Viquipèdia Discussió:Llista d'articles que totes les llengües haurien de tenir/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Traducció inicial

Vaja, entenc que només l'editor la modifiqui però hi han un seguit d'equivocacions en els títols dels articles... tant de traducció com d'ortografia. No m'agradaria ficar-me on no em demanen però sobretot en l'apartat de ciència i el de geografia podria donar un cop de mà.

Al contrari, qualsevol correccio es benvinguda. Si son questions de traduccio, nomes cal que ho corregeixis. Si creus que hi manquen entrades, les pots afegir tranquil.lament aqui, pero tambe fora bo que ho comentessis a la versio anglesa, ja que crec que la llista encara s'esta treballant. Es a dir, crec que demanen que la gent no modifiqui la llista pel seu compte, sino que es discuteixi a la plana de discussio o al canal IRC. Xevi 23:33 15 jun, 2004 (UTC)

Interrogants

He vist que a la llista de temes hi surten uns quants interrogants... En l'apartat de pensadors i escriptors, l'Augustinus és Agustí d'Hipona, també conegut com sant Agustí, i el Behasa Indonesia (que correctament s'ha d'escriure Bahasa, no Behasa), dins l'apartat de llengües, és una variant del malai, amb forta influència del javanès, i l'oficial d'Indonèsia; el seu nom en català és "indonesi", i l'article Bahasa Indonesia (que en realitat vol dir "llengua d'Indonèsia" en malai) hauria de remetre a Indonesi. Finalment, el Southern Ocean és, efectivament, l'oceà Antàrtic. Enric 10:09 10 set, 2004 (UTC)

Catalunya al Món - Articles que totes les llengues haurien de tenir

Penso que Catalunya no molt a aportar a una Enciclopèdia Universal multilingüe, que haurien de sortit al llistat d'articles que totes les llengües haurien de tenir. Em sembla que hi ha lloc no solament per al Tirant lo Blanc, sino per alguna cosa més, com a mínim a la part d'Història i Biografies. No veig ni Dalí, ni Gaudí, ni Esteban_Terradas_i_Illa.

Deixo als especialistes triar el més universal, però la meva pregunta a l'Administrador és hi ha alguna manera de que cada edició de la Vikipèdia proposi al projecte articles que totes les llengües haurien de tenir?

Paco 09:35 29 nov, 2004 (UTC)

de moment podríem crear la llista de casa nostra, la dels articles que creiem que la viquipèdia catalana ha de tenir, i anar-los creant.

Totalment d'acord, fem una llista dels articles que la viqui catalana hauria de tenir, com passa a la castellana, per exemple. I després proposem els articles que creiem importants per a tot el món com a traduccions de la setmana (projecte que des d'aquí no es recolza prou al meu parer)--barcelona 10:33 2 abr, 2005 (UTC)

Doncs recolço la iniciativa. I començo proposant Dalí per la Vikipèdia en català i Tirant lo Blanc i Gaudí com a articles que totes les llengües haurien de tenir.--Paco 08:03 12 abr, 2005 (UTC)

Em semblen bé les dues coses, caldria potser crear un article amb els "articles que la viqui catalana hauria de tenir" per discutir quins i per diferenciar-ho d'aquest, comú a totes les viquipèdies (i així ha de seguir). Voluntaris per encarregar-se? --barcelona 15:30 16 abr, 2005 (UTC)

Per què hi ha articles repetits a diferents seccions o a més amb noms diferents (com el Quixot)?? no ho toco perquè és el que aconsellen a la pàgina. Les dinasties a l'apartat d'història... no sé si serien pròpies d'aquest llistat o més aviat subapartats de Xina o el que fos. Hi ha afegitons respecte a l'anglès que trobo molt correctes però crec que estaria bé fer-ho en un article apart per no distanciar-nos de la resta de viquipèdies (per això proposava la llista de la viqui catalana) --barcelona 15:37 16 abr, 2005 (UTC)

Diferència entre Velocity/Speed

Consultant la viquipèdia en anglès, en l'article referent a Velocity, afirma que "Velocity" és una magnitud vectorial (té direcció i sentit) mentre que "Speed" és una magnitud escalar (un valor). Per exemple: Seria velocity anar a 5km/h cap al nord, mentre que la Speed seria de 5km/h. En català crec que no es fa cap diferència (la magnitud velocitat sempre és vectorial).

