Usuari Discussió:Vikarbiol

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Us donem la BENVINGUDA
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Modifica


Hola Vikarbiol! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure. Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició Icona per a signar, o bé amb el codi --~~~~.

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.

Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint l'esperit del projecte.


Consell del dia: Signeu els documents quan parleu amb algú o en alguna discussió. Només cal que pitjeu el desè botó de dalt de la barra d'edició (), o escriviu el codi --~~~~ quan editeu i la vostra signatura apareixerà automàticament en el text.

Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

Voleu comentar aquest missatge? --Lluis_tgn (disc.) 15:51, 19 maig 2011 (CEST)[respon]

Cultura remix és un mot implusat per Lawrence Lessing, amb l’objectiu de reduir les barreres legals per compartir els treballs creatius. Permet a la societat fer treballs derivats, és a dir, partint d’una idea existent se li dóna una interpretació personal i s’en crea una de nova inspiada en l’existent. "If you have an apple and I have an apple and we exchange these apples then you and I will still each have one apple. But if you have an idea and I have an idea and we exchange these ideas, then each of us will have two ideas". George Bernard Shaw

Arrels del remix El remix neix amb la música. El remix modern té la seva arrel a finals de 1960, principis del 1970 a Jamaica. L’evolució de la música ska, rocksteady, reggae i dub, va encoratjar a músics locals a reconstruir les pistes. Inicialment només modificaven la part vocal, però més endavant hi afegiren efectes més sofisticats. Per tant, la música remix és una mescla alternativa d’una cançó per donar-li un nou aspecte.

Cultura remix La cultura remix, amb els seus pràctiques de llibertat no impliquen un acte de fe, ni una moralina sobre què és bo per a la societat i la creació, per contra, és més aviat un intent mogut per l'afany de penetrar en aquesta pregunta que es va plantejar al principi d'aquest treball: què (ens) està passant, quins camins i decisions prenem davant el nou món que se'ns obre i com ens apropiem d'ell segons els nostres fins. Per això, qüestions com què és el bell o què és l'estètica, són poc interessants en aquest context on els problemes són d'interpretació i tenen a veure amb la manera com està organitzada una obra i amb quins jocs de llenguatge ofereix per expressar-en l'entorn digital. No hi ha una pedagogia dels valors que es comporti com un universal en el territori de la pràctica i de l'experiència, sinó una ètica de la pràctica de la llibertat. Agafar l’idea dalgú, treure-la de context per crear-ne una de nova. Exemple. Al 2003 Madonna treu a la venta l’àlbum American Life. Per combatir les descargues il•legals d’Internet d’aquell moment, Madonna pujà una canço al KazaA, amb el títol del nou single d’èxit. Molts dels seus seguidors es baixaren la cançó, però sorprenentment quan escoltaren la pista sortí la veu de la Madonna dient: “What the fuck do you think you’re doing?” (que coi us penseu que esteu fent?) i la gravació continuava 1 minut en silenci. Com a resposta, molts dels seus seguidors es sentiren ofesos, agarfaren aquesta frase i remixant-la, la convertiren en una nova cançó?.

Implicacions copyright Es diu que totes les grans idees s’inspiren en una altra gran idea, per tant, és illògic que restringeixin la seva idea amb el copyright. Definició copyright.

  • Definició Copyright: El copyright es una forma de protección legal que otorga a las personas que crean y producen contenido derechos exclusivos para controlar determinados usos de ese contenido. Entre los tipos de contenido protegido por copyright se pueden incluir, por ejemplo, canciones, obras de arte, vídeos, videojuegos, libros y películas. La protección por copyright ofrece al propietario de los derechos de copyright la posibilidad de controlar determinados usos de su obra. Y lo que es más importante: esta protección otorga al propietario de los derechos de copyright el derecho de controlar la copia, adaptación y transmisión de su contenido. Al subir y compartir contenido a través de Internet, entran en juego muchos de los derechos exclusivos de un propietario de derechos de copyright. La naturaleza exclusiva de los derechos de copyright implica que sólo el propietario puede decidir quién participa en estas actividades que afectan a su contenido. Aun así, en algunos casos, existen algunas limitaciones. Por ejemplo, estos derechos generalmente no protegen ideas ni hechos. Además, existen determinados usos de los materiales protegidos por copyright que están legalmente autorizados. Esto significa, por ejemplo, que el permiso del propietario de los derechos de copyright no es necesario para utilizar su obra en un vídeo. La naturaleza exacta de estas excepciones relativas a la protección por copyright depende de la ley de copyright nacional aplicable. En EE.UU.

Per combatir contra el fenòmen copyright es creà les Creative Commons.

Creative Commons Organització sense ànim de lucre impulsada per ja anomenat professor Lawrence Lessing. L’objectiu és donar suport i reduir les barreres legals per compartir els treballs creatius. Defensa una cultura lliure del copyright. La cultura remix no és il•legal ja que només consisteix en compartir una idea creativa perquè alguna altra persona s’inspiri i en faci una de nova.

Vídeos proposats http://www.youtube.com/watch?v=mSzulDyYO4g (Explica Creative Commons)

Manquen referències a Cultura remix[modifica]

Recordeu: La Viquipèdia no és una font primària segons Viquipèdia:Els cinc pilars. En crear o ampliar un article, afegiu les fonts d'on heu extret o adaptat la informació per a que els lectors puguin verificar i valorar els continguts que heu aportat. Si simplement l'heu traduït parcialment d'un article penseu a informar als altres usuaris afegint la plantilla {{traduït de}} en la discussió de l'article, així es podrà traçar les referències emprades en aquell article. Us encoratgem a què treballeu en millorar l'article en aquests sentits. Podeu aprendre com citar les fonts aquí.
Aquest recordatori és en motiu de les vostres contribucions a l'article Cultura remix. --Bestiasonica (disc.) 12:46, 11 gen 2011 (CET)[respon]

Bon dia i suport a Wikimedia CAT[modifica]

Espero que em perdonis aquesta intrusió... Em dic Lluís i sóc simpatitzant de l'associació "Amical de la Viquipèdia" Amical Viquipèdia que està maldant per a ser un Chapter secció local de Wikimedia però fins ara no ho hem obtingut ja que es diu que només es poden crear chapters d'estat. Per tal de d'aconseguir el nostre reconeixement s'ha engegat una campanya de suport. Si vols donar suport, disposes de la plantilla d'usuari Wikimedia CAT que tens a la teva disposició per tal de posar-la a la teva pàgina d'usuari. Com que rebem suports globalment també pots signar al llistat de "Members and Supporters" seguint l'enllaç de la plantilla... Et necessitem, el suport de tots i cadascú de nosaltres és valuós per tal de poder assolir l'objectiu. Gràcies i perdona la intrusió a la teva pàgina, fins aviat, cordialment:--Lluis_tgn (disc.) 15:51, 19 maig 2011 (CEST)[respon]