Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

Paucabot (discussiócontribucions)

No sé si vareu llegir l'article a l'Ara d'Àlex Gutiérrez el passat dissabte que feia una mica de befa dels comentaris d'Elon Musk sobre la Viquipèdia. Molt encertat.

Em va fer pensar bastant, però, un dels comentaris, que deia:

La versió en català, sap greu dir-ho, tot sovint grinyola, i em fa l'efecte que alguns dels que hi contribueixen, segurament amb molt bones intencions, es decanten més per la quantitat que per la qualitat.

Per reflexionar-hi.

Manlleus (discussiócontribucions)

òbviament cal anar millorant articles ja creats, molts amb mancances, sense dubte, dels meus també ho reconec, però en tractar-se d'un projecte voluntari, per molta pressió d'alguns comentaris habitualment sense fonament, em nego a deixar de crear articles de tan en tan i de temes diversos

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Totalment d'acord amb tu. Si no ho féssim, ens acusarien de "no tenir continguts" que els obliga a anar a ESwiki o ENwiki.

Jo em quedo amb el que diu el doctor Alberto Velasco a la dedicatòria que em va fer del seu llibre, A la recerca de l'obra perduda, "feu una tasca impagable pel patrimoni del país. Llarga vida als viquipedistes !"

AlbertRA (discussiócontribucions)

Disculpa Paucabot, però a l'article que enllaces no hi sé trobar la cita.

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

Has llegit molt de pressa. Pau Cabot no diu pas que la cita sigui de l'article: "Em va fer pensar bastant, però, un dels comentaris, que deia..."

Paucabot (discussiócontribucions)

És als comentaris dels lectors.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

No sé en que es basa el lector. Se'ns pot acusar de tenir un corpus incomplert o, fins i tot, un biaix diferent al d'altres versions. Totes dues coses intrínseques al projecte. Però que vulguem "quantitat vs qualitat", em sembla que és una pràctica que vàrem abandonar fa temps.

Recentment han aparegut altres articles amb crítiques a la VP que més aviat semblaven voler reconduir la nostra activitat cap a altres interessos decidits per aquell que critica.

També hem de reflexionar abans de respondre o actuar.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

A mi em fa reflexionar encara més que el llibre d'estil de l'Ara ens negui la identitat i ens hagin fet saber diversos cops que seguiran dient Wikipedia.

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

Doncs el 2021 hi vaig publicar un article sobre la Viquipèdia i no m'ho van canviar pas. I la paraula 'Viquipèdia' sortia en el títol i dins del text. M'hauria emprenyat molt si ho haguessin fet, tot i que mai no he entès perquè se'n va catalanitzar el nom.

Manlleus (discussiócontribucions)

El nom aquí és Viquipèdia, implantat des de fa molts anys, molts wikis fan servir noms adaptats pel projecte, l'Ara utilitza per uns articles seus un nom en concret o un altre, en funció suposo que del seu públic però si aquest és el català, posar Wikipedia en comptes de Viquipèdia per a l'edició en català, doncs és erroni.

Resposta a «Quantitat i qualitat»