Tornaveu de l'auditori de la Fundació Joan Miró

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula d'obra artísticaTornaveu de l'auditori de la Fundació Joan Miró
Missing image icon with camera and upload arrow.svg Imatge externa no lliure
Tipus obra d'art
Creador Joan Miró i Ferrà
Creació 1975
Dimensions 470 (alçària) × 600 (amplada) cm
Col·lecció Fundació Joan Miró (Barcelona)
Modifica les dades a Wikidata

El Tornaveu de l'auditori de la Fundació Joan Miró és una obra de Joan Miró i Ferrà ubicada al tornaveu de la sala d'actes de la Fundació Joan Miró. Va ser realitzat l'any 1975, un mes abans d'inaugurar la Fundació,[1] i està fet amb material acrílic damunt conglomerat de fusta[2]

Joan Miró va realitzar la peça en dues sessions de treball molt intens a l'escenari de l'auditori. Per tal de treballar millor, la placa de conglomerat es va dipositar a terra, i l'artista va caminar per damunt del suport mentre treballava, de tal manera que les seves petjades s'hi poden veure clarament, definint una composició circular que s'expandeix del centre cap als marges.[1]

L'obra, tot i que elaborada quan l'artista ja tenia vuitanta anys, desprèn una gran vitalitat, i és un esclat d'energia expressiva, gràcies a l'ús dels colors purs tradicionalment mironians combinats amb el negre, que assenyala el centre de l'obra i delimita parcel·les al seu voltant.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 Malet, Rosa Maria (dir.). Guia de la Fundació. Barcelona: Fundació Joan Miró, 2010. ISBN 978-84-937610-2-8. 
  2. Fitxa de l'obra al web de la FJM