Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

    Imatge del dia, la predominància valenciana i altres coses

13
FranSisPac (discussiócontribucions)

He fet una immersió puntual en el tema de la imatge del dia en portada (POTD). Considero que hi ha certs aspectes que cal discutir, en principi arribar a consensos i segurament corregir. Abans que res, m'he de dirigir a n'en @TaronjaSatsuma i demanar-te disculpes per portar el debat directament a la Taverna sense passar per la teva discussió d'usuari. També he descartat plantejar-ho en altres pàgines de discussió lligades al tema però amb audiència reduïda, precisament perquè se'n veu afectada la nostra targeta de presentació, la Portada, i això és cosa del col·lectiu.

  1. S'ha fet amb la millor de les intencions, però em sembla greu que hem deixat de presentar-hi un ventall d'imatges global i multidisciplinari, per tenir-ne entre un 10% i un 12% de "temàtica valenciana", sovint molt explícita (Nota 1). Diria el mateix si se'm fes evident cap altre biaix tematicogeogràfic res a veure amb alguns biaixos fàcilment identificables en el contingut general de l'enciclopèdia, especialment si semblés associat a una mena de conflicte d'interessos. De moment, 8 de les 18 imatges "preparades" per al POTD2024 també són "valencianes"!
  2. Una "variant del problema" és la reiteració conceptual propera. Em refereixo als sis dies seguits de falles, del 14 al 19 de març, o als 5 dies de moros i cristians entre el 21 d'abril i el 13 de maig (Nota 2).
  3. Sobre la incorporació d'"imatges de dates senyalades", és habitual que es doni el fenòmen en aquest apartat, com també pasa en l'article del dia, però, normalment fins ara, sense fer explícita l'efemèride. En cap cas s'ha d'especificar "els anys que fa", tenint en compte que el mòdul POTD pot recuperar imatges dels cinc anys precedents i això comporta un alt risc d'anacronisme, cosa que sempre cal evitar (Nota 3).
  4. Fitxers especials (c. c. Townie). a) Hi ha algun problema de càrrega amb els fitxers tif? b) Revisant POTD2023, qüestiono si té sentit incloure-hi "webm fílmics" de quasi una hora i mitja de durada (atenció, aquest apareixerà d'aquí tan sols 10 dies, el 19 de !juny), o ni que siguin de sols uns minuts. (Nota 4). Potser s'han de considerar "tolerables" documentals curts com el del "19/09" (4 min). Un cas particular que he trobat és un anunci, del "26/09", que consta com a "commons:Category:License review needed" i que potser caldria eliminar sense més consideracions

Posicions?

Francesc, jo penso que se t'ha d'agrair l'esforç d'aquestes contribucions, però em permeto exclamar; així no, sisplau! Cordialment,

____________

Nota 1: Tenint en compte que el mòdul POTD extrau imatges de fins a cinc anys anteriors, cercant-ne una del dia, el càlcul resulta dels següents parells de xifres de fotos, "clarament valencianes" i "associades al País Valencià" (criteri subjectiu?): el 2023 28-7, el 2022 5-5, d'anys anteriors 4-0.

Nota 2: Per les dates, es podria considerar un problema passat, però a dia d'avui podem anticipar-ne repetició, amb lleugeres variants, en el 2024.

Nota 3: Em refereixo, en concret, a les entrades de 2023 sobre el "16/06" i el "03/07", que ja passo a modificar. Tanmateix, mantinc el punt com a avís de cara a possibles temptatives de repetir-ho.

Nota 4: Es tracta dels fitxers del "19/06" (1h 21min), del "16/07" (24 min), del "29/11" (12 min) o del "13/08" (7 min).

TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

Hola Francesc. Intente respondre't amb el meu criteri als punts corresponents (que, com qualsevol criteri, n'és un, simplement això).

Abans de començar, i com a nota general al tema: La imatge del dia porta dècades, i si ens fixem, encara a dia de hui hi ha dies sense cap imatge definida, com es pot vore al mòdul. De fet, per al 29/7 no n'hi ha cap preparada.

