha d'altres. Penso que és millor això que no mostrar cap. Això mateix pensava aplicar a la P577, en aquest cas amb la Tema (P921), que és el que tenen (https://w.wiki/6RFS). En el cas de Emissora original (P449) NO Transmès per (P3301) com comentaves, seria igual que les pelis https://w.wiki/6RFd. Si no et sembla bé, ja m'ho diràs. Fet Fet! --amador (disc.) 18:47, 8 març 2023 (CET)[respon]
  • No hi hauria alguna manera que quan hi haguessin moltes pel·lícules o OVA en una sèrie, li poguessis indicar que et fes només una llista amb el link? (i que les ajuntes en apartats) Com fan aquí en anglès: https://en.wikipedia.org/wiki/Inuyasha (perquè vull posar la nova infotaula a la versió catalana però se m'allarga força, però no voldria sacrificar que es veiessin ràpidament les diferents pel·lis) No fet No fet!. Forma part del que et deia de la manca de criteri d'estructura a WD. L'anglesa no és una referència perquè ho fa a mà com nosaltres abans. Per tant, "és una màquina d'escriure", mostra allò que escriguis. Si volem agrupar OVAs sempre pots fer un item anomenat "llista de pel·lícules" i posar aquest item com a entrada del Format per (P527).
  • Ara mateix si una sèrie té "format per" i "obra derivada" només mostra "format per" diria, es podria indicar que vols les dues coses? Per exemple, a La màgica Do-Re-Mi vaig modificar el wikidata perquè el "format per" només agafés les temporades de la sèrie i les pel·lis de la sèrie, però vaig posar els mangues, novel·les i nova pel·li que està bastant allunyada a obra derivada (perquè el que és original és l'anime), però voldria que es veiés a la infotaula per exemple l'última pel·li que es va estrenar, encara que sigui obra derivada.No fet No fet! És fàcil de fer, però com vaig comentar abans de començar, no és el mateix Format per (P527), Obra derivada (P4969), Guió continua a (P5940), Esqueix (P2512) o Sèrie (P179). Hauríem de saber que hi ha d'anar a cadascuna d'aquestes propietats i, pel que sembla, s'han repetit amb criteri poc homogeni. Per cert, els esquitx (spin-off) no es tracten a la infotaula perquè eren incidentals.
  • A la part principal de la infotaula, diu "període" (en comptes d'emissió o publicació etc.) i no canvia segons el que sigui, no sé si es més difícil que canviï en aquell cas. Fet Fet! Ho vaig fer com un tractament excepcional perquè les primeres proves eren de "franquícies" i semblava més correcte. Ho deixo amb el mateix valor que si fos una entrada més.
  • Ara mateix, crec que perquè surti la seqüela o preqüela d'una sèrie, crec que només accepta el P5940, però crec que també hauria d'acceptar P155 i P156 (i fer que un et surti a l'esquerra i l'altre a la dreta i tal).No fet No fet!, mateixa resposta de més amunt; P155-P156 és anterior-posterior "dins una sèrie"; una sèrie segueix un ordre cronològic d'emissió, no de guió. Les preqüeles, seqüeles o interqüeles parlen de reordenacions en el temps del relat i habitualment són contraris a les P155-P156.
  • Per als mangues crec que no es fa servir la P1811 (llista d'episodis). A Guardians de la nit per exemple fan servir P2354 (llista de l'element). S'hauria d'incloure perquè clicant el llibre amb aquesta propietat i la llista de capítols posada allà, t'hi portés (o valdria la pena crear una propietat llista de capítols?).Fet Fet! El problema és que no tenim una propietat "llista de volums" i cadascú fa servir allò que creu millor: P2354 a Guardians de la nit i P1118 (P1118) a Death Note. Jo ja havia posat la P1118 a "volums", tot i fer-se servir a "capítols", però confiant que no coincidiran, ja que uns són mangues i l'altre animes o TV. Ara li puc afegir He posat la P2354 com a primera opció i P1118 com a segona a mostrar com a llista de volums. El dubte és si també ho poso A "capítols" només mostro la P1118 que és el que toca, tot i que hi ha casos per a tots els gustos, com https://www.wikidata.org/wiki/Q886#P2354.
  • Tinc un dubte en casos com Inuyasha. Inuyasha diguem-ne que la sèrie original són dos animes, inuyasha i inuyasha kanketsu-hen. Com que a sèrie manga a obres derivades només hi ha inuyasha (perquè hi ha gent que considera que kanketsu-hen és una altra temporada i ja, tot i que té fitxa pròpia a myanimelist, etc. en tenir anys de diferència, estudis, directors, etc.) que hauríem de fer amb la wikidata de l'anime d'Inuyasha (Q21587460)? Ara mateix, té posada la data final del kanketsu-hen i no l'anime original, i el mateix amb el nombre de capítols (recordem que a la pàgina d'inuyasha només es veu aquest i no l'altre perquè està posat com a temporada d'inuyasha). Costa saber com s'ha de delimitar, però realment l'anime original va durar fins al 2004 i no va tornar fins al 2009 amb kanketsu-hen. La meva proposta seria posar a obres derivades kanketsu-hen i a l'anime d'inuyasha normal hi posaria les dates i tot originals i llavors posar kanketsu-hen a "següent" i treure'l com a temporada. No sé com veuries aquest dilema.No fet No fet! per ara. Em costa processar-ho. Tornem a trobar-nos amb manca de criteris clars i jugant a especular. Fem el que fem, serà candidat a que algú ho reverteixi.
I de moment crec que ja està. És força cosa però no hi ha pressa, només posaria com a prioritat el tema poder fer llistes només amb noms i que poguessis fer que es veiés el "format per" com "obres derivades". Gràcies per la feina, un altre cop! Indpcatll (disc.) 16:12, 4 març 2023 (CET)[respon]
@Indpcatll: He contestat dins el text previ. Amb les teves respostes, seguim. Salut ! amador (disc.) 18:26, 5 març 2023 (CET)[respon]
Moltes gràcies un altre cop @Amadalvarez, quina rapidesa.
T'aclareixo les que no entens:
  • En cas que en un apartat el títol i el romaji o l'anglès etc. fos el mateix que en català, faria que només es mostrés el català.https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/cb/Nuvola_apps_clock.png/25px-Nuvola_apps_clock.png Pendent, no l'entenc ---------> Vull dir, posem per cas Nana. El títol en català és Nana, en japonès és ナナ i en romaji Nana, doncs si algú ha posat la transcripció de Nana a wikidata, que no es mostrés perquè és el mateix i potser es veu molt repetitiu. Un altre cas seria en què per exemple no hi ha títol català d'una sèrie, perquè no s'ha traduït, i llavors s'hi posa el títol transcrit. Llavors sortirien coses com: Dragon Quest: Dai no Daibōken (DRAGON QUEST: ダイの大冒険 - Dragon Quest: Dai no Daibōken) repetint-se la transliteració. Un altre cas és que el títol català i el títol original també son el mateix, normalment perquè els dos són en anglès.
  • @Indpcatll: Val. Miro que puc fer, m'havia desorientat que hagués de comparar la versió catalana i la japonesa.
  • Ara mateix, perquè t'aparegui el romaji d'una cosa en japonès, ho agafa del P2440 (transliteració), però en alguns títols hi han posat propietats com P2125 (romanització hepburn revisada) o Q667558 (romanització hepburn). I no sé si hi hauríem de posar coses per al xinès o coreà... ----------> A la infotaula animanga, perquè t'aparegui la romanització d'alguna cosa, actualment només l'agafa amb la propietat P2440, "transliteració", però hi ha casos en què la gent ha fet servir les altres dues coses que he dit, que és la romanització més comuna en japonès. Potser estaria bé que també posés el romaji si algú fes servir la P2125 o l'altra (o potser tu recomanes només transliteració idk). Sobre el que dic del xinès i el coreà, és que també tenen diferents romanitzacions i segurament altres propietats i s'hauria de mirar, però crec que de moment no ho prioritzaria.
  • @Indpcatll: Hi ha més d'una fórmula de transliteració i cadascú fa servir la que li sembla. Torno al tema recurrent: no podem arreglar des de la infotaula totes les patologies de dades causades per manca de criteri. Miro aquestes dues que sembla són les més habituals (https://w.wiki/6R7t).
Dos dubtes que m'han quedat:
  • Tu penses que els gèneres és millor posar "aventura" i ja, o per exemple als mangues posar-hi "manga d'aventures" i als animes "anime d'aventures" o...?
  • @Indpcatll: Jo simplificaria els textos en català per no causar una crisi amb qui ha creat els gèneres, tot i que el que caldria fer a mig termini és una racionalització total. Em vaig està mirant i hi ha una autèntica paranoia de subclasses fruit del mateix poti-poti de les P31. Per exemple, "manga i anime d'aventures" no té sentit perquè els items o són manga o són anime, però com que aquí han fet packs segons la publicació final, ara tenim una macedònia.
  • Sobre permetre que a la infotaula surtin "obres derivades" i "format per" alhora, o que triessis que sortís alguna cosa en específic d'alguna d'aquestes categories, no he entès el que volies dir del tot i si abans de fer cap canvi vols que entenguem què ha d'anar a cada categoria o si recomanes només que en surti una sempre o...?
  • @Indpcatll: Jo li puc dir a la infotaula que faci qualsevol animalada, però acabarà mostrant coses repetides, desproporcionades (com totes les pelis en lloc de dir "llista de pelis", etc). Si faig el que em demanes, d'aquí 4 dies em demanaràs que evite que es repeteixin o que les preqüeles surtin on toca cronològicament o que tracte una colla d'animes com si fosin un sèrie perquè tu saps que és una sèrie però està entrada com programa TV. Crec que no podem arreglar TOT Wikidata, però hauríem d'endreçar allò del que tenim article i/o ens interessa. Bola de drac o Doramon o Los Simpsons ens poden portar setmanes per deixar-los dignament.
A més, aquesta infotaula segueix un patró anormal per una infotaula. Només han de parlar de l'item que representen, no de les característiques de totes les seves derivades ni la biografia dels seus personatges, ni de la trama de les pelis que ha fet un actor, etc. L'he feta així perquè era el disseny de partida i qualsevol cosa més racional hauria semblat raquítica respecte al patró fixat a d'altres WPs, però no oblidem que ells les fan sense WD i si algun dia ho fan servir, abandonaran el disseny arborescent. Per quin vols que començar?. amador (disc.) 19:25, 7 març 2023 (CET)[respon]
Indpcatll (disc.) 14:22, 7 març 2023 (CET)[respon]
Hola @Amadalvarez, he intentat fer canvis i de debò que no me'n surto, a veure si em pots ajudar una mica.
Estic intentant afegir Q562214 (manhwa/còmic coreà), Q754669 (manhua/còmic xinès), Q7978994 (webtoon/subtipus de còmic coreà) i Q3285662 (manfra/manga francès) (sobretot pel que fa a aquest cas Radiant (manfra)), però em sembla que em falta alguna cosa o no entenc com va la infotaula de tipus. Com que són publicacions de llibre, estaria bé que tinguessin les mateixes funcions que el manga, però sempre em crida la infotaula per defecte i per exemple en comptes de "publicació" em surt "emissió". Tampoc vull que em surti la paraula "manga" si és un "manhwa", que és l'únic que he aconseguit fer perquè em surti "publicació", enllaçar-los. He estat trastejant els 4 tipus d'infotaula, però no me'n surto. Si tinguessis temps, em podries explicar com es pot afegir un tipus més? Així també crec que ho podria afegir a infotaula/ús per a la resta de la gent. També quan es tracta d'un cas de franquícia de mitjans passa el mateix i surt "emissió".
Ja em vas dir que també es tractava d'un tema d'especialització, però ara com ara considero que els exemples que he posat són importants perquè normalment tenen animes i altres coses al darrere que una infotaula de llibre no recull. Seria una bestiesa crear una infotaula pròpia només per cada còmic de cada país (en castellà o en anglès tenen una infotaula per manhwa i una altra per manhua però no ho veig) No estaria en contra que la infotaula animanga fos la de franquícia de mitjans i ho recollís tot, però per no acumular massa feina es podria anar ampliant de mica en mica.
(En cas que s'afegissin els casos, però, s'hauria de mirar el tema romanització del coreà i xinès, i com que no són mangues, s'hauria d'indicar el país suposo.) Indpcatll (disc.) 16:23, 26 jul 2023 (CEST)[respon]

