Vés al contingut

Usuari Discussió:Biopol'H

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Us donem la BENVINGUDA
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Modifica


Hola Biopol'H! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure. Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició Icona per a signar, o bé amb el codi --~~~~.

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.

Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint l'esperit del projecte.


Consell del dia: Si voleu revertir una pàgina, només heu de pitjar a la pestanya superior on hi diu historial, entrar a la versió anterior que volgueu recuperar, editar-la i desar-la.

Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

Voleu comentar aquest missatge?


Salutacions cordials

--Carles (enraonem) 10:57, 27 set 2011 (CEST)[respon]

Hola[modifica]

Hola Biopol'H, he llegit la teva resposta a Viquipèdia:Nouvinguts i potser estaria bé que et comenti un parell de cosetes: a Biopol'H caldria contextualitzar les referències una mica millor, vull dir que on està la llista de ===Enllaços externs===, hi ha alguns enllaços que haurien d'estar com a referències al cos del text, si aquests enllaços (entrevistes, notícies) no tenen cap referència dins el text potser no sóm importants que hi siguin. Les pàgines

  • Web oficial Institut de Bioenginyeria de Catalunya
  • Web oficial Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge
  • Web oficial Institut Català d'Oncologia

si que són al seu lloc, però les notícies sembla que fan referència al cos de text. Si tens algun problema en posar-les m'avises i ho podem fer plegats.

Com pots veure se li ha posat un rètol que no hi ha enllaços que "mirin" aquesta pàgina, això vol dir que no hi ha cap pàgina que faci referència a aquesta. No és un requisit indispensable, però està bé i és recomanable que les pàgines quedin enllaçades, d'aquesta manera els articles s'integren en blocs temàtics i unes expliquen sobre les altres i els articles no cal que donin massa explicacions sobre alguna cosa secundària per que tenen l'article principal que explica amb pèls i detalls el que en un altre article no deixa de ser una referència. m'explico? Aleshores caldria veure quin articles pot ser que puguin fer referència a Biopl'H (l'Hospital de Bellvitge, L'Hospitalet de Llobregat, Biotecnologia...), no vull dir que en aquests articles que et poso hagis de posar una referència a Biopol'H, només són exemples de que en articles d'aquest tipus hi podria anar, ok? No sé si saps que la biotecnologia té un portal propi

Una altra cosa que no té res a vaure amb Biopol'H però si amb la biotecnologia. Fa un temps vaig demanar que es neutralitzés unes frases que trobo que no són prou neutrals i que m'agradaria arribar a un punt més ajustat. Com que jo sóc molt contrari a la biotecnologia (si se'm permet) trobo que escombren massa "cap a casa". Trobo que en ciència dir que una cosa és 100%... el que sigui és una bajanada i més amb una ciència tant "nova" (no em refereixo als estudis genètics, em refereixo a la manipulació genètica, que tampoc ho entenc com a selecció genètica, si?) com la biotecnologia. Amb aquest comentari vull dir que, per exemple, quan es van fer els primers reactors nuclears es deia que amb una petita quantitat de combustible nuclear i aigua es podia il·luminar una ciutat com Nova York tot un any. Cert? no, però es deia alegrement per que era una ciència nova i l'spectació era tant gran que fa dir coses més enllà de la realitat. En el cas que ens ocupa pots veure que m'agradaria que no es fés servir el terme 100%, sobretot veient l'anècdota d'abril. "encara es desconeixen totes les vies per les que vint mil gens podrien generar el més de mig milió de proteïnes que hi ha només a la sang". Abans de que em contestis que una cosa no te a veure amb l'altra, voldria comentar que si no se sap com interactuen el gens per crear proteïnes difícilment es podrà saber que el gen manipulat per "anul·lar" els efectes alercogènics no vol dir que afecti alguna altra part per ara desconeguda. Ho dic també per que en un experiment sobre la longevitat en un cuc es va veure que la movilitat del cuc es va veure reduïda (no he pogut trobar la referència), però buscant trobo aquesta que em torna fer dir... en ciència no es pot dir el 100%, més aviat hauria de ser "segons els coneixements que es tenen en l'actualitat", com han anat fent la resta de ciències, ja que després d'haver de retracar-se tantes vegades (la pròpia ciència) s'ha adoptat la prudència com a bàsica per no fer observacions del tipus.. el 100%.