Per donar context, des del febrer porte actualitzant la imatge del dia intentant omplir dates que, simplement, estaven buides, i que han portat una dècada buits. Com sabeu, quan no hi ha cap imatge del dia es repeteix la del dia anterior, per la qual cosa hi ha imatges que ens sabem de memòria de tant que se n'han repetit, segur que sabeu a què em referisc si vos dic la foto del Hussain Bolt corrents o el Christmas rus amb l'ós per Sant Esteve. O el referèndum de Noruega. Han estat allà dècades.

De moment, no n'he eliminat aquelles, però sí que n'he anat afegint ací i allà fotos que creia que pagaven la pena.

Dit açò:

1. Un 10% de contingut "propi" em sembla més que justificat en portada. A més, cal tindre en compte que no m'he pegat una sentada d'omplir tots els forats (que ho podria fer) sinó que ho faig cada dos mesos. Així, hi ha tres dies d'abril i un de maig que se'm passà afegir cap foto, per la qual cosa se'n repetí una d'anterior; i en la última tongada de fotos he arribat fins finals de juliol. Això vol dir que si hom considera que cal afegir més contingut sobre X tema, és lliure de fer-ho còmodament i sense entrar en conflicte amb el contingut amb que altres col·laboren. Insistisc: hi ha forats pendent d'omplir des de fa més de 10 anys.

2. Fou un criteri subjectiu meu, clar; però el 21 és el dia dels músics, el 22 l'entrà, per Sant Jordi vaig deixar una foto del dia del llibre que porta allà des de finals dels 2000, i pel dia dels trons vaig tornar a afegir fotos de l'entrà. És a dir, les fotos de festes es repeteixen perquè vaig considerar divertit que, si la festa dura 4 dies, es cobriren tots quatre. Un criteri com qualevol altre. Les fotos de maig de 2023 no es repeteixen al 2024 perquè són els Moros de Muro i allà les festes cauen depenent de la Mare de Déu, per la qual cosa no té sentit repetirles dos anys.

Les fotos del 2024 estan pensades per a "tapar" les que tenen temporalitat concreta. Ni les festes de Muro, ni el Corpus, ni l'any nou Xinés cauen sempre el mateix dia, per la qual cosa calia "tapar" les de 2023 i preparar les del 24 on tocava.

3. Sobre els anys que fa, per una banda és lògic que no s'explicite tenint en compte que el mòdul estava abandonat i una mateixa foto servia per a un any i l'altre i l'altre de més enllà. Es pot seguir eixe criteri, o se'n pot seguir un de nou, no tinc cap "opinió forta" al respecte. D'anys "explícits" crec que sols hi ha la lliga del València Basket i poc més, però vaja, que sí, que n'hi ha algun així. Per a l'any que ve, es pot canviar per un altre "sense data concreta", cap problema.

No crec que hi haja risc d'anacronisme, en aquell respecte, si es manté la plantilla, però entenc el temor en tant que allò sempre ha estat abandonat.

4. Sobre les imatges "no territorials", on he prioritzats coses com cosplay, dibuixos animats, etc; en molts casos són "fitxers destacats" de Commons. Tot i que lògicament, no espere que ningú no es veja una pel·li sencera a la Portada, sí que és viable que hom veja que hi ha un fitxer multimèdia, faça clic i li faça gràcia.

El fitxer d'anime del 26/09, es pot vore a Youtube com ha sigut apujat amb una llicència lliure, o siga que podem estar tranquils no serà esborrat.


Sobre el suposat valencianocentrisme (que no negue i és premeditat)... heu vist, per exemple, les fotos del 2015? Aquell any ja apareixia el Husain Bolt per allà.

I per descomptat, vos convide a anar apujant fotos, que hi ha prous espais buits per omplir encara. Si ningú no n'afegeix, ja ho prepararé a mitjans de juliols per tal de cobrir un parell de mesos més.

Salut!

