Viquipèdia Discussió:Introducció/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

No es visualitza bé

En Firefox no es visualitza bé el final de la pàgina. Sembla que hi ha un error en el codi de taula el comentari anterior sense signar és fet per 83.54.72.202 (disc.contr.) Joanot Martorell

Si et refereixes a "Proves d'edició" és que és així, és que a Viquipèdia:Introducció podeu deixar-hi missatges si en voleu. Si no és aquest el problema que dius, per favor, sigues més explícit. --Joanot Martorell 12:34, 9 des 2005 (UTC)

Text solapat

El text Següent: Apreneu més sobre com editar-ne >> se solapa amb el text de l'esquerra. I entre tots dos no es llegeix el resultat final.

Imperatiu d'aprendre

Algú sap amb seguretat si l'imperatiu de "aprendre" és "apreneu" o "aprengueu"? Mai no ho recordo. Llull 12:25, 12 des 2005 (UTC)

És "aprèn", "apreneu": [1].--VRiullop (parlem-ne) 16:32, 12 des 2005 (UTC)
Ja, però em sembla que en que t'has de fixar és que és aprenc, com també és aprengui. En aquest diccionari només hi ha 2 formes de l'imperatiu enlloc de les 5 habituals, no sé si refiar-me'n... Llull 17:26, 12 des 2005 (UTC)
Te'n pots refiar... l'he fet jo :-) Si tens paciència a descarregar pdf ves a la Gramàtica de l'IEC [2]. A la secció "Morfologia flexiva" descarrega "Paradigmes dels verbs model". El verb "aprendre" és el model del paradigma 11. --VRiullop (parlem-ne) 17:52, 12 des 2005 (UTC)

La segona persona del plural dels imperatius d'aquesta mena, amb una velar subjacent, no porten mai la /g/. La forma correcta és, doncs, "apreneu" ("aprengueu" és la 2a del plural del present de subjuntiu). En canvi, sí porten la /g/ la 3a del singular i la 1a i la 3a del plural de l'imperatiu: "aprengui", "aprenguem", "aprenguin". –Enric, 18:45, 12 des 2005

Per què és tant complicat? :( Llull 17:53, 12 des 2005 (UTC)

Un altre conjudagor on consten les cinc formes de l'imperatiu: conjugador LOGOS multilingüe, Encara que a mi m'agrada el que ens facilita en Vriullop, el diatòpic. --Pasqual Remolar 17:55, 12 des 2005 (UTC)

Perquè, si no, de què parlaríem a les "discussions"? ;-) –Enric, 18:54, 12 des 2005
he, he! :) Jo diria que és perquè en llatí no existien les dues formes de tercera persona i la primera del plural i les hem incorporat del mode subjunctiu. --Pasqual Remolar 17:59, 12 des 2005 (UTC)
Tot sia per tenir contents als culés: Què n'aprenguin! --VRiullop (parlem-ne) 18:12, 12 des 2005 (UTC)
Sí, l'imperatiu de la 2ª persona del plural és "apreneu" segons la Flexiò Verbal d'Enric Valor. És més, hi ha una nota a péu sobre aquest verb en particular on diu: "Les formes aprenguem, aprengueu no són correctes en aquest temps verbal. Les formes col·loquials aprengam i aprengau no són normatives". Aquestes notes són afegides a posteriori per l'IEC. Ara, que no siguen normatives no vol dir que no puguen ser correctes també les dues últimes. Per cert, Enric, per tant, no és "aprenguem" en imperatiu, sinò "aprenem", les úniques flexions de "aprendre" en imperatiu amb "g" són de la 3ª persona (aprengue/aprengui, aprenguen/aprenguin).--Joanot Martorell 20:32, 12 des 2005 (UTC)

Proves d'edició

Jo posaria un enllaç a la pàgina de proves. Això que hi ha gairebé incita al vandalisme. --Vedranell 14:06, 18 des 2005 (UTC)

Aquesta pàgina és una font de malentesos i d'errors. Estic d'acord en dirigir cap a la pàgina de proves. --VRiullop (parlem-ne) 21:15, 3 jul 2006 (UTC)
Jo trobo que és interressant mantenir-la tal i com està. També molts cops hi ha gent que reanomena la pàgina de proves, per el que no és cap problema afegit.--SMP (missatges) 10:24, 4 jul 2006 (UTC)


Reanomenar

Aquesta pàgina no és de coordinació del projecte, sinó d'ajuda. Proposo reanomenar-la a Ajuda:Introducció.--V.Riullop (parlem-ne) 20:34, 24 abr 2008 (CEST)

D'acord. Pau Cabot · Discussió 17:51, 12 set 2008 (CEST)
D'acord també. --Bestiasonica (discussió) 09:52, 28 gen 2009 (CET)
A favorA favor Suport--SMP​ (+ disc. xat) 18:57, 30 gen 2009 (CET)
A favorA favor Suport Diria que està protegida per reanomenaments (sàvia precaució) perquè no veig la pestanya i que el reanomenament l'ha de fer un administrador, i diria també que hi ha consens per fer-ho.--Pere prlpz (discussió) 21:38, 30 gen 2009 (CET)

