Vés al contingut

Viquiprojecte Discussió:Viquitrobada 2010/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure


Organització

D'entrada podeu comptar amb mi, però estaré uns dies fora i viquidesconnectada. Dinar: si anem de can restaurant en sé d'un parell que estan molimol bé (i cèntrics), però dependrà del nombre de persones. --Judesba (digues...) 13:47, 2 set 2010 (CEST)

Vers la Ubicació

Joan si fem l'assemblea a Badalona no té sentit anar a la Casa Golferichs --Gus.dan (disc.) 13:14, 7 set 2010 (CEST)

Home si es fa a Badalona tents tota la raó del mon que no té sentit. Però si es fa a Barcelona té molt sentit. La Casa Golferichs és un possible candidat a ubicar-hi la seu de la delegació al Principat de l'associació Amical Viquipèdia--Gomà (disc.) 22:16, 7 set 2010 (CEST)
no, a Badalona millor, per mi ja els pots dir que no hi anirem--barcelona (disc.) 13:16, 7 set 2010 (CEST)
El problema de Badalona és que no hi ha cap proposta concreta de local. Si es proposa un local a Badalona no tinc cap inconvenient a canviar el meu vot.--Gomà (disc.) 21:56, 7 set 2010 (CEST)

Vers la ubicació a Badalona: He fet un parell de trucades (de moment infructuoses) a la Organització de la capital de la Cultura catalana i a L'ajuntament de Badalona. Els del CCC m'han indicat que torni a trucar dilluns dia 13 per comentar-ho amb el responsable i s'ha preparat un escrit de presentació que enviarem via correu, Vers l'ajuntament es veu que ahir la gent de cultura tenia molta feina i no varem poder contactar directament avui i tornarem a provar. Durant el dia donaré noticies de les gestions.--Marc (Mani'm?) 08:26, 8 set 2010 (CEST)

Si no tenim contacte previ anem molt justos de temps per cercar lloc a porta freda. Jo puc fer esperar als de la Casa Golferichs una mica però no gaire. Dilluns amb el que et diguin trucam però convindria tenir-ho concretat amb temps si volem fer una mica de soroll als mitjans de comunicació i intentar atraure públic. --Gomà (disc.) 19:19, 8 set 2010 (CEST)
Na Judesba ha parlat amb l'espai betúlia [1] i més tard jo també, de moment hem reservat sala d'actes pel dia 9 amb tot hi ha un problema: sols obren pel matí (fins les 14). La directora de l'Espai ens ha donat un contacte del coordinador de centres cívics i demà el trucarem.--Marc (Mani'm?) 21:02, 8 set 2010 (CEST)

Vers Agenda d'actes

  1. Es podria fer un debat obert sobre l'estat de cadascun dels punts del pla estratègic 2011.2013.--Xavier D. (A disposar!)
  2. Es podria fer un debat definitiu (i partint de les propostes que ja es van fer) per arribar a una viquipolítica més concreta sobre la notabilitat de personatges polítics. Jo em comprometria a exposar sintèticament els punts que s'han proposat fins ara.--Galazan (disc.) 12:14, 3 set 2010 (CEST)
  3. Es podria fer Taula rodona sobre Manteniment on compartir diferents coneixements, trucs i tècniques per tal d'extreure'n algunes conclusions i complementar l'ajuda tot reflectint-ho per tal de mirar d'incentivar les tasques de manteniment compartint la experiència acumulada --Marc (Mani'm?) 12:51, 3 set 2010 (CEST)
  4. Debat sobre una nova portada on es doni més importància, per exemple, als articles destacats.--Arnaugir (Parlem-ne) 16:59, 3 set 2010 (CEST)
A favor Aprovació Sento dir-ho, però mai no m'ha agradat la nostra portada. Crec que l'Arnaugir té raó: si afegim articles destacats i demés temes "atractius" a l'inici també podríem captar més l'interès de les persones que visitin la Viquipèdia. --Judesba (digues...) 17:13, 3 set 2010 (CEST)
A favor Aprovació Penso com la Judesba. S'ha de millorar la nostra portada i fer-la més atractiva visualment.--Aylaross (disc.) 14:22, 5 set 2010 (CEST)~
A favorA favor Suport Incondicional. La portada ja pot ser molt original i diferent amb les pestanyes, però està completament obsoleta pel meu gust. Crec que ara mateix és un dels punts negres del projecte. --Xavier D. (A disposar!) 15:16, 6 set 2010 (CEST)

Aclariments: ja que es parla d'un "debat definitiu" sobre una política, o del disseny de la portada, cal dir que es pot debatre, comentar, recollir idees... sobre qualsevol aspecte de la Viquipèdia, però que la decisió última sempre és en obert a la mateixa Viquipèdia i en base als arguments exposats per trobar un consens, no en discussions ni decisions preses fora on no hi hagi pogut participar tothom. --V.Riullop (parlem-ne) 18:26, 6 set 2010 (CEST)

Això està més que clar, però seria un bon començament debatre-ho en viu entre els assistents a la trobada i després exposar-ho aquí perquè tothom pugui donar la seva opinió.--Arnaugir (Parlem-ne) 20:12, 6 set 2010 (CEST)

Organització de la jornada

El pla estratègic és molt extens. Proposo organitzar entre 3 i 5 grups paral·lels que treballin temes concrets i després es posa tot en comú.