Col·loquialment, no es fa cap diferència, però, la paraula correcta (cienfítica) per a "velocity" és "velocitat" i per a speed és rapidesa. La rapidesa no és pas una magnitud vectorial, només és el valor absolut (escalar) de la velocitat (el signe negatiu de la velocitat indica direcció). Més informació: http://www.mcrit.com/COMSOC/Lab_fisica/fisica_glossari.htm --Alonso 22:39 24 mai, 2005 (UTC)

Armes:art marcial

A l'apartat armes, algú ha posat "Art marcial" (això es el propi cos com a arma), lo que no es correcte, ja que moltes arts marcials utilitzen estris com a armes, tant dissenyats especificament per aquesta funció (espases, llances) com no dissenyades però amb un us generalitzat (tonfa, jo, bo).

les llistes

torno a insistir a la meva proposta: aquest article hauria de respecta l'original anglès, comú a totes les viquis, i si de cas fer una altra llista amb els articles bàsics propis de la viqui catalana (com han fet a la castellana, per exemple). Hi ha usuaris que han afegit coses a la llista i ho han indicat (còmic) però mireu l'apartat de llengües, n'hi ha moltes afegides sense cap nota--barcelona 20:42 24 set, 2005 (UTC)

El president Bush com a terrorista?

S'ha afegit fa poc a Bush com un dels tres terroristes dins la llista dels mil. No ho considero seriós, ni el mateix article sobre aquest president esmenta aquest aspecte terrorista ni el terrorisme es fa des de d'un estat (és encara pitjor: els estats poden fer genocidis, purgues,esborren del mapa, neteges ètniques etc). Si us plau que algú ho arregli.--83.247.136.30 09:45 7 nov, 2005 (UTC)

Llista completa

He redireccionat Gran cisma d'Occident a l'article Cisma d'Occident i s'ha completat la llista de mil articles bàsics el 18 de març de 2006. J. (espero que ara no ho poseu com a pàgina no neutral !!!!)

Nous articles bàsics

La viquipèdia anglesa ha fet una llista d'articles considerats "vitals" que potser ens podria servir d'estímul per revisar els corresponents articles. La llista és http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Vital_articles/Expanded Què en penseu? --barcelona 16:51, 12 jul 2007 (CEST)

No la subscric al cent per cent (o al mil per mil), però Déu n'hi dó la feina que hi ha al darrera. Si penseu que pot pagar la pena traduir la llista al català, em puc comprometre a fer-ne una part Jordi Roqué 17:29, 12 jul 2007 (CEST)
potser primer hauríem de decidir si l'adoptem o elaborem la nostra pròpia llista: els 1000 articles bàsics de la viquipèdia catalana, que inclourien els temes universals però també alguns essencials per a la nostra cultura. O millor comencem a mirar com tenim els temes que ells ja han seleccionat i anem fent? --barcelona 17:40, 12 jul 2007 (CEST)
Les dues possibilitats em semblen bé. La llista pròpia serà (molt) més complicada d'elaborar, però molt més útil per fer créixer la nostra viqui. L'anglesa serviria, suposo, per trobar els foradets que se'ns hagin passat, però només completaria. Les dues serien bones. Jordi Roqué 18:14, 12 jul 2007 (CEST)
d'acord, i penseu que estaria bé obrir la llista en aquesta pàgina potser? --barcelona 17:14, 14 jul 2007 (CEST)
A mi em semblaria més prudent fer una pàgina nova com "Llista de 2000 articles que totes les llengües haurien de tenir" o "Llista d'articles que totes les llengües haurien de tenir (Ampliació)" i des d'una enviar a l'altra. Jordi Roqué 17:39, 16 jul 2007 (CEST)

