Banc Nacional de Grècia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióBanc Nacional de Grècia
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusbanc
empresa cotitzada
negoci Modifica el valor a Wikidata
Indústriaservei financer Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicasocietat per accions Modifica el valor a Wikidata
Història
ReemplaçaBank of Athens (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Creació1841
FundadorJean-Gabriel Eynard Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Borsa de cotització(NYSE NBG) Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Empleats24.187 Modifica el valor a Wikidata
Filial

Lloc webnbg.gr Modifica el valor a Wikidata
Facebook: nationalbankofgreece Twitter (X): NationalBankGR Instagram: nationalbankofgreece LinkedIn: national-bank-of-greece Youtube: UCAwPZIUpdP3aIQlfw4bETLQ Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

El Banc Nacional de Grècia (en grec Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Ethnikí Trápeza tis Elládos) és el banc comercial de Grècia més antic i més gran. El grup té una gran presència al sud-est d'Europa i a la Mediterrània oriental. Té subsidiàries a 18 països, entre ells Bulgària, Xipre, Egipte, Macedònia del Nord, Països Baixos, Romania, Rússia, Sèrbia, Sud-àfrica, Suïssa i Turquia.

Fou fundat el 1841 com un banc comercial, gaudí del dret d'emetre bitllets i moneda fins a l'establiment del Banc de Grècia el 1928.[1] Ha cotitzat a la borsa d'Atenes des de la fundació d'aquesta, el 1880.[2] Des de l'octubre del 1999 el banc cotitza també a la borsa de Nova York. El grup NBG participa dels serveis de banca d'inversió, casa de corretatge de borsa, assegurances, gestió d'actius i als mercats d'arrendament financer i facturatge.

La xarxa de sucursals del banc i la xarxa de caixers automàtics, la més gran de Grècia, cobreix de manera efectiva tot el país. Està desenvolupant i estenent canals de distribució alternatius dels seus productes, com la banca per internet o per telefonia mòbil. En l'actualitat, després de recents adquisicions al sud-est d'Europa, la xarxa de sucursals del banc a l'estranger arriba a les 868. Compta amb més de 9 milions de dipòsits bancaris i més d'1,5 milions de préstecs bancaris.

Referències[modifica]

  1. «History of National Bank of Greece». Funding Universe, 2002. [Consulta: 22 febrer 2022].
  2. Theofilidi, Christina. «National Bank of Greece: The Journey from Traditional, Incumbent Bank to Digital Champion» (en anglès). International Banker, 24-11-2020. [Consulta: 22 febrer 2022].

Bibliografia[modifica]