La segona frase a neutralitzar ve a dir "fa 8000 anys els humans ja generaven sense saber-ho productes biotecnològics? És quan es creu que es va començar a fer pa, vi i cervesa primitius" i anar a prendre el sol a la platja és tecnologia nuclear, no? Vull dir que si la biotecnologia copia la natura (en quant a primer conèixer els mecanismes biològics que fan possible la vida i l'evolució i després manipular aquests mecanismes per obtenir el resultat esperat), no es pot dir que un procés natural (com l'aparició de fongs o bactèries en un cultiu) sigui pròpiament biotecnologia. Amb la de la permanent em trobaria amb un cas similar, però no el veig tant greu com dir que la cervesa, el vi o el pa és biotecnologia, de la mateixa manera que buscar les característiques més favorables en una planta o bestiar i reproduïr els individus per desenvolupar a característica desitjada no és biotecnologia, no és manipulacó genètica, és selecció genètica, es manipulen els individus, no els seus gens.

Suposo que no estaràs gaire d'acord amb als meus plantejaments, però vaja, almenys espero que entenguis les raons per demanar una neutralització de les afirmacions esmentades... i amb molt de gust podem seguir el debat. Gràcies per escoltar-me. Salut --Anskar (disc.) 10:38, 6 nov 2011 (CET)[respon]

Se m'oblidava...[modifica]

Si vols, es pot crear una pàgina personal per poder fer proves Usuari:Biopol'H/Proves, com pots veure està vermell, quan cliquis et sortirà la nova pàgina i podràs fer tots els canvis que vulguis, quan hagis acabat ho copies a la pàgina que vulguis, Ok? --Anskar (disc.) 17:50, 6 nov 2011 (CET)[respon]


Hola[modifica]

Perdona, ha estat la primera vegada que edito a Viquipèdia i no he vist això fins ara. Em sap molt de greu no haver contestat abans, sembla que hagi ignorat les recomanacions dels editors però ha sigut accidental. M'he trobat l'article bloquejat pel bot; diu que és publicitari, però Biopol'H és un ens de la Generalitat, la informació que he utilitzat està treta d'auditories i memòries oficials. Vull dir, no sé si fer-ne una pàgina és fer-ne publicitat, però la nostra intenció era posar en relació les entitats de Bellvitge i explicar-ho a la Viquipèdia -perquè és un consorci que no es coneix gaire però que treballa amb diversos centres importants per la sanitat catalana. No acabo d'entendre les recomanacions de biotecnologia; no és que no hi estigui d'acord, més aviat és que no acabo de saber a què t'estàs referint en concret. Repassaré l'article, malgrat no poder-hi fer modificacions, a veure si esbrino què vols dir. T'agraeixo la molèstia d'explicar-me l'edició. Pel tema enllaços, si em poguessis donar un cop de mà t'ho agrairia molt! Vaig redactar-ho afegint les notícies, per exemple, com una informació complementària i com a font, però si creus que ha d'anar a una altra banda, mirem-ho.

De nou, perdona que hagin passat dos mesos ben bons des que em vas escriure aquest missatge. I gràcies. 09:57, 9 gen 2012 (CET)Biopol'H


Ah, i acabo de veure que posar de nom d'usuari Biopol'H pot ser considerat com spam. La intenció era la contrària: donar a entendre que he escrit aquest article des del Biopol'H, però sense intenció de fer spam: amb informació que pot ser contrastada perquè és d'una entitat pública de la Generalitat. Creia que seria més transparent posar aquest usuari. Espero resposta, vull complir les normes de la Viquipèdia perquè respecto molt la feina que feu. Qualsevol incompliment que hagi fet ha sigut per ignorància. 10:03, 9 gen 2012 (CET)Biopol'H