Falta un

L'únic article que falta per fer de la llista és el de Canal navegable. 88.27.89.73 15:33, 9 set 2007 (CEST)

pots començar-lo tu mateix, de totes maneres aquesta llista s'ha ampliat respecte l'original --barcelona 15:36, 9 set 2007 (CEST)

Fet Fet! Ara només falta el de Dictadura de Primo de Rivera.--Jey 13:42, 8 oct 2007 (CEST)

Pàgines de desambiguació

Molts enllaços d'aquesta llista apunten a pàgines de desambiguació, s'han d'esborrar o corregir? --Jordicollcosta (discussió) 12:08, 5 oct 2007 (CEST)

Crec que es podrien corregir, però només si està molt clar quin és el sentit. Ara bé, a diferència dels articles, aquesta llista no perd gaire utilitat per enllaçar a unes pàgines de desambiguació, i no sé fins a quin punt valdria la pena l'esforç de desambiguar els enllaços, com no sigui pel goig de veure les pàgines de desambiguació totalment òrfenes. A més, per alguns caldria trobar un consens o bé anar a mirar a la pàgina original (l'anglesa) quin és el sentit buscat.--Pere prlpz 12:51, 5 oct 2007 (CEST)
D'acord, per mi ja està bé com està. --Jordicollcosta (discussió) 13:04, 5 oct 2007 (CEST)

Músics

Trobo fonamental el llistat del 100, aquest dels 1000 i qualsevol llista de referència que hauríem d'aconseguir que fossin la columna vertebral de la Viquipèdia (que els 100 fossin de qualitat, que els 1000 estiguessin ben desenvolupats, etc). La llista anglesa de músics és més exhaustiva i diversa. La que tenim posada són uns pocs músics clàssics i ja està. Però si ara ja 'h ha 1000 (no els he comptat) si afegim uns quants músics que falten vol dir que hi ha articles de més d'algun altre camp.--Peer 07:44, 11 oct 2007 (CEST)

No acabo de veure com funciona aquesta llista. Llegeixo que s'ha de respectar al màxim la llista de la wiqui anglesa... Miro la llista de músics i a la catalana apareix Haydn, però no apareix a la wiqui anglesa. Algú m'ho pot aclarir?--Peer (discussió) 19:41, 21 nov 2007 (CET)

Drac i dragó

A la llista hi surt com a rèptil el drac, que és un animal mitològic. No seria millor posar-hi el dragó, que és un animal real? I posats a triar, perquè no el llangardaix, la sargantana o la tortuga?--Pere prlpz 23:50, 28 oct 2007 (CET)

Crec que drac, segur que no ha de ser a rèptils, i en canvi sí en trobo a faltar dos: tortuga i sargantana o llangardaix; i d'aquests dos darrers potser triaria el primer que és més comú.--Peer 06:15, 29 oct 2007 (CET)
Mirant els articles (no n'hi ha per sargantana i no sé si apareixerà com una redirecció) suposo que l'opció és llangardaix.--Peer 07:12, 29 oct 2007 (CET)

Ampliació

La llista que tenim aquí no es correspon del tot amb la que hi ha l'anglesa a meta, no?