També proposo fer un programa assignant temps a cada activitat.

Crònica personal

Impressions personals de la trobada. Sempre és agradable posar cara als àlies. Alguns ja eren coneguts, però per mi ha estat un plaer conèixer d'altres. Primer, cal agrair la presència del triplet aragonès. És una llàstima que no hem tingut temps per canviar impressions personalment. També és d'agrair la presència de les illes (Mallorca i Sardenya). Però em sembla que tots estem d'acord en la descoberta de Joancreus. Tot un personatge, molt lúcid i madur. També ens hem de felicitar per la nombrosa assistència. Un èxit que ens diu que anem pel bon camí. Sobre els temes comentats, confirma una vegada més que som una comunitat molt activa, però és que a més tenim moltes ganes de fer encara més coses. S'han parlat de diversos projectes de promoció. Idees i ganes no en falten, però serà fonamental tenir més gent involucrada. També s'ha parlat del manteniment, feina inacabable, a vegades desagraïda i potser en contradicció amb el creixement desmesurat. Dintre del manteniment entra la portada i, una vegada més, la política de notabilitat. Aquesta és una política difícil d'explicar i d'aplicar. Hi ha una opinió de ser més tolerables amb temes d'interès nostrat, però això obriria la porta a articles de promoció, no verificables i no neutrals. En el fons, és un problema de referències i d'evitar treballs inèdits, cosa habitual en wikis locals sense aquestes polítiques. Em deixo coses, però ja he advertit que és una crònica personal. --V.Riullop (parlem-ne) 23:44, 23 oct 2010 (CEST)

Impressions d'un nouvingut

Avui era la meva primera Viquitrobada. De fet, no fa gaire que vaig entrar en aquest engrescador projecte. Com se sol dir, esperem que això sigui el principi d'una gran amistat.

Impressions personals: sorpresa perquè una cosa tan voluntarista pugui engrescar tanta gent. També sorpresa (no acabo de fer-me a la idea) pel fet que el nostre nivell d'articles i la qualitat d'aquests sigui la que és.

Òbviament, coincideixo amb Vriullop que la "descoberta" d'en Joancreus ha estat una gran sorpresa. Es per fer-se'n creus (i perdoneu-me el joc de paraules) de com un xaval tan jove pot demostrar-nos a tots tanta maduresa i coneixement. Si no l'hagués vist avui, no hagués pas pogut creure que era ell aquella persona amb la qual vaig intercanviar missatges referents al projecte de portal d'aviació.

Certament, tenim bones idees, però com sempre, falten mans. No ens hem d'espantar ni esquinçar-nos els vestits. Hem fet molt camí i en farem més. Segur que millorarem encara més. Però repeteixo, sempre des d'una posició possibilista. Tot allò que faci créixer el projecte benvingut serà, sempre i quan l'essència d'aquest no es perdi.

Sobre l' Associació Amical Viquipèdia, com tota associació petita pateix el problema de funcionar a través del voluntarisme. Si vol créixer, s'haurà de plantejar canvis en la forma de funcionar, això és cert, perquè les cases es fan amb maons, sí, però també amb eines adequades. Els maons hi són, però les eines no.

De la meva part, seguiré col.laborant amb les traduccions des d'altres Viquipèdies. És una cosa que m'agrada fer, i serveix per anar engrandint el projecte. Evidentment, hi ha moltíssimes altres coses a fer, però una cosa no obsta l'altra. En traduir, a part de desorfenar alguns articles, també completem articles que estaven coixos, o bé contribuïm a ordenar alguns altres que estaven mig dispersos.

Ha estat un plaer conèixer-vos personalment (als que heu vingut) i poder intercanviar idees amb tothom. Seguirem en contacte i resto a la vostra disposició per a qualsevol suggeriment, consulta o demanda que em volgueu realitzar.--MALLUS (disc.) 01:08, 24 oct 2010 (CEST)

Més impressions

Per a mi també ha estat un plaer posar cares a alguns àlies que tenia molt llegits :-) Espero continuar col·laborant ni que sigui modestament en aquesta gran empresa que és la Wikipedia. Salutacions a tots! --Txebixev (disc.) 16:51, 24 oct 2010 (CEST)

Resum de la trobada (2)

No sé si és aquí el lloc (sinó canvieu-ho sense problema), deixo el resum -fet a la meva manera, això sí- de les ponències i debats del matí d'ahir a la Viquitrobada. Espero que, tal com em va advertir la Judesba, no es consideri parafrasejat similar... somriure un plaer haver-vos conegut a tots.

--Arnaugir (disc.) 22:30, 24 oct 2010 (CEST)