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Per una banda, subscriure la feina necessària de renovar periòdicament les imatges del mòdul de la portada. Ningú s'hi havia posat des de feia anys i té mèrit que en @TaronjaSatsuma s'hi hagi animat.

Ara bé, si no l'hagués endegat en @FranSisPac, possiblement el fil a la Taverna o a la discussió corresponent l'hagués creat jo, perquè quan per a les xarxes socials anem a mirar 2-3 dies setmanals per piular la foto del dia en portada, el biaix hi és: ja massa evident, reiterat des de fa uns mesos i en alguns casos desafortunat perquè no sé si frega conflicte d'interessos (WikiLovesFolk i moltes no dels guanyadors sinó pròpies). La crítica sí que està fonamentada, a parer mau.

Que, malauradament, pel que fa a contingut tinguem un barcelonacentrisme o catalunyesisme endèmic (com altres bretxes que provem de revertir), no vol dir que un espai com la portada hagi d'assumir un 15% de fotos del País Valencià. Podria fer-ho, però no si la renovació està només destinada a aquest tema o si aquest 15% representa pràcticament tot el que és la quota audiovisual que volem destinar a visió autocentrada (indrets, persones i conceptes del domini lingüístic catalanoparlant).

Per tant, entenc que no hagi estat ben rebut per altres usuaris que la renovació (necessària) de fotos anuals hagi passat per alt tantíssimes imatges de qualitat pirinenques, culturals i arquitectòniques d'Andorra, les Illes Balears o el Rosselló. Ni tampoc que, si es vol una perspectiva més nostrada per fer un "clic" amb esdeveniments culturals, s'hagi deixat de banda la ja coneguda trajectòria històrica de viquipedistes amb bagatge fotògrafic com l'@Enric (arquitectura), en @GuillemMedina (celebritats), en @Pere prlpz (patrimoni), el @Kippelboy (miscel·lània i persones), l'@Amadalvarez (arquitectura i indrets), na @Sguastevi (instruments) o l'@Aniol (esdeveniments). N'hi ha per donar i per vendre. Les de fa 10 anys poden ser molt repetitives a hores d'ara, però com a mínim sí que tenien el suport d'haver guanyat alguns dels concursos que fèiem d'imatge del mes en aquella època.

Endavant amb la renovació fotogràfica, però sempre que hi hagi un criteri definit una mica a priori i amb més perspectiva, inclusiu i no per fer endreça de visibilitat parcial.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Començo pel que se m'ha esmentat: si tinc algun mèrit fotogràfic és per la quantitat, cosa que crec que és útil per poder il·lustrar molts articles i llistes però clarament no ho és per la portada. Si algú vol trobar bones fotos per la portada no li recomano que comenci per buscar entre les meves.

Per la resta, de sempre tendim a tenir el contingut de la portada força abandonat i és d'agrair que algú com en @TaronjaSatsuma s'hi posi. Naturalment, si s'hi posen pocs editors, el contingut dels temes que interessen a aquests editors tendirà a augmentar.

Ara bé, si la selecció és millorable la solució no és aturar l'únic (o els pocs) que hi estan treballant. La solució és augmentar la participació, i el principal problema amb la portada és que el disseny funciona molt bé però és molt críptic des del punt de vista de l'edició. Aleshores, el primer pas hauria de ser crear algun lloc on es pugui proposar i discutir les imatges del dia, que sigui fàcil de trobar i que el que s'hi discuteixi acabi suposant un canvi en les imatges triades. A partir d'aquí, només cal fer propostes d'imatges i aprovar-les (amb "només" entre cometes, perquè quan seleccionàvem una sola imatge cada mes ho vam acabar deixant córrer per manca de participació).

I posats a fer, podríem fer el mateix pels altres continguts de la portada com l'article del dia i el viquiprojecte destacat. Les notícies ja tenen una pàgina de discussió però segurament també es pot millorar la manera de trobar-la.

I per acabar, que ara mateix tinguéssim un 15% d'imatges del País Valencià, que no fossin redundants i que enllacessin a articles interessants tampoc em semblaria gaire greu. I si aquestes imatges són noves, em semblaria millor això que tenir les mateixes imatges de fa deu anys.