Estava mirant meta:List_of_Wikipedias_by_sample_of_articles, i diu que dels 1092 articles que hi ha a la llista (en anglès) ens en falten 90, i que n'hi ha molt pocs de llargs. Potser es podria ampliar la llista, aprofitant la bona acollida dels 100 articles fonamentals per a millorar també aquests (creant els que no existeixen, en primer lloc, i ampliant els curts). --Meldor (discussió) 11:46, 26 nov 2007 (CET)

De la llista a Meta, que serveix també per fer un rànquing, de moment ens falta Germans Marx, Marlene Dietrich, Donatello, Abu Nuwas, Geoffrey Chaucer, Ferdowsi, Fuzûlî, Omar Khayyám, Munshi Premchand i Snorri Sturluson del primer apartat. --Meldor (discussió) 12:13, 30 nov 2007 (CET)
Aquests els he demanat a Portal:Biografies/Sol·licitats. Potser estaria bé que a la Plantilla:LlistaCurtaDemanats hi prioritzéssim a partir d'ara els articles de la llista.--Pere prlpz 12:47, 1 des 2007 (CET)
Se m'escapa alguna cosa perquè no sé exactament com s'ha reelaborat la llista a partir de l'anglesa. Potser m'equivoco, però revisant els músics, hi ha noms a la viquipèdia (Haydn, Guido d'Arezzo) que no hi són a l'anglesa, i en falten dos que sí hi són (Handel, Liszt). Per què? I amb tanta informació no se trobar els criteris amb que es fan les modificacions posteriors. D'altra, en relació als 100 fonamentals, succeeix que hi ha bastants articles que no surten als 1.000 (i no parlo dels de l'àmbit catalanoparlant). Potser està bé, o potser caldria que ambdues llistes estiguessin més connectades.--Peer 19:10, 30 nov 2007 (CET)
Jo crec que cal una gran revisió d'aquesta llista. No sé qui ha posat cada article, però hi ha coses com el Nus de Wayland que no han d'estar a aquesta llista (fins i tot la creu celta no hauria d'estar entre els 1000 imprescindibles). Crec que la podríem actualitzar una mica, posant articles de la llista de meta i treient-ne d'altres que clarament no hagin d'estar a la llista. --Meldor 01:47, 1 des 2007 (CET)
Crec que hauríem de tenir la traducció de la llista anglesa, que a més són els articles que es fan servir en un dels rànquings. La llista actual no sé massa que fer-ne, i no sé si val la pena la feina de revisar-la perquè ve a ser una mena d'apèndix de la llista dels 100 articles fonamentals.--Pere prlpz 11:35, 1 des 2007 (CET)
En aquest cas, tu Pere proposes que aquesta llista sigui la traducció de l'anglesa fil per randa. I llavors caldria una altra llista de 1000 més adequats a la viquipèdia, amb moltes coincidències, però amb peculiaritats (per ex., Barcelona, València, Palma, etc.) i els 100 haurien de ser el nucli fonamental d'aquests 1000.--Peer 12:22, 1 des 2007 (CET)
Ve a ser això. Que tinguem la llista anglesa no vol dir que no tinguem totes les llistes nostres que ens sembli convenient.--Pere prlpz 12:36, 1 des 2007 (CET)
Rectifico: la llista que hauríem de tenir no és la de la viqui anglesa sinó la de meta m:List of articles every Wikipedia should have, que és la que es fa servir per fer el rànking, tal com ha explicat el Meldor més amunt.--Pere prlpz 12:43, 1 des 2007 (CET)
Doncs...
1) Fem una llista igual a la meta (enllaç interwiqui oficial)
2) Al costat fem una taula on la gent voti si considera que és un article fonamental pels 1000 de la viquipèdia
3)Elaborem una altra pàgina amb els 1000 viquipèdics i anem posant símbols com els que es fan servir en els 100, i indiquem el grau de desenvolupament de l'article (, , , , , , ) (
4)S'indiquen amb un símbol els que formen part dels 100 i es revisen possibles dubtes.--Peer 14:51, 1 des 2007 (CET)
la llista original era la de Meta (ho sé perqupe vaig contribuir a començar moltes entrades) però la gent ha anat afegint articles en comptes de respectar el propòsit de la pàgina (haurien d'obrir-ne de noves si volen fer els seus propis ranquings). Per no desviar esforços en el tema qualitat proposo el següent per ordre d'actuació:
  1. tornar a la llista original de Meta i arxivar aquesta en un altre lloc
  2. primer centrar-nos en els 100 (són menys) per millorar-ne la qualitat
  3. seguir amb la llista aquesta dels 1092
  4. despres decidir si fem els 10 o 100 de cada tema clau, si ens centrem en els articles principals de cada categoria (moltes vegades inexistents) o si fem un llistat de 100 o 1000 adpatats a la realitat catalanoparlant. Però anem pas per pas que si no comencem molta cosa i no n'acabem cap! (si és que en un wiki es pot acabar alguna cosa) --barcelona 18:49, 1 des 2007 (CET)
He creat Viquipèdia:Llista d'articles que totes les llengües haurien de tenir/Arxiu. Procedeixo a traduir la de meta. --Meldor (discussió) 23:20, 17 des 2007 (CET)
gràcies Meldor. Per què alguns articles estan en negreta? Primer pas fet, seguim!--barcelona (discussió) 00:17, 18 des 2007 (CET)
Perfecte! Entre uns quants ja està enllestit. Jo canviaria Joc d'atzar per aposta, però, que es correspon més a l'article original anglès (joc d'atzar enllaça a chance game). També cal mirar amb calma si els interwikis enllacen correctament... --Meldor (discussió) 23:24, 18 des 2007 (CET)