Ajustos v2[modifica]

Hola @Amadalvarez et porto noves qüestions:
  • Quan miro d'afegir una infotaula animanga a alguna cosa que no té "obres derivades" o "format per" la infotaula surt buggejada (ex: a Joc d'heroïnes si la miro d'incloure, em surt una infotaula de llibre incompleta (amb la infotaula de llibre tampoc surten algunes coses, com la data de publicació, perquè he fet servir data d'inici i data de finalització i el tema nombre de volums surt a l'apartat "parts d'una obra", un títol una mica estrany...). També passa amb altres casuístiques com sèrie televisiva d'anime, etc. (actualització: amb "sèrie de còmics" surt bé en canvi, no sé si és perquè no és a dins d'aquí: Plantilla:Infotaula animanga/Tipus)
  • Si recordes quan l'estàvem definint, l'element diferencial amb les infotaules generalistes era que l'animanga tractava la relació entre manga i els seus animnes o una sèrie i les versions televisives, etc. Però per mostrar un element bàsic sense derivacions, hem de fer servir les infotaules estàndards fent-li les adaptacions pròpies del món animanga que no tinguessim fins ara. Encertes quan dius lo de sèrie de còmics, ja que no les he considerat manga-anime. Ho haig de fer?, llavors, què és l'ànec Donald ?. Si qualsevol pel·lícula d'animació ha de ser tractada amb aquesta infotaula, llavors no podrem tenir aspectes específics del món anime, perquè li aplicariem a qui no li correspon. A "Feina a fer" tenim un tema relatiu a les pel·lícules d'animació per diferenciar-les de les d'animació anime, per evitar aquests casos. amador (disc.) 17:19, 16 març 2023 (CET)[respon]
  • Hi ha una cosa que no sé com va, però la taula ordena de manera estranya les obres derivades/format per quan no tenen data d'inici i final. Vegeu: Cinturó Negre (el primer que hauria de sortir a baix és l'anime segons com està ordenat a wikidata)
  • Abans no ordenava, li vaig posar en el darrer canvi. Només ordena els depenent, no el principal. Si no tenen data surt al començament. Solucions: A) posar-li dates correctes a tothom i sortirà amb un criteri cronològic. B) No ordenar mai (com abans) i mostrar-ho com està a WD. No hi ha més. Tu tries amador (disc.) 17:19, 16 març 2023 (CET)[respon]
  • Un altre problema amb format per/obres derivades. Vaig intentar posar la nova infotaula a Ranma ½ i el manga és la casuística original. Llavors, a "format per" hi posen els diferents capítols del manga i a "obres derivades" l'anime, OVAs etc. Això és un problema perquè ara mateix la taula sempre dóna preferència al "format per". No sé si a la infotaula a la part de "seleccionats" o en una part pròpia, es podria decidir que mostrés el format per o obra derivada. Això es pot arreglar en alguns casos amb l'apartat "item" de la infotaula, ja que per exemple ranma té un item també de franquícia de mitjans, però diria que no sempre és la millor opció. Tu recomanes fer servir l'apartat "item" en aquests casos? Com que la idea original era no haver d'escriure gens a la infotaula si és possible...
  • El problema de sempre: Cada cas està resolt d'una forma diferent perquè ningú ha fixat criteri. Curiosament, aquest cas s'hi acosta a l'estructura que tinc al cap: format per són "les parts de la cosa de la que parlem" i obra derivada són "coses noves del mateix tipus o diferents, però que han nascut versionant en guió o en suport l'original". És a dir "una part" la pots mirar o llegir encadenadament amb les seves iguals que, totes juntes, formen la unitat de la que parlem, o la pots mirar ella sola, però mai és "l'objecte inicial del que forma part", com la "trilogia del Padrí". Per contra una obra derivada és tot allò produït clarament amb posterioritat i que es basa en l'original, ja sigui per fer una adaptació o versió del mateix gènere, o bé per adaptar-la a un altre mitjà o suport mantenint tot o part del guió original.
Lamentablement, posar l'inventari de 38 volums no té sentit en les estructures WD
Si creus que l'item de la franquícia representa millor el que és l'article, no és un problema fer servir |item=. Però caldria pensar si el que passa és que l'article està mal enllaçat. --amador (disc.) 17:19, 16 març 2023 (CET)[respon]
  • Podries fer que el nombre de capítols, en cas que hi hagués llista de capítols es posés en blau i també t'hi portés? És no sé si de primeres algú que no sàpiga que la imatge t'hi porta, la cliqui.
Ho miro, però no n'estic segur, perquè les xifres, en principi, no són un element i no són enllaçables. --amador (disc.) 17:19, 16 març 2023 (CET)[respon]
  • En cas que l'editorial original no tingui qualificador de llengua i la catalana sí, només surt la catalana. Suposo que això no es pot arreglar, però és un dels defectes del sistema diguem-ne.
Error de dades. Si hi ha més d'un valor, tots haurien de dir en quina llengua estan publicant. --amador (disc.) 17:19, 16 març 2023 (CET)[respon]
  • Una idea, que no sé si seria factible, en el cas que hi hagués taules molt extenses és el que han fet en aquesta pàgina a la versió anglesa: Kinnikuman, han plegat la infotaula.
