Viquiprojecte:Història de l'art UdL/Art català 2019-2020

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Filigreed Wikipedia Logo.png
Història de l'Art UdL
Un viquiprojecte docent
Wikipedia-logo-v2-no-text.svg
Viquipèdia
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons
Wikimedia-logo.svg
Amical Wikimedia
Logo UdL.svg
Universitat de Lleida
PresentacióArt i cultura a CatalunyaArquitectura contemporàniaArt catalàEdicions anteriorsAjuda


Presentació[modifica]

Aquesta és l'edició 2019/2020 del Viquiprojecte:història de l'Art UdL. Durant el primer quadrimestre del curs, els alumnes de l'assignatura "Art català" milloraran diversos articles de la Viquipèdia relacionats amb la matèria.

Llista d'articles a treballar[modifica]

Articles escollits[modifica]

Articles disponibles[modifica]

Prehistòria i antiguitat
Tardoantiguitat i edat mitjana
Edat moderna i contemporània

Com adjudicar-se un article?[modifica]

Tashkent metro line-1.png Creeu-vos un usuari o bé inicieu sessió. Si teniu usuaris en altres projectes germans (Viquipèdies en altres idiomes, Wikimedia Commons, etc.) podeu utilitzar el mateix usuari i clau de pas
Tashkent metro line-2.png Feu clic a la pestanya "modifica" de la part superior de la pantalla
Tashkent metro line-3.png Poseu el vostre nom d'usuari al costat de l'article que voleu treballar; l'ESM ja s'encarregarà d'enllaçar-lo al vostre perfil d'usuari
Tashkent metro line-4.png Envieu un correu electrònic a l'ESM (ja sigui per aquí o per la via tradicional) comunicant qui hi ha rere cada nom d'usuari. Aquest requisit és imprescindible per poder avaluar correctament el treball.

Com ha de ser l'article?[modifica]

Com editar la Viquipèdia? En Jey us ho explica

L'article ha de ser bo. Això no implica que hagi de ser terriblement llarg ni escrit amb un llenguatge excessivament culte.

Recordeu: feu les vostres edicions havent iniciat sessió per tal que es puguin acreditar com a vostres

Altres recomanacions:

 • Manual: feu una ullada a la guia bàsica de la Viquipèdia si teniu dubtes sobre com editar
 • Fonts: utilitzeu materials de qualitat (publicacions científiques, manuals, enciclopèdies especialitzades, etc.) i citeu-les correctament per justificar la informació que incorporeu a l'article
 • Estructura:
 • La primera frase de l'article hauria d'explicar què és l'obra que esteu treballant
 • El primer paràgraf de l'article hauria de ser una síntesi molt general sobre l'obra que esteu treballant. Ja desenvolupareu la informació al cos de l'article
 • Apartats: poseu-hi els que cregueu convenients: context, història de l'obra, descripció... Tot depèn de les característiques que fan que l'obra sigui important
 • Imatges: si no en trobeu de satisfactòries a l'eina que insereix imatges i fitxers als articles i en voleu afegir, no oblideu que les heu d'haver fet vosaltres, per complir amb la legislació sobre propietat intel·lectual
 • Llenguatge: recordeu que escriviu en una enciclopèdia per a tothom. Com més entenedor sigui el llenguatge, millor
 • Metodologia: aneu modificant l'article de manera progressiva. Així donareu peu a altres usuaris per a que us donin un cop de mà i us aconsellin
 • Proporcionalitat: Recordeu que l'edició de la Viquipèdia és una de les activitats previstes a l'assignatura. Dediqueu-hi el temps proporcional a la seva vàlua!

Criteris d'avaluació[modifica]

INSUFICIENT
Continguts L'article presentat és un text enciclopèdic.
La informació està sintetitzada i presentada de manera rigorosa, ben fonamentada i adequada per a un públic general, cenyint-se al tema tractat.
L'article presentat no és un text enciclopèdic.
La informació no està sintetitzada ni presentada de manera rigorosa, ben fonamentada i adequada per a un públic general.

Hi ha un excés de dedicació a temes secundaris.

Format S'utilitza correctament el format de la Viquipèdia per crear els diferents apartats de l'article, els enllaços i la bibliografia.

L'article és complementat amb recursos adequats, com imatges de lliure ús adients al tema.

No s'utilitza correctament el format de la Viquipèdia per crear els diferents apartats de l'article, els enllaços i la bibliografia.

