Vés al contingut

Viquiprojecte Discussió:Adaptació de plantilles a Wikidata/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Propostes convencions

  • En cas que una plantilla disposi d'un invocador a una propietat de Wikidata aquesta haurà d'incorporar a l'inferior de la plantilla Modifica l'enllaç a Wikidata per facilitar la modificació d'items des de Wikidata. (exemple: {{Commonscat}}
  • Eliminar el contingut del paràmetre d'una plantilla si aquest és igual al contingut de la propietat de Wikidata.
  • Per convenció, cal indicar a la Documentació de la plantilla quins camps s'invoquen directament de Wikidata si aquests no existeixen a nivell local.

Que en penseu d'aquestes tres convencions base. cc: Vriullop i Arnaugir--KRLS , (disc.) 21:11, 16 nov 2014 (CET)

El primer punt és un desig a priori. Serà fàcil si surt sempre, per exemple perquè un paràmetre surti sempre de Wikidata, però em temo que no hi haurà solució fàcil que no passi per Lua si es vol fer condicional. El segon punt, com a convenció hauria de ser: si hi ha paràmetre local s'utilitza aquest abans que el de Wikidata. La decisió de si s'elimina és a posteriori analitzant els resultats. Pot ser eliminació puntual per pàgina o decisió de neteja amb bot, o fer marxa enrere si hi ha problemes. --V.Riullop (parlem-ne) 21:33, 16 nov 2014 (CET)
D'acord amb Vriullop. Afegeixo un punt (potser ja resolt a altres projectes): Com distingir quan un paràmetre no hi és per desconeixement -per tant, s'agafaria de WD- i quan no hi és per voluntat de que no aparegui -habitualment per raons de format-?. En el procés de neteja i fusió que estic fent, m'he trobat que no sempre interessa fer servir tots els paràmetres de la taula, perquè van juntes amb una altra genèrica per tot la nissaga, o per no ser redundant amb la taula de successions, etc. --amador (disc.) 07:10, 11 des 2014 (CET)
Ok, caldrà preveure l'opció de que un paràmetre no tregui res, tampoc de Wikidata. Per convenció, la forma intuïtiva és deixar-lo buit: com que existeix en local treu el valor local, no res per estar buit. Tinc una xuleta per recordar com tractar un paràmetre segons estigui definit amb valor, definit però buit i no definit: Usuari:Vriullop/paràmetres. --V.Riullop (parlem-ne) 10:08, 11 des 2014 (CET)

Migració a Viquiprojecte:Wikidata/Fase II

Bones, us sembla bé si integrem aquest viquiprojecte dins del Viquiprojecte Wikidata, per intentar centralitzar discussions i esforços?--Kippelboy (disc.) 12:15, 16 des 2015 (CET)

"Integrar" vol dir canviar-li en nom a la pàgina per Viquiprojecte:Wikidata/Adaptació de plantilles o vol dir alguna cosa més?--Pere prlpz (disc.) 00:15, 5 gen 2016 (CET)

Microarticles de Croàcia

El company Asfarer segueix fent microesborranys de localitats d'Europa. La darrera tongada són de Croàcia. Exemple: Tounj. Crec que no arriben als mínims del que aquí consideram un article, però, ja que els fa, potser estaria bé facilitar-li la feina i fer-li una plantilla que agafàs tots els paràmetres de Wikidata. Per ell seria més senzill i, almanco així, les dades s'anirien actualitzant. Pau Cabot · Discussió 10:33, 25 des 2015 (CET)