Sí, tenim moltes llistes plegades. No obstant això, és una enganyifa visual, ja que la versió de l'app de mòbil no reconeix aquests plegats i sempre la mostra sencera. Miro mon aplica i els poso. En procés En procés... --amador (disc.) 17:19, 16 març 2023 (CET)[respon]
@Amadalvarez el tema infotaula animanga per casos individuals, sobretot la raó per la qual vull que no surti com la infotaula de llibre original o les altres, és per l'estructura de dades, la icona d'anime, el portal animanga, les icones d'animenewsnetwork i imdb, les icones dels capítols, etc. La veritat és que el teu disseny m'ha agradat bastant i potser caldria "modernitzar" les originals. Allà sí que podria fer-hi canvis jo crec, perquè sí que hi entenc bé l'estructura, tot i que segurament també t'hi demanaré ajuda. Una de les coses que m'agradaria en cas de per exemple joc d'heroïnes, és que si faig una infotaula de llibre, em surti la icona animanga, perquè una de les gràcies de la infotaula animanga era que diferenciava productes occidentals dels altres i tal. També potser això es pot relacionar amb el tema estendre la infotaula animanga a franquícia, ja que quan ho deia, no em referia específicament als coreans o malais, era a tot, però s'hauria de fer una gran feina que fes canviar la infotaula segons el país d'origen que hi hagués posat a wikidata i tal, que canviessin els apartats i el format de dades segons el tipus d'obra: manga, manhwa, còmic americà... s'hauria de pensar. Una infotaula franquícia per exemple milloraria infotaules com la que hi ha a Cançó de gel i foc
De tota manera pel que fa al primer dubte que tenia, com és que si faig una infotaula animanga a Joc d'heroïnes em surt una infotaula de llibre i si la faig a X-Venture, el cos en crisi em surt una infotaula animanga?
El tema d'ordenar cronològicament, suposo que no hi ha manera que et surtin a sota en comptes de dalt els que no tenen data, no? Si no, crec que ja em sembla bé com està, ja miraré de posar dates a tot arreu haha. El problema és pels casos de sèries de pel·lícules i tal, però suposo que no és un drama que hi siguin a dalt.
Pel que fa a les editorials i les llengües, he notat que en alguns casos, tot i tenir que una editorial té català, no surt. És el cas de One Piece per exemple, crec que és perquè té més d'una llengua (però si faig una infotaula animanga a x-venture, per exemple em surt l'editorial ooso i hi diu castellà, català i basc).
Una cosa que m'havia oblidat de comentar, quan la infotaula animanga té com a tipus "franquícia de mitjans" surt el llapis a la imatge, s'hauria de treure. Indpcatll (disc.) 04:50, 17 març 2023 (CET) Fet Fet![respon]
Ara tornem al tema casos que no són manga/anime:
  • Volia afegir la nova infotaula a X-Venture, el cos en crisi, però no es tracta d'un manga japonès, és originalment de Malàisia. Vaig donar-li la instància "sèrie de còmics" i això ha fet que per exemple, en comptes de "publicació" hi diu "emissió". També, no apareix l'editorial malàisia perquè vas donar prioritat a la japonesa. No sé si li hauria de donar prioritat a wikidata o què o potser que mirés quin és el país d'origen/llengua original de l'obra i llavors donés prioritat a allò. Això em fa tornar al tema: què fem quan es tracta d'un còmic no japonès, però són de l'estil? Potser la infotaula animanga al final hauria de ser més gran i ser la infotaula de franquícia de mitjans i canviar la petita imatge de dalt a l'esquerra segons si és animanga, etc. O simplement, afegir "país" a la taula, per saber d'on és i ja.
Indpcatll (disc.) 09:36, 16 març 2023 (CET)[respon]
Resposta a la darrera: Problemes de l'especialització. Quan vàrem començar era per manga-anime. Quina diferencia hi ha amb còmic-dibuixos animats ?. Els criteris (estructures i tipologies) són diferents entre Disney, Marvel o qualsevol japonès ?. Crec que els elements que canvien són els artístics, les temàtiques, l'estètica, el manteniment del lèxic japonès per definir els conceptes en comptes d'aplicar la seva traducció o equivalència artística. Si la vols estendre s'ha de fer de forma que no sigui la malaia o la coreana, sinó qualsevol que tingui les estructures de dades similars. No voldria trobar-me que els lapons o els kurds o els de Borneo s'hi vulguin apuntar. Seguiré apuntalant-la amb coses que em diguis i, o bé són errors, o bé són independents de l'estructura que tant critico. En paral·lel, començaré a fer una proposta de revisió integral de l'estructura per acostar-la als criteris WD, la debatiré amb vosaltres i, si encara estic viu, la publicaré a WD. Potser em donen un altre premi com ja va passar amb l'ontologia d'eleccions el 2021. Salut ! --amador (disc.) 17:19, 16 març 2023 (CET)[respon]
@Indpcatll, Responc dins el text previ.
Per cert, què t'ha semblat el graf de personatges del missatge anterior?. amador (disc.) 11:22, 16 març 2023 (CET)[respon]