Dades sobre aquesta llista

He fet un buidat de la llista actual. En total me'n surten 1160:

  • Els més nombrosos: Ciència 257 (22,1%), Biografies 254 (21'8%), Geografia 205 (17'6%), Cultura 177 (15,2%)
  • Els altres: Societat (81), Tecnologia (80), Història (41), Matemàtiques (33), Menjar (32)--Peer (discussió) 17:39, 26 des 2007 (CET)
Avui, a Meta, són 1069 articles: Biografies (242) biografies, Història (39), Geografia (158), Societat (76), Cultura (169), Ciència (245), Tecnologia (75), Menjar (32), Matemàtiques (33).--Peer (discussió) 13:34, 4 gen 2008 (CET)
Les diferències en el nombre es deuen a que s'estan intentant eliminar articles per tal de reduir-los novament a 1000. Si s'actualitza la llista aquí (jo personalment esperaria unes setmanes, per tal que es consolidin els canvis), cal tenir en compte que tampoc s'ha actualitzat la llista en l'algorisme per valorar el rànquing de les Viquipèdies, així que comptaran com a absents articles que no sabem que no tenim. Si a algú se li acudeixen més coses no imprescindibles d'aquesta llista que es podrien eliminar, seria bona idea que digués la seva a la pàgina de discussió de meta. --Meldor (discussió) 19:38, 4 gen 2008 (CET)
Esperem a que s'estabilitzi en els 1000.--Peer (discussió) 20:25, 4 gen 2008 (CET)
El darrer informe és del 23 de març (no actualitzat encara quan ja som al juliol), i són 1061 articles.

Llista dels 1000 de la viquipèdia

A Viquipèdia:Llista dels 1000 articles fonamentals hi ha una pàgina per a elaborar la llista pròpia de la viquipèdia. No dedicaria massa més temps a la llista de Meta fins que no s'acabi d'estabilitzar. A veure que us sembla el sistema per consensuar la llista.--Peer (discussió) 09:24, 5 feb 2008 (CET)

[edita]

No s'hi hauria de posar __NOEDITSECTION__?--Joancreus (discussió) 09:16, 17 març 2008 (CET)

Articles absents

He descobert meta:List_of_Wikipedias_by_sample_of_articles/Absent_Articles#ca_Catal.C3.A0, em sembla que molts deuen ser errors, vaig a mirar... --Meldor (discussió) 00:54, 14 abr 2008 (CEST)

interessant, a veure si s'estabilitza, els omplim tots i ens dediquem a millorar qualitat que és el que interessa --barcelona (discussió) 09:34, 15 abr 2008 (CEST)