He fet {{Municipi de Croàcia}} (exemple, diff), que agafa quasi tots els paràmetres de Wikidata (encara necessita millores, però). En tot cas, abans de substituir les plantilles, s'haurien d'importar amb bot diversos camps a Wikidata. Almanco jo he hagut d'afegir manualment el codi postal, la superfície, la població, la imatge i el comtat. Pau Cabot · Discussió 10:38, 25 des 2015 (CET)
Ara també ja fa el mapa automàticament. Pau Cabot · Discussió 11:03, 26 des 2015 (CET)
Molt bona feina. Per fer articles el resultat és ridícul (igual de ridícul que fer el mateix a mà), però es pot aprofitar el codi per fer només la infotaula sola en articles de veritat.--Pere prlpz (disc.) 13:15, 26 des 2015 (CET)
Et felicito Paucabot. No conec les infotaules de municipis; seria possible (de forma fàcil) que totes fessin el mateix ?.--amador (disc.) 21:10, 26 des 2015 (CET)
Les Infotaules de municipis són tan diverses com eren les infotaules de biografies (amb això ja t'ho dic tot). Caldria una empenta com la de les infotaules de biografies per estandarditzar-les totes i xuclar els paràmetres bàsics de Wikidata. S'haurien de fer totes les plantilles de tal manera que primer agafassin els paràmetres locals i si no, els anassin a cercar a Wikidata. I, a més, estaria bé passar un bot per carregar els paràmetres que tenim aquí allà, perquè els pogués usar tothom. Pau Cabot · Discussió 21:23, 26 des 2015 (CET)
Diria que amb les infotaules de divisió administrativa ja està feta de fa molts anys la unificació que està fent l'Amadalvarez amb les infotaules de biografies. Les diferències venen sobretot de les diferències entre els tipus d'entitat, més que del tipus d'infotaules. Les principals diferències no obligades entre infotaules són als mapes de localització que fan servir sistemes diferents (uns de localització, d'altres localitzadors), i la principal dificultat per incorporar-hi Wikidata són les dades que manquen a Wikidata i que l'estructura no correspon a la plantilla, sobretot per la propietat de "és a la divisió administrativa", que pot contenir qualsevol cosa i caldrà feina per treure'n automàticament el municipi, la comarca, la província, etc. A Croàcia hi ha hagut sort que el tots els items tenen a la propietat només (o en primer lloc) el comtat, però no sempre és així.--Pere prlpz (disc.) 22:51, 26 des 2015 (CET)
Qualcun dels dos podria parlar amb Asfarer per intentar convèncer-lo de posar aquesta informació més pròpia d'una base de dades a Wikidata i d'importar-la amb una plantilla com {{Municipi de Croàcia}}? Els articles serien exactament igual de curts, però almanco la informació estaria al lloc adequat i els articles no quedarien desactualitzats... Pau Cabot · Discussió 19:45, 27 des 2015 (CET)
Perdó, que m'he despistat i no he vist aquesta discussió. Et refereixes que a partir d'ara per crear municipis (de Croàcia almenys) faci servir la plantilla que has ficat a dalt?--asfarer (disc.) 12:50, 28 des 2015 (CET)
@Asfarer: Sí, a això, em referia. Si les dades (codi postal, població, etc.) les poses a Wikidata, millor. I si als articles els poses qualque frase enciclopèdica i referències, encara molt millor. Pau Cabot · Discussió 12:56, 28 des 2015 (CET)
@Asfarer: Molt més important que la plantilla crec que és la frase enciclopèdica.--Pere prlpz (disc.) 13:05, 28 des 2015 (CET)
@Paucabot: Encara no m'ha quedat clar això de la Wikidata.--asfarer (disc.) 16:34, 28 des 2015 (CET)
@Asfarer: Has de fer els canvis a d:Q1284376 (Tounj) i després es poden importar. Fixa't que té molts més camps que aquest altre: d:Q1284414 (Saborsko). Pau Cabot · Discussió 16:46, 28 des 2015 (CET)
Ostres, jo això ho veig massa enrevessat per a mi... No sé si me'n sortiré. --asfarer (disc.) 16:49, 28 des 2015 (CET)
@Asfarer: Si saps anglès, d:Wikidata:Tours. Pau Cabot · Discussió 16:52, 28 des 2015 (CET)
Aleshores això vol dir que per cada municipi primer l'he de crear al WIKIDATA i després fer l'article a la viquipèdia? Ho trobo multiplicar la feina per dos.--asfarer (disc.) 16:54, 28 des 2015 (CET)
@Asfarer: Això vol dir que només ho has de fer allà i ja tendràs (potencialment) els articles en 250 llengües, que a més s'actualitzaran automàticament quan qualcú ho actualitzi allà. Mira el codi de Tounj. Pau Cabot · Discussió 16:59, 28 des 2015 (CET)
http://tools.wmflabs.org/reasonator/?q=Q1284376 Pau Cabot · Discussió 13:10, 2 gen 2016 (CET)