@Indpcatll: Miro de respondre del que tenim pendent i altres consideracions:

  • He provat d'enllaçar les xifres de capítols i volums i, no es pot. Es fa un embolic i desencaixa la infotaula.
  • Que no mostres l'editorial en català a One Piece, era un problema de dades. Tenia dues llengües per una mateixa editorial i els qualificadors no haurien de tenir multivalues. Fet Fet!
  • Pots saltar-te l'automatisme que envia a les infotaules generalistes si crides {{Infotaula animanga grup}}.
  • La {{infotaula llibre}} ja mostra:
  • Les icones dels identificadors al peu. Abans ja es mostraven els indicadors, però sense icones.
  • La icona de la nena manga .
  • L'etiqueta "demografia" en lloc de "públic objectiu", quan prové d'animanga.
  • Les dates de publicació quan estan en P580-P582
  • La transliteració igual que a animanga
  • (nou, també a animanga) la llengua del títol en idioma original. Això permet que si es fa servir en altra llengua, la reconeguem.

Convido @Docosong, Sorenike: per compartir entre tots algunes de les propostes que em feies a la darrera resposta sobre la conveniència d'universalitzar més aquesta infotaula i no fer servir (o modernitzar) les infotaules generalistes de llibre, audiovisual o pel·lícula, etc.

