Usuari:Lespaul7/proves/Castellers de Santpedor

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióCastellers de Santpedor

Escut dels Castellers de Santpedor
Dades
Color camisaDaurat
Història
Creació2013
Activitat
Millors castells3 de 6 amb l'agulla
3 de 6
4 de 6
Governança corporativa
Local 
PresidènciaNúria Corominola i Colom
Cap de collaJoan Prat Sala

Els Castellers de Santpedor són una colla castellera de Santpedor, al Bages, fundada l'any 2013.[1]

Història[modifica]

L'inici de la pràctica castellera a Santpedor es va iniciar a la Festa Major del poble el 2013 amb l'afany de construir un castell format per membres de totes les penyes (grups d'amics que durant la Festa Major de Santpedor llueixen camises identificatives i úniques). En aquella Festa Major es va aconseguir descarregar el 3 de 6 i des de llavors la pràctica dels castells a Santpedor va anar prenent importància.

El mes de gener de 2014, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya va acceptar els Castellers de Santpedor com a colla en formació [2] i el mes de febrer d'aquell mateix any els socis van decidir la junta directiva.

La presentació oficial de la colla va ser el 14 de Juny de 2014 a la Plaça Gran de Santpedor, acompanyada pels Sagals d'Osona i pels Salats de Súria. En aquella ocasió, van descarregar el 3 de 6, el 3 de 6 amb l'agulla, i el 4 de 6.[3][4].

Castellers de Santpedor carreguen un 4 de 6

Organització[modifica]

Com totes les colles actuals, els Castellers de Santpedor s'organitzen en dos grups de treball diferenciats: la junta administrativa i la junta tècnica.

Els representants que tenen més importància de la junta administrativa són el president, el cap de colla, la secretària i el tresorer.

La junta tècnica s'organitza en el cap de colla, com a responsable tècnic de la colla, cap de pinyes, cap de troncs i cap de canalla, tots amb els seus respectius equips.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Lespaul7/proves/Castellers de Santpedor