Semiprotecció

Crec que seria convenient posar amb lletres grans i al principi d'aquesta pàgina on és la pàgina de proves. És una font inesgotable d'edicions d'usuaris novells. --Bestiasonica (discussió) 17:44, 25 gen 2009 (CET)

és que posa que editin aquí, és un mini camp de proves, potser s'ahuria de treure --barcelona (discussió) 17:48, 25 gen 2009 (CET)
Crec que algun administrador hauria de semiprotegir aquesta pàgina per a reduir les edicions de proves dels novells. --Bestiasonica (discussió) 12:54, 30 gen 2009 (CET)
No li veig cap lògica a semiprotegir la pàgina de proves. --SMP​ (+ disc. xat) 14:06, 30 gen 2009 (CET)
D'acord amb en SMP, que aquesta pàgina amb la funció actual no s'ha de protegir, però també d'acord amb el que deia en Vedranell el 2005 i en Vriullop el 2006 que aquesta pàgina no hauria de servir per fer proves, i que qui vulgui fer-ne se l'ha d'adreçar a la pàgina de proves, que per això hi és. De fet, no he trobat cap viquipèdia que tingui proves d'edició a la introducció.--Pere prlpz (discussió) 16:47, 30 gen 2009 (CET)
D'acord en que aquesta pàgina no hauria de servir per fer proves.--Lohen11 (discussió) 16:50, 30 gen 2009 (CET)
La pàgina d'introducció-proves va ser una innovació històrica de la viquipèdia en català que va ser copiada per moltes viquipèdies. Pere, m'has fet dubtar però tal com recordava, la viquipèdia en anglès segueix tenint aquest sistema. Sincerament, no veig perquè ho hauríem de canviar o perquè no dues pàgines de proves. --SMP​ (+ disc. xat) 18:56, 30 gen 2009 (CET)
A la viqui en anglès també diuen a dalt que pots editar la pàgina, però a on recomanen fer la primera edició és a la pàgina de proves i no a la d'introducció. A més, ells tenen un bot que neteja la pàgina molt sovint, de manera que quan vas a la introducció el més habitual és no trobar-hi proves d'edició. A més, amb el bot, també s'asseguren de tornar a posar la primera línia (la que conté la plantilla de la introducció) cada cop que algú l'esborra.
Aquí, en canvi, animem la gent a editar aquesta pàgina i no la de proves, no esborrem les proves, i quan la plantilla desapareix no sempre s'hi torna a posar. Per exemple, l'abril de l'any passat vam estar cinc dies sense introducció. Si adoptem el sistema anglès, canviant les instruccions i posant un bot que faci el mateix que el seu, el sistema pot funcionar, tot i que per mi no és l'ideal, però si no hem de posar el bot val més que enviem la gent a fer proves a la pàgina de proves.--Pere prlpz (discussió) 21:36, 30 gen 2009 (CET)
Aquesta és la primera pàgina que tenen amb enllaç intern des de {{Benvinguda}}. Aquesta pàgina hauria de desglossar els grans apartats de l'edició d'articles. Evidentment, si posa cliqueu a edita la gent ho farà amb tota la bona fe del món. No obstant, si és una pàgina de proves no poseu plantilles i recomanacions perquè acabaran volant. A més no estem contínuament vigilant aquesta pàgina que hauria de ser una de les primeres pàgines que visiten els novells. La imatge que s'enduu la gent quan visita una pàgina desendreçada i feta caldo és la d'això és can pixa (amb perdó per l'expressió). La semiprotecció per als novells és precisament per evitar això. Des d'aquí s'hauria de poder dirigir als usuaris nous a pàgines d'ajuda i de polítiques; i no animar a editar-la. --Bestiasonica (discussió) 17:56, 16 març 2009 (CET)

Taula fonètica muda

En la fonètica és escencial saver-se la taula dels sons: Aqui hi deix-ho una de muda per ha practicar!

Fitxer:Taulavergefonética.doc

I com es fa per crer nous continguts? Estic pensant a ampliar el glossari del capítod d'embriologia i no tinc ni idea de com es fa per agregar nous conceptes.

Ajuda:Com iniciar una pàgina. Pau Cabot · Discussió 10:28, 26 ago 2010 (CEST)

Proves d'edició (3)

Torna a treure el tema de les proves en aquesta pàgina que ja s'ha comentat altres vegades. Penso que són contraproduents quan algú treu de forma inadvertida {{Si us plau, no esborreu aquesta línia}}. Per molt clar que sigui el missatge, això passa tot sovint. El que està fent proves veu que la pàgina desapareix i no pot seguir llegint l'ajuda. Prova frustrada. El que ve darrere, cosa fàcil ja que li diem a la benvinguda, es troba una pàgina amb la impressió de que ha estat vandalitzada. Estava pensant en una solució d'impedir-ho via filtre d'edicions, però resulta una altra prova frustrada amb un missatge d'avís dient que ha fet alguna cosa malament i que no es pot desar la pàgina. No veig més sortida que fer les proves exclusivament a la pàgina de proves. --V.Riullop (parlem-ne) 22:09, 20 juny 2012 (CEST)