  • Entenc el que dius i el lícit interès per tenir pel tema animanga una infotaula ad-hoc.
  • Quan vàrem començar ja vaig mostrar les meves reticències a involucrar-me perquè acompleix amb el perfil d'infotaula que es pot tenir, però que difícilment justificarà esmerçar masses esforços (com li passa a una vuitantena més), perquè:
  • Tenim pocs articles (284 amb l'antiga i 35 amb aquesta nova)
  • Els continguts WD són dolents o estan poc mantinguts. En aquest cas, s'hi suma que les estructures WD no responen al pilar bàsic de treballar per backlinks (els elements diuen a qui pertanyen) en lloc de contenir llistes dins els item dels elements que empara (ex: les obres estan "basades en" una altra, però l'obra original no sap tot allò que s'ha produït derivadament a posteriori). No és un tema de gustos, sinó de disseny bàsic de WD que afecta al rendiment i, si aquest projecte tingués editors que el mantinguessin, ja s'hauria qüestionat i canviat. Arreglar-ho ara donaria per tot un treball titànic per readreçar-lo i hauria de tenir la complicitat de la comunitat global que, tampoc sembla existir a jutjar per la manca d'activitat del seu Wikiproject.
  • La comunitat a VP també és reduïda i, per tant, difícilment poden ajudar si cal fer accions de millora en les dades o en mantenir el propi codi.
  • El disseny que ha quedat pot agradar més que l'anterior, però és fràgil perquè està ple de personalitzacions ja que la temàtica en si no segueix un esquema estructurat i aplicar tots els casos i les seves excepcions és possible fer-les, però ens aboca a un manteniment molt alt, inassumible pel rati d'articles i d'editors que la puguin mantenir.
  • Reaprofitar codi és una obligació per estabilitzar manteniment, però cal pagar el peatge que perds la capacitat d'hiper-personalitzar el resultat. Per exemple: cal dir-li "demografia" a allò que es mostra com "públic objectiu" ?. En una infotaula ad-hoc pots fer allò que vulguis, però quan reaprofites potser has de sacrificar especificitat en favor d'estabilitat.
  • Un altre cas concret. L'Indpcatll em va demana d'incorporar l'enllaç al portal i ho vaig incloure a la infotaula animanga. Per mi és una contradicció, perquè la política sobre portals ja es va apuntar a la seva extinció. Però no em va semblar que li hagués de discutir si està disposat a mantenir-lo. Ara bé, a la resta d'infotaules no em sembla correcte afegir-ho. És obvi que ell pensi que representa una limitació, però aquestes infotaules responen a milers d'articles i consensuat amb molts editors. Cal ser prudent amb les adaptacions.
  • L'Indpcatll suggereix que potser cal "modernitzar" les genèriques amb aportacions de la infotaula animanga. Segur que sí, però per fer-les "més modernes", no per tornar-les més específiques. De fet, alguns dels canvis esmentats més amunt, van en aquesta línia.

En resum, jo dono per acabat el treball que es podia fer raonablement amb una infotaula de 300 articles. Si es produeixen errors que no tinguin a veure amb els continguts WD, els arreglaré. Sí qualsevol altre editor vol fer canvis o millores l'animo a que ho faci; pot comptar amb el meu suport tècnic, si bé el peatge que haurà de pagar és aprendre a modificar infotaules; penso que és una bona inversió. Si us en farteu, o no us sembla bona idea que salti a infotaules generalistes quan l'article és d'un element finalista (és a dir, sense derivats ni parts), al 3r punt d'aquest fil explica com esquivar-ho. Agraeixo l'Indpcatll el seu temps, suggeriments, explicacions i paciència que m'han permès entendre una mica més aquest món. Resto a la vostra disposició per explicar qualsevol cosa que no s'hagi entès. Salut ! --amador (disc.) 10:10, 17 març 2023 (CET)[respon]