FranSisPac (discussiócontribucions)

Benvolguts TaronjaSatsuma, Xavier Dengra i Pere prlpz (c.c. Vriullop).

Això va: a) de reprendre el fil; b) d'alguns advertiments; i c) d’acomiadar-me (temporalment).

Començo disculpant-me per haver trigat tant a contestar. Vaig estar documentant-me i elaborant força, sense rematar-ho, i havia quedat a la fresquera. Vull recordar que la intenció i punt central d'aquesta "proposta" era debatre la situació de desequilibri, regional i personal, detectada en la imatge del dia, un element destacat de la “nostra” Portada i, arribat el cas, posar-hi solució. Com que això quedava excessivament llarg i tenia molt material, he posat en pàgina a part, a mode d'annex, el gruix de la informació que caldria tenir en compte; és a "Usuari:FranSisPac/Sobre la imatge del dia a la Portada", crec que situa objectivament les coses i incorpora algun suggeriment.

Queda molt espectacular afirmar que «la imatge del dia porta dècades...», o bé parlar de «tenir les mateixes imatges de fa deu anys». Si som rigorosos, haurem de tenir present que el Mòdul:POTD va arrencar el 20 de març del 2015 (quan m'ho dèieu feia poc més de 8 anys) i, per altra banda, no recull imatges més enllà dels cinc anys precedents!

Demanaria donar un cop d'ull a tres aspectes. El primer és específic del que aquí parlem i els altres dos són de la Viquipèdia en general, però tractant-se de la Portada, que n'és la targeta de presentació i l'element focal que ens representa a tots, haurien d'aplicar-s'hi amb especial cura:

  1. Les característiques de qualitat reconeguda, varietat i no reiteració que s'esperen de la imatge del dia, tal com destaco en l'annex (i no em val allò que he llegit sovint posant en dubte la validesa de normes redactades fa temps).
  2. en:Wikipedia:Geographic imbalance (que també vaig veure recomanat per en Pere no fa massa), d'on destacaria la frase «Wikipedia is not Yourtownpedia» i que, si pot preocupar com a indicador qualitatiu a nivell global de l'enciclopèdia, pren una particular rellevància quan parlem d'una peça única i especialment visible com és la Portada. És una consideració extensible a altres desequilibris temàtics, tolerables en el conjunt d'articles, però que aquí, precisament, cal "autocontrolar" (per allò de «si s'hi posen pocs editors, el contingut dels temes que interessen a aquests editors tendirà a augmentar»; parodiant la frase anterior, «la Portada no és la_teva_portada»).
  3. Viquipèdia:Conflicte d'interessos, que sovint es contempla amb força rigor per als articles (en la meva opinió personal, més enllà del que caldria) i que potser, pels motius expressats, caldria tenir en compte en els element de la Portada.

Cóm hem arribat a tenir tot això —després dels anys que en Vriullop ho va cuidar amb molt de zel— i fins a quin punt aquests aspectes fallen, queda molt patent en les dades de l'annex. I aquí no tinc més remei que repetir el que ja et vaig dir, TaronjaSatsuma, al final de l'entrada inicial del fil: «Francesc, jo penso que se t'ha d'agrair l'esforç d'aquestes contribucions, però em permeto exclamar: així no, sisplau!»

Dues pinzellades sobre les crítiques generals a la Portada i les seves dificultats d'edició (cosa que no veig amb mals ulls per tal d'evitar que "s'hi fiqui mà amb alegria"). Diria que l'únic element "anquilosat" és l'article del dia, i des de fa un munt d'anys. Em permeto reproduir aquí els dos avisos que hi ha a l'encapçalament de Discussió:Portada, el primer dels quals porta al lloc on hi ha les pistes i el segon no resol el tema de l'edició, però el llapis d'enllaç per editar enllaç a la plantilla és prou evident allà on toca ser-hi!