Massa curt

Què us semblaria aprofitar la plantilla {{massacurt}}, i la categoria corresponent, per marcar els articles identificats com a millorables o molt millorables? --V.Riullop (parlem-ne) 16:38, 23 set 2008 (CEST)

Estic completament d'acord! I voldria proposar una altra cosa, més que per implementar-la, per sondejar opinions. A la viquipèdia anglesa qualifiquen tots els articles com a stub-class, start-class, B-class, A-class, Good Article o Featured Article. Tot i que penso que seria una [molt] mala idea fer el mateix aquí, sí que penso que seria una bona idea aplicar-ho només a aquells articles importants que pertanyin a un projecte actiu. Es podrien classificar com a A, B o C per tal que els participants al projecte puguin organitzar-se millor la feina. – Leptictidium (discussió) 16:43, 23 set 2008 (CEST)
Em sembla bé com a organització interna d'un viquiprojecte i per fer-ne un seguiment. Però no crearia més plantilles ni posaria més avisos als articles. Una llista pròpia del viquiprojecte és suficient. En canvi, aquesta llista és general del propi projecte i es poden marcar els articles millorables com una mena específica d'esborrany. --V.Riullop (parlem-ne) 17:25, 23 set 2008 (CEST)
Està molt bé orientar la millora de determinats articles; és una cosa bona. Tan sols m'agradaria que la plantilla sigui més atractiva i no sigui un "càstig" per a l'article. Es podrien incorporar les millores estètiques que es volen aplicar a altres plantilles.--Peer (discussió) 18:32, 23 set 2008 (CEST)
d'acord a fer llistes d'articles millorables i projectes els que vulgueu però res de classificar els articles allà mateix, més aviat una cosa com la dels 100 --barcelona (discussió) 23:32, 23 set 2008 (CEST)
La idea era marcar-los a l'estil esborrany, però amb un text específic. Després de fer una ullada als articles millorables, molts ja tenen la marca d'esborrany, altres no la tenen però s'hauria d'afegir i altres no se sap ben bé per què estan marcats com a millorables. Potser serà millor deixar-ho córrer per no caure en el vici de classificar coses a fer en lloc d'organitzar la feina. --V.Riullop (parlem-ne) 09:51, 24 set 2008 (CEST)

Si es vol contribuir però no se sap en què

Una opció és fer servir l'eina meta:List_of_Wikipedias_by_sample_of_articles/Neglected#ca_Catal.C3.A0, que diu 10 articles en què es podria millorar la puntuació de ca: a meta:List_of_Wikipedias_by_sample_of_articles.

Pel que s'explica els ordena per:

  • Popularitat.
  • Proximitat a pujar de categoria (esborrany a estàndard, o llarg).
  • El més petit (en el nostre cas, addicció).

--Meldor (discussió) 08:50, 27 oct 2008 (CET)

Ara en són 1008

He actualitzat la llista que ara són 1.008 articles. Ja és gairebé una llista dels 1000.--Peer (discussió) 23:49, 27 oct 2008 (CET)

Bé, revisant en surten 1.009; han fet una rebaixa important especialment en Geografia i Biografies. La llista ja és un bon referent, tot i que cal seguir desenvolupant la nostra llista, amb articles més del nostre àmbit a canvi d'alguns articles menys rellevants.--Peer (discussió) 09:09, 28 oct 2008 (CET)

Finalment 1.000

A Meta ja han consensuat uns 1.000 articles. Ara a veure com s'estabilitza.--Peer (discussió) 09:25, 18 nov 2008 (CET)

genial! --barcelona (discussió) 10:19, 19 nov 2008 (CET)