Moltes gràcies @Amadalvarez per la teva feina i per tots els aclariments també! Sobre la política dels portals, no ho sabia. Vols dir que els portals han de desaparèixer, o els enllaços a portals en les infotaules? Això està en alguna discussió?
Per cert, et podries mirar la discussió a infotaula de programari o avisar algú? Tinc un parell de qüestions i no sembla que ningú les hagi de respondre aviat.
@Indpcatll:Fet Fet! --amador (disc.) 13:26, 23 març 2023 (CET)[respon]
I bé, aquests dies miraré de substituir almenys tots els animes/mangues que s'han fet en català de mica en mica amb la nova infotaula i miraré de no molestar-te gaire, que t'he fet treballar un munt haha. Indpcatll (disc.) 10:38, 17 març 2023 (CET)[respon]
Mai molestes. Has estat una ajuda imprescindible. Però tinc altres focs que he aparcat i ja els hi toca que em dediqui una mica més.
Sobre els portals, la decisió era "no fer-ne, ni mantenir". Òbviament, no promocionar-los perquè estaríem enviant gent a veure informació obsoleta. No es va prohibir, només recomanar. Si algú s'hi volia dedicar, no se li esborraria, faltaria més.
Ara surto de casa, i després em miro el que comentes. Gràcies amador (disc.) 10:52, 17 març 2023 (CET)[respon]
Hola @Amadalvarez! He mirat alguns dels articles que fan servir la taula automàtica, i a mi em sembla visualment agradable i ben estructurada. Intentaré anar-la aplicant a articles que vaig crear, per veure què tal queden i si hi ha algun problema tècnic. De pas aprofitaré per actualitzar, si cal, informació a Wikidata.--Sorenike (disc.) 15:11, 17 març 2023 (CET)[respon]
Gràcies, @Sorenike. Sí, sí. La infotaula ha quedat prou equilibrada. El problema és que a WD cadascú ha seguit un criteri diferent. Com que, probablement, els que han entrat la informació mai han mirat de consultar-la amb una query i molt menys dins una WP, conté patologies que la fan difícil d'explotar. Tenim items que inclouen la llista de 70-80 episodis. És com si dins l'item de la cançó "Yesterday" incorporés totes les versions que s'han fet. Un altre patologia és que s'han fet servir les propietats "format per" i "obra derivada", sense cap criteri definit i ferm. Et pots trobar els animes i pel·lícules derivades d'un manga en qualsevol de les dues o en ambdues propietats. El mateix passa amb "volums" i "capítols" o amb "sèries" que es fan servir sense un criteri homogeni. Ningú ha fet un diccionari de dades d'aquesta àrea de coneixement i la interpretació de per a què serveix cada propietat ha estat força laxa.
Cal fer prova i error i, si no surt bé, canviar WD que, molt probablement, ningú rondinarà.
Paciència !. amador (disc.) 15:40, 17 març 2023 (CET)[respon]
De fet, he provat de fer-ho amb Étranger Series, que de fet no és un manga en sí, sinó una sèrie formada per un volum únic "Umibe no Étranger" i una sèrie de diversos volums "Harukaze no Étranger". Hauré de meditar quina és la millor manera de integrar-ho, si crear articles diferenciats (cosa que no li trobo massa sentit, perquè una és continuació natural de l'altra) o veure com jugar amb els elements de Wikidata... Però bé, el que tu dius, és anar provant.--Sorenike (disc.) 15:45, 17 març 2023 (CET)[respon]
@Sorenike jo tal com està plantejat l'article, veig la pàgina com una franquícia de mitjans, i s'hauria de canviar la instància de wikidata per posar-ho. llavors s'haurien de crear elements a wikidata d'umibe no etranger (manga) i harukaze no etranger (manga) i posar aquests dos i umibe no etranger (pel·lícula) a "format per".
també es pot considerar que "étranger series" és una sèrie manga, ja que es considera que originalment és un manga i per tant, la resta d'obres derivades van a part. llavors umibe no etranger (manga) i harukaze no etranger (manga) els poses a "format per" però la pel·lícula la poses a "obra derivada" (problema, que llavors la pel·lícula ja no et surt amb aquest sistema, sempre mostra preferentment el "format per".)
Mira't alguns articles amb la nova infotaula, però amb diferents casos: Dr. Slump // Sakura, la caçadora de cartes
Crec que un cas semblant pot ser el de La màgica Do-Re-Mi però encara hi tinc dubtes. en aquest cas, l'anime és el principal, però cada temporada és un anime diferent i van a "format per", també hi vaig posar les pel·lícules originals que eren continuïstes de l'anime, però els mangues, novel·les i la nova pel·li a "obra derivada". En aquest cas, l'article principal per exemple, diu que la màgica do-re-mi és un anime de 201 capítols, però després desglossa.
Espero haver-te donat idees o aclarit una mica com ho he anat fent Indpcatll (disc.) 17:12, 17 març 2023 (CET)[respon]
D'acord! Moltes gràcies per les idees. M'ho miraré amb calma aquest cap de setmana. Sorenike (disc.) 18:14, 17 març 2023 (CET)[respon]

Alguns canvis petits mentre no fem un pla més ambiciós[modifica]

Hola,@Indpcatll. Quan deies "tema ordenar les propietats, és una murga", he interpretat que si vols pujar o baixar un contingut has de renumerar el label/data corresponent, oi?.

  • si és així, Ja te'ls he re-numerat amb forats al mig per si et cal afegir/moure alguna cosa.

amador (disc.) 08:47, 9 feb 2023 (CET)[respon]

Hola @Amadalvarez la veritat és que ja no me'n recordo de què parlava. Diria que no parlava d'això, sinó del format de la infotaula espanyola la manera com ordena les propietats i les divideix en una sola infotaula amb variables i tal. Tot i que també podria ser això que dius, ja fa força temps. Igualment t'ho agraeixo perquè serà més còmode així. Indpcatll (disc.) 09:22, 9 feb 2023 (CET)[respon]

Feina a fer[modifica]

Hola, @Docosong @Indpcatll, i altres fans de l'anime. Obro aquesta secció exclusivament com un ToDo on anar afegint tasques d'alimentació, neteja, reordenació, desdoblament, etc. d'algun article i especialment de WD. Tothom pot aportar tasques que detecti pendents de fer i tothom hauria de participar.

Quan acabeu de fer una neteja, indiqueu-lo en aquest fil amb un {{Fet}}. Gràcies:

Seguirem, amador (disc.) 17:30, 16 feb 2023 (CET)[respon]


Una activitat diferent, també de WD, consisteix a posar label (i descripció, si no en té) en català als items del tema que no en tinguin encara. A https://w.wiki/6LsX Tenim una consulta per obtenir els items manga-anime sense label en català. Els mostra en grups de 1.000. Veureu que dins la consulta hi ha una llista de codis tipus "wd:Qnnnnn" on hi figuren les tipologies principals. Si voleu treballar alguna en especial o la consulta es penja per time out, deixeu la resta com comentari (un # al començament de la línia) i que quedi activada la que us interessi.