(Aquí el meu homenatge, un cop més, a en Joutbis i el seu robot pel seu paper en els apartats de tendències i d'efemèrides. "Al tanto" amb les dependències personals!)

Per la meva part, i intencionadament abans de reprendre aquí, les últimes setmanes he estat "omplint", fins a 15 de febrer, en tres fases. Una primera on vaig "conformar-me" amb el nivell d'imatge de qualitat, una segona buscant-ne de destacades i una tercera amb destacades de terres catalanes. La tercera ha estat difícil perquè, com ja deia en QuimGil, fa quasi 8 anys!, a "Viquipèdia:La taverna/Multimèdia#Organitzar els coŀlaboradors dels territoris catalanoparlants": «cada vegada costa més mantenir un bon percentatge d'imatges d'interès especial per a ca.wiki». En general he evitat que la imatge coincidís amb la que es mostra en posar el cursor sobre l'enllaç de l'article. Divendres em vaig permetre una "acció radical", que justificava en el resum d'edició, per trencar una seqüència que deia poc a favor de la Portada:

En aquest punt anuncio la meva intenció de tornar a agafar, potser de manera immediata i encara no sé si radical, un període de viquivacances. Per això apunto algunes coses que veig que queden en el tinter:

  • Trobar la manera d'incentivar més aportacions al POTD, amb els estàndards adequats, si bé seria totalment escèptic sobre mecanismes proposta-aprovació. Vosaltres mateixos.
  • Cuidar la resta de l'any.
  • Veure si cal fer alguna cosa amb la, menys "escandalosa", seqüència:
  • Soc especialment crític amb la imatge del 28/03, a la que em costa veure-li mèrits fotogràfics i que trobo excessivament "localista". S'ha de mantenir?

Un comentari addicional per a en Francesc Font. Ja sé que hi ha altra gent que ho fa, però em sembla un mal ús de l'eina utilitzar Commons com a magatzem de totes les fotos tirades, sense cap criteri de selecció per pujar-hi sols aquelles que realment semblin contribucions (dignament) utilitzables en projectes WikiMedia. Poso aquí el que m'he anotat sobre això:

Una salutació cordial a tots... i sort!

P.S.: poso en còpia la Núria Ferran-Ferrer per un doble motiu: la seva demanda d'informació sobre la portada és el que em va dur aquí i, també, penso que certes explicacions documentades complementen una mica el que ja li vaig explicar... si és que encara li interessa.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Dos comentaris: No crec que sigui bo escatimar fotos a Commons. Si d'un esdeveniment hi ha 400 fotos, és millor que no s'hi n'hi ha 100. Quina s'escollirà per un article és una altra història. En qualsevol cas, si n'hi ha alguna que estem segurs que mai servirà per cap ús educatiu se'n pot proposar l'esborrat, però d'això en puc estar segur de les borroses i poc més, perquè no sé quina exactament quina utilitat tindrà en els propers cent o mil anys l'haver documentat bé un esdeveniment d'ara. En qualsevol cas, triar fotos porta molta més feina que pujar-les i donat que el temps dels volutaris és un recurs limitat, prefereixo que qui faci fotos dediqui el temps a pujar-ne que no que el dediqui a triar-ne però en quedin d'interessants per pujar. A més, el lloc per discutir el que ha d'anar a Commons és Commons.

Per la manca de varietat, no crec que calgui gaire anàlisi per veure que n'hi ha moltes de valencianes, i segurament alguna d'aquestes és discutible si ha de ser a la portada, però la solució és pujar més fots variades.

I el mateix val per l'article del dia. No l'estem canviant gaire i si algú es posa a renovar els articles del dia (cosa que serà d'agrair) ho farà segons el seu criteri, que difícilment serà gaire pitjor que el criteri de mantenir els mateixos de cada any.