Sobre la unificació de plantilles de divisió administrativa, crec que us he de donar en part la raó. És cert que estan unificades en el sentit que tenim unes plantilla bàsica i les altres pengen d'aquesta, però cada una l'ha fet servir d'una manera diferent. Per exemple, la Plantilla:Infotaula del municipi basc canvia la sintaxi del camp localització respecte a la infotaula de municipi.--Pere prlpz (disc.) 12:33, 29 des 2015 (CET)

Enllaços trencats a fitxer

Molts dels enllaços trencats que tenim són imatges de les infotaules (per exemple, una colla d'entitats de població robotitzades dels Estats Units). Crec que seria bo que el comportament de la imatge a les infotaules tendís a ser el següent:

  • Si hi ha imatge en local, comprovar si existeix.
    • Si existeix, posar-la (com sempre).
    • Si no existeix, categoritzar l'article i mirar de posar-ne una de Wikidata (això és la novetat que proposo).
  • Si no hi ha imatge en local, mirar de posar-ne una de Wikidata.

--Pere prlpz (disc.) 21:02, 29 des 2015 (CET)

Infotaula de divisió territorial administrativa

No m'atreveixo a automatitzar la {{Infotaula de divisió territorial administrativa}} per l'efecte que pot tenir sobre els articles existents, les variants de la plantilla i les decisions de l'usuari, però estaria bé tenir-ne una versió automàtica que s'omplís sola. Crec que la manera més pràctica seria fer una {{Infotaula de divisió territorial administrativa automàtica}}.--Pere prlpz (disc.) 00:28, 5 gen 2016 (CET)

Categoria

Crec que estaria bé crear la categoria:Plantilles que usen dades de Wikidata (d:Q11985372). Pau Cabot · Discussió 14:10, 6 gen 2016 (CET)

A Usuari_Discussió:Pere_prlpz#Documentant_WD l'Amadalvarez proposa una cosa semblant però més ambiciosa perquè a més de categoritzar les plantilles proposa recollir quines propietats fan servir.
I jo n'opino també una cosa semblant:
  • Si s'ha de fer amb bot em sembla un repte interessant, sobretot perquè la majoria de plantilles fan servir Wikidata a través d'altres plantilles.
  • No li veig la utilitat més enllà de mirar la mida de la categoria i sentir-nos cofois de la feina que hem fet.
  • Cal definir què entenem per "usar" dades de Wikidata. Jo entenc que qualsevol plantilla que consulti una propietat de Wikidata per qualsevol cosa n'està usant les dades, però a enwiki sembla que distingeixen entre "uses" i "tracks" Wikidata, que és una distinció subtil que probablement no entendria un bot i que caldria fer a mà.
O sigui, ho veig factible però no hi esmerçaria temps si no hi trobem un motiu.
Com a referència, ara mateix 361.810 pàgines fan servir el mòdul Wikidata, entre elles 488 plantilles. Això exclou els articles i plantilles que fan servir Wikidata sense fer servir aquest mòdul, i no distingeix entre l'espai principal i els altres espais, però cap a tres quartes parts de la Viquipèdia fan servir Wikidata.--Pere prlpz (disc.) 23:00, 6 gen 2016 (CET)
La idea era tenir en un mateix lloc {{Municipi de Croàcia}}, {{infotaula persona}} o {{platja}}. Evidentment que gairebé la totalitat de la Viquipèdia fa servir Wikidata d'una manera o altra, però estaria bé tenir un lloc on posar-hi les plantilles més "adaptades" a Wikidata (seguint la terminologia d'aquesta pàgina) per tal de que puguin servir d'exemple. Potser en lloc d'una categoria, podríem fer una llista i documentar-ho una mica. Seria encara més útil que la categoria. PS. Quines plantilles són les que fan servir Wikidata sense usar el mòdul? Potser ens convendria categoritzar només aquestes, si no les tenim gaire fàcils de trobar ... Pau Cabot · Discussió 08:06, 7 gen 2016 (CET)