Bona feina ! amador (disc.) 18:16, 16 feb 2023 (CET)[respon]

Aquest punt està resolt

@Docosong, Indpcatll: Existeixen icones (globalment referents) per "manga", "anime", "pel·lícula anime", etc.. ?. A Commons he trobat alguns, però desconec la seva transversalitat cultural. Per exemple:

  • manga:Manga
  • anime:Anime
  • film anime:film anime
  • videojoc:videojoc (el que té ara la infotaula especialitzada)
  • còmics o sèrie de còmics:sèrie còmics o sèrie còmics

i no sé si caldria tenir per altres variants com dorama, sèrie de..., etc. En definitiva, em cal la saviesa dels experts.--amador (disc.) 08:11, 18 feb 2023 (CET)[respon]

Hola, la veritat és que investigant les infotaules animanga de les altres llengües, només he vist que facin servir una icona de la Wikipe-tan (que és com un personatge anime inventat que simbolitza la viquipèdia), però que serveix com a icona genèrica per a tot allò relacionat a l'anime. (Fan servir aquesta imatge transparent diria: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Picto_infobox_anime_and_manga.png)
Si es volgués posar aquest personatge com a representant de tot el món anime, segurament aniria millor aquesta icona a film anime: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Anime_film_icon.svg
La veritat és que, si pogués ser, jo diria que ara anirien millor icones simplificades com la de la infotaula de videojoc, però ens en falten... (tot i que potser en podríem treure algun d'aquí: https://www.flaticon.com/ pel que tinc entès són lliures i només cal acreditar) Indpcatll (disc.) 08:51, 18 feb 2023 (CET)[respon]
gràcies, @Indpcatll. Desconeixia que la Wikipe-tan no era de cap manga, sinó rerpesentant de WP. Ara entenc que hi havia un munt d'imatges a Commons que no gosava agafar per no fer spam de cap manga. Segurament l'agafaré a veure com queda.
De la resta, he fet un gir de guió. Volia fer-les servir a canvi del text que defineix la tipologia, però és massa complicat perquè hi ha masses casos. amador (disc.) 10:41, 19 feb 2023 (CET)[respon]
Les icones aquestes de les infotaules no han d'estar enllaçades oi? A les infotaules més conegudes {{indret}}, {{infotaula persona}}, {{infotaula geografia política}} etc. la icona no té enllaç i té com a text el títol de la plantilla. Per contra la infotaula animanga sí que està enlaçada. No sé si és perquè en tots els casos la icona és senzilla en blanc i negre i en Domini Públic i en canvi la wikipe-tan aquesta és una imatge elaborada i està en CC.
Si és així cal tenir en compte que quan s'usa Infotaula animanga per a un concepte únic i agafa una altra infotaula, no apareix l'enllaç i el text diu el nom de l'altra infotaula (que em sembla correcte perquè realment el què s'està mostrant és l'altra infotaula). Per exemple a Joc d'heroïnes hi diu Infotaula de llibre. La {{Infotaula de programari}} sembla que està mal feta perquè té enllaç i no el títol de la plantilla. SMP​ (+ disc.) 17:43, 23 març 2023 (CET)[respon]
Aquí un usuari ha respost això @Amadalvarez (jo no sé si he entès el que diu). Indpcatll (disc.) 19:20, 24 març 2023 (CET)[respon]
Hola, @SMP, Certament caldria fer una mica d'endreça. Primer de tot cal dir que la conversa inicial amb diferent tipus d'icones, va quedar aparcat i vàrem optar per simplificar i agafar la wikipe-tan, o sigui que no cal.
----
Quan vaig enllaçar les infotaules temàtiques (llibre, pel·lícula,...) ja vaig veure que tenien comportaments heterogenis, però em vaig centrar en els aspectes d'afegir-li les peculiaritats dels manga-anime per tal que la poguessin fer servir.
És com tu dius: les icones no haurien d'enllaçar a un altre lloc; o no té enllaç o enllaça a la seva fitxa commons. Si que ha de mostrar el nom de la infotaula, ja que abans la icona podia ser autoexplicativa, però algunes infotaules són poli-temàtiques i canvien la icona per personalitzar-la.
Si t'animes, tu mateix ves fent. Qualsevol ajuda, sempre és benvinguda.
Gràcies, amador (disc.) 21:31, 24 març 2023 (CET)[respon]
No, sobre això de les icones si estan enllaçades jo no canviaré res perquè és més de criteri amb totes les infotaules.
El que sí que potser m'animo a fer és a millorar algun detall més d'aquesta infotaula perquè em sembla una passada i aquí a la pàgina de discussió hi ha alguns comentaris interessants de coses a millorar. SMP​ (+ disc.) 00:01, 25 març 2023 (CET)[respon]
Per cert, @Amadalvarez:, les plantilles {{Proves Animanga}}, {{Proves Animanga integrat}} etc. ja no s'utilitzen oi? No esteu fent encara proves amb el codi que hi ha allà? --SMP​ (+ disc.) 00:15, 25 març 2023 (CET)[respon]
@SMP Efectivament, les plantilles {{Proves Animanga}}, {{Proves Animanga integrat}} estan lliures si vols fer proves.
Si tens algun dubte sobre el funcionament, només cal que ho digui i dono pistes. Gràcies amador (disc.) 20:32, 25 març 2023 (CET)[respon]