L'article no és complementat amb recursos adequats, com imatges de lliure ús adients al tema.

Redacció i llengua L'article està ben redactat.
L'expressió és fluida, neutral i clara, entenedora per a un públic general, sense tecnicismes ni pressuposar uns coneixements especialitzats.
L'article presenta errors d'ortografia o sintaxi.
L'expressió és poc fluida o obscura, poc entenedora per a un públic general pel fet de servir-se de tecnicismes (no aclarits) o per pressuposar uns coneixements especialitzats.
Fonts Es demostra l'ús de diverses fonts d'informació, sintetitzades en una redacció original i coherent.
Es proporciona una visió neutral i de consens sobre el tema tractat.
El text es fonamenta en una sola font d’informació i la reprodueix sense una redacció original.
Es proporciona una visió parcial o tendenciosa sobre el tema tractat.
Referències S'indica adequadament les fonts d'on s'extreu la informació.
S'empra el sistema de cites propi de la Viquipèdia, precisant els passatges o pàgines de les fonts referenciades allà on fos necessari.
No s'indica clarament les fonts d'on s'extreu la informació amb les notes necessàries.
Es citen les fonts de manera incompleta o sense emprar el sistema de cites propi de la Viquipèdia.
Bibliografia i enllaços interns, externs La bibliografia i els enllaços a webs externes que poden servir per aprofundir en el tema de l’article o complementar-lo estan recollits en un apartat específic.
S'utilitzen els enllaços interns a altres articles de la Viquipèdia per enllaçar conceptes o temes d'interès per l'article treballat.
No hi ha uns apartats on es reculli la bibliografia i els enllaços a webs externes que serveixin per aprofundir en el tema de l’article o complementar-lo.
No s'han inserit enllaços interns cap a altres articles de la Viquipèdia relacionats amb l'article treballat.
Procés El treball s'ha desenvolupat de manera progressiva.
L'estudiant ha respost a les possibles indicacions fetes a la pàgina de discussió de l'article i s'ha relacionat amb altres editors de l'enciclopèdia, ja sigui a través de missatges o d'agraïments.
El treball s'ha desenvolupat de manera precipitada.
L'estudiant no ha seguit les possibles indicacions fetes a la pàgina de discussió de l'article i no s'ha relacionat amb altres editors de l'enciclopèdia, ja sigui a través de missatges o d'agraïments.

Calendari[modifica]

 • 7 de febrer, 12:00 CET: data d'entrega del treball. No cal fer res en especial per considerar que s'ha "entregat" el treball: es valorarà l'article tal com estigui en aquest moment precís, i les edicions posteriors no es tindran en compte

Estadístiques[modifica]

Article Octets inici Octets final Octets afegits Refs inici Refs final Refs afegides Imatges inici Imatges final Imatges afegides Edicions fetes Usuaris editant Humans Bots
Retaule major de la Seu Vella de Lleida 0 20222 20222 0 26 26 0 1 0 24 5 4 1
Santa Maria de les Franqueses 4436 17073 12637 1 21 20 2 3 1 45 6 3 3
Escola de Lleida d'escultura del segle XIV 0 8908 8908 0 5 5 0 0 0 22 6 4 2
TOTAL 41767 51 1 91 17 11 6
MITJANA 5966,71 7,28 0,14 13 2,42 1,57 0,85

Ajuda![modifica]

Teniu problemes per editar la Viquipèdia? No sabeu com es posen les negretes, com formatar una taula o com afegir una referència? Mireu l'Ajuda, però si tot i així no us aclariu, contacteu amb un Mentor. Els mentors són voluntaris experimentats que estan disposats a ajudar als editors novells. Cliqueu aquest enllaç per contactar amb un mentor de manera aleatòria: Contacta!

També podeu intentar demanar ajuda a través del xat. Normalment no hi haurà cap conversa activa, així que cal tenir paciència, però els usuaris connectats acostumen a respondre.
Yellow Arrow Right.svg Entreu al xat amb el navegador! (no necessita cap instal·lació)

Dubtes, preguntes o debat?[modifica]

Si no trobeu la solució amb les pàgines d'ajuda, podeu deixar un missatge a la discussió d'aquest viquiprojecte. Podeu notificar i mencionar altres usuaris amb l'arrova (@), això farà que rebin un avís.

Dubtes?
Discussió del viquiprojecte