FranSisPac (discussiócontribucions)

Gràcies @Pere prlpz: em confirmes que el millor que puc fer és prendre'm Viquivacances.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Que les gaudeixis si en prens. En qualsevol cas, si el requisit per no fer viquivacances fos que estar d'acord amb tothom, tots estaríem sempre fent viquivacanes.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Força d'acord amb en @Pere prlpz pel que fa a Wikimedia Commons, on les imatges han de poder transcendir més enllà de les millors per a il·lustrar articles. No és un repositori únicament per a la Viquipèdia i aquest no és l'espai per a debatre o criticar que n'hi hagi de millors o pitjors. Allà ja hi ha discussions i pàgines per a aquells temes amb usuaris d'arreu del món que segur que poden aportar una opinió més objectiva sobre el tema; però a mi no em molesta que hi hagi fotos de tota mena que en 100 anys puguin il·lustrar la societat d'avui o que puguin entrenar IAs sobre com les fotos es poden prendre millor o pitjor, per exemple.

Ara bé, el tema de la portada sí que és força més delicat i veig raó i motiu de preocupació en l'argumentació d'en @FranSisPac, com vaig esmentar en el meu comentari de fa temps. Que les imatges destacades duguessin dos, cinc o deu anys sense canviar no justifica que per mor de renovació s'hi instal·li cap mena d'etnocentrisme o de biaix premeditat. Confio que la resposta d'en @TaronjaSatsuma fa 8 mesos ja li va posar de manifest que no hi havia prou consens en aquella manera de fer i veig la seva justificació com que s'ho va prendre seriosament per a millorar, com tots quan rebem pings. Ara bé tampoc crec que se li hagi de posar cap pressió en revertir-se; no parlem ni de copyright, ni de vandalisme. Tinguem mesura en la filosofia wiki. Simplement que les noves a la selecció mensual que pengi no siguin un aparador dels seus fotoreportatges culturals a Commons (val a dir que necessaris i pels quals estar-li agraït, la veritat), ni tampoc una reiteració abusiva geogràfica del País Valencià o de temàtica asiàtica (compensar biaixos de contingut amb nous biaixos oposats en altres espais no pot ser bona idea).

En darrer lloc, @FranSisPac, només puc lamentar que marxis per això. La Portada com a aparador cal tenir-la cuidada, sí, però cremar-s'hi són bales perdudes i gratar la superfície i no el fons d'allò que és important. T'ho dic jo que cogestiono les xarxes socials diàriament des de fa 5 anys (sense vacances) i són encara un aparador molt més important com a embornal de clics i nous viquipedistes, però al qual també se li ha de treure ferro de vegades. El gener passat la Portada va rebre 346.000 visites. Són el destí final del lector o en el qual s'hi fira? Molt, molt discutible; més aviat un lloc de pas. Especialment perquè les estadístiques també ens diuen que el 52% hi entren via la versió mòbil, que tenim bàsicament com una barra de cerca i molts continguts capats o que requereixen desplaçaments verticals o horitzontals que la gent evita. Per tant, la visió completa de la portada entesa com el tot actual va tenir un abast màxim de 166.000 lectors aprox (el 48% restant). Són encara moltes visites? Depén, també. Aquest 166.000 són 3,3 cops més que l'article més llegit del mes passat (49.800 lectures). Però si ho contextualitzem al projecte total, és un 0,85% del total de lectures... És a dir, dels 19,568 milions rebuts el mes passat. Dades del Pageviews del WMFcloud. Bé que breguis en allò que creguis correcte i t'ho miris tan a fons; ens calen usuaris com tu. Però precisament per això, guarda't les batalles que et puguin desgastar més i fer-te prendre viquivacances per a quan ens faci falta com a comunitat.

FranSisPac (discussiócontribucions)

@Xavier Dengra, @Pere prlpz (c.c. @TaronjaSatsuma): gràcies per les respostes. Tan sols un parell de precisions.