Classificació per longitud

He començat a afegir la plantilla {{Longitud d'article}} per classificar els articles segons el criteri de m:List of Wikipedias by sample of articles, però a mitja pàgina el programari ja no pot calcular-los tots. Ho deixo aquí de moment. Alguna idea? --V.Riullop (parlem-ne) 20:22, 29 nov 2008 (CET)

Crec que és un referent més de millora dels articles. El problema amb el programari és per excés d'informació de la pàgina? Si és així, es podrien crear subpàgines on es complementi amb més detall informacions com aquesta de l'estat dels articles.--Peer (discussió) 21:32, 29 nov 2008 (CET)
Efectivament, el problema és que per actualitzar la pàgina n'ha de consultar 1.000. Hi veig dues solucions, o bé es divideix en subpàgines per temes, o bé s'indiquen només els articles curts donant per entès que on no s'indiqui ja s'ha comprovat que no és curt. --V.Riullop (parlem-ne) 16:29, 30 nov 2008 (CET)
Amb tot el que ja has fet, sembla que les subpàgines és la solució més fàcil. He fet una prova i eliminant l'apartat biografies, tots els enllaços que has posat fins a "Pel·lícules", treballen bé. Reflexionant sobre la plantilla, no sé si en lloc de dir curt i normal s'ampliés la plantilla i es posés >5, >10, >20, >30 i >40 (o 0-10, 10-20,... >40) seria una mica més precís; que un article en tingui 11.000 o 29.000, és molt diferent.--Peer (discussió) 17:50, 30 nov 2008 (CET)
Ara mateix aguanta fins al començament de l'apartat de cultura. He comptat que són 502 articles. La subpàgina més gran seria la de ciència amb 245 articles. Crec que la plantilla aguantaria amb 245 i duplicant els intervals: molt curt/curt, normal baix/normal alt i llarg/molt llarg. Es pot provar un cop estigui desglossat en subpàgines. Per cert, un problema addicional que m'he trobat és que hi ha alguns enllaços a redireccions i per tant els compta com a curts. Fins on he posat la plantilla estan revisats. --V.Riullop (parlem-ne) 09:47, 1 des 2008 (CET)
Com ho vols fer? Si he de fer alguna cosa, m'ho dius. Crec que la llista serà útil per detectar redireccions. Ja les revisaré.--Peer (discussió) 09:41, 3 des 2008 (CET)
He fet una prova a Viquipèdia:Llista d'articles que totes les llengües haurien de tenir/Biografies. Segurament milloraria amb una taula ordenable. --V.Riullop (parlem-ne) 16:30, 8 des 2008 (CET)
Ho veig bé. Queda més clar que per una banda hi hagi la llista i per l'altra, per seccions, detalls del desenvolupament dels articles. També crec que la plantilla ara diferencia millor la llargada dels articles.--Peer (discussió) 22:59, 8 des 2008 (CET)
He fet el mateix amb Viquipèdia:Llista d'articles que totes les llengües haurien de tenir/Geografia. Què és una taula ordenable? --Peer (discussió) 18:25, 13 des 2008 (CET)
He modificat substancialment Viquipèdia:Llista d'articles que totes les llengües haurien de tenir/Manquen per tal que sigui una referència per als articles que falta crear i millorar. He pensat que hi podria haver sempre més o menys uns 10 articles per millorar (uns quants de fixos, els que el robotet de meta ja ens ha dit que són els més fàcils de millorar per pujar de categoria, i uns quants d'aleatoris), així que no hi ha problema en carregar la longitud dels articles per a aquests aproximadament 10. --Meldor (discussió) 15:00, 20 gen 2009 (CET)

Informática

Estic en contra de que no apareixi en aquest llistat, quan ja hi ha un portal dedicat a la informatica. "Ordinadors" no és informàtica.el comentari anterior sense signar és fet per Jrosell (disc.contr.) 22:08, 15 maig 2009 (CEST)

