Bebe Rexha

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaBebe Rexha

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement(en) Bleta Rexha Modifica el valor a Wikidata
30 agost 1989 Modifica el valor a Wikidata (34 anys)
Brooklyn (Nova York) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
Altres nomsBebe Rexha Modifica el valor a Wikidata
FormacióTottenville High School Modifica el valor a Wikidata
Alçada165 cm Modifica el valor a Wikidata
Color de cabellsRos Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballPop i música popular Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciócompositora de cançons, cantautora, cantant, compositora Modifica el valor a Wikidata
Activitat2010 Modifica el valor a Wikidata –
GènerePop, pop dance, R&B contemporani, electropop i música hip-hop Modifica el valor a Wikidata
VeuColoratura soprano Modifica el valor a Wikidata

InstrumentGuitarra, trompeta, piano, veu i harmònica Modifica el valor a Wikidata
Segell discogràficWarner Records Modifica el valor a Wikidata
Família
ParellaDavid Guetta Modifica el valor a Wikidata
Premis

Lloc webbeberexha.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: nm4737223 Allocine: 856662 Rottentomatoes: celebrity/bebe_rexha TMDB.org: 2167419
Facebook: beberexha Twitter (X): BebeRexha Instagram: beberexha Snapchat: beberexha Youtube: UC5-gWZXAQqSGVfPHkA7NRiQ Pinterest: beberexha TikTok: beberexha Souncloud: beberexha Spotify: 64M6ah0SkkRsnPGtGiRAbb iTunes: 466059563 Last fm: Bebe+Rexha Musicbrainz: db8fad3a-e131-47a1-8782-c2ee93708cdd Songkick: 930524 Discogs: 2989347 Allmusic: mn0002992951 Deezer: 4492087 Modifica el valor a Wikidata

Bleta Rexha, més coneguda com a Bebe Rexha (pronúncia: [ˈbiːbi ˈreɪdʒə]; Nova York, 30 d'agost de 1989) és una cantant, compositora i cantautora estatunidenca. Tot i que la seva carrera començà el 2010 amb els Black Cards i que rebé certa notorietat per l'escriptura de cançons com ara «The Monster» d'Eminem i Rihanna, va ser sobretot gràcies a col·laboracions amb artistes com ara G-Eazy, Martin Garrix i sobretot els Florida Georgia Line que es feu conèixer. L'èxit va arribar el 2018 gràcies al seu àlbum Expectations (2018) i més que res la cançó «I'm a Mess», que li van aportar dues nominacions als 61ens Grammy Awards.

Primers anys[modifica]

Bleta Rexha va néixer el 30 d'agost de 1989, a Brooklyn, Nova York,1 de pares amb ètnia albanesa. El seu pare, Flamur Rexha, va néixer a Tirana (Albània) i va emigrar als EUA a l'edat de 21 anys, mentre que la seva mare, Bukurije Rexha, va néixer als EUA en una família d'origen albanès descendent de Gostivar (Macedònia del Nord). En albanès, Bleta significa "abella"; derivat d'això, Rexha es va donar el sobrenom de "Beu" com a part del seu nom artístic. A l'edat de 6 anys, Bleta i la seva família es van mudar més tard a Staten Island (Nova York).

A la seva escola primària, Rexha va tocar la trompeta durant més de nou anys, mentre aprenia a tocar la guitarra i el piano. Rexha va assistir a Tottenville High School en Staten Island, on ella va participar en una varietat de musicals.3 Ella també es va unir al cor, mentre que encara era a l'escola secundària. Després d'unir-se al cor, va descobrir que la seva veu era una soprano de coloratura.

Quan era adolescent, Rexha va presentar una cançó per a ser presentada en l'esdeveniment anual dels National Academy of Recording Arts & Sciences' "Grammy Day". Rexha va guanyar el premi a la millor compositora adolescent, superant a altres 700 participants. Com a resultat, ella va signar un contracte amb la caçadora de talents Samantha Coix, que va animar a Rexha a inscriure's en classes de composició a la ciutat de Nova York.

Discografia[modifica]

  • All your fault (2017)
  • Expectations (2018)