Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Palmarès per als clubs esportius a la infotaula organització

12
Masoud.h1368 (discussiócontribucions)

Esteu d'acord amb afegir palmarès per als clubs esportius a la infotaula organització?

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Si ha de mostrar una línia per cada títol guanyat (cada edició), doncs no. La infotaula podria fer-se eterna.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

D'acord amb en @Cataleirxs. I hi afegeixo que per alguns casos com el Barça em temo que afegint una línia per cada títol diferent guanyat la llista també es farà eterna.

I pot ser que aquest tema hagi sortit en un altre fil no fa gaire?

Masoud.h1368 (discussiócontribucions)
« I pot ser que aquest tema hagi sortit en un altre fil no fa gaire? »

El que dius està relacionat amb la vec:Real Madrid (capçalera verda al infotaula)

Masoud.h1368 (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Per cert, la versió italiana funciona amb dades manuals, no de Wikidata. Aleshores, molt en contra de traduir la versió italiana tal com està, perquè la informació quedarà ràpidament obsoleta en qualsevol article que no s'estigui mantenint activament a mà. Si féssim alguna cosa així, s'hauria de fer xuclant les dades de Wikidata, que no crec que sigui fàcil (o sigui, no crec que sigui difícil però sí que portarà força temps d'una feina que molt pocs viquipedistes saben fer).

Medol (discussiócontribucions)

A mi m'agrada com queda, però si s'han de posar les dades a mà, doncs no.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

D'acord amb que ha d'agafar les dades de WD. No em sembla malament com queda, però em sobra la representació de les copes (i que també és manual).

Docosong (discussiócontribucions)

D'acord amb el que s'ha comentat. Si fos el cas, cal tenir present que caldrà fer una bona feinada a wikidata per afegir el palmarès dels clubs.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Miraré de situar la petició:

  • El company @Masoud.h1368 mostra un gran interès per tots aquells gadgets que veu en altres WP relatives al futbol per tal de posar-li a l'article del FC Barcelona. Totes les iniciatives i propostes evolutives són interessants vinguin de qui vinguin.
  • El primer que cal fer és avaluar el seu interès i dificultat de manteniment per part de la comunitat. En la meva modesta opinió, els continguts que carreguen la infotaula amb sèries de resultats propis del cos de l'article s'han d'evitar. Fins ara sempre s'ha fet així en articles esportius.
  • No cal dir que crear funcionalitats a la infotaula per a què només sigui utilitzat en, diguem-ne, menys de 10 articles, no sembla una bona funcionalitat.

Pel que fa als aspectes concrets d'aquesta petició;

  • La infotaula persona incorporava dades de resultats personals similar al que ara es demanen pels equips, tots manuals. Amb les evolucions dels darrers 8 anys (des de que fem servir WD) han desaparegut, llevat als articles de motorisme (després ho ampliaré).
  • El nombre de campionats guanyats en la vida d'una persona són inferiors als d'un club.
  • És molt diferent tenir la quantitat de títols guanyats per competició que la llista.
  • Com ja s'ha dit en aquesta conversa, treballar sense dades WD és garantia de desactualització. No són dades estàtiques com el naixement, professió o estudis.
  • Si hem de demanar una propietat WD com ara "campionat guanyat", ens diran que "els campionats que un equip ha guanyat són el backlink dels campionats on el Guanyador (P1346) sigui el club que estem tractant" i que no és correcte tenir propietats inverses.

Que proposo?:

  • La meva opinió és no incorporar aquests invents que agraden a WPs que no fan servir WD i que acostumen a tenir molts editors.
  • Si algú considera que, tot i ser manualment, alguna cosa hauriem de fer pels articles d'equips, suggereixo mirar {{Infotaula palmarès motociclista}}.
    • Aquesta infotaula la va crear Montesita per tenir llibertat de disseny i de contingut, juntament amb l'obligació de mantenir manualment els continguts que havien de desaparèixer de la infotaula persona i ell considerava que s'havien de preservar.
    • La característica d'aquesta plantilla és que està dissenyada per col·locar-la on es vulgui dins el cos de l'article, o bé, enganxada darrera la infotaula persona com si fos una extensió.
    • Tot i ser de paràmetres manuals, aprofitant uns canvis fets a la {{infotaula competició esportiva}}, es va aprofitar per introduir alguns dels valors dins WD seguin la mateixa estructura de dades que fan servir els campionats.
    • Tingueu present que aquesta solució no elimina els punts negatius descrits de la primera part de la resposta. Per tant, si algú ho vol abordar haurà de seguir el guió de Montesita: fer un disseny molt acurat per no caure en el barroquisme i saber jugar amb allò que són "total de ...." i allò que és una llista.

Salut !

Pere prlpz (discussiócontribucions)

D'acord amb l'Amador.

Hi afegeixo només que si es vol fer una taula semblant a aquesta plantilla (o aquesta plantilla per posar-la com a taula), crec que es pot fer a partir d'una llista automàtica, amb plantilles perquè tingui el format que volem. Qui ho vulgui fer tindrà feina però pel camí aprendrà unes quantes coses interessants.

Resposta a «Palmarès per als clubs esportius a la infotaula organització»