Això ho hauries de proposar aquí. – Leptictidium (discussió) 22:12, 15 maig 2009 (CEST)
On m'has dit es pot llegir que la categoria 000 de la clasificació decimal és "Computer science, information & general works". La traducció de "Computer science" es informática no ordinadors.el comentari anterior sense signar és fet per Jrosell (disc.contr.) 18:39, 23 maig 2009 (CEST)
Ara no entenc què vols dir. – Leptictidium (discussió) 19:03, 23 maig 2009 (CEST)
Doncs que ja havien proposat un sistema de classificació com el decimal. En aquest sistema si que apareix "Computer science, information & general works". Ja ho he discutit a l'original. Gràcies! --Jordirosell (disc.) 19:20, 23 maig 2009 (CEST)

Actualització 27 de juliol (09)

He actualitzat la llista tenint present la de Meta i la Usuari:PasqualBot/log:Els 1000/llista general que és la referència del VP:Els 1.000. Estava molt endarrerida. Ara falta repassar l'ordre en que estan organitzats els articles perquè a Meta ho van canviant. Pel que fa als articles, tan sols hi veig conflicte (a dia d'avui) en 3 articles que estan pendent d'aclariments a Viquiprojecte Discussió:Els 1.000#Articles conflictius:

Reordenat segons Meta.Fet Fet!--Peer (disc.) 21:04, 27 jul 2009 (CEST)
Estava repassant els canvis i sembla que al maig es van fer menys canvis dels que nosaltres tenim, a meta en consten cinc i nosaltres en tenim nou! Ho comprovaré una altre cop i si de cas ho arreglaré tot afegint el canvi del juliol: surt Lleó i entra Rosegador (tots dos articles de qualitat).--LouPeter (discussió) 12:43, 4 ago 2011 (CEST)
He corregit la llista, penso que ara quadra amb la de meta, hi havia quatre canvis de matemàtiques que havien estat desfets, en Boivie havia actualitzat la llista temàtica que utilitza el bot però no aquesta.--LouPeter (discussió) 13:58, 4 ago 2011 (CEST)

Inicis de l'edat moderna / edat moderna

El que en anglès (o en la cultura anglosaxona) és "principis de l'edat moderna" és en la nostra cultura i la nostra llengua l'"edat moderna", mentre que el que seria "(finals de l')edat moderna" per a nosaltres és l'"edat contemporània". Ho corregeixo. --CarlesVA (parlem-ne) 16:07, 9 març 2010 (CET)

Ajuda: Llista dels 1000 articles que tota wikipedia hauria de tenir en la Galipedia

Hola a tots. Primer comento que això és una traducció automàtica, excuseu-me pels errors :)

Sóc un usuari de la Galipedia que estic treballant en el projecte de millorar els 1000 articles que tota wikipedia hauria de tenir i tinc alguns dubtes que potser vosaltres podeu resoldre. He consultat la llista en meta i he vist que tenen l'article rondalla, que no està en la llista que copiem en la Galipedia ni tampoc està en la vostra. Aquest article tampoc està en els últims canvis de la llista de meta. En la Galipedia ni tan sols existeix l'article, i no obstant això, no ens apareix en la llista dels articles que els falten a les wikis, com és això possible? realment funciona aquesta llista? la classificació de les wikipedias es fa en funció dels articles d'aquesta llista o sobre la base de tots els articles de la wiki? Moltes gràcies per la vostra atenció i una salutació! --Elisardojm (disc.) 17:43, 26 oct 2013 (CEST) Fet Fet! Ja he trobat les respostes, moltes gràcies de totes maneres. Salutació! --Elisardojm (disc.) 04:50, 1 nov 2013 (CET)

New real time list of missing articles

I suggest that you give a look to the Mix'n'match tool by Magnus Manske, and that you recommend it from this page. Thanks to Wikidata, it's able to tell you in real time what articles you're missing out of several reliable lists of relevant persons. --Nemo 19:06, 10 oct 2014 (CEST)