No és que "marxi per això". Quasi és a l'inrevés. Ja fa temps que veia la necessitat del Viquidescans i no volia "desaparèixer" sense tancar aquest tema que m'havia quedat obert i, a més, entrava en dates que podien demanar-ne atenció. Les motivacions són diverses, però bàsicament és la meva manera de tractar els assumptes, gens superficial, i per tant amb alt consum de temps i energia, que no puc evitar davant deficiències, fins i tot menors, que se'm presenten en la Viquipèdia i també, ocasionalment, en altres Wikis... i sovint en molts altres llocs (menys addictius). La meva "dedicació a la Portada", des de fa quasi 10 anys, m'ha acabat portant per molts racons. Una altra motivació de pes és un desencant creixent respecte de la qualitat i validesa dels continguts de l'enciclopèdia. Penso que el projecte n'ha sofert una davallada afavorida per posicions laxes, permissives, de preeminència de la quantitat (és una visió personal, no cal que en discutim).

L'altra precisió és: plenament conscient que "els temes de Commons s'han de tractar a Commons", no només em semblava poc útil portar allí la meva observació sinó que la trobo plenament lligada al que aquí parlava, encara que col·lateral, i n'he aprofitat l'ocasió. Evidentment, no m'oposo a que s´hi carreguin moltes fotografies. Trobo escandalós que s'hi posin totes! Invito a contemplar les categories esmentades amb esperit crític (o d'autoestima de l'autor).

Salut i fins a una propera!

TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

Seré breu:

Totes les imatges s'escauen a Commons:Project scope. La normativa que cites és per a fotos personals o casos en que s'usa Commons com a repositori per a un web personal, que no és el cas.

Sobre la resta, són gustos personals teus, i perfectament, molt respectables. Cadascuna d'eixes fotos està lligada a una efemèride concreta que justifica el seu ús. Sí que faig notar que allò del "geographical imbalance", en 23 anys de Viquipèdia, sols em consta que haja aparegut una volta: quan algú de València es molesta a posar coses de la seua realitat. Quan l'imbalance era a favor de Catalunya (àdhuc, tokenització de la resta de territoris) no n'hi havia cap comentari.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Precisament perquè dus 23 anys al projecte i ets administrador hauries de saber millor que ningú que la pitjor solució per a desfer biaixos geogràfics en uns continguts és crear-ne de nous i contraposats en d'altres. Així no anem enlloc. És impossible que el concepte et consti per primera vegada quan és el que regeix un viquiprojecte anual del qual participes anualment com és el Mes de l'Àsia. També s'ha debatut algun que altre cop a la Taverna o en discussions d'articles amb usuaris amoïnats per la sobrerepresentació de Catalunya, conseqüència de la visió d'usuaris novells (o no tant) sobre el seu entorn immediat.

S'espera que com a usuaris veterans no caiguem en el mateix error o que, si més no, no ho justifiques amb un "que no negue i és premeditat". Aquest fil hauria de ser motiu suficient perquè te n'adonis d'una disconformitat amb el que sembla cada cop més clar que tens un CI i hi posis remei, no per a una resposta del tipus "sí, però ells més!".

Pere prlpz (discussiócontribucions)

En algunes coses ens podem posar d'acord, però d'altres no sé com les resoldrem. Entre les fàcils crec que hi ha que les imatges de la portada haurien de tenir un interès fotogràfic, i que algunes i alguns vídeos no en tenen gaire, tot i que jo penso que també són importants els enllaços, de manera que la foto de fa un parell de dies d'un carnaval d'un poble de Múrcia que no té article no era gaire adient. Que interès fotogràfic sigui el mateix que imatge destacada a Commons ja no ho tinc tanc clar. Per altra banda, que hem de ser molt prudents a l'hora de triar les imatges que hem fet nosaltres mateixos també és un principi a tenir en compte, perquè és natural que tendim a apreciar les nostres obres més del que en general les apreciaria qualsevol altre.

Les difícils són les que veiem diferent. Per alguns és gravíssim que hi hagi un 10% d'imatges de tema valencià (o de qualsevol altre lloc del nostre àmbit), i jo no veig que això sigui un problema, igual que no veig problema a que algunes imatges formin un cicle, i encara menys si aquest cicle són tres imatges repartides al llarg de dues setmanes.

Resposta a «    Imatge del dia, la predominància valenciana i altres coses»